• No results found

6.2 Kernpunten campagne

6.3.1 Stappenplan planning Stap 1 - 3 maanden

Gedurende deze drie maanden zullen de filmpjes verspreid worden, met de daarbij horende persberichten. Er zullen 4

‘afleveringen’ van 1 minuut online verspreid

Stap 2 - 9 maanden

Na de eerste drie maanden van de campagne zal er gestart worden met het deel van de campagne dat plaatsvindt op de scholen. De pitches met de leerlingen dit om ze bewust te maken van wat ze al kunnen en hoe ze zich verder kunnen ontwikkelen

Stap 3 - 9 maanden

Stap drie zal ook gelijk van start gaan na het eerste deel van de campagne. De posters en banners zullen in eerste instantie verspreidt worden over het internet. Mochten we na een aantal maanden opmerken dat de campagne een extra boost nodig heeft dan kunnen we er dan alsnog voor kiezen om de posters ook offline te verspreiden.

6.3.2 Stappenplan

Stap 1 Random opdrachten

In vier grote steden in Nederland zal

gedurende vier dagen een presentator met een camera ploeg en dobbers de straat opgaan. Om aan random mensen te vragen of zij mee willen doen aan opdrachten, gerelateerd aan filmen, fotografie en copywriting. Met deze opdrachten kunnen ze geld verdienen.

De opdrachten moeten binnen een bepaald tijdsbestek zijn uitgevoerd en hier zal de presentator dan ook op toe zien.

Na deze filmdagen zullen deze filmpjes worden geëdit en verspreid worden over het internet, en naar andere media doormiddel van een persbericht met het filmpje als begeleiding.

In stap 1 van de campagne is het belangrijk dat de focus ligt op het laagdrempelige en op het feit dat iedereen het kan. En dan mensen dit ook inzien nadat ze de filmpjes online voorbij hebben zien komen.

Budget stap 1

camera man: 500 euro per dag

Editen: 300 euro per filmpje van 1 minuut 500 euro editen filmpje van 5 minuten

Presentator: 750 euro per dag

Voor vier dagen filmen hebben we dus nodig:

Camera man €

2000,-Editen €

1700,-Presentator € 3000,-Onvoorziene kosten €

2500,-Totaal

9200,-Stap 2 Bait verspreiden op scholen + Liedje We willen dicht bij de bron zijn dus hebben we gekozen om op scholen campagne te voeren.

Deze campagne moet zowel leerzaam als leuk zijn. Om dit te doen gaan we pitches uitvoeren.

We gaan met scholen opdrachten uitschrijven.

Zie het als een soort Media Battle die ook op de Hogeschool Utrecht wordt gedaan.

De pitches willen we gaan doen op de Hogescholen in Nederland, een aantal kunstacademies zoals Willem de Kooning en

organiseren wij deze activiteit in de eerste week van het school jaar. Dit is een leuke manier om je klas te leren kennen en je kan gelijk zien wat de sterke punten zijn van de leerlingen. En ontdekken waarin je, je de komende jaren wilt verdiepen en ontwikkelen.

Door deze campagne willen we leerlingen vast kennis laten maken met presenteren en het hele creatieve aspect. Voor de pitch werken mensen in duo’s. Wij geven de klant en de opdracht en zij zijn vrij om te doen en te laten wat ze willen doen. Net zoals dat in Bait

gebeurd. De pitches zijn Bait in het echt, alleen werk je hier met z’n tweeën.

Op scholen zijn we dicht bij de doelgroep, we laten ze kennis maken met Bait, zorgen dat ze zich inschrijven en actief blijven op de website.

Om Bait op internet bekend te maken gaan we een liedje maken. Bij het liedje moet een videoclip worden gemaakt. Mensen moeten hiermee zelf aan de slag gaan. De tekst is al bekend en nu mogen mensen zelf helemaal los gaan met de clip. We schrijven de opdracht uit als een Bait opdracht. Mensen die

geïnteresseerd zijn komen hierdoor meteen in aanraking met Bait. Iedereen die zijn videoclip maakt gooit hem op YouTube. Op deze manier hopen we honderden verschillende videoclips te krijgen die op internet gaan circuleren.

Stel je eens voor dat je op alle websites de beste maar ook de aller slechtste videoclips te zien krijgt. Door deze manier van

We willen graag Faberyayo en Vic Crezee gebruiken die het lied schrijven en de beat maken. Met Faberyayo spreken we een hele grote groep mensen aan. Mensen uit

Groningen tot aan de Achterhoek tot de Randstad kunnen zich met hem identificeren.

Het grappige, creatieve taaltje van Faberyayo past precies bij Bait.

Om de uiteindelijke clip te lanceren en het beginnen van Bait te vieren zullen we een feest geven. Tijdens deze avond is er mogelijkheid tot netwerken en kom je aanraking met de nieuwste technieken op het gebied van film en fotografie.

Stap 3 - Online campagne

Om buiten de filmpjes en de pitches op school Bait nog bij het grote publiek onder de

aandacht te brengen zal er een online

campagne worden gelanceerd dit zal bestaan uit banners en advertenties. Op de websites van de samenwerkende bedrijven zoals:

Heineken, Roamler en de Rabobank. Ook zal de campagne als advertentie op Facebook worden verspreid.

Dit deel van de campagne zal 9 maanden duren. De online campagne zal zorgvuldig gemonitord worden, om zo nodig een extra push te kunnen geven aan de campagne door bijvoorbeeld ook offline informatie te gaan verspreiden.

7. SAMENWERKINGEN

Voor het Bait concept zouden we graag

samenwerken met de volgende partijen om zo het concept optimaal te benutten:

7.1 Lynda

Lynda is een online cursus platform. Waar je allerlei verschillende online cursussen kan doen de onderwerpen van de cursussen

variëren van time management tot web design.

Er is dus voor ieders wat wils op Lynda.com.

Lynda is voor ons concept van belang, om het zo toegankelijk te maken voor alle niveaus. Met de cursussen kunnen sterren worden

verdiend en deze sterren zorgen ervoor dat je naar de volgende level mag. Ook kunnen mensen de cursussen gebruiken om hun skills te verbeteren wanneer deze nog niet van het juiste niveau zijn voor de opdrachten in de level. De cursussen van Lynda zijn ingedeeld in drie niveaus:

Beginner Intermediate Advanced

Zo kunnen de spelers van Bait dus van een dummie tot een advanced user groeien binnen de levels. Ook zorgt Lynda ervoor dat Bait meetbaar is. Aan het eind van iedere level moet er namelijk een eindspel worden

7.2 Budgetcam

Budgetcam is de grootste camera verhuur site van Nederland. Doordat de huidige technologie zo snel groeit, is een camera die je nu koopt over zes maanden alweer verouderd.

Budgetcam helpt je hierbij en zorgt ervoor dat ze altijd de nieuwste apparatuur op voorraad hebben om zo altijd de huurders het nieuwste te kunnen bieden op het gebied van camera’s.

Bait zou graag met Budgetcam samen werken om de spelers te belonen. Wanneer

bijvoorbeeld een speler met de specialisatie filmen in level 8 aankomt en voor een opdracht een camera nodig heeft dan kunnen we dat via Budgetcam goedkoper aanbieden. Ook kan het zo zijn dat na het winnen van een opdracht een onderdeel van de prijs is dat je één keer een camera van Budgetcam één dag gratis mag huren. Budgetcam heeft hier ook baat bij doordat Bait allerlei verschillende nieuwe potentiële klanten aan hen bindt.

http://www.budgetcam.nl/

7.3 JongeHonden

De reclamebranche is een van de lastigste vakgebieden om een goede start in te maken.

Talent helpt natuurlijk enorm, maar dan moet je wel de kans krijgen om jezelf te laten zien.

Stichting JongeHonden helpt hierbij.

JongeHonden geeft jong talent de kans om

SAMENWERKINGEN

zichzelf te bewijzen in de harde

reclamewereld. Bait sluit hier natuurlijk naadloos op aan. Bait biedt jonge talenten namelijk dezelfde kans. Ze kunnen namelijk, mits ze aan een bepaald niveau(level) voldoen, mee doen aan opdrachten in de ‘echte’ wereld.

Een samenwerking is dan ook vrij voor de hand liggend. JongeHonden heeft al maandelijks een aantal pitches. Spelers van Bait zouden bijvoorbeeld een privilege bij de pitches

kunnen krijgen zoals een extra klantcontact of een sneak preview van de briefing een week voor de daadwerkelijke pitch. Dit krijgen ze uiteraard niet zomaar maar bijvoorbeeld nadat zij een fictieve opdracht van Bait hebben

gewonnen.

http://jongehonden.nl/

7.4 Heineken

Heineken is een van de grootste biermerken van Nederland. Daarmee is het dan ook een droom voor ieder jong talent om een case te mogen doen voor Heineken.

Op dit moment schrijft Heineken al

regelmatige cases uit, waar iedereen aan mee mag doen. Wanneer Bait en Heineken zouden samenwerken dan zouden bepaalde opdrachten alleen voor de spelers van Bait kunnen zijn en dan ook alleen wanneer zij zich bijvoorbeeld in level 9 bevinden. Dit is voor de spelers van Bait in level 8 een enorme drijfveer om zo snel mogelijk in level 9 te komen omdat zij dan ook mee mogen doen met de case van Heineken.

http://www.heineken.com/nl/home.aspx

7.5 Metro

De Metro is een van Nederlands grootste gratis dagbladen, die dagelijks verspreid wordt door heel Nederland.

Bij de Metro kun je als lezer jouw eigen nieuws foto in sturen genaamd scoopshot. Metro vindt het belangrijk dat al zijn lezers betrokken zijn bij het verslaan van nieuws. De meest originele en nieuwswaardige foto’s worden beloond met een plaatsing in Metro en de fotograaf van de foto ontvangt daarvoor keiharde euro’s.

Bait zet iedere dag met de app kleine opdrachten uit waarbij er ook van de

spelers wordt verwacht dat ze een originele foto maken. Met een samenwerking tussen Bait en Metro kunnen de spelers van Bait dan ook dubbel worden beloond. Zowel door de Metro met keiharde euro’s als door Bait zelf doordat ze extra sterren krijgen doordat ze geplaatst zijn in de krant. Ook Metro heeft hier uiteraard baat bij ze krijgen namelijk foto’s binnen van jong professionals en mogen dan ook verwachten dat het niveau daarvan hoger is.

http://www.metronieuws.nl/

7.6 Roamler

Roamler is een bedrijf dat onderzoek doet voor haar klanten door gebruik te maken van duizenden smartphone gebruikers. Wanneer zij een opdracht van een klant binnen krijgen, sturen ze deze uit naar de smartphone

gebruikers. Die dan een opdracht binnen krijgen als: Maak een foto van het Amstel

schappen in 200 verschillende winkels.

De app van Bait werkt ongeveer volgens het zelfde principe, snel een kleine opdracht doen en daar geld of sterren (zodat je naar een volgend level kan en alsnog geld kan

verdienen) mee verdienen. Voor ons is het dan ook erg interessant om met hun om de tafel te gaan, en gebruik te maken van hun kennis om bijvoorbeeld vervolgens te kijken naar hoe ze aan de smartphone gebruikers enerzijds komen en aan de bedrijven anderzijds.

http://www.roamler.com/

7.7 Rabobank

Rabobank steunt graag goede, jonge initia-tieven. Voor de spelers van Bait is het in level 10 erg interessant om uiteindelijk in aanraking te komen met de Rabobank. In level 10 zijn de Bait spelers al erg ver ontwikkelt ze weten wat ze kunnen, en ook wat ze willen met hun toe-komst. Bait wil persoonlijke ontwikkeling, ook al bevinden ze zich in level 10, blijven steunen.

De Rabobank kan hier een grote rol inspelen door bijvoorbeeld een starttarief van

€ 10.000 voor de speler met het beste bedri-jfsplan vrij te stellen. Hierdoor blijft het voor spelers in level 10 interessant om door te spelen. Ze bouwen daar namelijk echt mee aan hun toekomst. Voor de Rabobank hangt er het voordeel aan dat ze toegang hebben tot een kweekvijver van jong talent.

http://www.rabobank.nl/particulieren/

8.1 EISEN

Aan ons concept en de bijbehorende campagne worden vrij veel eisen gesteld. Om het

overzichtelijk te houden, zijn de eisen opgedeeld in de volgende paragrafen.