• No results found

PROTOCOL NP ONDERZOEK

G. NP taken deel

59 - De BART heeft een eigen mapje, speel het E-run bestand af. Selecteer in de pop-ups: sessie 1,

COM-4 en asf-5 als instelling.

- LET OP: sluit de BART taak af met ctrl-Q !! Anders wordt er geen data opgeslagen van deze taak.

- Na de laatste NP taak, kan je de meting stoppen en de jongeren de electrodes laten ontkoppelen en plakkers laten los trekken. Laat de jongere eventueel de plekjes schoonmaken.

- Bedank de jongere voor het meedoen en overhandig de VVV-bon van 5 euro, plus het bedrag van de BART in contanten

- Maak een vervolg afspraak voor de SIVT,in dezelfde week of de week erop.

- Vervolgens breng je de jongeren terug naar de groep (sluit de kamer af wanneer je de spullen er achterlaat). Geef aan groepsleiding door dat jongere weer terug is en dat ze een beloning hebben gekregen!

- Je kan de nieuwe afspraak meteen in de agenda laten zetten, dubbelcheck bij de SIVT- stagiaire of deze op deze dag/tijd door kan gaan.

H. Afsluiten

- Controleer of alles is opgeslagen, met het juiste IDnummer.

- Berg alles weer netjes op en laat het schoon achter. Zorg dat bij lege batterijen je ze weer oplaad voor de volgende keer!

- Vul op de checklist het IDnummer in en controleer of de rest is ingevuld, vul de checklist gegevens in in SPSS (map NP onderzoek) laat vervolgens de lijst bij Sanne in de map NP onderzoek achter.

- Check of alle data binnen is (van Inquisit, de BART, en VU-AMS). Bewerk meteen de VU-AMS: loop de IBI’s na, en label de data.

- Sla de data van de VU-AMS op; op de laptop en maak de memorycard leeg.

- De NP data en de VU-AMS data dienen vervolgens ook op de USB-stick van Sanne opgeslagen te worden. Maak hiervoor een nieuwe map aan met als naam het IDnummer.

- Geef in het contactbestand aan dat de jongere het NP onderzoek succesvol heeft afgerond.

NP ONDERZOEK: belangrijke punten bij de computer taken Volume op 50, niet veranderen!

Speel zelf een keer alle taakjes, voordat je ze bij een jongere af gaat nemen. LEES ALTIJD DE INSTRUCTIES VAN HET SCHERM VOOR.

Wijk hier ook niet van af, zodat alle instructuies bij iedereen precies hetzelfde worden gegeven.

Leg de jongere uit dat het belangrijk is dat ze hun best doen en probeer ze te motiveren. Lees bij elk taakje ook de instructies voor en check/peil of de instructies ook begrepen worden, tijdens de oefentrials even checken of ze de taak goed uitvoeren. Kijk echter niet

60

teveel mee tijdens de daadwerkelijk taak (zodat jongere zich niet op de vingers gekeken voelen).

Zorg dat de jongeren goed voor de laptop zit en de muis gebruikt. De SST

Begin met deze taak, doorgaans vinden ze dit de saaiste. Verander het volume niet! De pieptoon moet bij alle jongeren even hard klinken.

Check tijdens de oefentrial of de taak goed begrepen wordt (mbt inhiberen bij het piepje). Zorg ervoor dat de jongeren geconcentreerd blijft tijdens deze taak, en niet tussendoor gaat praten (maak anders een aantekening hiervan).

Het is belangrijk dat er 3 blokken worden afgerond. De WCST

Geen oefenfase!! Belangrijk: niet vertellen dat de sorteerregel veranderd tijdens het spel! Het is de bedoeling dat de jongere dit zelf ervaart. Geen tips geven dus. Check of er voorkennis is over de taak en/of sorteerregels, zoja noteer dit!

Bij veel frustratie: spoor de jongere aan om het te blijven proberen. Maak bij veel frustratie tevens een aantekening op het checklistformulier.

De DigitSpan

Zorg ervoor dat de jongeren niet al de vingers op de cijfers zet op het toetsenbord, dus pas begint te typen als het tekstvak verschijnt! Niet teveel afstand tussen toetsenbord en stoel - > zorgt voor veel beweging tijdens de taak.

Als ze de cijfers niet meer weten: toch iest gokken/proberen.

Check goed of het achteruit blok begrepen wordt (tijdens oefentrial). (pauze: basis hartslagmeting min 5 minuten)

De TOL

Kijk goed of het lukt met de ballen verplaatsen: 1x klikken is een zet.

Goed uitleggen tijdens oefentrial: dat ze een maximaal aantal zetten hebben bij elk probleem (te zien in het scherm), dat ze kunnen resetten als dat nodig is (nog een keer proberen vanaf start positie).

De BART

Deze taak neem je als laatste af. Vraag of ze al iets weten (om te checken of ze al gehoord hebben hoeveel je kan verdienen). Geef aan dat dit bij iedereen verschilt!

Leg uit: aantal punten worden in centen betaald, zorg dat dit voor de start van de taak begrepen wordt! Geef geen aanwijzingen van wanneer welke ballon ontploft, jongeren niet motiveren om meer (of minder) te pompen, ze moeten zelf bepalen hoever ze gaan!

61

Checklist NP Onderzoek Oktober 2012

Datum: Tijdstip: Onderzoeker: ID nummer: Geslacht: Afstand E 6 – 7:

1. Wat is je leeftijd: jaar

1. Wat is je lengte: cm

2. Wat is je gewicht: kilo

3. Wat is het geboorteland van… Moeder

Vader Jijzelf

4. Hoe vaak per week sport je ? keer per week

5. Rook je, zoja hoeveel sigaretten per dag ? sigaretten per dag 6. Krijg je medicatie, zo ja, welke?

Tijdschema TAAK Onderdeel Tijd Onderdeel Tijd Opmerkingen:

GERELATEERDE DOCUMENTEN