• No results found

MBO-Amersfoort School voor Veiligheid, werkt met thematisch onderwijs. Thematisch onderwijs bevat activerende werkvormen, opdrachten en casussen en vormt een

samenhangend geheel. Dit houdt in dat je in blokken van ongeveer 5 weken aan één thema werkt. Het thematische onderwijs wordt gevolgd door alle 1e jaars Beveiliging.

Doel:

Thematisch onderwijs heeft een positief effect op het opdoen van kennis, vaardigheden en motivatie. Je leert meer en beter met thematisch onderwijs. Wij willen dat studenten met en van elkaar leren. Tijdens thematische onderwijs leer je alles wat je moet weten als

aankomend beveiliger.

Toetsing:

Je sluit een thema af met het maken van een toets. Zo kunnen we beoordelen of je de stof hebt begrepen en kan toepassen.

Begeleiding:

Bij thematisch onderwijs word je begeleid door een docent/instructeur.

Uniform

Voor de opleiding Beveiliging heb je een uniform, boeken en andere leermiddelen nodig.

Deze staan op de leermiddelenlijst, die je krijgt. Het passen van het uniform wordt door school verzorgd.

Werken aan projecten

Binnen de opleiding wordt gewerkt aan projecten. Je leert, naast theoretisch onderwijs en praktijklessen, ook in de avonden en weekenden te werken. Houd er rekening mee dat je een aantal avonden/weekenden in het schooljaar beschikbaar bent voor deze projecten.

Deze projecten zijn een verplicht onderdeel van de opleiding.

Opleidingsgids Beveiliging - School voor Veiligheid 2021-2022 Pagina 23

Communiceren met school

Alle studenten hebben een e-mailadres van MBO Amersfoort:

(studentnummer)@student.mboamersfoort.nl

Het is van groot belang dat je dit mailadres regelmatig checkt!

Schoolzaken communiceren we met je via dit mailadres. We gebruiken géén ander mailadres. Dat betekent dat we voor uitnodigingen voor je examen en voor facturen dit mailadres gebruiken. Ook voor het inleveren van opdrachten zal de school je vragen dit adres te gebruiken.

Extra voordeel is dat je met dit mailadres kunnen inloggen bij www.surfspot.nl. Dit is een ict-webwinkel voor Voortgezet Onderwijs en MBO waar je met korting kunt bestellen.

Roosters

Je kunt je rooster bekijken in EduArte.

EduArte voor de voortgang van je studie

Als student van MBO Amersfoort heb je automatisch toegang tot EduArte. Hierin wordt jouw studie voortgang gevolgd. EduArte is een beveiligde omgeving die je overal via het internet kunt vinden. In EduArte kun je o.a. opdrachten bekijken en werkstukken inleveren, jouw stage-uren registreren, jouw rooster inzien, je resultaten en je aan- en afwezigheid bekijken. Je slb’er of docent informeert je waarvoor je EduArte in elk geval moet gebruiken.

Bij de start van jouw studie ontvang je op jouw schoolmailadres de inloggegevens (en een beknopte handleiding) voor EduArte. Informatie kun je vinden op de website

https://www.schoolvoorveiligheid.nl/voor-studenten/

Zo log je in in EduArte:

o Ga naar mboa.educus.nl (geen ‘www.’ ervoor zetten!).

o Gebruikersnaam = studentnummer

o Wachtwoord: Staat in de ontvangen e-mail.

Opdrachten inleveren

Wij werken naast EduArte ook met het digitale middel ‘MS-Teams’. Opdrachten voor studenten worden hierin geplaats. In MS-Teams is het o.a. mogelijk om opdrachten te maken en deze inteleveren, ook vervolgens op afstand ‘live’ met je docent en klasgenoten te communiceren. Inloggen gaat ook op de vernoemde wijze.

Opleidingsgids Beveiliging - School voor Veiligheid 2021-2022 Pagina 24

Studieloopbaanbegeleiding

Tijdens de opleiding word je begeleid door je studieloopbaanbegeleider, een soort mentor.

Je studieloopbaanbegeleider is je eerste aanspreekpunt binnen de opleiding. Je kunt met al je vragen bij hem/haar terecht en hij/zij helpt je bij het begeleiden van jouw loopbaan.

Tijdens de introductieweek hoor je wie jouw studieloopbaanbegeleider is en hoe je hem/haar het beste kunt bereiken. Je studieloopbaanbegeleider zie je hoe dan ook

regelmatig op school, want het is meestal een docent van je wie je regelmatig les hebt. In de namenlijst op pagina 4, zie je wie de studieloopbaanbegeleiders van de School voor Veiligheid zijn.

Bindend studieadvies

Bij een negatieve beoordeling van de beroepshouding kan het zo zijn dat:

- Je een (voorwaardelijk) negatief studieadvies krijgt - Je doubleert

- Jouw onderwijsovereenkomst (OOK) wordt ontbonden (beëindiging van de opleiding)

Aan het eind van je eerste opleidingsjaar (na negen maanden en voor het eind van het schooljaar) krijg je een advies over het vervolg van je opleiding. Dit heet een bindend studieadvies. Over het algemeen is dit de bevestiging dat je op de opleiding kunt blijven en naar een volgend leerjaar gaat. Soms hebben studenten een extra zetje nodig om ervoor te zorgen dat ze de opleiding afronden in de tijd die daarvoor staat. Als tijdens je studie de resultaten of competenties te veel achterblijven, kun je een voorwaardelijk negatief

studieadvies krijgen. Dit is een serieuze waarschuwing: in het advies staat duidelijk waar je aan moet werken om ervoor te zorgen dat je je tekorten inhaalt. Je krijgt een verbetertijd om dit weer recht te trekken, en we gaan er van uit dat je dit gaat lukken.

Mocht dit niet lukken, dan kan er een bindend negatief studieadvies volgen. Je wordt dan uitgeschreven uit de opleiding en we ondersteunen je in het zoeken naar een opleiding die beter bij je past. Tegen een bindend studieadvies kun je binnen 10 werkdagen in beroep gaan bij de Commissie van beroep voor de examens.

Opleidingsgids Beveiliging - School voor Veiligheid 2021-2022 Pagina 25

Studievoortgang

• Toetsen:

Tijdens de opleiding worden er op verschillende momenten toetsen afgenomen. Je docent geeft minimaal een week van tevoren aan wanneer en waarover een toets zal gaan.

• Overgangsnormen:

Binnen de School voor Veiligheid wordt niet alleen naar cijfers gekeken, maar ook naar houding/inzet/gedrag tijdens de opleiding. Dit heeft invloed op het

studieadvies en de bespreking voor de overgang naar het volgende studiejaar.

• Schorsing en verwijdering:

Binnen MBO- Amersfoort en de School voor Veiligheid zijn de volgende

handelingen niet toegestaan en zullen schorsing of verwijdering tot gevolg hebben:

- Pesten - Schelden - Dreigen

- Seksuele intimidatie - Discriminatie - Geweld

- Alcoholgebruik/-dealen - Drugsgebruik/-dealen

- Diefstal, vernieling, plagiaat en overige strafbare feiten.

• Leerlingvolgsysteem:

Op de School voor Veiligheid werken we met het leerlingvolgsysteem ‘EduArte’.

Via dit systeem kun je allerlei zaken over je studievoortgang volgen, zoals je persoonlijke gegevens of je aan- en afwezigheid. In je introductieweek krijg je uitleg over hoe dit systeem werkt. Je krijgt ook je eigen inlogcode.

Opleidingsgids Beveiliging - School voor Veiligheid 2021-2022 Pagina 26

GERELATEERDE DOCUMENTEN