• No results found

objectief geworven.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?

www.werkenvoorvlaanderen.be

6. SELECTIEPROCEDURE

De maatregelen rond COVID-19 zijn onvoorspelbaar. Daarom kan het mogelijk zijn dat we de timing en/of de aard van de selectie onverwacht zullen moeten aanpassen. Indien dat het geval is, brengen we je tijdig op de hoogte.

6.1. MODULE 1: eerste screening

6.1.1. CV-screening op basis van formele deelnemingsvoorwaarden

Aan de hand van het door jou ingevulde sollicitatieformulier (en een kopie van je diploma) gaan we na of je al dan niet aan de formele deelnemingsvoorwaarden vermeld in hoofdstuk 4.1. voldoet.

Enkel de kandidaten die aan deze voorwaarden voldoen, kunnen deelnemen aan het vervolg van de selectieprocedure.

De cv-screening vindt plaats in de week van 18 juli 2022 (timing onder voorbehoud).

6.1.2. Voorselectie op basis van computergestuurde testen

Door middel van twee computergestuurde testen beoordelen we volgende criteria:

• De abstracte redeneerproef peilt naar jouw vermogen om een principe te vinden in de configuratie van letters.

• De administratieve test peilt naar jouw vaardigheden om een informatiebestand snel en efficiënt te gebruiken

Je kunt deze test thuis (remote) online invullen tussen 26 juli en 1 augustus (timing onder voorbehoud).

Neem een kijkje op https://www.vdab.be/jobs/testen voor algemene tips over hoe je je kan voorbereiden op computergestuurde testen.

Deze selectiefase is eliminerend:

• Je behaalt minstens score 3 voor rendement behaalt voor de abstracte redeneerproef én

• Je behaalt minstens score 3 voor rendement behaalt voor de administratieve test

Kandidaten die hieraan voldoen komen terecht in een tussentijdse werfreserve van de voorselectie. Enkel de 10 hoogst scorende kandidaten worden uitgenodigd voor module 2. Bij gelijkheid van scores kunnen dat er meer zijn. Als één van de 10 hoogst scorende kandidaten zijn of haar kandidatuur intrekt tijdens deze voorselectie, kan de volgende best scorende kandidaat alsnog uitgenodigd worden om deel te nemen.

Als de vacature na module 3 niet ingevuld kan worden op basis van de kandidaten die deelnamen aan module 2 en 3, kunnen kandidaten die op de tussentijdse werfreserve van de voorselectie staan, alsnog worden uitgenodigd om deel te nemen aan de verdere selectieprocedure.

6.2. MODULE 2: screening persoonsgebonden competenties

Eén selectieverantwoordelijke en een afgevaardigde van WSE voeren deze competentiescreening uit.

Voorafgaand aan deze competentiescreening zal je gevraagd worden een persoonlijkheidsvragenlijst in te vullen.

Tijdens deze selectiefase beoordelen we aan de hand van een interview, persoonlijkheidsvragenlijst en de testresultaten van de voorselectie volgende persoonsgebonden competenties:

• Verantwoordelijkheid nemen – niveau 1

• Samenwerken – niveau 1

• Analyseren – niveau 1

• Oordeelsvorming – niveau 1

• Klantgerichtheid – niveau 1

• Zorgvuldigheid – niveau 1

Deze module vindt plaats via ons digitaal platform op 8 of 9 augustus 2022 (timing onder voorbehoud).

Op basis van het verkregen totaalbeeld krijg je een positieve of negatieve beoordeling. Wie een positieve beoordeling krijgt, wordt opgenomen in een werfreserve (zie punt 7).

Opgelet! Het slagen voor module twee wil nog niet zeggen dat je objectief geworven bent! Dit is pas het geval na het slagen in module 3 (zie punt 6.1).

6.1 MODULE 3: EINDSELECTIE VOOR EEN CONCRETE VACATURE

Module 3 wordt opgestart wanneer WSE een concrete functie van dossierbeheerder vacant heeft en zich wil beroepen op de werfreserve. Kandidaten die in de werfreserve opgenomen zijn, worden bij een vacante functie gecontacteerd met de vermelding van:

• De concrete functie en functiecontext

• De eventuele bijkomende deelnemingsvoorwaarden

• De locatie van de eindselectie

• De datum van de eindselectie

• De concrete punten die beoordeeld worden in deze screening en de selectiemethodiek

Om deel te kunnen nemen aan de eindselectie kan WSE bijkomende deelnemingsvoorwaarden opleggen en een eliminerend voorselectie op basis van een vragenlijst voorzien. Wie aan deze deelnemingsvoorwaarden voldoet en/of slaagt op de voorselectie, wordt uitgenodigd voor de eindselectie.

In deze module kunnen volgende punten beoordeeld worden via een jurygesprek met optioneel bijkomende test(en):

• Je motivatie voor de concrete functie en organisatie

• Je visie en inzicht in de concrete functie en organisatie

• Je inzetbaarheid in de functie en de organisatie

• Maximum 2 bijkomende persoonsgebonden competenties

• Bijkomende vaktechnische competenties

Een selectieverantwoordelijke en afgevaardigden van WSE voeren deze module uit.

Module 3 is eliminerend. Op basis van het verkregen totaalbeeld word je ‘geslaagd’ of ‘niet geslaagd’

beoordeeld in de selectieprocedure voor de functie bij de wervende entiteit. De lijnmanager van de wervende entiteit beslist wie in aanmerking komt voor de concrete vacature.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen.

Je wordt geselecteerd op basis van je kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht je geslacht, gender, afkomst, leeftijd of handicap. Als je een handicap hebt, laat ons dat vooraf weten. De Vlaamse overheid voorziet redelijke aanpassingen voor personen met een handicap tijdens de selectieprocedure. Heb je bepaalde aanpassingen nodig om deel te kunnen nemen aan een selectie?

Neem dan zo vroeg mogelijk in de procedure contact op met de contactpersoon vermeld in de vacature.

In het kader van redelijke aanpassingen kan afgeweken worden van de voorziene testen in het selectiereglement.

6.3. NIET NODELOOS HERTESTEN

Heb je reeds in de voorbije zeven jaar een vergelijkbare test en/of een positieve competentiescreening binnen de Vlaamse overheid afgelegd, dan kan je gebruik maken van het principe van niet nodeloos hertesten. Je kiest er zelf voor of je de testen en/of competentiescreening wilt hergebruiken, het is geen verplichting. Wens je hier gebruik van te maken, voeg dan bij je sollicitatie het rapport van de eerder afgelegde test(en) en/of competentiescreening toe. Let wel, het is nog altijd de selector en de lijnmanager die beslissen of dit toegepast kan worden in de selectieprocedure. Bij deze beslissing wordt er rekening

gehouden met de gelijkwaardigheid van de testen, het verschil in de competenties, de vergelijkbaarheid tussen kandidaten, …

7. WERFRESERVE

Wie een positieve beoordeling krijgt na module 2, wordt opgenomen in een werfreserve zonder rangschikking voor de functie van dossierbeheerder bij WSE.

Deze reserve heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en gaat in vanaf de datum van het proces-verbaal van de selectieprocedure na module 2. WSE kan je gedurende deze periode uitnodigen voor module 3, de eindselectie voor de functie van dossierbeheerder in de graad medewerker (C111). Desgevallend kan de lijnmanager van WSE van de Vlaamse overheid beslissen om de geldigheidsduur van deze reserve te verlengen.

Deze werfreserve kan tevens worden gebruikt voor het invullen van vacatures van bepaalde duur voor de functie van dossierbeheerder. Wie met een contract bepaalde duur in dienst komt, blijft evenwel opgenomen in de werfreserve.

WSE kan beslissen om kandidaten uit de werfreserve uit te nodigen op basis van bijkomende formele deelnemingsvoorwaarden en kunnen een eliminerend voorselectie op basis van een vragenlijst voorzien.

De kandidaten die hieraan voldoen, worden uitgenodigd voor een bijkomend gesprek waarin motivatie, inzicht en inzetbaarheid in de functie, maximum 2 bijkomende persoonsgebonden competenties en/of een test voor bijkomende vaktechnische competenties aan bod kunnen komen.

Als je een aanbod accepteert, maar nadien toch je mening herziet en niet in dienst komt, verlies je je plaats in de wervingsreserve. Het is evident dat eenmaal je in dienst treedt, je niet langer tot de reserve behoort.

WSE kan er ook voor kiezen om na module 3 een werfreserve aan te leggen met de geslaagde kandidaten in de selectieprocedure voor de concrete functie.

Meer informatie over de modaliteiten van de werfreserve? Contacteer de selectieverantwoordelijke (kristel.breugelmans@vlaanderen.be).

GERELATEERDE DOCUMENTEN