• No results found

Leren en monitoren

a. Monitoren

Naast de doelen en indicatoren op de 4 PLUS thema's willen we overkoepelend aan de basis- en PLUS aanpak weten hoe het met onze jeugd gaat. Dit doen we aan de hand van de 8 ontwikkelgebieden. Zoals eerder aangegeven maakt deze beleidsnota onderdeel uit van de 4 kadernota's Inclusieve Stad. Drie hiervan zijn nog in ontwikkeling, één kadernota, versterken sociaal en veerkrachtig Tilburg, is vastgesteld. Bij onderstaande doelen en indicatoren wordt aangegeven of deze ook in de kadernota sociaal en veerkrachtig vastgesteld zijn en/of in de drie andere kadernota's, persoonlijke ontwikkeling, passende ondersteuning en ingrijpen bij crisis en onveiligheid meegenomen worden. Verder wordt voorgesteld om samen met de jeugd een jeugdonderzoek te ontwikkelen, aanvullend op het burgeronderzoek dat nu alleen voor 18+ is. Hierin wordt aan hen gevraagd hoe zij zichzelf, hun omgeving en Tilburg ervaren en welke suggesties zij hebben om zaken te verbeteren.

Doelen en indicatoren gericht op de ontwikkeling van de jeugd:

Doelen Actief

 Hoofddoel: Elk kind neemt deel aan spel-, ontspannings- en sportactiviteiten.

Subdoel: Kinderen dat speelt of sport (buiten en binnen) neemt toe

Indicator: % van jeugd ( 4 t/m 11 jr) dat minstens twee keer per week minimaal 1 uur sport of beweegt. (kadernota sociaal en veerkrachtig)

Percentage kinderen dat voldoet aan de beweegrichtlijn Bron: Onderzoek sportdeelname jeugd Gemeente

Tilburg

2016 2019 2024

Tilburg 74 * 76

*De resultaten over 2019 worden in de zomer 2020 gepubliceerd. Wordt aangevuld zodra bekend.

Indicator: % van jeugd (12 t/m 17 jr) dat minstens twee keer per week minimaal 1 uur sport of beweegt. (kadernota sociaal en veerkrachtig)

Percentage jongeren dat voldoet aan de beweegrichtlijn Bron: Onderzoek sportdeelname jeugd Gemeente

Tilburg

2016 2019 2024

Tilburg 72 * 74

*De resultaten over 2019 worden in de zomer 2020 gepubliceerd. Wordt aangevuld zodra bekend.

 Subdoel: Toegankelijkheid van voorzieningen, zowel financieel als voor kinderen met beperking, neemt toe.

Indicator: % kinderen tot 18 jaar in uitkeringsgezinnen (kadernota sociaal en veerkrachtig) Kinderen in uitkeringsgezinnen

* Gegevens voor 2018 zijn nog niet afgerond. Publicatie volgt nog. Betreft een 2-jaarlijkse publicatie.

Indicator voor Tilburg Bron 2019 2020

% kinderen uit huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum dat lid is van een sportvereniging

Gemeente Nulmeting

% kinderen uit huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum dat lid is van een cultuurvereniging / muziekles

Gemeente Nulmeting

Aantal unieke kinderen dat bereikt wordt via Leergeld

Gemeente 3512 3680

* Ook opgenomen in beleidsnota bestaanszekerheid

Over Toegankelijkheid voorzieningen voor kinderen met een beperking zijn op dit moment geen gegevens beschikbaar, hier wordt samen met de GGD een indicator voor ontwikkeld.

Daarnaast kwalitatief aangevuld met mondelinge peilingen bij zowel jonge als oudere jeugd.

Doel Gerespecteerd:

 Elk kind/jongere voelt zich gehoord, gezien en serieus genomen. (kadernota sociaal en veerkrachtig)

Dit doel meten we door het nog te ontwikkelen jeugdonderzoek en door speciale peilingen voor (jonge) kinderen en jongeren te organiseren (jongerennetwerk).

Doel Verantwoordelijkheid :

 Elk kind kan een actieve en verantwoordelijke rol nemen Indicatoren:

 Beleving van kinderen of ze de kans hebben gehad om hun stem voldoende te laten horen bij het opstellen van de wijkagenda's. Deze indicator gaan we kwalitatief meten, nulmeting 2020.

 % integrale plannen van aanpak Toegang, waar de stem van het kind/jongeren duidelijk vermeld staat. Nulmeting 2020.

Doel Erbij horen :

Kinderen en jongeren voelen zich geaccepteerd en horen erbij ongeacht hun afkomst, geloof en/of seksuele geaardheid.

Indicator: Dit doel meten we door vragen op te nemen in het nog te ontwikkelen jeugdonderzoek en door extra mondelinge/digitale peilingen voor (jonge) kinderen en jongeren te organiseren.

 Doorbreken van intergenerationele armoede

Indicator: Op basis van de evaluatie Armoedeoffensief Kinderen en op basis van kwalitatief onderzoek onder kinderen zelf (Speaking Minds) worden, indien nodig aanvullende

indicatoren toegevoegd.

Doel Veilig:

 Ieder kind is, gedraagt en voelt zich veilig (kadernota ingrijpen crisis en onveiligheid) Indicator: Beleving wordt onderzocht door GGD jeugdmonitor en aangevuld met

mondelinge/digitale peilingen (jonge) kinderen en jongeren. In kadernota ingrijpen crisis en onveiligheid worden streefcijfers opgenomen.

Doel Gezond :

 Kinderen groeien gezond op (kadernota sociaal en veerkrachtig)

 Ouder ervaart gezondheid van kind als goed (0-11 jaar) Bron: GGD /CBS

*gegevens zijn in zomer 2020 beschikbaar. Wordt aangevuld zodra bekend.

Ervaart eigen gezondheid als goed (12-18 jaar) Bron: GGD

*gegevens zijn in zomer 2020 beschikbaar. Wordt aangevuld zodra bekend.

Bron: GGD/CBS

*gegevens zijn in zomer 2020 beschikbaar. Wordt aangevuld zodra bekend.

Doel Ontplooiing :

 Elk kind krijgt kansen en ondersteuning om te leren en zijn talenten te ontwikkelen.

(kadernota persoonlijke ontwikkeling)

Dit doel meten we via het nog te ontwikkelen jeugdonderzoek en door extra mondelinge/digitale peilingen voor (jonge) kinderen en jongeren te organiseren.

Doel Gekoesterd:

 Elk kind heeft een plek om te leven, waar het verzorging en liefde krijgt. (kadernota passende ondersteuning).

In de kadernota passende ondersteuning worden doelen, indicatoren en streefwaarden benoemd.

b. Leercyclus

We willen een beweging maken naar een gemeenschappelijke taal, werkwijze,

uitgangspunten, naar meer preventief, integraal en altijd samen met de jeugd. Dat vraagt om een continue proces van samen leren en door ontwikkelen.

In Hart van Brabant zijn we samen met Fontys, SJS, GGD, Jongerenwerk, gestart met een leerkring, waarin we ervaringen en kennis delen over de integrale jeugdaanpak.

Wij willen dit uitbreiden met Community of Practices waar de jeugd en professionals van verschillende organisaties aan deelnemen.

Ook zijn we gevraagd om deel te nemen aan een Community of practice vanuit het Nederlands Jeugd Instituut om zo met andere gemeenten en kennisinstellingen de jeugdaanpak door te ontwikkelen.

Verder zijn we gezamenlijk met de Universiteit, scholen, jeugdhulp en andere

maatschappelijke instellingen in Hart van Brabant een data science project Smart Start gestart, waarin we gezamenlijk leren hoe data ons kan helpen bij de inrichting van een effectieve ondersteuningsstructuur voor onze kinderen en jongeren . Tevens zullen we hier gebruik maken van landelijke data van bijvoorbeeld netwerk jongerenwerk (bv. Jong en YouthSpot).

5 Financiën

In bijgevoegd schema ziet u hoe de financiën voor kinderen en jongeren op de verschillende onderwerpen zijn verdeeld. Ook hier geldt dat we een beweging willen maken van minder zorg en ondersteuning naar meer inzet op versterking, ontwikkeling en preventie. Hier geven we door onze transformatieopgaven (bv hefbomen) en wijkgericht werken onder andere vorm en inhoud aan. We investeren o.a. met de hefbomen Kansrijke Start,

Bestaanszekerheid, Wonen doe je thuis, Jeugdhulp/Onderwijs in vroegtijdige signalering en interventie en zetten in op het bieden van perspectief, waarmee we een verschuiving van kosten van passende ondersteuning naar versterken sociaal en veerkrachtig maken.

1. Ingrijpen bij Crisis en onveiligheid: € 7.239.594,- (4) (o.a. kindermishandeling, gezinsmanagement en Veilig Thuis)

2. Bieden van passende ondersteuning: € 74.208.634,- (5) (incl. jeugdhulp, innovatie jeugd en uitvoeringskosten)

3. Stimuleren persoonlijke ontwikkeling: € 20.543.451 (incl. E&A, Sociaal en W&I klantregie jeugd)

4. Versterken Sociaal en veerkrachtig Tilburg: € 8.496.890,- (o.a. armoedebestrijding kinderen, JOGG aanpak, jongerenwerk, speelvoorzieningen OR) De budgetten die hier genoemd staan, maken onderdeel uit van de programmabegroting 2020. Het overzicht is bedoeld om de omvang van de budgetten te duiden. Over de inzet van de middelen wordt besloten in de reguliere P&C cyclus of via separate voorstellen.

4Bij in grijpen Crisis en onveiligheid zijn de budgetten van afdeling Veiligheid niet meegenomen; daar wordt geen onderscheid gemaakt tussen jeugd en volwassenen. De totale kosten liggen dus hoger.

Bij bieden van passende ondersteuning zijn de kosten opgenomen van de Toegang die direct te herleiden zijn naar jeugd (bijvoorbeeld Schoolmaatschappelijk werk). De algemene Toegangskosten zijn niet meegenomen;

hierin wordt geen onderscheid gemaakt tussen jeugd en volwassenen. De totale kosten liggen dus hoger.

5

Kosten projectleider uitvoeringsprogramma integrale jeugdaanpak Voor de periode van oktober 2020 tot oktober 2021 is een bedrag nodig van € 46.000,- voor projectleiding en ondersteuning. Dekking vindt plaats uit budget lokale innovatiemiddelen jeugd. De kosten voor het ontwikkelen en eerste keer uitvoeren van het kwalitatief

jeugdonderzoek bedragen € 25.000,-. Dekking vindt plaats uit budget lokale innovatiemiddelen jeugd.

Bijlagen:

1. De basisaanpak, wat doen we al?

2. Infographic ervaringen jongeren tijdens Coronacrisis.