• No results found

Regio Drechtsteden

In document Ontwerp Actualisering 2012 (pagina 71-74)

B. Gemeentelijke en regionale wijzigingsverzoeken

47. Regio Drechtsteden

De Regio Drechtsteden gaat in haar brief op een aantal onderwerpen waarvoor zij aandacht vraagt (wonen, binnenscheepvaart en LPG, externe veiligheid en Gebiedsvisie Deltapoort) Op deze

onderwerpen wordt in deze algemene paragraaf ingegaan, de directe verzoeken (Detailhandelsbeleid, contour Zuidpolder Dordrecht en locaties windenergie) worden in aparte subparagrafen hierna

behandeld. De eerste vier onderwerpen zijn ter kennisneming.

Ten aanzien van woningbouw kan de regio zich vinden in de verschuiving van een accent op

kwantiteit naar een accent op kwaliteit. Zij pleit er voor om in het verlengde van deze ontwikkeling het accent dat nu nog ligt op nieuwbouw, te verleggen naar bestaande bouw. Een groot aantal bestaande woningen is aan een opwaardering toe, terwijl duidelijk is dat de markt voor nieuwbouwwoningen de komende tijd niet gunstig is. De regio(gemeenten) zoud(en) graag zien dat de provincie de

opwaardering van bestaande woningbouw stimuleert. Dit is juist wat de provincies ook beoogt met de regionale woonvisies en het toepassen van de SER-ladder.

De regio stelt voor dat in de structuurvisie aandacht wordt besteedt aan het stimuleren van het gebruik van LNG voor de binnenvaart. In het licht van andere ruimtelijke ambities moet daarbij ook het externe veiligheidsvraagstuk dat LNG met zich meebrengt, onder ogen worden gezien. Het feitelijk mogelijk maken van LNG-bunkerplaatsen is een verantwoordelijkheid van gemeenten.

De regio ondersteunt de ambitie van de provincie om woningbouw te concentreren rond de

treinstations, maar zou het op prijs stellen indien in relatie hiermee meer aandacht wordt geschonken aan de beperkingen die voortvloeien uit de veiligheidscontour rond het spoor. De provincie en de regio lobbyen hierover gezamenlijk bij het rijk.

Een van de ruimtelijke consequenties uit de gebiedsvisie Deltapoort is de sanering van verspreid liggende glastuinbouwbedrijven in combinatie met het feitelijk realiseren van twee

glastuinbouwclusters met de regeling ‘glas voor glas’. Eventueel kan na toepassing van de glas voor glas regeling besloten worden de clusters in te tekenen om het verspreide glas daar het etiket duurzaam glas te geven.

47.1 Perifere detailhandel

Verzoek van de regio

De regio Drechtsteden heeft twee locaties waarbinnen perifere detailhandel (PDV) is toegelaten. De Drechtsteden hebben de wens om de Woonboulevard Sliedrecht het regionale centrum voor perifere detailhandel te laten zijn. Volgens de regio is een beperkte aanpassing van het provinciale PDV-beleid wenselijk.

Beoordeling

Dit onderwerp maakt ook deel uit van de Actualisering 2012, zie verder paragraaf 8.2

47.2 Contour Zuidpolder

Verzoek van de regio

De gemeente Dordrecht heeft al bij de Actualisering 2011 verzocht om de contour van de Zuidpolder terug te leggen op de Oudendijk en daarmee de Zuidpolder buiten de bebouwingscontour te houden.

De provinciale reactie hierop luidde dat de contour slechts een mogelijkheid tot bebouwing biedt en geen verplichting inhoudt. De regio is zich daarvan bewust, maar is tevens van mening dat de enkele mogelijkheid tot het bebouwen van de Zuidpolder de suggestie in zich draagt dat de gronden benut zouden moeten worden voor woningbouw, nu of in de toekomst.

Binnen Dordrecht (Belthurepark) en de regio Drechtsteden zijn voldoende alternatieve

(inbreidings)locaties waar in de behoefte aan deze categorie Topmilieu Wonen kan worden voorzien.

Beoordeling

De Zuidpolder te Dordrecht vormt sinds 2006 onderdeel van de afspraak in de zuidvleugelregio's om 5000 woningen in het Topmilieu Wonen te bouwen (zie ook paragraaf 25 Wonen van deze

Actualisering 2012). Dordrecht stelt terecht dat de kans dat binnen 10 jaar Topmilieu Wonen in de Zuidpolder wordt ontwikkeld gering is. Gelet hierop en vanuit het oogpunt dat bij teruglegging van de contour geen ingrijpende ontwikkelingen in de Zuidpolder kunnen plaatsvinden die de locatie

ongeschikter voor het ontwikkelen van Topmilieu Wonen na 2020 zouden kunnen maken, is teruglegging van de contour voorstelbaar. De op de functiekaart van de structuurvisie opgenomen aanduiding ''Landelijk wonen'' blijft gehandhaafd.

Conclusie

Het verzoek van de gemeente/regio leidt tot aanpassing van de functiekaart en kaart 1 van de

verordening. Bebouwingscontour terugleggen op de Oudendijk; indicatieve aanduiding landelijk wonen blijft gehandhaafd in de Zuidpolder.

Gele gebied buiten bebouwingscontour gebracht.

Werkt door op de functiekaart, gele gebied wijzigt van stads- en dorpsgebied in agrarisch landschap – inspelen op verbinding stad-land.

47.3 Locaties windenergie

Verzoek van de regio

De regio vraagt om de eventuele plaatsing van windmolens nabij rangeerterrein Kijfhoek definitief te schrappen om veiligheidsredenen.

Met betrekking tot het Besluit Studielocaties Windenergie nationale landschappen, is de regio positief gestemd over uw besluit om locatie 47-2 Betuwelijn-Graafstroom om landschapsredenen te laten vervallen. Ten aanzien van locatie 47-4 (Oosteinde Papendrecht) maakt de regio de provincie er op attent dat verder onderzoek zal moeten uitwijzen of het plaatsen van een windmolen daadwerkelijk mogelijk is. factoren die daarbij moeten worden betrokken zijn: de invloed van windturbines op de radar van schepen, De aanwezigheid van bebouwing, het draagvlak bij de ondernemers op bedrijventerrein Oosteinde en de veiligheidseisen van Rijkswaterstaat. Daar komt nog bij de mededeling van de provincie dat de locatie in samenhang met 47-5 (Merwedehaven Dordrecht)

‘ontwikkeld’ moet worden.

Met betrekking tot het besluit om locatie 47-5 van ‘studielocatie’ in ‘gewenste locatie’ te veranderen, verzoekt de regio nogmaals om hierbij als voorwaarde op te nemen dat de windturbines niet tegenover Sliedrecht bij de Derde Merwedehaven worden geplaatst.

Alblasserdam wil graag meedenken over de plaatsing van drie tot vijf windmolens op haar

grondgebied. De gemeenteraad van Sliedrecht heeft op 27 maart 2012 een motie aangenomen, die de plaatsing van windmolens op de locatie 47-3 (Sliedrecht Betuwelijn) nadrukkelijk ondersteunt. De regio verzoekt daarom te bevorderen dat Provinciale Staten de effecten van het amendement, waarmee locatie 47-3 is geschrapt in het Besluit Studielocaties Windenergie, terugdraaien en locatie 47-3 alsnog als geschikte locatie aanwijzen

Op het eiland van Dordrecht ziet de regio langs het water van de Dordtse Kil ruimte voor windmolens ter hoogte van de bedrijventerreinen (Locatie 53, Dordtse Kil Dordrecht), waarbij de lijnopstelling vanuit de bedrijventerreinen Dordtse Kil III en IV doorgetrokken kan worden langs de Kildijk.

Voor locatie 85 (A16 Zuidpunt Dordrecht) gelden een aantal belemmeringen in relatie tot het belang van openheid en de belevingswaarde van het ‘topgebied’ Dordtse Biesbosch. Daarnaast bestaat er twijfel over de inpasbaarheid in relatie een mogelijke toekomstige verbreding van de A16 of de aanleg van extra spoor. Over deze punten vindt komende tijd nader overleg plaats. De regio verzoekt om daarvoor in de tekst van de structuurvisie ruimte te laten.

Beoordeling

Gelet op de risico’s van de plaatsing van windmolens direct bij Kijfhoek, zal meer afstand tot het rangeerterrein genomen moeten worden, waardoor de landschappelijke waarden van het provinciaal landschap aangetast worden. Voorgesteld wordt deze locatie te laten vervallen.

Ten aanzien van locatie 47-4 (Oosteind Papendrecht) moet inderdaad verder onderzoek gedaan worden. Dit vraagt om initiatieven van de markt.

Met betrekking tot het besluit om locatie 47-5 van ‘studielocatie’ in ‘gewenste locatie’ te veranderen, verzoekt de regio om als voorwaarde op te nemen dat de windturbines niet tegenover Sliedrecht bij de Derde Merwedehaven gerealiseerd kan worden. Het oorspronkelijk oostelijke deel van deze locatie is van de kaart verwijderd. De ‘locatie windenergie’ op de provinciale windenergiekaart in de verordening zal worden beperkt tot het westelijke deel van de oorspronkelijke locatie.

De locatie Alblasserdam Nedstaalcomplex is op 25 april door Provinciale Staten als gewenste locatie aangemerkt. De locatie zal als ‘locatie windenergie’ worden opgenomen in de verordening.

De motie van de gemeenteraad van Sliedrecht ten aanzien van het alsnog aanwijzen van locatie 47-3 als geschikte locatie is ontvangen. Vooralsnog is er geen aanleiding het provinciale standpunt te wijzigen.

Locatie 53 uit de Nota Wervelender is door Provinciale Staten als lange lijn langs de Dordtsche Kil (met voldoende doorzichten) als gewenste locatie aangemerkt. De locatie zal met de Actualisering 2012 als 'locatie windenergie' worden opgenomen in de verordening. De gemeente Dordrecht kan met de ter visielegging van de ontwerp-Actualisering 2012 een zienswijze indienen.

Conclusie

Het verzoek leidt tot aanpassing van de structuurvisie en verordening; zie paragraaf 25 van deze actualisering.

In document Ontwerp Actualisering 2012 (pagina 71-74)