• No results found

RAAMOVEREENKOMST MET EEN ENKELE ONDERNEMER

In document ARW 2005 (pagina 196-199)

NATIONAAL Artikel

9 RAAMOVEREENKOMST MET EEN ENKELE ONDERNEMER

RAAMOVEREENKOMST MET EEN ENKELE ONDERNEMER

EUROPEES NATIONAAL

Artikel

9.1 Omschrijving Omschrijving

9.1.1 Een raamovereenkomst met een enkele ondernemer is een overeenkomst tussen een of meer aanbesteders en een ondernemer met het doel gedurende een bepaalde periode de voorwaarden inzake te gunnen opdrachten vast te leggen.

Een raamovereenkomst met een enkele ondernemer is een overeenkomst tussen een of meer aanbesteders en een ondernemer met het doel gedurende een bepaalde periode de voorwaarden inzake te gunnen opdrachten vast te leggen.

9.1.2 Bij de Europese aanbesteding kan de aanbesteder die, met gebruikmaking van een van de procedures beschreven in de hoofdstukken 2 tot en met 6 en 8 van dit reglement, een raamovereenkomst sluit met een enkele

ondernemer, op basis van die raamovereenkomst opdrachten gunnen overeenkomstig de procedure voor de raamovereenkomst met een enkele ondernemer.

9.1.3 Bij de nationale aanbesteding kan de aanbesteder die, met gebruikmaking

van een van de procedures beschreven in de hoofdstukken 2 tot en met 8 van dit reglement, een raamovereenkomst sluit met een enkele ondernemer, op basis van die raamovereenkomst opdrachten gunnen overeenkomstig de procedure voor de raamovereenkomst met een enkele ondernemer.

Toelichting

9.2 Algemene bepalingen Algemene bepalingen

9.2.1 Deze procedure is slechts van toepassing tussen de aanbesteder en de

ondernemer die oorspronkelijk bij de raamovereenkomst partij waren. Deze procedure is slechts van toepassing tussen de aanbesteder en de ondernemer die oorspronkelijk bij de raamovereenkomst partij waren.

9.2.2 Bij de gunning van opdrachten die op de raamovereenkomst zijn gebaseerd mogen de partijen geen substantiële wijzigingen aanbrengen in de in de raamovereenkomst gestelde voorwaarden.

Bij de gunning van opdrachten die op de raamovereenkomst zijn gebaseerd mogen de partijen geen substantiële wijzigingen aanbrengen in de in de raamovereenkomst gestelde voorwaarden.

9.2.3 De looptijd van een raamovereenkomst is niet langer dan 4 jaar, behalve in uitzonderlijke gevallen die deugdelijk gemotiveerd zijn, met name op grond van het voorwerp van de raamovereenkomst.

De looptijd van een raamovereenkomst is niet langer dan 4 jaar, behalve in uitzonderlijke gevallen die deugdelijk gemotiveerd zijn, met name op grond van het voorwerp van de raamovereenkomst.

9.2.4 De aanbesteder gebruikt een raamovereenkomst niet om de mededinging te hinderen, te beperken of te vervalsen en maakt geen oneigenlijk gebruik van een raamovereenkomst.

De aanbesteder gebruikt een raamovereenkomst niet om de mededinging te hinderen, te beperken of te vervalsen en maakt geen oneigenlijk gebruik van een raamovereenkomst.

Toelichting

9.3 Gunning van een opdracht op basis van een raamovereenkomst Gunning van een opdracht op basis van een raamovereenkomst 9.3.1 De opdracht op basis van een raamovereenkomst met een enkele

ondernemer wordt gegund volgens de in de raamovereenkomst gestelde voorwaarden.

De opdracht op basis van een raamovereenkomst met een enkele ondernemer wordt gegund volgens de in de raamovereenkomst gestelde voorwaarden.

9.3.2 De opdracht wordt gegund door de ondernemer schriftelijk te raadplegen en

hem indien nodig te verzoeken zijn inschrijving aan te vullen. De opdracht wordt gegund door de ondernemer schriftelijk te raadplegen en hem indien nodig te verzoeken zijn inschrijving aan te vullen.

Toelichting

9.4 Termijn van gestanddoening Termijn van gestanddoening

9.4.1 De inschrijver moet zijn inschrijving gestand doen gedurende 30 dagen na de uiterste dag voor de ontvangst van de inschrijving, tenzij in de uitnodiging tot inschrijving een andere termijn is gesteld.

De inschrijver moet zijn inschrijving gestand doen gedurende 30 dagen na de uiterste dag voor de ontvangst van de inschrijving, tenzij in de uitnodiging tot inschrijving een andere termijn is gesteld.

Toelichting

9.5 Ongeldigheid van de inschrijving Ongeldigheid van de inschrijving

9.5.1 Een inschrijving die niet voldoet aan de eisen, gesteld in dit reglement of de

raamovereenkomst is ongeldig. Een inschrijving die niet voldoet aan de eisen, gesteld in dit reglement of de raamovereenkomst is ongeldig.

9.5.2 Een inschrijving waaraan voorwaarden zijn verbonden, is ongeldig. Een inschrijving waaraan voorwaarden zijn verbonden, is ongeldig.

Toelichting

9.6 Gunningsbeslissing Gunningsbeslissing

9.6.1 De aanbesteder is niet verplicht de opdracht te gunnen. De aanbesteder is niet verplicht de opdracht te gunnen.

Toelichting

9.7 Opdracht Opdracht 9.7.1 De inschrijver komt alleen voor de opdracht in aanmerking indien hij zowel op

de dag van inschrijving als op de dag van opdrachtverlening voldoet aan de eisen die in de raamovereenkomst zijn vermeld.

De inschrijver komt alleen voor de opdracht in aanmerking indien hij zowel op de dag van inschrijving als op de dag van opdrachtverlening voldoet aan de eisen die in de raamovereenkomst zijn vermeld.

9.7.2 Indien de aanbesteder de opdracht gunt, doet hij dit door middel van een

ondertekende schriftelijke mededeling. Indien de aanbesteder de opdracht gunt, doet hij dit door middel van een ondertekende schriftelijke mededeling.

9.7.3 De datum van de opdracht is die van de verzending van de mededeling, bedoeld in artikel 9.7.2.

De datum van de opdracht is die van de verzending van de mededeling, bedoeld in artikel 9.7.2.

Toelichting

9.8 Geschillen Geschillen

9.8.1 Ieder geschil tussen de bij de aanbestedingsprocedure betrokkenen dat ontstaat naar aanleiding van de aanbestedingsprocedure waarop dit reglement van toepassing is verklaard, zal, tenzij anders nader door de betrokkenen wordt overeengekomen, bij uitsluiting worden voorgelegd aan de burgerlijke rechter.

Ieder geschil tussen de bij de aanbestedingsprocedure betrokkenen dat ontstaat naar aanleiding van de aanbestedingsprocedure waarop dit reglement van toepassing is verklaard, zal, tenzij anders nader door de betrokkenen wordt overeengekomen, bij uitsluiting worden voorgelegd aan de burgerlijke rechter.

9.8.2 Een betrokkene die een geschil aanhangig wenst te maken, dient dit niet later dan 90 dagen na het ontstaan van dat geschil, doch in ieder geval niet later dan 90 dagen na de datum van de opdracht aanhangig te maken, tenzij het geschil voortvloeit uit een omstandigheid die eerst na verloop van die periode is gebleken. In dit laatste geval gaat de termijn van 90 dagen in op de dag dat de desbetreffende omstandigheid is gebleken.

Een betrokkene die een geschil aanhangig wenst te maken, dient dit niet later dan 90 dagen na het ontstaan van dat geschil, doch in ieder geval niet later dan 90 dagen na de datum van de opdracht aanhangig te maken, tenzij het geschil voortvloeit uit een omstandigheid die eerst na verloop van die periode is gebleken. In dit laatste geval gaat de termijn van 90 dagen in op de dag dat de desbetreffende omstandigheid is gebleken.

Toelichting

10 RAAMOVEREENKOMST MET MEERDERE

In document ARW 2005 (pagina 196-199)