• No results found

Het team Technieken bestaat uit een 15-tal collega’s met verschillende specialiteiten (HVAC, elektriciteit, veiligheid, energiebeheer, milieu, …). Het staat in voor het onderzoeken van technische problemen of noden en de opmaak van technische bestekken of instructies, de opmaak van raamcontracten voor specifieke technische noden, assistentie bij het beheer van gebouwen en hun technische infrastructuur, adviesverlening aan architecten en ontwerpers, … Het takenpakket van het Team Technieken staat garant voor een brede variatie aan opdrachten, over Vlaanderen en Brussel heen.  

3 TAKENPAKKET

3.1 DOEL VAN DE FUNCTIE

Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen teneinde specialistische kennis te leveren ter realisatie van bredere projecten.

Context: Als deskundige, meestal binnen een projectteam. De opdrachten of projecten maken deel uit van de kernactiviteiten van de organisatie. Deze functie kan deelprojecten leiden. Nadruk ligt hier wel op de eigen deskundigheid en niet op de brede projectleiding waar nadruk eerder ligt op bewaking van middelen, integratie van specialisaties en op elkaar afstemmen van deelprojecten (voor deze laatste zie projectmanagement).

3.2 RESULTAATSGEBIEDEN

Zodra je op kruissnelheid bent, zal je takenpakket uit onderstaande resultaatsgebieden bestaan:

Resultaat Voorbeelden van activiteiten

Voorbereiding

Voorbereiden van de studie, het technisch advies of de opdracht teneinde de werkmethode en de benodigde middelen te bepalen.

- Zich steeds goed inhoudelijk op de hoogte stellen van de FMS meldingen. Indien nodig extra informatie vragen bij de klant

- Samen met de klant de best mogelijk oplossingen uitwerken

- Correct en vlot reageren op nieuwe meldingen

- In nauw overleg met de toezichters de regio op een efficiënte wijze beheren door een goede planning van de taken in functie van:

o de beschikbaarheid van de eigen medewerkers

o de verschillende locaties binnen de regio - Een goede budgetinschatting kunnen maken…

Opmaak product

Opmaken van plannen, ontwerpen en studies teneinde een kwaliteitsvolle, technische bijdrage te leveren aan een project of opdracht.

- Een goede raming maken van de meldingen (kleine prijsvraag, OPZB, OA)

- Nazicht offertes

- Opvolging van plannen en ontwerpen

Technisch advies

Geven van technisch advies en informatie aan (interne en externe) klanten teneinde hen toe te laten de technische aspecten goed te interpreteren.

- Deelnemen aan werkgroepen, stuurgroepen,…

- (mee) Organiseren van infomomenten en cursussen betreffende de toegewezen raamcontracten

- Kennen en opvolgen van de technische ontwikkelingen binnen het vakgebied

- Proactief signaleren van knelpunten en problemen

Opvolging en controle en eventueel bijsturen Opvolging en controle van de uitvoering en eventueel bijsturen teneinde de vooropgestelde normen, kwaliteit en tijdigheid te garanderen OF wijzigingen in het projectplan mogelijk te maken.

- Opvolging van de FMIS meldingen:

o Aanpassen van de status in functie van het verloop van de werken

o Steeds al de relevantie informatie betreffende de werken (offertes, bestelbonnen, …) actueel houden

- Opvolgen van de raamcontracten die zijn toegewezen:

o Met de leveranciers: regelmatig overleg, controle en goedkeuren van vorderingsstaten, …

o Intern via de verschillende geplande overlegmomenten

- Controle van de aannemers/leveranciers tijdens de werken

- Vaststellen van overtredingen en opstellen van PV’s Evaluatie

Evalueren van de verrichte werkzaamheden

teneinde in te spelen op

verbeteringsmogelijkheden naar de toekomst.

Context: In nauwe samenwerking met alle betrokkenen (aannemers, klant ...)

- Prestaties van derden beoordelen:

o Raamcontractanten o Aannemers

o Studiebureau’s o …

- Evalueren van raamcontractanten en leveranciers en deze informatie intern delen met de betrokkenen

Kennis m.b.t. het vakgebied

Actief bijhouden en uitwisselen van kennis en ervaring m.b.t. het vakgebied teneinde de kwaliteit van de dienstverlening op individueel en afdelingsniveau te optimaliseren.

- Zich op de hoogte stellen van de interne afspraken en regelgeving

- Zich continu op de hoogte stellen van de evoluties binnen het vakgebied:

- Aangeven van gewenste opleidingsbehoeften Externe vertegenwoordiging

Vertegenwoordigt de organisatie extern (zetelen in commissies, cross functionele werkgroepen …) om de expertise van de entiteit in te brengen

- Deelnemen aan beurzen, werkgroepen, …

4 PROFIEL

4.1 FORMELE DEELNEMINGSVOORWAARDEN

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan onderstaande voorwaarden:

1) Je bent ofwel een ambtenaar (op proef of vastbenoemd) binnen Het Facilitair Bedrijf in alle graden van rang A1 ofwel een contractueel personeelslid (al dan niet in proeftijd) binnen Het Facilitair Bedrijf én geslaagd voor een objectief wervingssysteem met algemene bekendmaking1 en je wordt betaald in een salarisschaal in alle graden van rang A1.

2) Je beschikt op uiterste indiendatum (van je kandidatuur) over minstens 6 jaar relevante beroepservaring met betrekking tot het technisch beheer van meerdere gebouwen.

3) Je laatste functioneringsevaluatie mag niet besloten zijn met een onvoldoende.

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden kun je contact opnemen met de selectieverantwoordelijke (Els Vandekerckhove, els.vandekerckhove@vlaanderen.be, 0499 59 38 46).

4.2 COMPETENTIES

Technische competenties

• Je hebt inzicht in bouwtechnische aangelegenheden en veiligheid.

• Je kan bouwtechnische plannen lezen en interpreteren.

• Je hebt theoretische en praktische kennis van technische installaties binnen gebouwen met betrekking tot één of meer van volgende domeinen: bouwkunde, elektriciteit, HVAC, sanitair, enz.

• Je hebt basiskennis van CODEX/AREI (eveneens de nieuwe versie van 28/5/2020)

• Je hebt een goede kennis van de gangbare software (MS Word, MS Excel, SharePoint).

• Je beschikt over een getuigschrift preventieadviseur 3 of je bent bereid deze opleiding te volgen.

1 Contractuele selectieprocedures werden algemeen bekend gemaakt indien ze gepubliceerd werden in het Belgisch Staatsblad en/of de website van de VDAB en/of de website van Jobpunt Vlaanderen (tussen 1 januari 2006 en 31 oktober 2014), op de website van VDAB (tussen 1 november 2014 en 31 december 2017), op de website van de VDAB en/of www.werkenvoorvlaanderen.be (vanaf 1 januari 2018). Voor de contractuele personeelsleden die vóór hun indiensttreding of overheveling geslaagd zijn voor een selectie bij een andere overheid moet de contractuele selectieprocedure vanaf 1 januari 2006 bekend gemaakt zijn op de website van Selor, de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten, de VDAB of Jobpunt Vlaanderen (VPS art. III 31).

Persoonsgebonden competenties

• Verantwoordelijkheid nemen: Je handelt in overeenstemming met de belangen, waarden en normen van de organisatie (niveau 2)

• Analyseren: Je duidt problemen in zijn verbanden en gaat op een efficiënte wijze op zoek naar aanvullende relevante informatie (niveau 3)

• Oordeelsvorming: Je uit meningen en je hebt zicht op de consequenties ervan, op basis van een afweging van relevante criteria (niveau 2)

• Richting geven: Je motiveert en stuurt medewerkers aan zodat ze hun doelstellingen en die van de entiteit kunnen realiseren, zowel individueel als in teamverband (niveau 1)

• Innoveren: Je vernieuwt om producten, diensten, processen en structuren te creëren die tegemoet komen aan toekomstige uitdagingen (niveau 2)

• Klantgerichtheid: Je onderkent de wensen en behoeften van de verschillende belanghebbenden binnen en buiten de organisatie en je kan er adequaat op reageren (niveau 2)

Bijkomende informatie over de persoonsgebonden competenties bij de Vlaamse overheid vind je op https://overheid.vlaanderen.be/competentieboek-vlaamse-overheid.

4.3 TOELATINGSVOORWAARDEN

Om toegelaten te worden tot de proeftijd in de bevorderingsbetrekking moet je:

▪ voldoen aan de bovenvermelde relevante beroepsvoorwaarde en/of anciënniteitsvoorwaarde

▪ geslaagd zijn voor de selectieprocedure

▪ ambtenaar buiten proeftijd of contractueel personeelslid buiten proeftijd zijn

▪ je in dienstactiviteit bevinden

▪ burger zijn van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (de EU-lidstaten + Noorwegen, Ijsland en Liechtenstein) of Zwitserland.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen.

5 AANBOD

• Je wordt bevorderd in de graad van adviseur (rang A2) met de bijbehorende salarisschaal A211 (bij 0 jaar anciënniteit). Je behoudt reeds gevaloriseerde ervaring uit de private sector of als zelfstandige.

• Je eerste 6 maanden vormen een proeftijd. Je wordt pas definitief bevorderd nadat je met goed gevolg de proeftijd hebt doorlopen (VPS art.VI 36).

• De bevorderingsbetrekking wordt opgenomen ten laatste drie maanden na de datum van de selectiebeslissing.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?

www.werkenvoorvlaanderen.be

GERELATEERDE DOCUMENTEN