• No results found

VCC U15 in cijfers

In document Voorburg Cricket Club Jaarverslag (pagina 27-35)

VCC U 17 in 2020

Voor de U17 was het een raar jaar in alle opzichten. Niet alleen omdat corona roet in het eten gooide, maar ook vanwege het competitieverloop. Waar de U17 spelers de afgelopen jaren gewend waren geraakt aan een winning streak, haalde één van de teams (VCC U17-1) dit jaar niet eens de kruisfinales. Watskeburt!?

Even terug naar het begin. Hoe fijn was het dat er toch getraind kon worden. Dat er een interne competitie op poten was gezet. Daarvoor hulde aan alle VCC-ers die dit mogelijk maakten! Maar toen er witte rook kwam van de KNCB voor een competitie tussen clubs, was dat toch wel iets om naar uit te kijken.

We schreven twee teams in voor de U17-competitie: het reguliere U17 team (U17-1) en ook onze U19 (in deze competitie U17-2). Handig, want zo konden we af en toe wat spelers aan elkaar uitlenen en we trainden toch ook al samen.

U17 – 1

U17 – 1 in 2020, v.l.n.r: Ahan Sinha, Elliot Hammond, Jacobus Nel, Hidde Vrieze, Nirav Kulkarni, Steffen Mulder (coach), Donna Polet, Fleur Roscam Abbing, Haris Mahmood.

Niet op de foto: Tobias Nota, Sachall Ur-Rehman, Tanveer Khawaja, Ehtisham Ahmad, Jamie Ryder, Merle Overmeire Trainer/coach: Steffen Mulder

Teammanager: Regine Alewijnse

Na een eerste verregende wedstrijd tegen HCC duurde het even voordat U17-1 de eerste winst kon optekenen. Dat gebeurde pas toen Quick HG het veld betrad. ACC/VRA, Excelsior, we wisten er niet van te winnen. Ook

Bloemendaal/R&W toonde zich aanvankelijk te sterk.

De grootste les die er dit jaar te leren viel, is dat hoe groot de individuele kwaliteiten ook zijn, er moet een team staan om te winnen. Dat kwartje viel pas de laatste competitiewedstrijd tegen Bloemendaal/R&W, die (dus) wel gewonnen werd.

De meeste spelers in dit team kennen elkaar al jaren. Er is een aantal spelers afgevallen (zo namen we dit jaar helaas afscheid van Ben Harbidge). Er kwam een aantal spelers bij (zo zijn we heel blij met de komst van Jamie Ryder, die zijn eerste seizoen bij VCC er op heeft zitten). Maar het grootste gedeelte van dit team heeft nog met elkaar gespeeld met plastic bat en zachte bal. Dit is echter geen garantie voor een goed op elkaar ingespeeld en elkaar steunend team. Daar moet je in investeren.

Inmiddels ligt het inschrijfformulier voor de competitie 2021 al in de inbox van VCC. Een nieuw seizoen biedt nieuwe kansen. Op naar een vrolijker verslag voor in het jaarboek 2021! En proficiat aan het team U19 (VCC17-2) die een mooie tweede plaats bereikte, mede dankzij verdienstelijk optreden van een aantal U17 spelers.

Regine Alewijnse

Dankzij Nirav (40) brengen we 115 runs in de boeken. In 15.3 overs blaast Excelsior ons weg.

Alleen Tanveer neemt een wicket!

Bloemendaal/ R&W – 18/7/20

De Kennemer combi zet een solide 202 neer. Haris wordt wat te laat aangezet, 3v4 in 1.4 overs! Op die target 203 bijten we de tanden stuk ondanks 25 van Tobias Nota en een harde 55 van Tanveer Khawaja.

Quick Hg – 25/7/20

De eerste winst van het seizoen. Haris een mooie 43*, Jacobus Nel 42 en alweer 50 van Tanveer dragen bij aan 220 in 30 overs, toch wel een flinke score. Dankzij 98 van opener Del Bianco reikt Quick tot 178. Vijf bowlers met ieder één wicket, onder wie Donna Polet (1v20).

ACC/ VRA – 1/8/20

ACC/ VRA maakt een dubbele Nelson (222, Tobias 2v16) en daar weten we helaas slechts 68 runs tegenover te zetten, ondanks stug verzet van Jamie Ryder (17).

Excelsior – 29/8/20

Nirav en Jacobus maken er beiden 33 en zijn topscorers in een totaal van 145.

Ondanks 2v33 van Tanveer worden we twee ballen voor het einde ingehaald door de Schiedammers.

Bloemendaal / R&W – 6/9/20

Tobias is on fire met 61 runs, Tanveer 29* en 47 zeer welkome wides bepalen de eindscore op 173. Sachall ur-Rehman neemt 2v8 en Jacobus zelfs 2v1, waardoor de Kennemer combi strandt op 143.

VCC U17 – 2 in 2020

VCC U17-2 in 2020

Staand: Guus Timmermans (geblesseerd en daarom chagrijnig, maar wél present om zijn team aan te moedigen), Haris Mahmood, Nirav Kulkarni, Wouter Rutgers, Stijn de Leede, Thomas van Beuge, Bart Foget, Babette de Leede.

Knielend: Jamie Ryder, Annemijn van Beuge, Jacobus Nel Niet op de foto: Thijn le Rûtte, Floriaan Cordesius, Michael Bacon

U17 – 2 was dit jaar in wezen een U20. VCC en enkele andere clubs liepen namelijk tegen het feit aan dat er voor 17-, 18- en 19-jarigen niet zoveel mogelijkheden meer waren na de jeugd. Aanschuiven in een seniorenteam waar je niemand kent en ook weinig of geen leeftijdgenoten zitten, is niet echt een optie. Gelukkig ging de KNCB mee in het voorstel om ook oudere spelers op te mogen stellen, tenzij zij heel goede Dutch Lions waren.

Dat leverde een gaaf en succesvol seizoen op met uitstekende wedstrijden. U17-2 verbaasde vriend en vijand door de landelijke finale te halen. En daar kwamen we dicht bij de landstitel, dichter dan we vooraf hadden gedacht.

HCC – VCC U18 – 11 juli 2020

Michael Bacon (17) en Bart Foget (26) openden goed (32/1/7), tot Michael run out ging. Annemijn en Bart gingen na een tijdje wat brutaler callen en runnen en maakten er 58 voor het derde wicket, waaronder de shot of the day, een straight drive van Annemijn (27). Guus liep op alles, een prima 19 uit 22 ballen. Ook Floriaan, Thijn en Thomas deden precies wat de wedstrijdsituatie vroeg. Toch nog 162 runs waarvan meer dan zestig in de laatste tien overs.

Wouter bowlde een indriftende bal diep in de stokken die ook nog een beetje laag bleef. HCC-batsman Dietmar Hennop LBW en HCC 10/1 in de vijfde over. De andere opener, Pepijn van Leeuwen, speelde een knappe innings, maar kreeg geen steun van zijn teamgenoten, mede dankzij ons uitstekende grondfielden. Annemijn wandelde met speels gemak door de Haagse middle order en eindigde met 5-9! tweelingbroer Thomas, Bart, Stijn en Michael hielpen haar daarbij met prima vangen. Thijn en Thomas beiden zuinig en effectief met 1-12. HCC 110 all out en VCC de (dit keer) terechte winnaar.

VCC – Excelsior – 18 juli 2020

VCC bat eerst en maakt er 161. Flo 34, Guus 25 not out. Annemijn 38 heeft grote stappen gezet in Perth.

Bowlend en fieldend is het vandaag even wat minder. We krijgen Stan van Troost maar niet uit en dankzij zijn 87 not out mag Excelsior ’20 zijn eeuwfeest luister bijzetten. Guus 2-14.

VCC – Quick – 1 augustus 2020

Thomas 21, Annemijn 18, Tobias 23 en vooral Stijn 40 not out (7x4) bepalen onze eindscore op 171. Quick opent goed (39/1/8) maar daarna slaan Michael 3-20 en Bart 3-17 toe, geholpen door zes vangen, waarvan twee voor Thomas. Quick 85 all out.

Bloemendaal / R&W – 12 augustus 2020

Wij zetten een mooie score neer van 216, onder meer dankzij een uitstekende opening van Babette (43) en Floriaan (41). Michael speelt zijn beste innings van het seizoen, 52. Bloemendaal heeft een reuzenpartnership voor het tweede wicket door een cheeky innings van keeper Yadava (93). En ook voor het zesde wicket gaat het allemaal net te hard. Bl’daal / R&W 222/5 in de laatste over. Flo 2-36.

VCC v ACC/VRA/QV – 15 augustus 2020

Dankzij Flo 2-22, Thijn 2-24, vier vangen en een run out houden we ACC/VRA/QV op 155. Nirav 1-9 in 2 overs. Zinesh Master geeft voor de bezoekers een master class bowling (4-31), maar bowlt ook zestien wides. Matchwinner Stijn (67 not out, 11x4) haalt met een fantastische innings de kastanjes uit het vuur.

Excelsior – VCC – 6 september 2020

Op een ronduit gevaarlijke pitch op het tweede veld speelt Bart een razend knappe innings (54 not out). Thomas en Stijn beiden 18. Geholpen door 96 (!) extra’s waaronder 80 wides wordt onze score bijna verdubbeld naar 198.

Excelsior kent een aardige opening (62/0/11) maar new kid Eva Lynch, Bart, Wouter en Stijn zijn zuinig en effectief.

Excelsior - VCC – 13 september 2020 (halve finale)

Eindigend als nummers 2 namen we het op tegen de nummer 3. Een nailbiter pur sang met wisselende kansen!

Ondanks drie afwezigen door blessures en studie (Michael, Flo, Guus) konden we gelukkig toch tien spelers vinden waarbij we om sportieve redenen Tobias en Tanveer niet opstelden.

Op advies van Excelsior-coach Lorenzo Ingram speelden we op de kunstgrasmat. Gewonnen toss betekende eerst fielden en kijken of we Excelsior tot een lage score konden beperken. Al gauw sloeg Wouter toe met zijn

verraderlijke indriftende toverballen en ook Bart bowlde prima. De score liep gestaag op. De 14-jarige Jelte van Troost stond goed te batten en maakte er 50. Onze spinners (Haris en Jacobus ) did exactly what was required:

zuinig bowlen met een prima uitgezet veld. Nirav nam op een cruciaal moment het prize wicket van Jelte’s broer Stan van Troost. Ons grondfielden was redelijk. Helaas werden er wel wat vangkansen gemist en ook op direct hits moeten we duidelijk meer trainen! Ondanks dit alles lukte het Excelsior niet meer om enorm te versnellen in de slotovers. 131 was een mooie en zo op het oog haalbare target.

Babette werd helaas gevangen en Thomas, Nirav en Bart gingen gedrieën caught behind: 42/4/9, niet echt wat je noemt een droomstart. Jacobus speelde twee nice little chip shots, de derde helaas in de handen van de mid off:

53/5/13. Na het vertrek van Stijn, Nirav en Wouter (87/7/22 chasing 131) leek het game, set and match voor Excelsior. Maar Jamie Ryder en Annemijn van Beuge stonden op de pitch en zij gaven geen moment de indruk de handdoek al in de ring te gooien! Korte singles werden goed gepakt en toen Jamie een straight drive (wat mij betreft bijna the shot of the day, op gepaste afstand van de zes over het hoofd van Jelte) sloeg, begon de VCC-bank zich te roeren. Aan de andere zijde timede en plaatste Annemijn de bal goed en keek voortdurend voor runs. Er stonden veel mensen op de boundary, waardoor de singles voor het oprapen lagen! Twee spijkerharde pull shots van Jamie leverden ook nog eens vieren op. In de chaotische slotfase werden eenvoudige run out-kansen gemist. Alles zat mee. 100/7/25, 116/7/27 (dus 16 gemaakt in twee overs), 123/7/28. Nog maar negen runs in twee overs voor de winst! Dat lukte en onze spelers stormden het veld op om de twee matchwinners te feliciteren met hun fantastische prestatie!

Happy faces after a thrilling win!

Finale v ACC/ VRA / QV combi

Vooraf hadden we zeker niet op een finaleplaats gerekend en het was de kroon op een toch nog mooi cricketseizoen dat we hier stonden op Punjab op een zonnige zaterdag 19 september 2020. Helaas trokken we in een goede wedstrijd net aan het kortste eind.

Tosswinst betekende fielden. Het veld stond goed en het bowlen was prima. Nirav fieldde scherp in de covers en ook Annemijn had een paar goede stops. De openers van het combiteam batten goed tot er één cb ging op Wouter.

Knappe vang Babette, 23/1/5e.

In de 24e over cleande Floriaan Mees van Vliet voor een well-made 47. Bart ving Udit (81) prachtig op long on op het bowlen van Jacobus, 165/3/27. Danger man Potdar ging uit door een supervang van Jamie op fly slip/ short third man (166/4) en Nirav pakte een c&b op een weergaloze slower ball. Gemiste run out- en vangkansjes waren een onwaardig einde van een anderszins goede fieldingprestatie: ACC/VRA/QV slechts 185 en een ‘gettable target’.

Tho & Flo gingen naar 35/0/6, on target (6 per over, chasen is rekenen!) waarbij de cover drives van Flo (een vlotte 41) een lust voor het oog waren. In de overs 8 tot en met 12 kwamen we echter helaas niet verder dan 14 runs in vijf overs. Thomas (18) stond zijn stinkende best te doen maar het werd hem – zeker geen schande! – niet makkelijk gemaakt door diverse bowlers die al vaak in de Topklasse hun overtjes draaien.

103 runs in 20 overs betekende nog 84 van de laatste tien voor Bart Foget en Stijn de Leede.

8,4 runs per over required betekent dat je het niet meer in singles kunt maken en dus iedere over ten minste een boundary moet slaan - een ‘tough ask’. Toch brachten Bart en Stijn ons met fantastisch batten terug in de wedstrijd.

We kwamen zowaar nog in de buurt met 33 (!) runs in de laatste drie overs; een prestatie van formaat. 185-181 was de uitslag. Bart 55 not out en Stijn 36 not out met strike rates rond de 100.

Natuurlijk overheerste direct na afloop een gevoel van teleurstelling. So close and yet so far.

Maar laten we dit resultaat eens van de andere kant bekijken.

• Aanvankelijk leek het erop dat we door corona niet zouden spelen in 2020.

• Vooraf gokte de verstokte optimist op hooguit de vierde plaats. We werden tweede!

• In de halve finale tegen Excelsior waren we ‘dood en begraven’ toen Jamie en Annemijn voor de

‘resurrection’ zorgden. Deze finale was een bonus.

• Vooraf werd ACC/VRA/QV als de grote titelfavoriet gezien. Dat wij hen naderen op de kleinst denkbare marge is wederom een teken dat we als team en individueel enorm zijn gegroeid!

Hopelijk is het virus in 2021 verslagen en kunnen we weer een normaal seizoen draaien, ditmaal in de zami 1-poule!

Patrick de Leede

U17 in cijfers

Batten – beide teams

First name Surname played inn. n.o. runs h.sc. av'ge

Stijn de Leede 7 7 3 174 67 * 43,50

Tobias Nota 8 8 1 174 61 24,86

Tanveer Khawaja 6 6 2 172 55 43,00

Bart Foget 8 8 3 157 55 * 31,40

Floriaan Cordesius 6 5 0 134 41 26,80

Nirav Kulkarni 11 10 0 123 40 12,30

Annemijn van Beuge 8 5 2 113 38 37,67

Jacobus Nel 8 7 1 109 42 18,17

Thomas van Beuge 7 6 1 84 21 16,80

Michael Bacon 5 5 0 84 52 16,80

Jamie Ryder 8 6 1 74 26 * 14,80

Haris Mahmood 8 5 2 61 43 * 20,33

Babette de Leede 6 5 0 61 43 12,20

Guus Timmermans 2 2 1 44 25 44,00

Wouter Rutgers 6 4 2 17 12 8,50

Hidde Vrieze 2 2 0 10 8 5,00

Ahan Sinha 4 3 1 9 9 4,50

Elliot Hammond 2 1 1 6 6 *

Thijn le Rûtte 3 1 0 6 6 6,00

Donna Polet 3 1 0 5 5 5,00

Ehtisham Ahmad 4 3 0 1 1 0,33

Danial Razzaqi 1 1 0 1 1 1,00

Sachall Ur-Rehman 6 5 1 1 1 0,25

Eva Lynch 1 1 1 1 1 *

Fleur Roscam Abbing 3 1 1 0 0 *

totals 133 108 24 1621

Bowlen U17 – beide teams

In document Voorburg Cricket Club Jaarverslag (pagina 27-35)