• No results found

7 CONTACTEN

7.3 Klachtenregeling

Of het nu gaat om leerlingen, hun ouders, leerkrachten, bestuursleden of om vrijwilligers, alle mensen die bij school betrokken zijn, hebben de mogelijkheid een klacht in te dienen.

Werkwijze

Als iemand niet tevreden is, dan kan hij of zij naar degene toegaan die daar direct bij betrokken is, bijvoorbeeld een leerkracht, de directeur of een bestuurslid. Als het probleem niet tot tevredenheid kan worden opgelost of als het om een ernstig probleem gaat, dan kan contact worden opgenomen met de contactpersoon van de school, Anja Hoff, die eventueel kan doorverwijzen naar de vertrouwenspersoon, de heer W.C. de Vries.

Als de vertrouwenspersoon niet kan bemiddelen in het probleem, dan heeft de klager het recht om een klacht in te dienen bij de klachtencommissie. De vertrouwenspersoon helpt daarbij. Belangrijk te weten is dat de vertrouwenspersoon onafhankelijk is en niet in dienst is bij de school. Gaat de klacht over een strafbaar feit, dan kan de vertrouwenspersoon ook helpen bij het doen van aangifte bij politie of justitie.

29 Schorsing of verwijdering van leerlingen

Onze school heeft een protocol vastgelegd m.b.t. de schorsing of verwijdering van leerlingen.

Dit protocol treedt in werking als er sprake is van ernstig ongewenst gedrag door een leerling, waarbij psychisch en of lichamelijk letsel aan derden is toegebracht. Er kunnen 3 vormen van maatregelen worden genomen:

1. Time-out (op school)

In bepaalde gevallen kan een time-out worden toegepast. De leerling wordt dan uit de klas gehaald en elders binnen de school opgevangen. Reden voor een time-out is ernstig wangedrag waardoor een onveilige situatie ontstaat of een situatie die vraagt om onmiddellijk herstel van de orde en rust in de school.

2. Schorsing (leerling tijdelijk naar huis)

Een leerling kan tijdelijk worden verwijderd van de school op basis van artikel 40c van de WPO. De schorsing duurt maximaal een week, oftewel vijf schooldagen. Aanleidingen voor schorsing van een leerling kunnen zijn:

• bedreiging door ouder(s)/verzorger(s);

• herhaalde les-/ordeverstoringen;

• wangedrag tegenover leerkrachten en/of medeleerlingen;

• diefstal, beroving, afpersing;

• bedreiging;

• geweldpleging;

• gebruik van alcohol of drugs tijdens schooltijden;

• handel in drugs of gestolen goederen;

• bezit van wapens of vuurwerk.

3. Verwijdering (leerling komt definitief niet meer terug)

Verwijdering betekent dat een leerling definitief niet terugkeert op school. De wettelijke regeling voor het Primair Onderwijs staat vermeld in artikel 40 en artikel 63 van de WPO.

Voor verwijdering moet onderscheid gemaakt worden in twee categorieën:

• verwijdering wegens het niet langer kunnen voldoen aan de zorgbehoefte van de leerling (onderwijskundige maatregel)

• verwijdering op andere gronden (sanctiemaatregel.

In het vastgelegde protocol staat vermeld aan welke voorwaarden wij als school moeten voldoen om een definitieve beslissing te maken tot schorsing en verwijdering. Daarnaast is er een stappenplan opgenomen welke stappen er door ons als school en u als ouder kunnen worden gezet én wanneer.

In het belang van de leerling en u als ouder zullen wij als school nauwkeurig handelen op het moment dat deze procedure ingezet dient te worden.

Contactpersoon De Linde

Mevrouw J. de Bruijne op school bereikbaar op 0529 497508 andere dagen en ’s avonds 06-55629469 Vertrouwenspersoon : De heer W.C. de Vries,

Ook leerlingen kunnen van deze mogelijkheden gebruik maken. Tel. 06-46469810 Klachtencommissie Verus voor het Christelijk Onderwijs

t.a.v. Geschillencommissies Bijzonder Onderwijs Postbus 82324

2508 EH Den Haag t 070 386 16 97

30 e info@gcbo.nl

w www.geschillencommissiesbijzonderonderwijs.nl Meldcode Kindermishandeling

Op school is een protocol Meldcode Kindermishandeling aanwezig, waarin de verschillende stappen genoteerd staan die genomen (moeten) worden bij (vermoede) kindermishandeling.

We zijn verplicht om dit document te hebben en hiernaar te handelen. Het team heeft hiervoor een digitale scholing gevolgd.

7.4 AVG

In mei 2018 is de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. In het verleden heeft u toestemming gegeven voor het gebruik van de gegevens van uw kind zodat wij op een goede manier onderwijs kunnen geven. Daarnaast heeft u aangegeven of uw kind(eren) wel/niet op de foto mag en of deze geplaatst mag worden op de website. We zullen dit niet meer jaarlijks aan u vragen, wel kunt u natuurlijk altijd uw gegeven

toestemming wijzigen. Daarnaast zullen we bij bijzondere gelegenheden u altijd even op de hoogte stellen, zodat u dan alsnog uw voorkeur aan kunt geven.

31 8 DE VERENIGING

ALGEMEEN

Als bestuur zijn wij eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van basisschool de Linde.

Het bestuur is gekozen uit de leden van de Vereniging voor Gereformeerd School Onderwijs die bijna een eeuw geleden werd opgericht om een gereformeerde school te beginnen in Laag Zuthem.

Het bestuur bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers en is samen met de directrice

verantwoordelijk voor het beleid en de visie. De directrice is verder verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Er wordt zeer regelmatig vergaderd door het bestuur samen met de directrice en ook met de medezeggenschapsraad.

Onze school wordt in stand gehouden door de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs te Laag Zuthem.

Deze schoolvereniging werkt al jarenlang samen met andere schoolverenigingen in de Federatie Veluwezoom & IJsselstreek. In de afgelopen tijd heeft er binnen de Federatie een verandering van organisatie plaatsgevonden, met als belangrijkste doel de verdere

professionalisering van de schoolbesturen. Waar de schoolverenigingen eerst een eigen dagelijks bestuur hadden, wordt dat dagelijks bestuur nu gevormd door de Federatie, met als nieuwe naam Scholengroep IJsselrijk. Deze nieuwe Scholengroep is een stichting.

De schoolvereniging blijft gewoon bestaan en heeft een eigen Raad van Toezicht, die bestaat uit mensen die lid zijn van onze eigen vereniging. De Raad van Toezicht houdt toezicht op het bestuur van de school. De Raad van Toezicht heeft naast een aantal wettelijke taken als doel de bewaking van de identiteit van de school en het bevorderen en bewaken van de lokale betrokkenheid.

De nieuwe stichting Scholengroep IJsselrijk heeft een kantoor in Genemuiden en bestuurt 11 schoolverenigingen.

De Scholengroep heeft zelf ook een Raad van Toezicht. De leden hiervan komen uit de lokale schoolverenigingen. Ook onze schoolvereniging is dus vertegenwoordigd in deze stichting.

De toekomstplannen van de scholen die binnen de stichting samenwerken zijn voor de komende vier jaar uitgewerkt in een Strategisch Beleidsplan voor de stichting. Voor onze school staan de plannen opgeschreven in ons eigen schoolplan. Voor meer informatie over de inrichting van de organisatie, de reglementen en de plannen kunt u kijken

op www.venij.nl .

De huidige Raad van Toezicht van de onze school bestaat uit:

NAMENLIJST LEDEN Raad van Toezicht

Voorzitter : Egbert Eenkhoorn 0529 850332 egberteenkhoorn@ijsselrijk.nl Secretaris : Willemijn Nijhof 0529 401718 rvt.linde@ijsselrijk.nl

Overige leden : Maarten v.d. Bent maartenvanderbent@ijsselrijk.nl : Ingrid Knol ingridknol@ijsselrijk.nl

: Henriëtte Noordman henriettenoordman@ijsselrijk.nl Rekeningnummer schoolvereniging: Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs:

NL89RABO0327102144 Rabobank IJsseldelta Zwolle.

32

9 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

Iedere school heeft verplicht een medezeggenschapsraad (MR). In de MR van De Linde zitten 2 ouders en 2 leerkrachten. De leden worden gekozen door de achterban die zij vertegenwoordigen. De MR van De Linde zet zich in voor het goed functioneren van de school, bijvoorbeeld waar het gaat om de kwaliteit van het onderwijs, het welzijn van

leerlingen en het contact tussen ouders en school. Hierover spreken wij met de verschillende achterbannen (ouders en personeel), de directie en het bestuur.

De MR heeft als taak de openheid en het onderling overleg binnen de school te bevorderen.

De MR houdt zich bezig met diverse zaken die school aangaan, zoals veranderingen in onderwijsdoelstellingen en schooltijden, de inzet van de beschikbare personeelsformatie en de daarbij horende taakverdeling en de begroting. Afhankelijk van het onderwerp heeft de MR advies- en/of instemmingsrecht. Alle rechten en plichten van de MR staan omschreven in de Wet medezeggenschap op scholen.

De MR vergadert ongeveer acht keer per schooljaar. Deze vergaderingen zijn in principe openbaar en u bent dan ook van harte welkom als u eens wilt zien hoe wij werken.

Daarnaast vergadert de MR ongeveer zes keer per jaar met de directie en het bestuur van De Linde.

De MR wil namens haar achterbannen invloed uitoefenen op belangrijke ontwikkelingen op De Linde. Communicatie met onze achterbannen is hiervoor zeer belangrijk. Wij nodigen u dan ook graag uit om (één van) de leden van de MR te benaderen met uw vragen,

opmerkingen en ideeën. De leden van de MR zijn:

Namens het personeel:

Mevr. J. Blok Dhr J. Kunst

Namens de ouders:

Mevr. M. de Vries, 0529 497153 (voorzitter) Mevr. E. Mikx

10 OUDERCOMMISSIE

De taken van de oudercommissie bestaan uit het verzorgen en assisteren bij extra activiteiten zoals:

Kerstviering, Paasviering, Sinterklaas, deelname avond4daagse, afscheid groep 8, attenties jarige leerkrachten, schoolreis, klusjes op en rond school. En het bekostigen van deze activiteiten d.m.v. het innen van de vrijwillige activiteitenbijdrage.

mevr. M. Knol dhr. R. Mikx mevr. N. Majoor dhr. M.Schriever dhr. M. Platje

mevr. J. de Bruijne (contact team)

33

Jaarkalender Schooljaar 2021-2022

Augustus September Oktober

1

31

1 1

2 Zomervakantie 2 2

3 Zomervakantie 3

.

3

40

4 Zomervakantie 4 4 Dierendag

5 Zomervakantie 5

36

5

6 Zomervakantie 6

Startgesprekken m/a

6

Start

Kinderboekenweek?

Thema: Worden wat je wilt.

7 7

Startgesprekken m/a

7

8

32

8 8

9 Zomervakantie 9 9

10 Zomervakantie 10

10

41

11 Zomervakantie 11 11

12 Zomervakantie 12

37

12

13 Zomervakantie 13 13

14 14 14

Activiteit KBW

15

33

15 15

Studiedag

16 Zomervakantie 16

16

17 Zomervakantie 17 17

42

18 Zomervakantie 18 18 Herfstvakantie

19 Zomervakantie 19

38

19 Herfstvakantie

20 Zomervakantie 20 20 Herfstvakantie

21 21 21 Herfstvakantie

22

34

22 22 Herfstvakantie

23 Eerste schooldag

Viering Opening

23 23

24 24 24

43

25 25 25

26 26

39

26

Ouderavond

27 27 27

28 28 28

29

35

29

Kinderpostzegels

29

30 30

Studiemiddag IJsselrijk

15.00 – 16.30 uur

30

31

31

44

34

November December Januari

1 1 1 Nieuwjaardag

2 2 2

1

3

Viering Dankdag

3

Viering Sinterklaas / Playbackshow

3 Kerstvakantie

4 4 4 Kerstvakantie

5

Nationaal / Regionaal Schoolontbijt?

5 Sinterklaas

49

5 Kerstvakantie

6 6 6 Kerstvakantie

7

45

7 7 Kerstvakantie

8 8 8

9 9 9

2

10 10

10

Nieuwjaarsborrel

11 11 11

12

12

50

12

13 13 13

14

46

14 14

15 15 15

16 16 16

3

17

Schoonmaakavond

17 17

Cito toetsen

18 18

18

19 19

51

19

20 20 20

21

47

21 21

Schoolfotograaf

22 22 22

23

Spreekavond

23

Kerstviering

23

4

24 24

Ochtend: Kerstcrea

Middag: vrij.

24 25

Spreekavond

25 1

e

Kerstdag 25 26 26 2e Kerstdag

52

26

27 27 Kerstvakantie 27

Open dag / ouders in de

klas

28

48

28 Kerstvakantie 28

29 29 Kerstvakantie 29

30 30 Kerstvakantie 30

5

31 Oudejaarsdag 31

35

Februari Maart April

1 1 1

2 2

Schoonmaakavond 2

3 3

3 14

4

Rapport mee

4 4

5 5 5

6

6

6

10

6

7 7 7

8 8 8

9 9

Viering Biddag

9

10 10 10

15

11 11

11

Kijkavond

12 12 12

13

7

13

11

13

14 14

Pannenkoekendag

14

Paasviering / lunch

15 15 15 Goede vrijdag

16 16 16

17 17 17 1e Paasdag

16

18 18 18 2

e

Paasdag

19 19 19

20

8

20

12

20

Eindtoets

21 Voorjaarsvakantie 21

Week vd lentekriebels

21

Eindtoets

22 Voorjaarsvakantie 22 22

Koningsspelen

23 Voorjaarsvakantie 23 23

24 Voorjaarsvakantie 24 24

17

25 Voorjaarsvakantie 25 25 Meivakantie

26 26 26 Meivakantie

27

9

27

13

27 Koningsdag

28 28

Spreekavond

28 Meivakantie

29 29 Meivakantie

30 30

31

Spreekavond

36

Mei Juni Juli

1

18

1

Avond4daagse

1

2 Meivakantie 2

Avond4daagse Viering Pinksteren

2

3 Meivakantie 3

Studiedag

3

27

4 Dodenherdenking 4 4

Muffendag

5 Bevrijdingsdag 5 1

e

Pinksterdag

23

5 6 Meivakantie 6 2

e

Pinksterdag 6

7 7

Schoolreis

7

8 Moederdag

19

8

Schoolkamp

8

9 9

Schoolkamp

9

10 10

Schoolkamp

10

28

11 11 11

12 12

24

12

Afscheidsavond gr. 8

13 13

Cito toetsen

13

Schoonmaakavond

14 14 14

Schoonmaakavond

15

20

15 15

Rapport mee

Sluiting Schooljaar

Kinderen middag vrij

16 16 16

17 17 17

29

18 18 18 Zomervakantie

19 19 Vaderdag

25

19 Zomervakantie

20 20 20 Zomervakantie

21 21 21 Zomervakantie

22

21

22

Sport/zwemdag

22 Zomervakantie

23 23 23

24 24

24

30

25 25

25 Zomervakantie

26 Hemelvaartsdag 26

26

26 Zomervakantie

27 27 27 Zomervakantie

28 28 28 Zomervakantie

29

22

29 29 Zomervakantie

30

Avond4daagse

30 30

31

Avond4daagse

31

31