• No results found

CIC en Transvorm

Transvorm juicht de werkzaamheden van het CIC toe. Transvorm heeft contact met bijna alle zorg- en welzijn-sorganisaties in Brabant. Dit uitgebrei-de netwerk maakt het mogelijk om projecten Brabantbreed uit te rollen.

Sanne Schoolmeesters (Transvorm) is actief betrokken bij de ontwikkeling van het programma rondom imple-mentatie en opschaling van technolo-gie. Schoolmeesters: “Er zijn veel pilots, maar hoe implementeer je succesvolle concepten in de dagelijkse praktijk?

Daar gaan we tijdens dit meerdaagse programma dieper op in.”

Conny Helder: “Innovatie vraagt niet alleen om nieuwe producten, diensten en ontwikkelingen, maar ook om nieu-we rollen binnen een zorgorganisatie.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inno-vatieadviseur of iemand die zich in zijn of haar rol richt op implementatie van innovaties. Bij dit soort vragen roepen wij de hulp van Transvorm in. Wanneer wij iets bedenken, bekijken we waar zij ons kunnen ondersteunen of zaken over kunnen nemen. Dat is het fijne van een goed netwerk: je kunt elkaar versterken zonder meteen tot in detail uit te werken hoe je iets voor je ziet.”

33 InVorm | December 2020

Máxima MC completeert raad van bestuur

De raad van toezicht van Máxima MC in Eindhoven en Veldhoven heeft Carlijn de Ruijter benoemd als lid van de raad van bestuur. Zij treedt op 1 februari 2021 toe. Daarmee is de raad van bestuur dan weer compleet. De Ruijter gaat zich onder andere bezighouden met zorgin-novatie en digitalisering.

De huidige raad van bestuur, bestaande uit Jan Harm Zwaveling en Marten Kroe-se, laten weten blij te zijn dat het bestuur met de komst van De Ruijter weer com-pleet is. “We zien ernaar uit samen te werken aan de (digitale) doorontwikke-ling van MMC en om gezamenlijk verder te bouwen aan onze positie als vernieu-wende aanbieder van medisch-specialis-tische zorg in Nederland.”

Mariëlle Bartholomeus vertrekt bij Bernhoven

Mariëlle Bartholomeus is benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur van de Rivas Zorggroep. Met ingang van 1 januari 2021 vormt zij samen met Michiel van Roozendaal de raad van bestuur van Rivas Zorggroep.

Mariëlle Bartholomeus is neuroloog en zat in de directie als medisch directeur van Bernhoven in Uden. Zij heeft de afge-lopen jaren verschillende rollen binnen Bernhoven vervuld. Ze werd onlangs verkozen tot Topvrouw 2020.

GGD-directeur vult raad van bestuur Thebe aan

Karin van Esch is per 1 februari 2021 benoemd als lid van de raad van bestuur van Thebe in Tilburg. Ze volgt Marijke Megens op, die met pensioen gaat. Het driehoofdige bestuur wordt gecomple-teerd door Agnes Klaren en voorzitter Luc Kenter.

Van Esch is momenteel directeur bij de GGD Hart van Brabant/GHOR Noord-Bra-bant, een functie die ze sinds 2014 bekleedt.

Bestuurder Fokus Wonen stapt over naar Amstelring

Jeroen Lambriks gaat per 1 februari 2021 aan de slag als bestuurder van Amstel-ring. Lambriks is momenteel bestuurs-voorzitter van Fokus Wonen, een organi-satie die woonconcepten realiseert voor mensen met een fysieke beperking.

Annemiek Van de Rijdt nieuwe voor-zitter raad van bestuur Severinus Annemiek Van de Rijdt is per 15 januari 2021 voorzitter van de raad van bestuur van Stichting Severinus in Veldhoven. Van de Rijdt zal samen met de op 1 oktober 2020 gestarte Raymond van Zoolingen de nieuwe raad van bestuur vormen van de zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Van de Rijdt heeft bestuurservaring in de langdurige zorg. Daarnaast is zij werk-zaam geweest bij een grote landelijke zorgverzekeraar. Van origine is Van de Rijdt verpleegkundige. Op dit moment is Van de Rijdt nog directeur van Stichting Laverhof.

Bestuurder Kieboom neemt afscheid van De Wever

Willem Kieboom zegt ouderenzorgorga-nisatie De Wever in Tilburg met ingang van 1 januari 2021 gedag na ruim vijftien jaar. Na vijfenveertig jaar in de zorg kiest Kieboom voor “een nieuwe structuur en invulling van zijn tijd”.

Kieboom werd in 2005 bij De Wever aangesteld als directeur Behandelcentra.

In april 2012 werd hij benoemd tot lid van de tweehoofdige raad van bestuur. In de eerste jaren was Julius Roorda zijn col-lega, vanaf februari 2018 is dat Chantal Beks.

Bravis ziekenhuis heeft nieuwe bestuursvoorzitter

Bianka Mennema-Vastenhout is sinds 1 oktober 2020 voorzitter van de raad van bestuur van het Bravis Ziekenhuis. Ze volgt hiermee Hans Ensing op.

Het ziekenhuis met locaties in Roosen-daal en Bergen op Zoom zoekt nog een tweede bestuurder naast Mennema. De werving hiervoor start in januari 2021.

Voor de tussenliggende periode heeft de raad van toezicht Jeroen Collette benoemd tot interim-bestuurder.

PERSONALIA

Thea Sijbesma treedt toe tot raad van bestuur

Sinds 1 oktober 2020 is orthopedisch chirurg Thea Sijbesma in deeltijd toege-treden tot de raad van bestuur van de St.

Anna Zorggroep in Geldrop en Eindho-ven. Hiermee breidt het huidige bestuur tijdelijk uit van 2 naar 3 personen en is de bestuurlijke continuïteit op middellange termijn geborgd.

Naast haar rol als bestuurder blijft Thea Sijbesma de komende periode ook actief als orthopedisch chirurg en medisch ma-nager binnen de St. Anna Zorggroep.

Het Laar benoemt nieuwe bestuurder

Lonneke de Haan is sinds 1 december 2020 aan de slag gegaan als bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Het Laar in Tilburg. Ze volgde daarmee Ingrid van Huijkelom op, die in juni overstapte naar SDW in Roosendaal.

De Haan was hiervoor werkzaam als directeur bij ouderenzorgorganisatie Vivent. Ze startte haar loopbaan bij zorg-verzekeraar ONVZ en bekleedde diverse managementfuncties in de psychiatrie, ziekenhuiswereld en de ouderenzorg.

Het Laar heeft voor de nieuwe be-stuurder een belangrijke opgave. Naar verwachting zal in 2021 begonnen kunnen worden met de nieuwbouw van Laarstede.

Berthe de Jong leidt Laverhof Berthe de Jong is sinds 15 augustus 2020 bestuurder van Laverhof in Heeswijk en Schijndel. De Jong volgt daarmee Peter Beijers op, die na een bestuurlijke carrière van ruim een kwart eeuw zijn loopbaan afsloot.

De Jong werkt sinds 2014 als zelfstandig gevestigd interim-bestuurder en toe-zichthouder.

Han Hendrikse nieuwe directeur- bestuurder Amaliazorg

Han Hendrikse is sinds 1 augustus 2020 directeur-bestuurder van Amaliazorg in Oirschot. Hij volgt in deze rol interim directeur-bestuurder Geert Becks op.

Hendrikse was de afgelopen jaren directeur-bestuurder bij ouderen- zorgorganisatie De Blije Borgh in Hendrik-Ido-Ambacht. Daarnaast is en blijft hij bestuurslid bij de Vereniging van Bestuurders in de Zorg (NVZD). Eerder was hij actief als manager bij onder meer Laurens en de Swinhove Groep.

Ronald Thijs nieuw lid raad van bestuur Careyn

De raad van toezicht van Careyn heeft Ronald Thijs per 1 december 2020 be-noemd tot lid van de raad van bestuur/

CFO. Met de benoeming van Ronald Thijs heeft Careyn weer een vaste bezetting van de raad van bestuur.

Ronald Thijs is een zeer ervaren bestuur-der in de zorg. Hij is bedrijfseconoom en MBA (Executive Master of Finance &

Control) en bekleedde tijdens zijn carrière functies in onder andere het onderwijs, de medische (onderzoeks)sector en in de gehandicapten- en ouderenzorg. Sinds 2016 was hij bestuurder van Stichting de Opbouw, gericht op het verlenen van zorg aan ouderen, verstandelijk gehandicapten en jeugd.

Greet Prins neemt afscheid van Philadelphia Zorg

Greet Prins stopt in 2021 als voorzitter van de raad van bestuur van Philadelphia Zorg. Ze heeft er dan drie termijnen opzitten bij de organisatie voor gehandi-captenzorg.

Prins is naast zorgbestuurder ook CDA-senator in de Eerste Kamer, vice- voorzitter bestuur van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en lid raad van advies CAK. Daarnaast bekleedt zij enkele toezichthoudende functies. Zo is ze lid van de raad van commissarissen van Total Care (CSU) en TZorg.

Een actueel en compleet overzicht van personalia vindt u op transvormnieuwsinkaart.nl

PERSONALIA

35 InVorm | December 2020

Maak kennis met het

GERELATEERDE DOCUMENTEN