• No results found

Onderzoeksbureau Het PON: meer daadkracht nodig in vraagstuk Poolse arbeidsmigranten

Er is in de Metropoolregio Eindhoven nog veel te verbeteren in de relatie tussen Poolse arbeidsmigranten en hun omgeving. Om die verbeteringen op te pakken is het nodig dat gemeenten de regierol op zich nemen en samen met huisvesters, werkgevers, arbeidsmigranten en inwoners aan de slag gaan.

Dat blijkt uit onderzoek naar het vraagstuk rond arbeidsmigranten als het gaat om werken, wonen en participatie in de samenleving dat Het PON in opdracht van de Metropoolregio Eindhoven heeft uitgevoerd.

Het doel van dit onderzoek was om ervaringen, ontwikkelingen en knelpunten vanuit het perspectief van verschillende betrokkenen in kaart te brengen. Dat moet duidelijk maken wat vanuit de lokale overheid nodig is.

Aanleiding onderzoek

Het succes van de economie in onze regio leunt op werknemers van buiten. De Stuurgroep

Arbeidsmigranten zag dat de vraag naar huisvesting voor deze groep werknemers groter is dan het aanbod.

Uit het verleden kennen we voorbeelden van schrijnende toestanden. Pogingen om in adequate huisvesting te voorzien stranden regelmatig op weerstanden van omwonenden. Daarom heeft de Stuurgroep

Arbeidsmigranten onderzoek laten doen naar de relaties tussen Poolse arbeidsmigranten en hun directe omgeving.

“Structurele oplossingen zijn nodig”

Frans Stienen, voorzitter van de Stuurgroep Arbeidsmigranten van de Metropoolregio Eindhoven heeft het onderzoeksrapport in ontvangst genomen. “Het PON heeft haarscherp in beeld gebracht dat we nu nog veel te hap-snap met Poolse arbeidsmigranten bezig zijn. Als gemeenten komen we vaak pas in actie als er een concreet initiatief is voor huisvesting. We denken nog veel te vaak dat het een tijdelijke uitdaging is waar geen structurele oplossingen voor nodig zijn. En bovendien: het vraagstuk is zoveel meer dan alleen maar huisvesting. Het gaat ook om integratie, om samen leven en samen werken. De beeldvorming over

arbeidsmigranten is nogal eens negatief, vaak gestoeld op alleen maar aannames. Vandaar ook dat we dit onderzoek hebben laten uitvoeren: we moeten beter weten waar we met z’n allen over praten!”

Aanbevelingen voor gemeenten in de Metropoolregio

Het onderzoek laat zien dat er in de Metropoolregio Eindhoven kennis, visie, ervaring en een samenwerkingsstructuur is ten aanzien van arbeidsmigratie. De gemeenten zouden zich volgens de onderzoekers echter wel meer mogen richten op de economische kansen, vragen en oplossingen op langere termijn. De algemene aanbeveling van Het PON is om de gemeentelijke rol te verstevigen,

subregionale samenwerking op maat te concretiseren en de grote kaders op regionaal niveau te bepalen.

En op dat niveau ook te zorgen voor meer kennisdeling. Het is een vraagstuk dat integraal opgepakt moet worden.

Conclusies op de thema’s werken, wonen en participatie

De onderzoekers hebben gekeken naar drie belangrijke thema’s: werken, wonen en participatie. Wat betreft het thema werken heeft het onderzoek laten zien dat de inzet van internationale arbeidsmigranten vanuit een economisch perspectief naast kansen ook aanleiding geeft tot ongewenste praktijken en misstanden.

Als het gaat om wonen is de algemene conclusie dat de organisatie van kwalitatief goede (flexibele) huisvesting voor arbeidsmigranten niet goed van de grond komt. Er is veelal sprake van het verschuiven van verantwoordelijkheden met betrekking tot huisvesting.

Voor participatie is weinig beleidsmatige aandacht. Er is echter wel behoefte en belang om dit thema op de agenda te zetten.

Volgens de onderzoekers is het van belang om huisvesters, bedrijven, uitzendbureaus en inwoners te betrekken bij de aanpak van het totale vraagstuk. Het PON doet ook een aantal concrete aanbevelingen, zoals het inrichten van een informatiepunt voor arbeidsmigranten, het oprichten van een regionaal expertteam en het versterken van de rol van de woningcorporaties.

Hoe nu verder?

Het eindrapport is vandaag verzonden aan de 21 gemeentebesturen. De Stuurgroep Arbeidsmigranten van de Metropoolregio verwacht met het rapport een stevige bijdrage te leveren aan een gedegen en

vernieuwende aanpak voor arbeidsmigranten en vertrouwt er op dat de nieuwe gemeenteraden hiermee actief aan de slag gaan. De Stuurgroep organiseert verder in het voorjaar een werkconferentie waar zij met alle stakeholders aan de slag wil met concrete acties aan de hand van de aanbevelingen.

Achtergrondinformatie over het onderzoek

In opdracht van de Metropoolregio Eindhoven heeft Het PON in de periode november 2017 tot en met februari 2018 in de 21 gemeenten onderzoek gedaan. Het doel was om ervaringen, ontwikkelingen en knelpunten van betrokken actoren in kaart te brengen en daarmee te verhelderen wat vanuit de lokale overheid nodig is. Via interviews, groepsgesprekken, documentenanalyse en een online

vragenlijstonderzoek zijn 40 Poolse arbeidsmigranten, veertien bedrijven, vijf uitzendbureaus, drie huisvesters, 21 gemeenten, veertien sleutelfiguren, 790 inwoners van Brabant en 24 omwonenden bevraagd.

Noot, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van de Louw, telefoon 040 259 45 64, email:

h.vandelouw@metropoolregioeindhoven.nl.

fStmTSn

workforce.eu

!

College van Burgemeester en Wethouders Postbus 290

Afgelopen maand hebben wij een brandbrief verstuurd over de noodzaak van goede huisvesting voor arbeidsmigranten.

De laatste weken is er veel discussie over de wijze hoe overlast door ongewenste huisvesting van arbeidsmigranten aangepakt moet worden. Veelal zie ik besluiten of zienswijzen die niet de kern van het probleem aanpakken of oplossen.

Het heeft geen zin om ongewenste situaties te gaan verbieden als er geen goede alternatieven voorhanden zijn.

Omdat de arbeidsmigranten toch ergens moeten wonen wordt de druk hiermee op de lokale woningmarkt zodanig opgevoerd dat er voor de lokale bevolking steeds minder huisvesting beschikbaar is of veel te duur wordt.

De huisvestingsproblematiek voor arbeidsmigranten moet in de kern worden aangepakt.

De sleutel voor de oplossingen ligt hiervoor bij de Gemeenten door locaties aan de rand van woonkernen of industriegebieden voor tijdelijke huisvesting direct beschikbaar te stellen. Als een gemeente de noodzaak inziet en voldoende lef heeft om de

huisvestingsproblematiek aan te pakken kunnen tijdelijke bestemminsplanwijzigingen binnen 3 maanden gerealiseerd worden en daarbij behorende oplossingen in 6 maanden gerealiseerd. Deze oplossingen kunnen eveneens gebruikt worden voor urgent

woningzoekenden. De overlast en ongewenste druk op de lokale woningmarkt kunnen dan snel tot het verleden behoren.

Als bijlage ontvangt u een hierbij het Informatie Memorandum “Arbeidsmigranten “ wat is opgesteld door onderzoeksbureau Blue hub. Op een overzichtelijke wijze is in kaart gebracht wat de toegevoegde waarde is van de arbeidsmigranten voor ons land, alsmede toekomstige verwachtingen en mogelijke oplossingsrichtingen voor arbeidsmigranten huisvesting en beheer. Kwalitatief goede en betaalbare huisvesting is noodzaak om verdere escalaties op de woningmarkt en mogelijke overlast door arbeidsmigranten te voorkomen.

In de brandbrief die u vorige maand van ons heeft ontvangen vragen we aandacht voor de situatie en steken we een hand uit voor het bieden van hulp en oplossingen. Samen met onze partners zijn wij namelijk in staat om op korte termijn (binnen 3 tot 6 maanden) op basis van een tijdelijke bestemmingswijziging, betaalbare huisvesting van goede kwaliteit te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld voor groepen van 20 tot 200 personen. Wij pleiten zelf voor opvanglocaties aan de rand van de woonkernen of industriegebieden, met een goed beheer. Dit door middel van speciaal ontworpen woonunits voor arbeidsmigranten neer te zetten vanaf 2-4 personen. Deze huisvesting is eenvoudig weg te halen mocht dit niet meer noodzakelijk zijn. Verder zijn er ook mogelijkheden om leegstaande panden om te

OUR PEOPLE MAKE THE DIFFERENCE

bouwen of om tijdelijke wooncomplexen te realiseren zoals nu bijvoorbeeld gebeurt in Waalwijk. Een prettig verblijf voor de arbeidsmigrant en een blije werkgever omdat hij mensen heeft om het werk te doen. Door de inzet van deze (tijdelijke) locaties voor arbeidsmigranten, vermindert de druk op de lokale woningmarkt en dit leidt tot minder ongewenste situaties voor de lokale bevolking.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zagen wij dat de gemeenten niet bereid waren om te kijken hoe er met het vestigen van arbeidsmigranten moet worden omgegaan.

Ik wil dan ook de gemeenten die kampen met dit probleem oproepen om niet de kop in het zand te steken, maar te kijken naar een goede oplossing. Wij zijn bereid om met iedere gemeente die kampt met dit vraagstuk mee te denken. De handreiking die wij in onze brandbrief hebben gedaan, geldt nog steeds.

Het vinden van onderdak voor arbeidsmigranten wordt in de nabije toekomst alleen nog maar belangrijken Of Nederland het nu wilt of niet, onze nationale economie heeft de komende jaren de hulp van arbeidsmigranten keihard nodig.

Een onderzoek, geïnitieerd door de ABU, over de hoogte van de bijdrage van de arbeidsmigranten aan het nationaal inkomen zal binnenkort gepubliceerd worden.

Verder dragen arbeidsmigranten door hun consumptieve bestedingen ook fors bij aan de lokale economie, vindt er verjonging plaats en zorgen ze voor baanbehoud van

Nederlanders.

Door de aantrekkende economie en demografische ontwikkelingen, ontstaat er binnen een aantal jaar al een schreeuwend tekort aan arbeidskrachten. In Europa is 25 procent van de bevolking 65 jaar of ouder. Om ons heen gaan we de effecten daarvan al zien, kijk maar naar Duitsland waar het arbeidstekort in 2025 zal oplopen tot 3,5 miljoen. We hebben de arbeidsmigranten, die worden ingezet voor banen waar niet direct Nederlandse

werknemers voor te vinden zijn hard nodig. Volgens onderzoek van SEO vindt door de komst van de arbeidsmigranten nauwelijks tot geen arbeidsverdringing plaats.

Arbeidsmigranten verdienen in Nederland hetzelfde salaris als hun collega’s met gelijkwaardige competenties in vaste dienstbetrekkingen.

Daarom moeten we heel snel een omslag gaan maken in ons denken en ons meer op de positieve aspecten van arbeidsmigranten gaan focussen. Wil Nederland een groeiende economie en welvaart behouden, zijn de arbeidsmigranten broodnodig. Het bieden van goede huisvesting is daarbij noodzaak.

Wilt u het informatiememorandum liever digitaal ontvangen? Of wilt u op de hoogte gehouden worden over de laatste ontwikkelingen inzake arbeidsmigranten? Dat kan.

Stuur dan een e-mail naar fvanqool@ottoworkforce.eu en u ontvangt deze informatie zo snel mogelijk.

Samen met onze partners, gespecialiseerd in huisvesting, zijn we graag ter wille om onze kennis over arbeidsmigranten huisvesting met u te delen. We gaan graag met u in overleg om de geschetste oplossingen, zoals in de bijlage wordt genoemd, met u concreet en op korte termijn te realiseren.

We hopen opjcgrte^ermtjfrrhet uln gesprek te gaan. U kunt mij in de tussentijd te allen tijde ber|ikerf^ het genoemde e-mailadres.

endelijke groet.

’faank van.Qgot