• No results found

zijn objectief geworven.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?

www.werkenvoorvlaanderen.be

6 SELECTIEPROCEDURE

De maatregelen rond COVID-19 zijn onvoorspelbaar. Daarom kan het mogelijk zijn dat we de timing en/of de aard van de selectie onverwacht zullen moeten aanpassen. Indien dat het geval is, brengen we je tijdig op de hoogte.

6.1 MODULE 1: EERSTE SCREENING

CV-screening op basis van formele deelnemingsvoorwaarden

Aan de hand van het door jou ingevulde sollicitatieformulier gaan we na of je al dan niet aan de formele deelnemingsvoorwaarden zoals vermeld in hoofdstuk 4.1. voldoet.

Vermeld duidelijk in je CV of in het sollicitatieformulier jouw ervaring binnen HR (takenpakket, verantwoordelijkheden, duur - werkervaring, stages, vrijwilligerswerk, opleidingsonderdelen of andere opdrachten in functie van een opleiding, worden aanzien als ervaring).

Enkel de kandidaten die aan deze voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan het vervolg van de selectieprocedure.

De cv-screening vindt plaats in de week van 13 en 20 juni 2022. (datum onder voorbehoud).

Voorselectie via computergestuurde testen

Door middel van 3 computergestuurde testen beoordelen we volgende criteria:

• De abstracte redeneerproef peilt naar jouw vermogen om regels af te leiden uit abstracte informatie en deze toe te passen op nieuwe informatie.

• De elektronische postbakoefening peilt naar jouw (algemene) verwerkingscapaciteiten.

• De laatste computergestuurde test peilt naar jouw werkhouding.

Je kunt deze test thuis (remote) online invullen tussen 24 en 29 juni 2022.

Neem een kijkje op https://www.vdab.be/jobs/testen voor algemene tips over hoe je je kan voorbereiden op computergestuurde testen.

Specifieke informatie over de concrete oefeningen, vind je hier.

Opgelet! De moeilijkheidsgraad van de demoversies komt mogelijks niet overeen met de oefeningen die zullen worden afgenomen binnen deze procedure.

Deze selectiefase is eliminerend. Je kan deelnemen aan de volgende module als je:

- minstens score 3 voor rendement behaalt voor de abstracte redeneerproef

én

- minstens score 3 behaalt voor de computergestuurde test die peilt naar jouw werkhouding én

- minstens score 3 behaalt op drie van de vijf onderdelen van de postbakoefening. Op maximum twee van de vijf onderdelen van de postbakoefening mag je dus lager scoren dan 3.

6.2 MODULE 2: COMPETENTIESCREENING MET PERSOONLIJKHEIDSVRAGENLIJST

Eén of meerdere selectieverantwoordelijken voeren deze competentiescreening uit. Voorafgaand aan deze competentiescreening zal je gevraagd worden een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen.

Tijdens deze selectiefase beoordelen we aan de hand van een interview, persoonlijkheidsvragenlijst en de testresultaten van de voorselectie volgende persoonsgebonden competenties:

• Verantwoordelijkheid nemen – niveau 2

• Samenwerken – niveau 2

• Analyseren – niveau 2

• Oordeelsvorming – niveau 2

• Klantgerichtheid – niveau 2

• Visie – niveau 1

• Initiatief – niveau 2

Deze selectiefase is eliminerend en vindt plaats via ons digitaal platform (MS Teams) op 5, 6, 8, 12, 13, 14, 19, 20, 25, 27 of 29 juli 2022.

Op basis van het verkregen totaalbeeld krijg je een positieve of negatieve beoordeling. Wie een positieve beoordeling krijgt, wordt opgenomen in een werfreserve (zie punt 7).

Opgelet! Het slagen voor module twee wil nog niet zeggen dat je objectief geworven bent! Dit is pas het geval na het slagen in module 3 (zie punt 6.3).

6.3 MODULE 3: EINDSELECTIE VOOR EEN CONCRETE VACATURE

Module 3 wordt opgestart wanneer een entiteit van de Vlaamse overheid een concrete functie van HR-Generalist vacant heeft en zich wil beroepen op de werfreserve. Kandidaten die in de werfreserve opgenomen zijn, worden bij een vacante functie gecontacteerd met de vermelding van:

• De concrete functie en functiecontext

• De eventuele bijkomende deelnemingsvoorwaarden

• De locatie van de eindselectie

• De datum van de eindselectie

• De concrete punten die beoordeeld worden in deze screening en de selectiemethodiek

Om deel te kunnen nemen aan de eindselectie kan de wervende entiteit bijkomende deelnemingsvoorwaarden opleggen en een eliminerende voorselectie op basis van een vragenlijst voorzien. Wie aan deze deelnemingsvoorwaarden voldoet en/of slaagt op de voorselectie, wordt uitgenodigd voor de eindselectie.

In deze module kunnen volgende punten beoordeeld worden via een jurygesprek met optioneel bijkomende test(en):

• Je motivatie voor de concrete functie en organisatie

• Je visie en inzicht in de concrete functie en organisatie

• Je inzetbaarheid in de functie en de organisatie

• Maximum 2 bijkomende persoonsgebonden competenties

• Bijkomende vaktechnische competenties

Een selectieverantwoordelijke en afgevaardigden van de wervende entiteit voeren deze module uit.

Op basis van het verkregen totaalbeeld word je ‘geslaagd’ of ‘niet geslaagd’ beoordeeld in de selectieprocedure voor de concrete vacature bij de entiteit. De lijnmanager van de wervende entiteit beslist wie in aanmerking komt voor de concrete vacature. Ben je niet geslaagd voor de concrete vacature? Dan behoud je je plaats in de werfreserve (zie punt 7.Werfreserve).

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen.

Je wordt geselecteerd op basis van je kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht je geslacht, gender, afkomst, leeftijd of handicap. Als je een handicap hebt, laat ons dat vooraf weten. De Vlaamse overheid voorziet redelijke aanpassingen voor personen met een handicap tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan een selectie?

Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon vermeld in de vacature.

6.4 NIET NODELOOS HERTESTEN

Heb je reeds in de voorbije 7 jaar een vergelijkbare test en/of een positieve competentiescreening binnen de Vlaamse overheid afgelegd, dan kan je gebruik maken van het principe van niet nodeloos hertesten. Je kiest er zelf voor of je de testen en/of competentiescreening wilt hergebruiken, het is geen verplichting.

Wens je hier gebruik van te maken, voeg dan bij je sollicitatie het rapport van de eerder afgelegde test(en) en/of competentiescreening toe. Let wel, het is nog altijd de selector en de lijnmanager die beslissen of dit toegepast kan worden in de selectieprocedure. Bij deze beslissing wordt er rekening gehouden met de gelijkwaardigheid van de testen, het verschil in de competenties, de vergelijkbaarheid tussen kandidaten,

7 WERFRESERVE

Wie een positieve beoordeling krijgt na module 2, wordt opgenomen in een werfreserve zonder rangschikking voor de functie van HR-Generalist Het Agentschap Overheidspersoneel beheert deze werfreserve.

Deze reserve heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en gaat in vanaf de datum van het proces-verbaal van de selectieprocedure na module 2. De entiteiten van de Vlaamse overheid kunnen je gedurende deze periode uitnodigen voor module 3, de eindselectie voor de functie van HR-Generalist in de graad van adjunct van de directeur (salarisschaal A111). Desgevallend kan de lijnmanager van het Agentschap Overheidspersoneel van de Vlaamse overheid beslissen om de geldigheidsduur van deze reserve te verlengen.

Deze werfreserve kan tevens worden gebruikt voor het invullen van vacatures in contractueel dienstverband (contract van bepaalde of onbepaalde duur) voor de functie van HR-Generalist. Wie contractueel in dienst komt, blijft evenwel opgenomen in de statutaire werfreserve.

Opgelet! Wie statutair tewerkgesteld is, kan via horizontale mobiliteit, via bevordering of via externe mobiliteit niet kandideren voor een contractuele functie. Dit kan enkel indien je aan de 2 algemene deelnemingsvoorwaarden voldoet. Contractuele personeelsleden kunnen wel kandideren via horizontale mobiliteit voor contractuele functies indien ze op de uiterste inschrijvingsdatum voldoen aan de voorwaarden (zie punt 4.1).

De diensten van de Vlaamse overheid kunnen beslissen om kandidaten uit de werfreserve uit te nodigen op basis van bijkomende formele deelnemingsvoorwaarden en kunnen een eliminerend voorselectie op basis van een vragenlijst voorzien. De kandidaten die hieraan voldoen, worden uitgenodigd voor een bijkomend gesprek waarin motivatie, inzicht en inzetbaarheid in de functie, maximum 2 bijkomende persoonsgebonden competenties en/of een test voor bijkomende vaktechnische competenties aan bod kunnen komen.

De diensten van de Vlaamse overheid die kandidaten uit de werfreserve uitnodigen voor module 3, kunnen inzage verkrijgen in de rapporten en resultaten van module 1 en 2 van wie zich kandidaat stelt voor de concrete vacature. De rapporten en resultaten worden vertrouwelijk behandeld.

Je verliest je plaats in de werfreserve indien,

• je na module 3 in eerste instantie een concreet aanbod accepteert, maar nadien je mening herziet en toch niet in dienst komt;

• je na module 3 in statutair dienstverband tewerkgesteld wordt in de functie van HR-Generalist (niveau A) bij één van de entiteiten van de Vlaamse overheid;

• je uit de werfreserve wenst geschrapt te worden.

De wervende entiteit kan er ook voor kiezen om na module 3 een eigen werfreserve aan te leggen met de geslaagde kandidaten in de selectieprocedure voor de concrete functie.

Als je geschikt bent en wordt opgenomen in de werfreserve zal er een korte bevraging toegevoegd zijn in de mail met de kennisgeving van je resultaat. Deze korte bevraging zal oa. polsen naar je interesses, ervaring, diploma, … Op die manier krijgen wij een beeld van het soort profielen die in de werfreserve zitten.

Meer informatie over de modaliteiten van de werfreserve? Contacteer de selectieverantwoordelijken (els.vandekerckhove@vlaanderen.be of emilie.vanwesemael@vlaanderen.be).