• No results found

________________________________________________________________ Voedingskeuze Etenskeuze

o

Wortel (1)

o

Koekje (2)

o

Geen (3) Intentie

Geef aan in hoeverre je het eens bent met de volgende stelling: Ik ben van plan om meer gezond eten mee te vragen naar school

Helemaal niet (1) Niet (2) Waarschijnlijk niet (3) Ik weet het niet (4) Waarschijnlijk wel (5) Wel (6) Helemaal wel (7) Ben je van plan om meer gezond eten mee te vragen naar school (1)

o o

o

o

o

o

o

o

Etniciteit Wat is je etniciteit?

________________________________________________________________

Geslacht Ben je een jongen of een meisje?

o

Jongen (1)

o

Meisje (2)

Leeftijd Hoe veel jaar ben je?

________________________________________________________________

Groep In welke groep zit je?

o

Groep 1 (1)

o

Groep 2 (2)

Sesamstraatkijken Had je al eens eerder naar Sesamstraat gekeken?

o

Ja (1)

Display This Question:

If Had je al eens eerder naar Sesamstraat gekeken? = Ja

Frequentie Sesamstr Hoe vaak kijk je Sesamstraat?

o

Elke avond (1)

o

Een paar keer per week (2)

o

Een paar keer per maand (3)

o

Minder dan een paar keer per maand (4)

Display This Question:

If Had je al eens eerder naar Sesamstraat gekeken? = Ja

Karakter Wie vind je het leukste in Sesamstraat?

________________________________________________________________ Eten op Eten op

o

Ja (1)

o

Nee (2) Bijzonderheden ________________________________________________________________

Bijlage 2

Entertainment Educatie fragment: https://www.youtube.com/watch?v=GqJAa7TTMNo Controle fragment: https://www.youtube.com/watch?v=fW__UXicEPk

Bijlage 5

Geachte Mevrouw/Meneer,

Binnenkort zal uw kind op school worden gevraagd om mee te doen aan een onderzoek over Sesamstraat. Dit onderzoek is onderdeel van een Masterscriptie over gezond eetgedrag. Tijdens dit onderzoek zal uw kind in de klas een fragment uit Sesamstraat te zien krijgen en zal uw kind iets te eten aangeboden krijgen (waarbij rekening gehouden wordt met eventuele geloofsovertuigingen). Achteraf zullen er enkele vragen aan uw kind worden gesteld. De vragen zijn bedoeld om te begrijpen hoe kinderen reageren op fragmenten met gezond eetgedrag.

Deelnemen aan het onderzoek gebeurt vrijwillig. Ook mag uw kind op elk moment stoppen als hij of zij dat wil, zonder opgaaf van redenen en zonder dat dit op enige wijze gevolgen voor uw kind zal hebben. De antwoorden zullen zonder namen van kinderen worden verwerkt en de persoonsgegevens van uw kind worden niet door derden ingezien zonder uw uitdrukkelijke toestemming.

De school verleent haar medewerking aan dit onderzoek. Als u het niet goed vindt dat uw kind meedoet, dan kunt u dit uiterlijk 07-05-2018 laten weten door mij via e-mail te informeren (e-mail: sharon.heijdeman@student.uva.nl). Wij zullen uw kind dan niet vragen om mee te doen. Het heeft geen nadelige gevolgen voor uw kind als u niet wilt dat uw kind mee doet en u hoeft hier geen reden voor op te geven. Ook kunt u binnen 7 dagen na het onderzoek uw toestemming nog intrekken zonder hiervoor een reden op te geven. Dan zullen de gegevens van uw kind worden verwijderd, in zoverre de onderzoeksgegevens nog terug te leiden zijn naar uw kind.

Voor meer informatie over dit onderzoek kunt u contact opnemen met mij (e-mail:

sharon.heijdeman@student.uva.nl of 06-45901348) of mijn supervisor Saar Mollen (e-mail: s.mollen@uva.nl).

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Middels dit onderzoek kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan kennis over de promotie van gezond eetgedrag in

televisieprogramma's voor jonge kinderen. Datum

16-04-2018 Onderwerp

Onderzoek Sesamstraat

Amsterdam School of Communication Research

Nieuwe Achtergracht 166 1001 NG Amsterdam The Netherlands T +31 20 525 3680 F +31 20 525 3681 ascor-secr-fmg@uva.nl www.ascor.uva.nl

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,

Sharon Heijdeman Leraar in opleiding

Onder supervisie van Saar Mollen

Mochten er naar aanleiding van de deelname van uw kind aan dit onderzoek bij u klachten of opmerkingen zijn, dan kunt u contact opnemen met het lid van de Commissie Ethiek namens ASCoR, per adres: ASCoR secretariaat, Commissie Ethiek, Universiteit van Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 166, 1001 NG Amsterdam; 020-525 3680; ascor-secr-fmg@uva.nl. Een vertrouwelijke behandeling van uw klacht of opmerking is daarbij gewaarborgd.

Bijlage 6

Opzet Masteronderzoek – Sharon Heijdeman Vooraf:

- Ik informeer bij de leerkracht naar informed consent ouders: zijn er kinderen die van hun ouders niet mogen deelnemen aan de studie? Schrijf deze kinderen op. Deze kinderen hoeven de vragenlijst niet in te vullen en kunnen iets voor zichzelf gaan doen (overleg met de leerkracht indien nodig).

- Ik heb van de leraar een lijst gekregen met de namen van de kinderen en hun etniciteit. Dit vul ik als eerst in bij de vragenlijst.

De leerling komt binnen en neemt plaats op de stoel. Ik vertel het volgende: Instructie

Ik ben Sharon en ik ben van de juffenschool en ik oefen op deze school om juf te worden. Ik heb een filmpje over Sesamstraat dat ik je graag wil laten zien en daarna ben ik heel nieuwsgierig wat je er van vond en heb ik een aantal vragen voor je. Je moet dus goed opletten. Er zijn geen goede of foute antwoorden. Het gaat er echt om wat jij vindt of voelt. Sommige vragen zijn misschien best een beetje moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je op elke vraag een antwoord geeft. Kom je er niet uit, dan moet je dat gewoon zeggen en dan kan ik je helpen. Je juf/meester en je klasgenootjes komen niet te weten wat je hebt geantwoord. Het is dus de bedoeling dat je zo eerlijk mogelijk antwoord. Vind je dat een goed idee? Wil je mee doen aan het onderzoekje? Als je dat niet wilt, kan je dat gewoon zeggen, dat mag en als je straks denkt ik wil stoppen of ik vind het spannend dan mag dat ook. Dan moet je gewoon zeggen dat je niet meer wilt. Dat is helemaal niet erg. Oké? Wil je nog iets vragen of ben je klaar om te beginnen?

GERELATEERDE DOCUMENTEN