• No results found

Computer rechts

Desktop  ConditioneringMirte  Appetitive drive  Slepen naar nieuwe versie shortcut VSRRP op het bureaublad  Ok  Start blok  Output file?  Yes  ppn nr invoeren (Studie 2: vrouwen krijgen de nr.’s 300, 301, 302, 303 - 399!)

Computer links

WESP openen “Load”  Desktop  Elaine en Netteke WESP vibratie aangepast HAL.wsp  voer pp nr in of ‘testmode’

Let op: (nog niet op ‘start’drukken!)

Let op dat je eerst het meetprogramma Vsrrp start voordat je vervolgens op ‘start’ in WESP klikt!!

Dus eerst Vsrrp starten, dan met schakelkastje switchen naar linkercomputer en op ‘start’ drukken. Niet meer aan switch komen tot de WESP-file afgelopen is en alle vibraties geweest zijn.

- Alle vibraties geweest/ Einde (zwart scherm)?  Switchen

Switch terug dmv het schakelkastje tussen de monitors naar rechter computer.

- Daar het volgende blok starten (Stop blok 4; Start blok 5). De vervolginstructies komen nu op het scherm.

Blok 6: Gedurende de eerste twee minuten van blok 6 de VPA balans instellen met de draaiknop van het VBV level. Beide lampjes moeten even rood zijn. HIERNA NIET MEER VERANDEREN! (ook al gaat 1 van beide lampjes uit: NIET MEER AAN ZITTEN!).

Blok 7: Baselinemeting; niet meer aan VPA/VBV zitten

Blok 8: Opletten bij blok 8 in vrssp (=preconditioneringsfase)  Na de film en de instructie dat het onderzoek begint (zwart scherm)  START blok 9  switchen naar WESP-computer  START

Blok 9: [DUS EERST OP START BLOK 9 VRSSP DRUKKEN (= dus op rechtercomputer!!!; Dan loopt het meetprogramma en worden alle aanbiedingen van de stimuli gemeten en opgeslagen). DAARNA PAS SWICHEN NAAR WESP- COMPUTER EN DAAR OP START DRUKKEN/ of file loaden (zie hieronder)]

Computer links

Load bureaublad  WESP_studie 2  “kies juiste driverfile”* (check goed welke conditie iemand heeft; welke driverfile je moet hebben en selecteer deze!)  Open  Start  ppn nr invoeren (output file)  ok  Start

Let op: mensen krijgen dus ofwel paars licht, ofwel geel licht tijdens acquisitiefase/ extinctiefase/ testfase.

Houd de linkermonitor in de gaten. Daar zie je het aantal trials dat al geweest is. Wanneer trial

31

op het linkerscherm komt, wacht dan af tot het plaatje op de rechtermonitor verdwijnt; is het plaatje weer weg en zie je een wit scherm DAN SCHAKELAAR LICHT OMZETTEN! (kijk goed welk licht (geel/paars) je aan moet zetten!)

51

op het linkerscherm komt, wacht dan af tot het plaatje op de rechtermonitor verdwijnt; is het plaatje weer weg en zie je een wit scherm: DAN SCHAKELAARS LICHT OMZETTEN! Van beide stekkerdozen: het ene weer aan; het andere uit (dus tussen trial 51 en 52 moet je de schakelaars omgezet hebben van de lampen; dus vóór het volgende plaatje verschijnt).

Wacht als je trial

131

aangegeven ziet op de computer links, tot het plaatje/ of de vraag op het beeldscherm rechts weg is en je weer een wit scherm ziet: tussen trial 131 en 132 dus LICHTSCHAKELAARS weer terugzetten. Van beide stekkerdozen: het ene weer aan; het andere uit. (terug naar originele context).

Als WESP alle trials heeft gehad (156) dan mag je stop drukken in WESP of meteen switchen naar de computer rechts.

Computer rechts: Stop blok

Einde meting

Schakel de tl-buis welke aan staan nog NIET uit.

Vervolg

Nadat proefpersoon seintje heeft gegeven, terug de testruimte in. Laat de centrale TL-verlichting nog even uit. De ruimte is als het goed is nu nog gevuld met óf geel licht óf paars licht.

En doe tevens de grote monitor uit op het bureau!

Doe de stekker van de laptop in het stopcontact (vergeet dit niet!) en Start je de AAT (check juiste versie in randomnisatielijst).

AAT:

Zorg dat de laptop en de joystick steeds op dezelfde plek staan (qua afstanden). Laat de PP achter de laptop plaats nemen:

- De elleboog mag de tafel niet raken. De hoeken tussen joystick, arm, lichaam dienen voor iedere proefpersoon ongeveer hetzelfde te zijn.

- De joystick moet tussen de trials teruggebracht worden in de ‘rustpositie’= in het midden. Sommige mensen willen de joystick nog wel eens tussen trials in een bepaalde hoek houden waardoor de taak af en toe ‘flipt’.

Lees de instructies mee op het scherm en blijf even de oefentrials mee kijken, maar geef aan – wanneer deze zijn afgelopen- dat je dus even hiernaast gaat zitten. De proefpersoon kan gewoon even een gil geven wanneer de taak afgelopen is.

Als AAT afgerond is: Doe het centrale TL-licht weer aan. (en de gekleurde tl- buizen uit!).

Ga verder met de vragenlijsten:

Dan zal ik u nu uitleg geven over de vragenlijsten. Ik heb voor u een klapper gemaakt waar het hele pakket inzit. U begint dadelijk met wat algemene gegevens over uzelf in te vullen. Vervolgens krijgt u een hele batterij vragenlijsten over seksueel functioneren, gedachten en emoties rondom seks en uw opvattingen over seks. Zoals u ziet, het is een flink pakket. Probeert u dus bij het invullen niet te lang na te denken. Uw eerste ingeving is het beste. Er bestaan geen goede of foute antwoorden. Geef eerlijk aan wat u zelf vindt of denkt dat het meest op u van toepassing is. Ook al twijfelt u over twee antwoordmogelijkheden bij een vraag, kies toch één antwoord.

Sla alstublieft geen vragen over! Dit is echt heel belangrijk. Als u het niet precies weet, kiest u dan alstublieft het antwoord dat dan het best passende antwoord.

Ik ga nu naar een andere kamer zodat u in alle rust de vragenlijsten in kunt vullen. Mochten er nog dingen onduidelijk zijn, dan kunt u naar mij toen komen. Als u klaar bent met het invullen van de vragenlijsten, kunt u het pakket inleveren bij mij.”

VRAGENLIJSTEN KLAPPER

Bij het inleveren: “Is het gelukt? Bedankt voor het invullen van de vragenlijsten. Dan zal ik u nu wat meer vertellen over het experiment en de genitale meting, welke wij zo gaan doen. ”

Het onderzoek is nu afgelopen. Heeft u nog vragen?... [ beantwoord deze indien ja]

Zou u deze vragenlijst over dit onderzoek nog even in willen vullen? Exit-interview afnemen (let op dat alles ingevuld is).

Vervolgens: indien de pp daar nog behoefte aan heeft: nabespreken. Vraag vervolgens of de proefpersoon het declaratieformulier wil invullen.

Declaratieformulier invullen

Geef daarbij aan dat het tot ongeveer 7 weken kan duren voordat het geld op zijn of haar rekening staat. Indien er reiskosten gemaakt zijn: vraag om de hard-copy reisbewijzen! In het geval van een retourtje: maak een kopie of vraag de proefpersoon deze na gebruik naar ons op te sturen. Wij kunnen alleen originele/ hard-copy vervoersbewijzen vergoeden!!!

Dank de proefpersoon voor deelname en laat deze uit.