• No results found

6.1. Inhoudelijke scope

Onder de te sluiten overeenkomst GT Mobiele Communicatie 3 worden primair mobiele spraak- en dataverbindingen geleverd voor gebruik in binnen- en buitenland. De mobiele dataverbindingen worden zowel ingezet voor informatievoorziening aan de medewerkers van de deelnemers, als voor machine-to-machine (M2M) communicatie. Naast deze levering van mobiele spraak- en

datadiensten, vallen ook diverse hieraan gerelateerde, meer specifieke diensten binnen de scope, waaronder:

• De levering en het beheer van private dataverbindingen tussen een mobiel netwerk en een bedrijfsnetwerken van een deelnemer (private APN).

• De levering en het beheer van spraakverbindingen tussen een kantooromgeving en een mobiel netwerk, met als doel inkomend vast spraakverkeer naar een mobiele aansluiting te routeren (vast-mobiel koppeling).

• Het aanleggen en beheren van multiprovider indoor dekkingsinstallaties voor mobiel spraakverkeer.

• Het realiseren van tijdelijke of permanente mobiele outdoor dekking in gebieden waar beperkt of geen dekking is.

• Het leveren van advies en ondersteuning bij de deelnemers op locatie. Dit kan onder meer gaan om het leveren van tijdelijk personeel voor de bemensing van een migratiedesk of helpdesk.

• Het leveren van beperkte ‘PABX functionaliteit’ voor zover dit vanuit het aangeboden mobiele netwerk geleverd kan worden.

Voorgaande is bedoeld om een algemeen beeld te geven van de inhoudelijke scope van GT Mobiele Communicatie 3. In de komende periode kunnen hier zowel diensten aan worden toegevoegd die voortkomen uit de behoefte van deelnemers als diensten die nieuw in de markt beschikbaar komen. De verwachting is dat met name de komst van 5G gepaard zal gaan met de introductie van een aantal nieuwe diensten waaraan ook onder de deelnemers van GT Mobiele Communicatie 3 behoefte zal zijn. De uiteindelijke scope van de aanbesteding zal daarom ook pas volledig zichtbaar zijn in het beschrijvend document dat in de loop van 2021 wordt gepubliceerd.

6.2. Uitzonderingen inhoudelijke scope

In algemene zin vallen diensten die niet onder de in paragraaf 3.1 beschreven algemene

inhoudelijke scope vallen automatisch buiten de inhoudelijke scope. Er zijn echter diensten die wel onder de scopebeschrijving in paragraaf 3.1 vallen (of zouden kunnen vallen), maar toch expliciet buiten de scope worden gehouden. Op het moment van publiceren van deze verwervingsstrategie betreft het in ieder geval de volgende diensten:

• Mobiele aansluitingen als onderdeel van een dienst of product

In voorkomende gevallen worden diensten of producten geleverd inclusief een mobiele

aansluiting. Deze aansluiting kan ingebouwd zitten in apparatuur die specifiek voor de dienst is ontworpen of is specifiek geconfigureerd voor gebruik van de dienst (denk bijvoorbeeld aan mobiele PIN apparatuur). Deelnemers kunnen mobiele aansluitingen die als onderdeel van een dienst of product worden geleverd buiten GT Mobiele Communicatie 3 verwerven. Deze aansluitingen hoeven derhalve niet vervangen te worden door een aansluiting uit GT Mobiele Communicatie 3.

• Mobiele aansluitingen die uitsluitend tegen onevenredig hoge lasten vervangen kunnen worden

Als bestaande communicatieapparatuur van een deelnemer, al dan niet ingebouwd in objecten (bijvoorbeeld gemalen, sluizen of parkeermeters), niet kan functioneren met de mobiele communicatiediensten van de opdrachtnemer, dan kan de betreffende deelnemer besluiten deze communicatiediensten buiten GT Mobiele Communicatie 3 af te nemen of deze

communicatiediensten pas af te nemen als de bedoelde communicatieapparatuur is vervangen of alsnog geschikt is gemaakt. Een deelnemer is echter niet verplicht om de betreffende communicatieapparatuur te vervangen of alsnog geschikt te (laten) maken.

Ook kan het voorkomen dat wisseling van simkaarten, bijvoorbeeld door lastige bereikbaarheid van apparatuur of omdat wisseling alleen door gespecialiseerd personeel kan plaatsvinden, een aanzienlijk grotere inspanning vraagt dan wisseling van ‘reguliere’ simkaarten. Denk hierbij aan verkeersborden waarbij vervanging alleen plaats kan vinden door het afzetten van wegen, of parkeerautomaten die alleen door gespecialiseerd personeel mogen worden onderhouden. In dergelijke gevallen staat het de deelnemer vrij om zelf te bepalen in welk tempo vervanging plaats zal vinden. De Deelnemer kan bijvoorbeeld bepalen dat de vervanging alleen plaatsvindt op momenten dat de apparatuur in aanmerking komt voor regulier periodiek onderhoud. Op het moment dat een Deelnemer echter tot vervanging overgaat dan zal deze vervanging

plaatsvinden met simkaarten die worden geleverd onder GT Mobiele Communicatie 3.

• Indoor dekkingsinstallaties met afwijkende condities

Voor de indoor dekkingsinstallaties die onder GT Mobiele Communicatie 3 worden geleverd of in beheer worden genomen, gelden dezelfde servicelevels als de servicelevels die de

leverancier in algemene zin dient te garanderen voor door hem geleverde mobiele diensten. Zo zijn bijvoorbeeld de beschikbaarheidsgaranties indoor gelijk aan de beschikbaarheidsgaranties outdoor, en zijn dezelfde serviceherstelmogelijkheden van toepassing ongeacht of een storing indoor of outdoor plaatsvindt. De leverancier garandeert end-to-end dezelfde servicelevels zowel indoor als outdoor. Indoor dekkingsinstallaties komen bovendien altijd in eigendom van de deelnemers die ze onder GT Mobiele Communicatie 3 hebben besteld.

Er zijn echter deelnemers die indoor installaties onder andere overeenkomsten afnemen, of indoor installaties als een dienst (willen) afnemen. Deze indoor installaties zijn of worden niet onder de GT Mobiele Communicatie 3 condities geleverd en beheerd. Deze deelnemers maken bewust een keuze om geen gebruik te maken van de mogelijkheid indoor en outdoor mobiele diensten onder gelijke condities af te nemen, of kiezen bewust voor een ander betaalmodel of afwijkend eigenaarschap. Het zal in het verlengde hiervan duidelijk zijn dat leveranciers van GT Mobiele Communicatie 3 niet verantwoordelijk zijn voor de dienstverlening die is gebaseerd op indoor installaties die niet door henzelf zijn geleverd of in beheer zijn genomen. Gedurende de looptijd van de overeenkomst kunnen deelnemers er voor kiezen om indoor dekkingsinstallaties met afwijkende condities af te nemen buiten de overeenkomst GT Mobiele Communicatie 3.

• Mobile Device Management (MDM)

MDM valt niet binnen de scope van GT Mobiele Communicatie 3.

• Adviesdiensten

Deelnemers kunnen eigen expertise in huis hebben dan wel via andere overeenkomsten de beschikking hebben over expertise die ook als adviesdienst beschikbaar is onder GT Mobiele Communicatie 3. Het is om deze reden geen verplichting de adviesdiensten die worden

opgenomen in GT Mobiele Communicatie 3 af te nemen onder GT Mobiele Communicatie 3 als aan de betreffende adviesdienst behoefte is. Een Deelnemer kan er voor kiezen de bedoelde adviesdiensten in te vullen door eigen personeel dan wel door extern personeel dat via andere bronnen is verkregen.

In document GT Mobiele Communicatie 3 (pagina 11-14)

GERELATEERDE DOCUMENTEN