• No results found

Door de COVID19-crisis passen we momenteel onze werkwijze aan en worden sollicitatieprocedures digitaal uitgevoerd of uitgesteld. Als de maatregelen voor de inperking van het coronavirus nog van kracht zullen zijn, is het mogelijk dat de timing van deze sollicitatieprocedure wordt aangepast, of dat er meer digitaal gescreend wordt. Uiteraard brengen we jou in dat geval steeds tijdig op de hoogte.

6.1. MODULE 1: eerste screening

6.1.1. CV-screening op basis van formele deelnemingsvoorwaarden

Aan de hand van het door jou ingevulde sollicitatieformulier (en een kopie van je diploma) gaan we na of je al dan niet aan de formele deelnemingsvoorwaarden vermeld in hoofdstuk 4.1. voldoet.

Enkel de kandidaten die aan deze voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan het vervolg van de selectieprocedure.

De cv-screening vindt plaats in de week van 8 februari 2021.

6.1.2. Voorselectie op basis van computergestuurde testen

Tijdens deze selectiefase leg je als kandidaat twee computergestuurde testen af om je besluitvaardigheid, je verbaal redeneervermogen en je algemene verwerkingscapaciteiten te meten.

Wens je graag meer informatie over de testen, neem dan een kijkje op https://www.hudsonsolutions.com/be-nl/voor-kandidaten/onze-testen. Op deze pagina vind je meer informatie terug over de verschillende testen, met onderaan op de pagina een aantal voorbeelden per test.

Meer algemene tips hoe je jou kan voorbereiden op computergestuurde testen, vind je in onderstaande link: https://www.vdab.be/jobs/testen.

Opgelet! De moeilijkheidsgraad van de voorbeeldtesten komt mogelijks niet overeen met de test die zal afgenomen worden.

Je kunt de computergestuurde testen online invullen tussen 15 en 21 februari 2021 (data onder voorbehoud).

Deze voorselectie is eliminerend indien er meer dan 30 kandidaten voldoen aan de formele deelnemingsvoorwaarden. Alleen wie voor de verbaal redeneertest minstens score 4 behaalt voor het onderdeel ‘rendement’, en voor de andere criteria minstens score 3 behaalt (met uitzondering van 1 score die lager mag zijn), kan dan deelnemen aan de volgende module. De 30 hoogst scorende kandidaten op het geheel van de testen worden uitgenodigd voor de volgende module. Bij gelijkheid van scores kunnen dat er meer zijn. Als een van de 30 hoogst scorende kandidaten zijn of haar kandidatuur intrekt tijdens deze voorselectie, kan de volgende best scorende kandidaat alsnog uitgenodigd worden om deel te nemen.

Indien er minder dan 30 kandidaten voldoen aan de formele deelnemingsvoorwaarden, is deze voorselectie adviserend.

6.2. MODULE 2: screening persoonsgebonden competenties

Door middel van een interview met voorafgaand een persoonlijkheidsvragenlijst en de testresultaten uit de voorselectie wordt nagegaan of je beschikt over de vereiste persoonsgebonden competenties:

• Analyseren (niveau 2)

• Oordeelvorming (niveau 2)

• Visie (niveau 1)

• Samenwerken (niveau 2)

• Initiatief (niveau 2)

• Verantwoordelijkheid nemen (niveau 2)

• Klantgerichtheid (niveau 2)

Eén of meer selectieverantwoordelijken nemen deze screening af.

Er wordt jou een uitnodiging via e-mail toegestuurd om de persoonlijkheidsvragenlijst thuis af te leggen. Nadien vindt het gesprek plaats te Brussel (of via Microsoft Teams) in de eerste 2 weken van maart 2021 (datum onder voorbehoud).

Deze selectiefase is eliminerend.

Op basis van het verkregen totaalbeeld krijg je een positieve of negatieve beoordeling. Wie een positieve beoordeling krijgt, wordt opgenomen in een werfreserve (zie punt 7).

In het kader van redelijke aanpassingen kan afgeweken worden van de voorziene testen in het selectiereglement.

Opgelet! Het slagen voor module 2 wil nog niet zeggen dat je objectief geworven bent. Dit is pas het geval na het slagen voor module 3 (zie punt 6.3).

6.3. MODULE 3: FUNCTIESPECIFIEKE SCREENING

Module 3 wordt opgestart wanneer het Departement Werk en Sociale Economie een concrete functie van jurist vacant heeft en zich wil beroepen op de werfreserve. Kandidaten die in de werfreserve opgenomen zijn, worden bij een vacante functie gecontacteerd met de vermelding van:

De concrete functie en functiecontext;

De eventuele bijkomende deelnemingsvoorwaarden of een eliminerende voorselectie;

De locatie van de eindselectie;

De datum van de eindselectie;

De concrete punten die beoordeeld worden in deze screening.

Om deel te kunnen nemen aan de eindselectie kan de wervende entiteit bijkomende deelnemingsvoorwaarden en/of een eliminerende voorselectie opleggen (bijvoorbeeld op basis van vragenlijst, testen,…). Wie zich kandidaat stelt voor de specifieke functie en aan deze deelnemingsvoorwaarden voldoet en/of slaagt op de voorselectie, wordt uitgenodigd voor de eindselectie.

In deze module kunnen volgende punten beoordeeld worden via een voorselectie en/of een jurygesprek met bijkomende test(en):

Je motivatie voor en verwachtingen van de concrete functie en organisatie;

Je visie en inzicht in de concrete functie en organisatie;

Je inzetbaarheid in de functie en de organisatie;

Maximum 2 bijkomende persoonsgebonden competenties;

Bijkomende technische competenties.

Een selectieverantwoordelijke en afgevaardigden van de wervende entiteit voeren deze module uit.

Deze module is eliminerend. Op basis van het verkregen totaalbeeld word je ‘geslaagd’ of ‘niet geslaagd’

bevonden voor de functie van jurist bij het Departement Werk en Sociale Economie. De lijnmanager van de wervende entiteit beslist wie in aanmerking komt voor de concrete vacature.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen.

Je wordt geselecteerd op basis van je kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht je geslacht, gender, afkomst, leeftijd of handicap. Als je een handicap hebt, laat ons dat vooraf weten. De Vlaamse overheid voorziet redelijke aanpassingen voor personen met een handicap tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan een selectie?

Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon vermeld in de vacature.

In het kader van redelijke aanpassingen kan afgeweken worden van de voorziene testen in het selectiereglement.

Meer informatie over de modaliteiten van de werfreserve? Contacteer de selectieverantwoordelijke (Tiffani Jeurissen, tiffani.jeurissen@vlaanderen.be, 0476 60 92 63).

6.4. NIET NODELOOS HERTESTEN

Nam je na 1 december 2014 al deel aan een selectieprocedure bij de diensten van de Vlaamse overheid en werd je toen positief beoordeeld op gelijkaardige competenties, dan kan dit aanleiding geven tot toepassing van het principe ‘niet nodeloos hertesten’ in deze procedure. Dat betekent dat eerdere testresultaten hergebruikt kunnen worden. Het is echter de selector die in overleg met de lijnmanager daarover beslist. Voeg bij je sollicitatie de stavende documenten toe, d.w.z. een rapport van de eerder afgelegde testen.

7 RESERVE EN GELDIGHEID

Wie als gunstig wordt beoordeeld na module 2, wordt opgenomen in een werfreserve zonder rangschikking voor de functie van jurist bij het Departement Werk en Sociale Economie.

Deze reserve heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en gaat in vanaf de datum van het proces-verbaal van de selectieprocedure na module 2. Het Departement Werk en Sociale Economie kan je gedurende deze periode uitnodigen voor module 3, de eindselectie voor de functie van jurist in de graad van adjunct van de directeur (A111). Desgewenst kan de lijnmanager van het Agentschap Overheidspersoneel beslissen om de geldigheidsduur van deze reserve te verlengen.

Het Departement Werk en Sociale Economie kan beslissen om kandidaten uit de werfreserve uit te nodigen op basis van bijkomende formele deelnemingsvoorwaarden en kunnen een eliminerende voorselectie voorzien. De kandidaten die zich kandidaat stellen en hieraan voldoen, worden uitgenodigd voor een bijkomend gesprek waarin motivatie, wederzijdse verwachtingen, de inzetbaarheid in de functie, maximum 2 bijkomende persoonsgebonden competenties en/of een test voor bijkomende technische competenties aan bod kunnen komen.

Deze werfreserve kan tevens worden geraadpleegd voor het invullen van contractuele vacatures voor de functie van Jurist bij het Departement Werk en Sociale Economie. Wie zo contractueel in dienst komt, blijft evenwel wel zijn plaats in de reserve behouden.

Opgelet! Wie statutair tewerkgesteld is, kan via interne of externe mobiliteit niet kandideren voor een contractuele functie. Dit kan enkel via externe werving en indien je aan de diplomavoorwaarde voldoet. Contractuele personeelsleden kunnen wel kandideren via interne mobiliteit voor contractuele functies indien ze voldoen aan de voorwaarden voor interne mobiliteit (zie punt 4.1).

De wervende entiteit die kandidaten uit de werfreserve uitnodigt, kan inzage verkrijgen in de rapporten en resultaten van module 1 en 2 van de kandidaten die zich kandidaat stellen voor module 3. De rapporten en resultaten worden vertrouwelijk behandeld.

Je verliest je plaats in de werfreserve indien:

je op 9 juli 2021 niet beschikt over het vereiste diploma, zoals vermeld in punt 4.1;

• je in eerste instantie een aanbod na module 3 accepteert, maar nadien je mening herziet en niet in dienst komt bij de wervende entiteit;

• je na module 3 in statutair dienstverband tewerkgesteld wordt in de functie van jurist bij het Departement Werk en Sociale Economie;

• je uit de werfreserve wenst geschrapt te worden.

Het Departement Werk en Sociale Economie kan er ook voor kiezen om na module 3 een werfreserve aan te leggen met geschikte kandidaten voor de concrete functie.