• No results found

Ontwikkeling voorzieningen

In document Begroting 2020 (pagina 51-54)

Procedures beëindiging dienstverbanden

Het betreft een voorziening ter dekking van een tweetal ontslagprocedures waarvan de lasten, c.q.

vergoedingen, niet in één bedrag zullen worden afgewikkeld maar gespreid over een aantal jaren.

Reorganisatieplan VRR

ln 2012 is een reorganisatieplan voor de VRR opgesteld voor een gefaseerde organisatieverandering en de daaraan gekoppelde reorganisatie. Aanleiding voor deze reorganisatie waren onder meer een tweetal belangrijke besluiten:

- het besluit tot opheffen van de districtsstructuur bij de brandweer;

- het besluit om alle activiteiten rond brandveiligheid, zoals Industriële Veiligheid, TCH (Toezicht, Controle en Handhaving), evenementen en brandpreventie binnen de directie Risico en Crisisbeheersing 1n&C¡ te beleggen.

Ter dekking van de financiële gevolgen die deze reorganisatie met zich meebrengt, is een voorziening getroffendie hoofdzakelijk dient ter dekking van mobiliteit en outplacement. ln 2018 is de voorziening aangepast in verband met een vaststellingsovereenkomst met een medewerker

Lopende claims Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)

De Voorziening Lopende claims is een voorziening getroffen voor juridische afwikkeling van faillissementen leveranciers.

Groot onderhoud gebouwen

Op advies van de accountant is de voorziening 'Groot onderhoud gebouwen in 2018 omgezet in een bestemmingsreserve.

Stand Stand Stand Stand Stand Stand

31-12-18 31-12-19 31-12-20 31-12-21 31-12-22 31-12-23

Procedures beeindiging dienstverbanden 102.000 75.000 49.000 24.000 -0

Reorganisatie VRR 897.832 629.774 366.516 103.258 -0

Lopende claims Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) 543.800 543.800 543.800 543.800 543.800 543.800

Groot onderhoud gebouwen 0

Totaal 1.543.632 1.248.574 959.316 671.058 543.800 543.800

Omschrijving (bedragen in €)

Paragraaf Bedrijfsvoering Algemeen

De samenleving is sterk aan verandering onderhevig en we zien een verschuiving van klassieke rampen naar moderne crises. We denken dan met name aan klimaatverandering, energietransitie,

vluchtingenvraagstuk, cyber, terrorisme en hoog water. Zaken die kunnen leiden tot (grote) ontwrichting van de samenleving en die vragen om een heldere en duidelijke veiligheidsaanpak en -structuur. De VRR wil met het bestuur in gesprek over de rol en taak van onze organisatie en welke toegevoegde onze

hulpverleningsorganisatie van 2200 medewerkers heeft voor de gemeenten en haar inwoners in onze regio.

We beschikken tenslotte over zeer professioneel opgeleide hulpverleners die breed inzetbaar zijn en een 24/7 crisisorganisatie die er toe doet. Wij zien kansen om de VRR te laten groeien naar een belangrijke partner in veiligheid en continuïteit. In het najaar van 2019 willen wij onze ambitie delen met het bestuur en thematisch verder te verdiepen met als doel om de VRR-organisatie op taak, rol en structuur klaar te stomen voor de toekomst. Om hierin de juiste keuze te kunnen maken zal gekeken worden naar welke verschillende scenario's daarbinnen te herkennen zijn. Hierbij worden dan ook de financiële consequenties inzichtelijk gemaakt. Als hier bestuurlijk consensus voor bestaat is, zullen in 2020 activiteiten worden ontplooit, zodat wij vanaf 2021 deze verdere ontwikkeling van de VRR vorm hebben gegeven.

Rechtmatigheid

Bij het opstellen van de jaarrekening wordt op dit moment een controleverklaring verstrekt door een externe accountant. De accountant geeft in deze verklaring een oordeel over de getrouwheid en rechtmatigheid van deze jaarrekeningen. Er is momenteel een wetswijziging in de maak over rechtmatigheid in jaarrekeningen van gemeenten en in het verlengde hiervan gemeenschappelijke regelingen zoals de VRR. Deze wijziging komt er op neer dat het Dagelijks Bestuur vanaf boekjaar 2021 een ‘rechtmatigheidsverantwoording’ af gaat geven bij de jaarstukken. De komende periode zal duidelijk moeten worden wat deze wijziging concreet in gaat houden en wat de gevolgen hier precies van zijn. De VRR zal zich op deze ontwikkeling gaan voorbereiden.

Human Resources

Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra)

Op 1 januari 2020 treedt de Wnra in werking. Vanaf dat moment geldt de Wnra voor voor het

ambulancepersoneel. Per 1 januari 2020 zullen alle aanstellingen van medewerkers vallend onder de CAO ambulancezorg omgezet moeten zijn naar arbeidsovereenkomsten.

Naar het zich nu laat aanzien zullen met de inwerkingtreding van de Wnra ook de brandweervrijwilligers onder het reguliere arbeidsrecht vallen en werknemers worden. De discussie hierover is nog in volle gang.

De VRR is hierbij afhankelijk van afspraken die door de Brandweerkamer, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het ministerie van Justitie en Veiligheid worden gemaakt. Het lijkt erop dat de brandweervrijilliger zoals wij die nu kennen niet meer in stand kunnen houden. De vrijwilligerscontracten zullen dan omgezet moeten worden naar parttime contracten en/of minimum-maximum contracten.

Gezien de nog lopende discussie hebben de ministeries toegestemd de ingangsdatum voor het brandweerpersoneel uit te stellen naar 1 janauari 2021.

Diversiteit

Aandacht geven aan diversiteit in de organisatie is niet alleen een thema voor het hogere management, maar voor de hele organisatie. Dat kan door met elkaar van gedachten te wisselen over dit thema en het eens te zijn over hoe dit ingebed kan worden in de organisatie en wat je daarbij wilt uitstralen. Als

organisatie willen wij diversiteit omarmen, zodat verschillen juist worden gewaardeerd, omdat ze bijdragen aan de kwaliteit en iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt. De regio Rotterdam Rijnmond kenmerkt zich door een hoge diversiteit culturen, kennis en ervaringen, maar ook zienswijzen en met verscheidenheid kunnen we hierop goed aansluiten en daardoor ook tot slimme en interessante oplossingen komen. M.b.t.

personeelsbeleid blijft het natuurlijk wel van belang om te allen tijde te zoeken naar de beste kandidaat voor een positie binnen de organisatie, echter daarbij kan toetsing op wat een kandidaat toevoegt m.b.t. dit onderwerp onderdeel zijn van de keuze die je maakt. Het is daarbij goed om bewust te zijn welke eisen het werken in een diverse omgeving aan professionals stelt en ook of er bereidheid is de verschillen te erkennen en te waarderen. Aandacht voor dit thema is in 2019 gestart en zal in 2020 voorgang vinden.

Programmabegroting 2020 – Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 53 / 74 Paragraaf

Bedrijfsvoering

Personele capaciteit Brandweer

In het meerjarenbeleidsplan is aangegeven, dat het voor de brandweer steeds moeilijke wordt om de onmisbare inzet van vrijwilligers te blijven garanderen en dan naar mogelijkheden wordt gezocht om de personeelsschaarste te verminderen. Vooral het werven van voldoende vrijwilligers die overdag beschikbaar zijn wordt steeds moeilijker. De VRR heeft als prioriteit om de dekking op niveau te krijgen en te houden en denkt na over vormen en manieren van brandweerzorg. In 2019 zijn diverse projecten gestart die betrekking hebben op het op orde houden van de basis brandweerzorg in de regio. Hierbij spelen diverse externe ontwikkelingen (zoals de Wnra) een rol. Een project dat in 2019 is gestart is het beschrijven diverse scenario’s en het uitwerken van diverse arbeidscontracten. Belangrijke onderdelen hierbij zijn strategische personeelsplanning, kijken naar andere roostervormen en onderzoeken of gebieden waar nu uitsluitend vrijwillige posten zijn op de dag bezet kunnen worden door en beroepsdagdienst bezetting. Een ander aspect is het tweede loopbaanbeleid en de 20-jarigenregeling. Een brandweermedewerker in een

bezwarende functie mag deze functie niet langer dan 20 jaar uiteofenen. Na deze periode volgt een tweede loopbaan in een andere functie. De VRR moet de medewerkers hierin faciliteren. In de praktijk loopt men hier nog niet warm voor, omdat men hoopt dat de vakbonden tot een nieuw soort FLO-regeling komen in plaats van het tweede loopbaanbeleid. Hierover wordt in 2019 meer duidelijkheid verwacht. Afhankelijk van deze uitkomsten worden deze onderwerpen verder opgepakt.

Duurzaamheid van personeel.

Duurzame inzetbare werknemers zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, gemotiveerd,

competent en productief aan het werk kunnen zijn om de eigen ambities en die van de organisatie waar te maken. Het realiseren van de ambities van werkgever en werknemer is een gedeelde verantwoordelijkheid.

Van de werknemers mag verwacht worden, dat ze ervoor zorgen vitaal, vakkundig en gemotiveerd zijn om de prestaties te leveren, die van ze verwacht mogen worden. Van de werkgever mag verwacht worden dat er een omgeving wordt gecreëerd waar de werknemer optimaal kan presteren. Er is reeds een duurzame inzetbaarheidskalender geïntroduceerd waarbij al volop aandacht is voor de duurzame inzetbaarheid van In de beleidsnotitie duurzame inzetbaarheid zijn de belangrijkste uitgangspunten:

- Medewerkers kiezen zelf voor hun eigen privé-werkbalans; wanneer werk ik, waar werk ik en hoeveel werk ik.

- Medewerkers kiezen zelf voor vitaliteit en gezondheid (de bewuste medewerker, zelfregie).

- Medewerkers worden ingezet op hun talent/ambitie/passie en in hun kracht staan: werken is leuk (eventueel ook tijdelijk buiten de VRR)!

- Medewerkers voelen zich verantwoordelijk voelen voor hun eigen ontwikkeling en loopbaan.

- Medewerkers en leidinggevenden weten om te gaan met werkdruk en zijn mentaal veerkrachtig.

Cruciaal in het realiseren van duurzaam inzetbare medewerkers is faciliteren op 4 pijlers te weten:

- Gezondheid en energie.

- Kennis en vaardigheden - Balans werk – privé

- Motivatie en betrokkenheid.

Hierbij is de dialoog tussen werkgever en werknemer zeer belangrijk. In deze dialoog gaan leidinggevende (werkgever) en medewerker met elkaar in gesprek over deze vier elementen, die van invloed zijn op de inzetbaarheid van de medewerker in relatie tot hun eigen ambities en die van de organisatie.

Duurzaamheid van materiaal

Op het gebied van huisvesting is er aandacht voor duurzaamheid en energieneutraal functioneren van VRR-gebouwen. In 2019 wordt onderzoek gedaan wat onze CO2-voetafdruk is en of deze verminderd kan worden. In 2020 zullen de uitkomsten hiervan verder worden uitgewerkt.

Naast huisvesting is er ook oog voor duurzaamheid van ons wagenpark. Hierbij zitten we in een

oriënterende fase. Dit zal vooral realiseerbaar zijn voor de personenwagens van ons wagenpark, omdat de wereld van de vrachtwagens nog niet zover is.

Paragraaf

In document Begroting 2020 (pagina 51-54)