• No results found

Te betalen bedragen op schatkisttransacties

TOELICHTINGEN BIJ DE FINANCIËLE REKENINGEN (vervolg) op 31 december 2008

F. Te betalen bedragen op schatkisttransacties

Het hoofd 'Betaalbaar op schatkisttransacties heeft betrekking op transacties inzake valutatermijn wisselcontracten die nog niet zijn geregistreerd in "Contanten bij banken".

3. CONSOLIDATIE

De verschillende totaalposten van de financiële staten van de SICAV zijn gelijk aan het totaal van de corresponderende posten in de financiële staten van elk compartiment en worden opgesteld in EUR.

De posten van de staat van de netto-activa en van de staat van verrichtingen uitgedrukt in andere munten dan de euro (EUR) worden omgezet in EUR tegen de volgende wisselkoersen op de datum van opstelling van dit verslag:

EUR

1 USD US Dollar 0.7187522

4. ABONNEMENTSTAKS

De SICAV is onderworpen aan de Luxemburgse wet.

Krachtens de in Luxemburg van kracht zijnde wetten en reglementen is de SICAV onderworpen aan een “abonnementstaks” tegen een jaarpercentage van 0,05%, dat per kwartaal wordt betaald en berekend op basis van de netto-activa aan het eind van ieder kwartaal.

Overeenkomstig artikel 129 (3) van de gewijzigde Wet van 20 december 2002 zijn de nettoactiva die zijn belegd in reeds aan de “abonnementstaks” onderworpen instellingen voor collectieve belegging vrijgesteld van deze belasting.

5. BELGISCHE INSCHRIJVINGSTAKS

TOELICHTINGEN BIJ DE FINANCIËLE REKENINGEN (vervolg)

op 31 december 2008

- 55 -

de nettobedragen die per 31 december van het voorgaande jaar in België zijn belegd, vanaf de inschrijving bij de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen.

De SICAV betaalt de taks ieder jaar op 31 maart.

6. BEHEERSCOMMISSIE

De Raad van Bestuur van de SICAV heeft KREDIETRUST LUXEMBOURG S.A. als beheersmaatschappij, middels een overeenkomst die is gedateerd op 28 April 2006, aangewezen voor het beheer, de administratie en het commercialiseren van de SICAV. De Beheersmaatschappij is als zodanig geregistreerd overeenkomstig de bepalingen in Hoofdstuk 13 van de gewijzigde Wet van 20 december 2002.

Voor haar diensten van intellectueel beheer ontvangt KREDIETRUST LUXEMBOURG S.A. een jaarlijkse commissie van 1,15%, die per kwartaal betaalbaar is over het gemiddelde van de netto-inventariswaarde van elk compartiment gedurende het betreffende kwartaal.

7. BEHEERSCOMMISSIE

Rekening houdend met de reglementering inzake de retrocessie van beheerscommissies in bepaalde landen van registratie (“registratielanden”) van de SICAV, heeft de Raad van Bestuur besloten, via een circulaire gedateerd op 11 december 2006, een voorziening op te nemen in de boekhouding van de SICAV (op basis van de totale nettoactiva van elk compartiment).

Deze provisie zal iedere maand worden opgenomen op basis van de nettoactiva van elk compartiment aan het eind van de maand.

De volgende jaarlijkse percentages zullen per compartiment worden toegevoegd:

KBL Key Fund - Natural Resources Equities 0,65%

KBL Key Fund - America 0,30%

Deze bedragen worden vermeld in de staat van de nettoactiva onder de post "andere te ontvangen inkomsten”.

8. COMMISSIE OP UITGIFTE EN TERUGKOPEN

De aandelen worden uitgegeven tegen een prijs die correspondeert met de netto-inventariswaarde per aandeel. De tussenpersonen die betrokken zijn bij de plaatsing van de aandelen kunnen hun eigen commissie vaststellen. Deze mag echter niet meer dan 5% bedragen van de toepasbare netto-inventariswaarde. De aldus verkregen prijs kan afgerond worden naar het dichtstbijzijnde honderdtal in de munt van het desbetreffende compartiment.

Terugkopen geschieden tegen de netto-inventariswaarde onder aftrek van een maximale commissie van 0,5% ten gunste van de financiële tussenpersoon.

TOELICHTINGEN BIJ DE FINANCIËLE REKENINGEN (vervolg)

op 31 december 2008

9. KOSTEN EN LASTEN

Het beleggingsbeleid van de SICAV bestaat erin te investeren in ICB’s, hetgeen een verdubbeling met zich mee zal brengen van bepaalde kosten die, door de respectievelijke dienstverleners, worden aangerekend aan de onderliggende ICB en aan de SICAV. Deze kosten omvatten, onder andere, de oprichtings-, bewaargevings-, domiciliëringskosten, alsmede de beheerscommissie, de auditkosten en andere samenhangende kosten.

Er worden echter in geen enkel geval provisies dubbel geheven, uitgaande van de veronderstelling dat de SICAV investeert in ICB’s die worden beheerd door KBL European Private Bankers S.A. (voorheen Kredietbank S.A. Luxembourgeoise) of door één van de met haar verbonden ondernemingen.

Dientengevolge draagt de SICAV geen commissie of kosten die aan dergelijke ICB’s betaalbaar zijn.

10. DISTRIBUTIE IN ZWITSERLAND

De Commission Fédérale des Banques (Federale Commissie voor de Banken) heeft KREDIETBANK (SUISSE) S.A. toestemming gegeven de aandelen van de SICAV in, of vanuit Zwitserland aan te bieden en te verspreiden in overeenstemming met artikel 120 van de Federale Wet over beleggingsfondsen van 23 juni 2006.

De SICAV is in Zwitserland toegelaten als een buitenlands beleggingsfonds conform de Richtlijn 85/611/CEE van 20 december 1985, zoals gewijzigd, met betrekking tot de instellingen voor collectieve beleggingen in roerende waarden (ICBRW).

11. VERTEGENWOORDIGING IN ZWITSERLAND

KBL (Switzerland) Ltd (voorheen KREDIETBANK (Suisse) S.A.) Genève heeft van de Commission Fédérale des Banques (Federale Commissie voor de Banken) toestemming gekregen om in Zwitserland op te treden als vertegenwoordiger van de SICAV en neemt er tevens de betaaldienst waar. Het volledige en vereenvoudigde prospectus, de Statuten, de jaar- en halfjaarlijkse verslagen van de SICAV, alsmede de lijst van de door de SICAV gerealiseerde aan- en verkopen gedurende het boekjaar kunnen kosteloos op aanvraag worden verkregen bij het hoofdkantoor van de Zwitserse vertegenwoordiging, KBL (Switzerland) Ltd (voorheen KREDIETBANK (Suisse) S.A.), 7 boulevard Georges-Favon, CH-1211 Genève 11.

12. DISTRIBUTEUR IN NEDERLAND

THEODOOR GILISSEN BANKIERS N.V., Nieuwe Doelenstraat 12-14, CP 1012, Postbus 567, 1000 AN Amsterdam is de distributeur voor Nederland. Het volledige en vereenvoudigde prospectus, de Statuten, de jaar- en halfjaarlijkse verslagen van de SICAV, alsmede de lijst van de door de SICAV verrichte aan- en verkopen tijdens het boekjaar, kunnen kosteloos op aanvraag worden verkregen bij de interne distributeur in Nederland.

TOELICHTINGEN BIJ DE FINANCIËLE REKENINGEN (vervolg)

op 31 december 2008

- 57 -

13. INFORMATIEKANTOOR EN BETAALAGENT IN DUITSLAND

MERCK FINCK & Co, 16 Pacellistrasse, D-80333 München is belast met de informatiedienst en is betaalagent voor Duitsland. Het volledige en vereenvoudigde prospectus, de Statuten, de jaar- en halfjaarlijkse verslagen van de SICAV, alsmede de lijst van de door de SICAV verrichte aan- en verkopen tijdens het boekjaar, kunnen kosteloos op aanvraag worden verkregen bij de interne distributeur in Duitsland.

14. CENTRAAL CORRESPONDENT IN FRANKRIJK

CM-CIC SECURITIES S.A., 6, avenue de Provence F-75009 Parijs is belast met de functie van centraal correspondent in Frankrijk.

15. TOTAL EXPENSES RATIO (“TER”) EN DE OMLOOPFACTOR (“PTR” - portfolio turnover ratio) De TER en de PTR die staan onder “STATISTISCHE INFORMATIE” in dit verslag, werden berekend overeenkomstig de "Richtlijn voor de berekening en de publicatie van de TER en de PTR", die op 16.05.08 is uitgevaardigd door de Zwitserse vereniging van de beleggingsfondsen ("Swiss Funds Association - SFA").

De TER en de PTR worden berekend over de laatste 12 maanden voorafgaand aan de datum van dit verslag.

Er wordt bij de berekening van de TER geen rekening gehouden met transactiecommissies.

De PTR werd berekend volgens de volgende formule (Totaal 1 - Totaal 2)/M*100 waarbij: Totaal 1 = Totaal effectentransacties = X + Y

X = Effectenaankopen Y = Effectenverkopen

Totaal 2 = Totaal inschrijvingen en terugkopen = S + T S = inschrijvingen

T = terugkopen

S+T: inschrijvingen en terugkopen worden per NIW-berekeningsdag afgetrokken.

M = gemiddelde nettoactiva

TOELICHTINGEN BIJ DE FINANCIËLE REKENINGEN (vervolg)

op 31 december 2008

16. VALUTATERMIJNCONTRACTEN

Op de datum van dit verslag had de SICAV de volgende termijnwisselcontracten geopend:

KBL Key Fund - North America

Munt Aankopen Munt Verkopen Vervaldatum Niet-gerealiseerd resultaat (in USD) Valutatermijncontracten verbonden met waarden in EUR

EUR 410,000.00 USD 554,238.00 14.01.2009 15,905.95

17. WIJZIGINGEN IN DE SAMENSTELLING VAN DE BELEGGINGSPORTEFEUILLE

De staat van de wijzigingen in de samenstelling van de beleggingsportefeuille van elk compartiment voor de verslagperiode is op verzoek kosteloos beschikbaar bij de statutaire zetel van de SICAV, bij het kantoor van de vertegenwoordiging of betaalagent in de landen waar de SICAV wordt verspreid, bij het informatiebureau en dat van de betaalagent in Duitsland en bij het bureau van de financiële diensten van de SICAV in België.