• No results found

Statuten Stedelijke Sportraad 2019

Artikel 1. Doelstelling

De Stedelijke Sportraad van Brugge is het officiële adviesorgaan van de Stad Brugge voor het overleg en de inspraak in het sportbeleid.

De Stedelijke Sportraad heeft als doel om het fysieke en mentale sporten en bewegen te stimuleren en focust op het algemeen sportbelang en niet op persoonlijk, politiek of individueel clubbelang.

Om deze doelstelling te verwezenlijken zal de Sportraad op vraag van het stadsbestuur én op eigen initiatief adviezen en/of voorstellen formuleren.

Artikel 2. Structuur van de Stedelijke Sportraad

De Stedelijke Sportraad bevat volgende instanties: - Algemene Vergadering;

- Raad van Bestuur; - Dagelijks Bestuur; - Themacommissie sport; - Werkgroepen.

Artikel 3. Algemene Vergadering Artikel 3.1 Samenstelling

De Algemene Vergadering staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in sport. Voor de stemming over de samenstelling van de Raad van Bestuur: zie 4.1.

Bij stemming hebben alle aanwezigen stemrecht behalve personeel van de dienst Sport en politieke mandatarissen.

Artikel 3.2 Taken en bevoegdheden

De Algemene Vergadering van de Stedelijke Sportraad heeft als hoofddoel om mensen samen te brengen rond sport en hen te informeren over de evoluties in het Brugse sportlandschap. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1° het goedkeuren van de Statuten en de wijzigingen eraan;

2° het ontbinden van de Sportraad en het geven van de bestemming van de financiën; 3° het verkiezen en ontslaan van de leden van de Raad van Bestuur;

4° het goedkeuren van het jaarlijks werkingsverslag van de Sportraad; 5° het goedkeuren van de jaarrekening en de begroting van de Sportraad.

Artikel 4. Raad van Bestuur Artikel 4.1 Samenstelling

De Raad van Bestuur wordt verkozen uit alle kandiderende leden van de erkende Brugse sport- en ontspanningsverenigingen, door de Algemene Vergadering en bestaat uit maximaal 15 leden, waaronder een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester. Elke erkende Brugse sport- of ontspanningsvereniging heeft 1 stem. Per erkende sport- of ontspanningsvereniging kan er maximaal 1 lid zetelen in de Raad van Bestuur. Brugse politieke mandatarissen kunnen niet zetelen in de Raad van Bestuur.

2

Statuten Brugse Sportraad

Artikel 4.2 Taken en bevoegdheden

De Raad van Bestuur van de Stedelijke Sportraad is bevoegd voor:

1° het geven van advies over de reglementen in verband met het erkennen en ondersteunen van de Brugse sport- en ontspanningsverenigingen;

2° het geven van advies inzake aanvaarden en uitsluiten in verband met erkenning en ondersteuning van de Brugse sport- en ontspanningsverenigingen.

3° het opstellen van de Statuten en Huishoudelijk Reglement en zijn eventuele wijzigingen; 4° het verkiezen van het Dagelijks Bestuur;

5° het vaststellen van de modaliteiten voor en het verkiezen van de jaarlijkse trofee van sportverdienste, jeugdtrofee en diverse sportprijzen;

6° het opstellen van het jaarlijks werkingsverslag van de Stedelijke Sportraad;

7° het opstellen van het financieel jaarverslag en de begroting van de Stedelijke Sportraad; 8° het voorbereiden en samenroepen van de Algemene Vergadering;

9 het uitvoeren van de beslissingen van de Algemene Vergadering.

10° het meewerken aan overkoepelende activiteiten gericht op erkende sport- en of ontspanningsverenigingen (vb. organisatie Algemene Vergadering, bijscholingen bestuursleden, sportprijzen);

11° het opstellen en goedkeuren van het Huishoudelijk Reglement. 12° het formuleren van adviezen aan het stadsbestuur.

Artikel 4.3 Aanvang, duur en einde van het mandaat Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur wordt naar aanleiding van het einde van de stedelijke legislatuur verkozen.

Het mandaat van de Raad van Bestuur duurt 6 jaar.

Wanneer een lid van de Raad dient vervangen te worden, kan binnen de erkende sport- en ontspanningsverenigingen een oproep gelanceerd worden om een vervanger aan te duiden. Bij meerdere kandidaten stemt de Raad van Bestuur op basis van de motivatiebrief van de

kandidaat. In eerste instantie worden de opvolgers aangesproken die niet verkozen waren bij de originele verkiezing in functie van hun bekomen stemmen.

Het mandaat van de Raad van Bestuur eindigt met de installatie van de nieuwe Raad van Bestuur die door de Algemene Vergadering verkozen werd.

Artikel 5. Dagelijks Bestuur Artikel 5.1 Samenstelling

Het Dagelijks Bestuur bestaat uit een Voorzitter, een Secretaris en een Penningmeester, verkozen door de Raad van Bestuur volgens de in het Huishoudelijk Reglement beschreven modaliteiten.

Bij het wegvallen/stopzetten van een functie in het dagelijks bestuur neemt een lid van de Raad van Bestuur deze functie tijdelijk over in afwachting van een nieuwe verkiezing door Raad van Bestuur.

Artikel 5.2 Taken en bevoegdheden

Het Dagelijks Bestuur verzorgt de dagelijkse werking.

Artikel 6. Themacommissie sport Artikel 6.1 Samenstelling

De Themacommissie Sport bestaat uit de Voorzitter en een lid van de Raad van Bestuur en maximaal 10 personen, door een jury geselecteerd uit het brede werkveld sport. Brugse politieke

mandatarissen kunnen geen deel uitmaken van de Themacommissie Sport.

Artikel 6.2 Taken en Bevoegdheden

De Themacommissie Sport komt gericht samen rond specifieke onderwerpen en adviseert het stadsbestuur.

Statuten Brugse Sportraad

De door de jury weerhouden leden worden aangesteld voor een periode van twee jaar, startend vanaf de eerste vergadering. Na die periode volgt een evaluatie door het College van Burgemeester en Schepenen in samenspraak met de Raad van Beheer. Deze evaluatie bepaalt de verdere werking van de Themacommissie.

Artikel 7. Werkgroepen

Elke instantie kan een werkgroep oprichten om een bepaald thema of onderwerp grondiger te onderzoeken.

Artikel 8. Externe personen

De verschillende instanties van de Brugse Sportraad worden bijgestaan door personeel van de dienst Sport en kunnen, indien nodig, beroep doen op een externe deskundige. De schepen van sport wordt uitgenodigd als waarnemer.

Artikel 9. Beheer van de financiële rekeningen

De Stedelijke Sportraad beheert een eigen financiële rekening waarop de eventueel door het Stadsbestuur toegekende subsidies en de eigen bekomen geldbronnen worden geboekt. De rekening wordt beheerd door de Penningmeester, die één keer per jaar, of op eenvoudig verzoek, verslag uitbrengt aan de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur duidt onder zijn leden twee commissarissen aan. Zij mogen geen lid zijn van het Dagelijks Bestuur.

Vóór de Algemene Vergadering zien de commissarissen de rekening en kasgelden na. Zij brengen achtereenvolgens verslag uit aan de Raad van Bestuur en aan de Algemene Vergadering.

Het Stadsbestuur kan alle documenten i.v.m. financiële verrichtingen die betrekking hebben op de door het Stadsbestuur verstrekte financiële middelen, opvragen.

Artikel 10. Huishoudelijk Reglement

Het Huishoudelijk Reglement van de Stedelijke Sportraad regelt de punten die niet expliciet voorzien zijn in de Statuten en die voorzien in de goede werking van de Sportraad.

Statuten goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Brugse Sportraad op 2 december 2019.

Deze statuten treden onmiddellijk na goedkeuring door de Algemene vergadering in werking en vervangen alle vroegere reglementen en bepalingen inzake de werking van de Brugse Sportraad. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2020.

Philip Pierins

Toerisme

16 2020_GR_00027 Toerisme - Algemene Vergadering Meeting in Brugge vzw 28 januari 2020 - mandaat voor de Algemene Vergadering.

GOEDGEKEURD

Notulen

Raadsleden Karin Robert en Pol Van Den Driessche komen tussen. Burgemeester Dirk De fauw antwoordt.

Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

Aan de Algemene Vergadering van 28/01/2020 wordt naast het verslag van de vorige vergadering een voorstel tot heroriëntering van de vzw-werking alsook de begroting 2020 ter goedkeuring voorgelegd. Voor elk punt wordt een omstandige nota met toelichting in bijlage toegevoegd. Deze documenten worden samen met de agenda vooraf aan de leden van de Algemene Vergadering bezorgd.

Motivatie

De schepen voor toerisme die de Stad Brugge in de vzw Meeting in Brugge vertegenwoordigt, dient door de Gemeenteraad te worden gemandateerd om de punten die aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd goed te keuren.

Rechtsgrond(en)

De statuten van Meeting in Brugge Besluit

Artikel 1

De gemeenteraad neemt kennis van de agendapunten die op 28/01/2020 (aansluitende op de Gemeenteraad) ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering van Meeting in Brugge vzw worden voorgelegd:

1. Verslag Algemene Vergadering 25/06/2019. 2. Heroriëntering vzw-werking.

3. Begroting 2020.

Artikel 2

Schepen voor toerisme Philip Pierins wordt gemandateerd om op de Algemene Vergadering van 28/01/2020 de voorgestelde punten (zie artikel 1) goed te keuren.

Nico Blontrock

Musea

17 2020_GR_00003 Musea - Raakvlak - verlenging overeenkomst met statutaire draagkracht tussen Raakvlak, de beherende gemeente Stad Brugge en de deelnemende gemeentes - goedkeuring.

GOEDGEKEURD

Notulen

Raadslid Pol Van Den Driessche komt tussen. Schepen Nico Blontrock antwoordt.

Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

Met het gemeenteraadsbesluit 2017_GR_00008 werd de vernieuwde werking van Raakvlak als intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst, met Brugge als beherende gemeente goedgekeurd. Raakvlak is de Interlokale Vereniging voor Onroerend Erfgoed in Brugge en Ommeland, en bestaat uit 3 cellen met elk hun eigen gespecialiseerde werking.

De huidige overeenkomst met statutaire draagkracht dient geactualiseerd te worden aan de huidige wetgeving en een nieuwe termijn van 6 jaar dient goedgekeurd te worden.

De statuten zijn gewijzigd voornamelijk om te voldoen aan het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017, gepubliceerd op 15 februari 2018.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

Artikel 1 en 16: vervangen van de verwijzing naar het decreet van 6 juli 2001 door de verwijzing naar het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017.

Artikel 5: de datums zijn aangepast en de verwoording betreffende de goedkeuringsprocedure is verduidelijkt.

Artikel 7: de beherende gemeente heeft maar recht op één mandaat in het beheerscomité (volgens het decreet lokaal bestuur van 22 december 2018: TITEL 3. De Intergemeentelijke samenwerking/ HOOFDSTUK 2/ Artikel 395)

Artikel 7: toevoeging aan de vierde alinea:

Om geldig te beslissen moeten minstens de helft van de aangeduide bestuurders aanwezig zijn of via volmacht vertegenwoordigd. Van dit aanwezigheidsquorum wordt afgeweken voor een tweede vergadering en voor zover het gaat om punten die voor de tweede maal op de agenda worden geplaatst. De beherende gemeente moet steeds vertegenwoordigd zijn. Indien de vertegenwoordiger van de beherende gemeente verhinderd is, kan de vergadering toch doorgaan, maar de genomen beslissingen in afwezigheid van de vertegenwoordiger van de beherende gemeente zijn slechts rechtsgeldig na goedkeuring van de notulen van de vergadering door de

Artikel 9 en 14: 'De pakhuizen' is uit de naam verwijderd van de cel 'Onroerenderfgoedepot'

Artikel 11: Een extra zin is bijgevoegd bij zowel de beherende als bij de deelnemende gemeentes:

Aanvullende bijdragen kunnen worden gevraagd. Deze dienen vastgelegd in een addendum bij deze overeenkomst

Toegevoegd:

Addendum aan de overeenkomst met statutaire draagkracht van Raakvlak, Interlokale vereniging voor Onroerend Erfgoed in Brugge en Ommeland

Motivatie

In het Brugs beleidsprogramma 2019-2024 neemt Stad Brugge als regionale hoofdstad haar verantwoordelijkheid op in de vorm van actie 376: We blijven de intergemeentelijke samenwerking op archeologisch vlak via Raakvlak ondersteunen.

De huidige overeenkomst met statutaire draagkracht eindigt op 31/12/2019 en dient verlengd te worden voor een periode van 6 jaar.

Rechtsgrond(en)

Decreet van 12 juli 2013 betreffende het onroerend erfgoed en latere wijzigingen

Besluit van 16 mei 2014 betreffende de uitvoering van het Onroerenderfgoeddecreet en latere wijzigingen

Decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen Financiële informatie Financiële informatie • Dienstjaar: 2020-2025 • Beleidsitem: BI072100 • Actie: 376 • Rekening: 61462100 • Bestelaanvraag: • Bedrag inclusief btw: • Bedrag exclusief btw: • Omschrijving: Besluit Artikel 1

De gemeenteraad keurt de 'verlenging van de overeenkomst met statutaire draagkracht van Raakvlak, Interlokale Vereniging voor Onroerend Erfgoed in Brugge en Ommeland' goed.

Artikel 2

De gemeenteraad keurt het addendum bij de overeenkomst met statutaire draagkracht van Raakvlak goed.

Bijlagen

1. Addendum bij de overeenkomst met statutaire draagkracht van Raakvlak.pdf 2. Statuten Raakvlak 2020-2025.pdf

Addendum aan de overeenkomst met statutaire draagkracht van Raakvlak, Interlokale Vereniging voor Onroerend Erfgoed in Brugge en Ommeland

Aansluitend aan de bepalingen uit artikel 11 wordt het volgende overeengekomen met betrekking tot de tarieven voor de dienstverlening inzake archeologisch onderzoek vanaf 1/01/2019.

Tarieven:

Type onderzoek: Partnergemeentes Beherende gemeente

Archeologienota zonder veldwerk

1 gratis per jaar gratis Bijkomende nota’s Standaard € 1200 per

nota Complex* € 2000 per nota gratis Archeologienota met veldwerk Bureaugedeelte is gratis** gratis Archeologisch vooronderzoek (veldwerk en rapportering) ≤ 20 velddagen Tegen kostprijs personeel en externe kosten

Eigen personeel gratis Externe kosten tegen kostprijs Archeologisch vooronderzoek (veldwerk en rapportering) > 20 velddagen Tegen kostprijs personeel en externe kosten

Eigen personeel gratis Externe kosten tegen kostprijs Archeologische opgraving (veldwerk en rapportering) ≤ 20 velddagen Tegen kostprijs personeel en externe kosten

Eigen personeel gratis Derde archeoloog betalend Externe kosten tegen kostprijs Archeologische opgraving

(veldwerk en rapportering) > 20 velddagen

Te groot voor cel Aardewerk

Onderaanneming mogelijk

Opstellen offerte en samenwerken met extern archeologisch bedrijf

*Complex: tijdsopslorpende dossiers, zoals lijntrajecten en dossiers binnen vastgestelde archeologische zones.

** Bureaugedeelte is gratis tenzij de gemeente al gebruik heeft gemaakt van een jaarlijkse gratis nota.

De bovenvermelde tarieven voor de partnergemeentes gelden ook voor de OCMW’s uit die gemeentes. De partnergemeente of het desbetreffende OCMW kan gebruik maken van 1 gratis archeologienota per jaar.

De volgende toepassingsvoorwaarden zijn hierbij in acht te nemen:

- 6 gratis archeologienota’s per partnergemeente per legislatuur;

- niet gebruikte gratis archeologienota’s uit eerdere jaargangen kunnen binnen een legislatuur naar volgende jaargangen worden overgedragen;

- geen overdracht van niet gebruikte archeologienota’s naar de volgende legislatuur; - geen voorafname van gratis archeologienota’s.

Raakvlak,

Interlokale Vereniging voor Onroerend Erfgoed in Brugge en Ommeland Overeenkomst met statutaire draagkracht

Deze overeenkomst wordt afgesloten tot de bestendiging en uitbreiding van Raakvlak, Interlokale Vereniging voor Onroerend Erfgoed in Brugge en Ommeland, hierna genoemd Raakvlak, tussen de gemeenten van het arrondissement Brugge die deze overeenkomst ondertekenen. Deze overeenkomst vervangt de overeenkomst met statutaire draagkracht betreffende de oprichting van Raakvlak, Interlokale Vereniging voor Archeologie in Brugge en Ommeland.

TUSSEN :

Stad Brugge, met administratief centrum te Frank Van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge,

vertegenwoordigd door dhr. Dirk De fauw, burgemeester Brugge, dhr. Colin Beheydt, algemeen directeur Brugge, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van dd mm jjjj.

Gemeente Jabbeke, met administratief centrum te Dorpsstraat 3, 8490 Jabbeke, vertegenwoordigd

door dhr. Daniël Vanhessche, burgemeester Jabbeke, dhr. Gabriel Acke, algemeen directeur Jabbeke, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van dd mm jjjj.

Gemeente Zedelgem, met administratief centrum te Pater Amaat Vynckeplein 1, 8210 Zedelgem,

vertegenwoordigd door mevr. Annick Vermeulen, burgemeester Zedelgem, mevr. Sabine Vermeire, algemeen directeur Zedelgem, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad dd mm jjjj.

Gemeente Knokke-Heist, met administratief centrum te Alfred Verweeplein 1, 8300 Knokke-Heist,

vertegenwoordigd door dhr. Leopold Lippens, burgemeester Knokke-Heist, mevr. Miet Gobert, algemeen directeur Knokke-Heist, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van dd mm jjjj.

Gemeente Beernem, met administratief centrum te Bloemendalestraat 112, 8730 Beernem,

vertegenwoordigd door dhr. Jos Sypré, burgemeester Beernem, mevr. Els Declerck, algemeen directeur Beernem, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van dd mm jjjj.

Stad Torhout, met administratief centrum te Aartrijkestraat 11 B, 8820 Torhout, vertegenwoordigd

door dhr. Kristof Audenaert, burgemeester Torhout, dhr. Tom Vandenberghe, algemeen directeur Torhout, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van dd mm jjjj.

Stad Damme, met administratief centrum te Vissersstraat 2A, 8340 Damme, vertegenwoordigd door

dhr. Joachim Coens, burgemeester Damme, dhr. Kristof Schotsmans, algemeen directeur Damme, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van dd mm jjjj.

Gemeente Oostkamp, met administratief centrum te Siemenslaan 1, 8020 Oostkamp,

vertegenwoordigd door dhr. Jan de Keyser, burgemeester Oostkamp, dhr. Jan Compernol, algemeen directeur Oostkamp, handelend in uitvoering van het besluit van de gemeenteraad van dd mm jjjj. Verder genoemd de ‘deelnemende gemeenten’,

De verschijners verklaren over de vereiste bekwaamheid, bevoegdheid en mandaat te beschikken om de partij waarvoor zij optreden in rechte te verbinden.

WORDT OVEREENGEKOMEN EN AANVAARD HET GEEN VOLGT:

Artikel 1: structuur van de vereniging

Raakvlak is een interlokale vereniging en zij werkt binnen het kader van de bepalingen rond intergemeentelijke samenwerking in het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen, het decreet van 12 juli 2013 betreffende het onroerend erfgoed en latere wijzigingen, alsook deze overeenkomst.

Artikel 2: wijziging statutaire overeenkomst

De overeenkomst kan slechts gewijzigd worden op het ogenblik van de verlenging of mits goedkeuring van alle deelnemende gemeenten.

Artikel 3: doel van de vereniging

De vereniging heeft tot doel: het behoud, beheer, onderzoek en ontsluiting van het onroerend erfgoed in het noordoosten van de provincie West-Vlaanderen; het organiseren van een duurzame, integrale erfgoedzorg conform de geldende wetgeving; het streven naar de verbreding van het maatschappelijk draagvlak; de dienstverlening en de bemiddeling ten aanzien van betrokken overheden en (rechts)personen in de deelnemende gemeenten.

Artikel 4: beherende gemeente

De stad Brugge wordt aangeduid als beherende gemeente tot uitvoering van de beslissingen van het beheerscomité en treedt in die zin op namens de vereniging.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 8000 Brugge, Dijver 12. Artikel 5: duur van de vereniging - verlenging

Deze overeenkomst gaat in na goedkeuring van de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten en dit uiterlijk op 1 januari 2020. De deelnemende gemeenten dienen de overeenkomst te hebben ondertekend uiterlijk op 1 juli 2020. Deze overeenkomst eindigt op 31 december 2025 en kan telkens verlengd worden met 6 jaar.

Die verlenging moet voorgelegd worden aan het beheerscomité minstens 4 maanden voor de afloop van de periode. De duur van de vereniging wordt verlengd wanneer minstens 3 gemeenten vóór 31 december de verlenging hebben goedgekeurd.

Artikel 6: deelnemers

De vereniging bestaat uit de gemeenten die deze overeenkomst hebben goedgekeurd. Nieuwe gemeenten kunnen toetreden door deze overeenkomst goed te keuren.

Andere publieke en private rechtspersonen, werkzaam binnen het doel van de vereniging, kunnen eveneens deelnemen aan de vereniging na een gemotiveerde beslissing van het beheerscomité.

Iedere wijziging met betrekking tot de deelnemers wordt opgenomen in een bijlage aan de overeenkomst. Deelnemers kunnen enkel uittreden op het ogenblik van de verlenging van de vereniging.

Artikel 7: beheerscomité - adviesraad

De vereniging wordt bestuurd door een beheerscomité.

De deelnemers hebben recht op volgende bestuursmandaten waarbij elke persoon beschikt over één stem: - de deelnemende gemeenten: één mandaat per deelnemer

- de beherende gemeente: één mandaat

- de overige deelnemers: één mandaat per deelnemer

- de deelnemende gemeenten behouden steeds de meerderheid in het beheerscomité

De vertegenwoordigers voor de gemeenten worden aangewezen onder de gemeenteraadsleden, de burgemeester of de schepenen.

Voor iedere vertegenwoordiger wordt een plaatsvervanger aangeduid.

De coördinator, evenals een vertegenwoordiger van elke cel binnen Raakvlak, worden uitgenodigd op de vergaderingen. Deze personen hebben spreekrecht, geen stemrecht.

Het beheerscomité komt minstens drie maal per jaar bijeen na oproeping door de voorzitter of door twee deelnemende gemeenten, minstens acht dagen vóór de vergadering. De uitnodiging omvat de agenda, de plaats en het tijdstip van de vergadering.

Het beheerscomité kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Beide personen zijn gemandateerd door een verschillende gemeente. Een medewerker van Raakvlak treedt op als secretaris van de vereniging. De notulen worden doorgestuurd naar de leden van het beheerscomité uiterlijk één maand na de bijeenkomst.

Om geldig te beslissen moeten minstens de helft van de aangeduide bestuurders aanwezig zijn of via volmacht vertegenwoordigd. Van dit aanwezigheidsquorum wordt afgeweken voor een tweede vergadering en voor zover het gaat om punten die voor de tweede maal op de agenda worden geplaatst. De beherende gemeente moet steeds vertegenwoordigd zijn. Indien de vertegenwoordiger van de beherende gemeente verhinderd is, kan de vergadering toch doorgaan, maar de genomen beslissingen in afwezigheid van de vertegenwoordiger van de beherende gemeente zijn slechts rechtsgeldig na goedkeuring van de notulen van de vergadering door de vertegenwoordiger van beherende gemeente.

Beslissingen worden genomen met een gewone meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van