• No results found

RICHTPRIJZEN PER M²

In document Bouwtechnisch Inspectie Rapport (pagina 41-45)

Wandtegels (15x15) in speciemortel aangebracht (afhankelijk van aantal m²) Wandtegels gelijmd (15x15)

ALGEMENE VOORWAARDEN Begripsbepalingen

Verstaan wordt onder:

Adviseur: de partij die de opdracht aanvaardt;

Advieskosten: de vergoeding die de adviseur toekomt voor diens werkzaamheden, de omzetbelasting daarin niet begrepen;

Bouwtechnisch inspectie rapport: het resultaat van de werkzaamheden van de adviseur;

Opdracht/overeenkomst: de overeenkomst tussen de opdrachtgever en adviseur;

Opdrachtgever: degene die de adviseur opdracht geeft werkzaamheden uit toe voeren,

Toerekenbare tekortkoming: een tekortkoming die een goed en zorgvuldig handelend adviseur of opdrachtgever onder de betreffende omstandigheden en met inachtneming van normale oplettendheid – en waar het de adviseur betreft: met de voor de opdracht vereiste vakkennis en middelen uitgerust – heeft kunnen en behoren te vermijden;

Artikel 1: Toepasselijkheid van deze voorwaarden

Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst tussen Op ’t Hoog bouwtechnisch adviesbureau, Kapelweg 3b 5076 TK te Haaren hierna te noemen BTA, en een opdrachtgever waarop BTA deze voorwaarden van toepassing heeft verklaard, voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken. De onderhavige voorwaarden zijn eveneens van toepassing op alle overeenkomsten met BTA, voor de uitvoering waarvan door BTA derden dienen te worden betrokken. De partijen stellen vast dat voorafgaande aan het opstellen van een overeenkomst de inhoud van de overeenkomst voldoende is doorgesproken.

Artikel 2: Uitvoering van de overeenkomst - Inspanningsverplichting

BTA zal zich inspannen de voor haar uit de overeenkomst(en) voortvloeiende verplichtingen naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uit te voeren en op grond van de op dat moment bekende stand der wetenschap na te komen met inachtneming van de belangen van haar opdrachtgever(s). Indien en voor zover een goede uitvoering van de overeenkomst dit vereist, heeft BTA het recht bepaalde werkzaamheden, zonder kennisgeving aan opdrachtgever, te laten verrichten door derden.

De opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan BTA aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan BTA worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan BTA zijn verstrekt, heeft BTA het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en /of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de opdrachtgever in rekening te brengen.

Artikel 3: Geheimhouding

Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van hun overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen. Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.

Artikel 4: Intellectuele eigendom

Onverminderd het bepaalde in artikel 3 van deze voorwaarden behoudt BTA zich de rechten en bevoegdheden voor die haar toekomen op grond van de Auteurswet.

Alle door BTA verstrekte stukken, zoals rapporten, adviezen, ontwerpen, schetsen, tekeningen, software enz., zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de opdrachtgever en mogen niet door hem/haar zonder voorafgaande toestemming van BTA worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt, of ter kennis van derden gebracht. BTA behoudt tevens het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis van derden wordt gebracht.

Artikel 5: Betalingsvoorwaarden – Ingebrekestelling – Incassokosten

1. Bij annulering van de opdracht binen 24 uur behoudt BTA het recht voor een bedrag van € 150,= (ecxl.b.t.w.) in rekening te brengen.

2. Betaling dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, op een door BTA aan te geven wijze in de valuta waarin is gefactureerd.

3. Na het verstrijken van 14 dagen na de factuurdatum is de opdrachtgever in verzuim; de opdrachtgever is vanaf het moment van in verzuim treden over het opeisbare bedrag de wettelijke rente verschuldigd plus een boete rente van 3% per maand.

3. Is de opdrachtgever in gebreke of in verzuim met het nakomen van één of meer van zijn/haar verplichtingen, dan komen alle redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor rekening van opdrachtgever. In ieder geval is de opdrachtgever verschuldigd de advies incassotarieven van de Nederlandse Orde van Advocaten. Indien BTA aantoont hogere kosten te hebben gemaakt, welke redelijkerwijs noodzakelijk waren, komen ook deze voor vergoeding in aanmerking.

5. Alle tarieven zijn exclusief verschuldigde omzetbelasting.

6. In geval van liquidatie, faillissement of surséance van betaling van de opdrachtgever zullen de vorderingen van BTA en de verplichtingen van de opdrachtgever jegens BTA onmiddellijk opeisbaar zijn. Door de opdrachtgever gedane betalingen strekken steeds ter afdoening in de eerste plaats van alle verschuldigde rente en kosten, in de tweede plaats van opeisbare facturen die het langst open staan, zelfs al vermeldt de opdrachtgever, dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur.

Artikel 6: Gebreken – Klachttermijnen - Vervaltermijn

Klachten over de verrichte werkzaamheden dienen door de opdrachtgever uiterlijk 2 weken na de verzenddatum van de bescheiden waarover opdrachtgever reclameert schriftelijk te worden gemeld aan BTA. Indien een klacht gegrond is, zal BTA de werkzaamheden alsnog verrichten zoals overeengekomen, tenzij dit inmiddels voor de opdrachtgever aantoonbaar zinloos is geworden. Dit laatste dient door de opdrachtgever schriftelijk kenbaar te worden gemaakt. Indien het alsnog verrichten van de overeengekomen dienstverlening niet meer mogelijk of zinvol is, zal BTA slechts aansprakelijk zijn binnen de grenzen van artikel 7.

De geldigheidsduur van het uitgebrachte bouwtechnisch inspectie rapport is 1 jaar na opnamedatum. De aansprakelijkheid van BTA vervalt door verloop van 1 jaar waarop de opdracht door voltooiing of opzegging is beëindigd. Het vorderingsrecht uit hoofde van een toerekenbare tekortkoming vervalt door verloop van 1 jaar na de schriftelijke en met reden omklede ingebrekestelling. De rechtsvordering uit hoofde van een toerekenbare tekortkoming is niet ontvankelijk indien deze wordt ingesteld later dan 1 jaar vanaf de dag waarop de opdracht door voltooiing op opzegging is geëindigd.

VERVOLG ALGEMENE VOORWAARDEN

Bouwtechnisch Inspectie Rapport

VERVOLG ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 7: Aansprakelijkheid

BTA is jegens de opdrachtgever aansprakelijk:

1a. indien er sprake is van een toerekenbare tekortkoming en

1b.de opdrachtgever uiterlijk 2 weken na constatering BTA schriftelijk in gebreke heeft gesteld en daarbij BTA heeft gesommeerd om de gevolgen van de tekortkoming binnen een redelijke termijn te herstellen en bovendien

1c. BTA aan deze sommatie niet of niet tijdig heeft voldaan.

2. Maakt BTA bij de vervulling van de opdracht gebruik van een andere persoon, dan is BTA op gelijke wijze aansprakelijk voor zijn eigen tekortkomingen, tenzij de andere persoon door de opdrachtgever is voorgeschreven.

Artikel 8: Schadevergoeding

1.Is BTA krachtens het bepaalde in artikel 7 aansprakelijk, dan is hij gehouden tot vergoeding van de door opdrachtgever dientengevolge geleden, directe schade.

2.Tot de directe schade behoren in geen geval: bedrijfsschade, productieverlies, omzet- en/of winstderving, waardevermindering van producten evenmin als bedragen die in de uitvoeringskosten zouden zijn begrepen als de opdracht van de aanvang af goed zou zijn uitgevoerd.

3. BTA is bevoegd om in goed overleg met de opdrachtgever voor eigen rekening tekortkomingen, waarvoor hij aansprakelijk is, te herstellen of de uit de tekortkomingen voortvloeiende schade te beperken of op te heffen.

4. BTA is tegenover de opdrachtgever aansprakelijk voor de directe schade door deze geleden als gevolg van een

bevoegdheidsoverschrijding van BTA onverminderd dat BTA op treedt als gemachtigde van de opdrachtgever indien en voor zover de opdrachtgever BTA daartoe schriftelijk heeft aangewezen. Het ontbreken van een schriftelijke machtiging kan BTA niet worden

tegengeworpen, indien en voorzover BTA bewijst dat de opdrachtgever anderszins uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven, dan wel dat het optreden als gemachtigde uit de gegeven omstandigheden of de aard van de opdracht voortvloeit.

Bij de vaststelling van de schadevergoeding in gevolge het in de vorige volzin bepaalde wordt, naast de overig van belang zijnde feiten en omstandigheden, rekening gehouden met de mate, waarin de opdrachtgever door de gevolgen van de bevoegdheidsoverschrijding is gebaat.

5. Indien een voorgeschreven persoon als bedoeld in artikel 7.2 niet, niet tijdig of niet deugdelijk presteert en BTA het redelijkerwijs nodige heeft gedaan om nakoming en/of schadevergoeding te verkrijgen, zal de opdrachtgever de voor BTA ontstane extra onkosten aan hem vergoeden, voorzover deze hem niet zijn vergoed door deze persoon. Daartegenover zal BTA, op eerste verzoek van de opdrachtgever, aan deze zijn vordering op deze persoon cederen tot aan het door de opdrachtgever aan hem vergoede bedrag.

6. Indien toekenning van de in de voorgaande leden bedoelde schadevergoeding in de gegeven omstandigheden, waaronder de technische aspecten, de relatieve omvang van de opdracht binnen een project, de aard en de ernst van de tekortkoming en de draagkracht van partijen, tot voor een of beide partijen kennelijk onaanvaardbare gevolgen zou leiden, kan het scheidsgerecht dan wel de rechter een andere schadevergoeding vast stellen.

7. Voor vergoeding van andere schade dan in dit artikel genoemde, is BTA slechts aansprakelijk indien en voorzover de tekortkoming te wijten is aan opzet of grove onzorgvuldigheid van BTA.

8. Indien en voorzover de opdrachtgever enig aan de opdracht verbonden risico heeft verzekerd, is hij gehouden eventuele schade onder die verzekering te vorderen en BTA te vrijwaren voor verhaalaanspraken van de verzekeraar.

Artikel 9: Omvang van de schadevergoeding

1. De door de adviseur te vergoeden schade is per opdracht beperkt tot een bedrag gelijk aan driemaal de advieskosten met een maximum van € 1.000.000,=.

2 . In afwijking van het bepaalde in lid 1 van dit artikel bedraagt bij opdrachten waarbij de opdrachtgever consument is en de advieskosten per opdracht lager zijn dan € 75.000,=, de te vergoeden schade maximaal € 75.000,=.

Artikel 10: Overige bepalingen verband houdende met aansprakelijkheid en schadevergoeding

1. Het recht van de opdrachtgever op schadevergoeding vermindert niet diens verplichtingen te betalen conform de opdracht.

2. Per rapport geldt een franchise van € 650,00 (excl. b.t.w.) voor de opdrachtgever.

3. De “uitgangspunten betreffende het bouwtechnisch inspectie rapport” (versie 01a-2017) zijn onlosmakelijk verbonden met deze algemene voorwaarden in relatie tot de te verwachten inspanningsverplichting van BTA en de daaruit voortvloeiende aansprakelijkheden.

4. BTA is niet aansprakelijk voor schade door faillissement, surséance van betaling, insolventie van BTA en/of door BTA gecontracteerde onderaannemers, voor schade door foutieve bepaling van opleveringsdata en andere tijdsplanningen.

5. Indien de verzekeraar in enig geval niet tot uitkering overgaat of schade niet door de verzekering wordt gedekt, is de aansprakelijkheid van BTA beperkt tot het bedrag gelijk aan de advieskosten van de opdracht, althans dat gedeelte van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.

6. De opdracht tot het uitvoeren van een Energie Prestatie Label wordt aanvaard conform de richtlijnen van de BRL 9500 en de beschikbaar gestelde software van de Epa, zoals voorgeschreven door het Ministerie van VROM. Opdrachtnemer kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor onvolkomenheden of onjuistheden in de Epa presentatie, die door de software naar aanleiding van de bouwkundige- en of installatie technische opname, is gegenereerd.

Artikel 11: Overmacht

BTA is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting uit hoofde van de opdracht/overeenkomst, indien hij daartoe verhinderd is door niet toerekenbare tekortkomingen of a.g.v. overmacht (o.a. ziekte, overlijden, weersomstandigheden). In geval van overmacht zal BTA onverwiijld opdrachtgever informeren. Tijdens overmacht worden de verplichtingen van de BTA opgeschort. Tijdens het bestaan van de overmacht hebben partijen het recht om de overeenkomst te beëindigen. De opdrachtgever heet in een situatie van overmacht van de zijde van BTA geen recht op enige vergoediing van kosten of schade.

Artikel 12: Toepasselijk recht

Op elke overeenkomst tussen BTA en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.

Versie 01a-2017

1.2 Buitenkozijnen en ramen incl. schilderwerk

1.2.1 Buitenkozijnen,ramen en deuren inclusief hang en sluitwerk :

1.1.1 Dakbedekking platte daken incl. loodaansluitingen en omrandingen

(excl. fundering, afwerkingen, sanitaire voorzieningen en technische installaties).

betreffende het pand:

Richard Wagnerstraat 25 5144 GM Waalwijk

OVERZICHT VAN KOSTEN N.A.V. AANBEVOLEN

ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN

Bouwtechnisch Inspectie Rapport

-1.5 Vloeren, binnenwanden, plafonds, kozijnen en deuren

1.5.1 Begane grondvloer hout :

-1.6 Souterrains, kelders en trappen

1.6.1 Souterrains en kelders :

Een aantal van de genoemde werkzaamheden zijn zelf uitstekend uitvoerbaar, hetgeen nog een aanzienlijke kostenbesparing kan opleveren.

Persoonlijke wensen in afwerkingsniveau kunnen uiteraard ook nog van invloed zijn op de hoogte van de geraamde bedragen.

De bedragen zijn excl. BTW.

De verouderde dakdoorvoeren vervangen.

De slabben onder de nokvorsten door nieuwe ondervorsten vervangen.

De rioolontspanningspan vervangen.

Een dakrenovatie is op (langere) termijn onvermijdelijk.

Bij de genoemde prijzen is uitgegaan van uitvoering door een aannemer.

Indien niet anders vermeld, is de kostenraming gebaseerd op de aanbevolen onderhoudswerkzaamheden.

In document Bouwtechnisch Inspectie Rapport (pagina 41-45)

GERELATEERDE DOCUMENTEN