• No results found

Op 18 oktober a.s. tussen 8.30 uur en 15.00 uur organiseert Dorpsbelang een klussendag vanwege het briljanten jubileumjaar van ons dorp. We vinden dat een mooie gelegenheid om een dag lang met z’n allen de handen uit de mouwen te steken om samen ons dorp weer mooi te maken.

We zoeken vrijwilligers die mee willen helpen om vele klussen te doen voor de gemeenschap:

opknappen van het dorpshuis, het schoolplein en de kerk. Maar ook: klussen bij mensen thuis die dat zelf niet meer kunnen omdat hun gezondheid dat niet meer toelaat.

De eerste klussen zijn inmiddels binnengekomen:

 Basisschool De Fladderiep: diverse werkzaamheden waaronder opknappen ondergrond onder de speeltoestellen;

 onderhoud van de tuin rondom de PKN kerk;

 Dorpshuis: diverse werkzaamheden;

 tuin- en straatwerkzaamheden bij diverse mensen die dat zelf niet meer kunnen: struik verwijderen, boom flink snoeien, tuinpaadje ophogen, conifeer verwijderen;

 opknappen wandelpad boslint;

 onderhoud perken op de begraafplaats;

 schoonmaken kunstwerken en leeuwen;

 schilderen podium St. Genesius.

En niet alleen de klussen, maar ook de eerste vrijwilligers hebben zich gemeld:

 Wijkbeheer van de gemeente Noordoostpolder stelt materiaal beschikbaar;

 IGW Noordoostpolder (samenwerkingsverband van gemeente, politie, Carrefour en Mercatus) helpt mee;

 RTK Riooltechniek stelt een kraantje met machinist beschikbaar voor diverse werkzaamheden;

 vrijwilligers van het Dorpshuis, de PKN kerk, de school, St. Genesius en de bestuursleden van Dorpsbelang.

Wilt u ook meedoen, met een klus of als vrijwilliger, meldt u dan bij Dorpsbelang:

Irene Gerritzen: igerritzen@hetnet.nl tel. 251933 (na 19.00 uur) of

Freerk Jan de Haan: fjtekrag@hotmail.com tel. 06-51681482 (na 19.00 uur).

Als u zich aanmeldt als vrijwilliger, laat dan weten wat u graag wilt doen. Wilt u een klus laten uitvoeren, laat dan weten wat er precies moet gebeuren en hoeveel mensen u ongeveer nodig heeft. Wij proberen vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen.

De Uitkijk staat ook op het web – www.kraggenburg.nl

Het STEK heeft de laatste weken van de zomervakantie de draad weer opgepakt met verschillende activiteiten.

Jeugd-activiteit

“Er wordt weinig voor ons georganiseerd”, wordt er wel gezegd door de jongeren. In het kader van 65 jaar Kraggenburg hebben wij gemeend ook voor de doelgroep 16 t/m 25 jaar iets te organiseren. Op zaterdag 9 augustus moest de jeugd om 15.00 uur verzamelen bij 't Hoekje.

Allereerst zijn we wezen paintballen bij de Strandhoeve en daarna als afsluiting een gezellige BBQ bij 't Hoekje. Maar liefst 27 jongeren hebben deelgenomen aan de activiteit, waarbij op het laatst diverse jongeren hebben afgezegd i.v.m. hun werk. Het is dus zeker de moeite waard geweest en misschien wel voor herhaling vatbaar elk jaar.

Vakantie-activiteit

Op woensdagmiddag 13 augustus is de vakantie-activiteit georganiseerd voor alle kinderen van de basisschool. Het werd een Brullll-jante middag, welke in het teken stond van de jungle.

Maar liefst 40 kinderen hebben een super gezellige middag gehad waarbij ze allerlei spelletjes mochten doen zoals de stormbaan, klimmen in de apentoren, dieren masker kleuren,

boogschieten etc... De middag werd afgesloten met pannenkoeken en een heerlijk ijsje!

Feestmiddag voor Senioren

De JVV, SWN, De Zonnebloem en STEK organiseren ook dit jaar weer een feestelijke programma op woensdag 29 oktober van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Net als vorig jaar hebben we weer een leuk programma in elkaar gezet en dit jaar met een extra feestelijk tintje. De rode loper wordt namelijk voor de senioren uitgerold. De vaste ingrediënten zullen ook dit jaar niet missen, gezellig samenzijn, een leuke activiteiten, lekker eten en een heerlijke borrel. Kortom geef u op!

U kunt zich voor 21 oktober opgeven bij:

JVV/Zonnebloem: Mw. G. Mooiweer, Morenelaan 9 tel. 252700 SWN: Mw. S. Huizing, AJ Rennenstraat 13 tel. 252851 STEK: Mw. B. de Vries, Zwartemeerweg 44b tel. 252065 Sinterklaas-intocht

Eigenlijk duurt het nog wel even maar wij hebben begrepen dat Sinterklaas zich al aan het klaar maken is voor de reis naar Nederland.

Op zaterdag 22 november om 10.30 uur komt Sinterklaas en zijn zwarte pieten aan bij de kade.

Versterking

Vanaf het voorjaar is Marian Neefjes het STEK komen versterken. We zijn erg blij met wat extra handjes en kunnen zo de taken meer verdelen.

FC KRAGGENBURG

VOETBALJAARGANG 2014-2015

FC KRAGGENBURG SEIZOEN 2014-2015

Het voetbalseizoen 2014-2015 begon voor FC Kraggenburg met de organisatie van de trainingskampen van de topamateurclubs Harkemase Boys en Genemuiden. De laatste vereniging wist het afgelopen seizoen zelfs te promoveren naar de Topklasse. Beide

verenigingen maakten gebruik van onze optimale accommodatie en de gastvrijheid van HCR van Saaze. Daarnaast werd op zondag 31 augustus het traditionele Fruittoernooi voor lagere seniorenteams door FC Kraggenburg georganiseerd.

Zowel de senioren alsmede onze jeugdteams hebben ook de eerste bekerduels er al op zitten.

De senioren gaan dit jaar met drie teams van start. Onder leiding van onze nieuwe hoofdtrainer Ton Ernst uit Marknesse hopen we op een voetbalseizoen waarbij naast het nodige plezier ook voetballend gepresteerd gaat worden.

Op zondag 7 september gaat voor de senioren de competitie beginnen. Dat geldt ook voor ons 3e elftal dat uitgebreid is met een nieuwe technische staf. Frans van Egmond sr en Arie

Nieuwenhuizen zullen de lijnen bij dit elftal gaan uitzetten. We hebben er alle vertrouwen in dat beide leiders het elftal naar tevredenheid gaan begeleiden.

JEUGD

Onze jeugd is druk aan het trainen en heeft de bekerwedstrijden er inmiddels opzitten. Zij hebben allemaal goed gepresteerd. Wij verwelkomen drie nieuwe trainers: Youri Potters en Job Dekkers trainen de E2 en Sander Ernst traint de C's en zal zich daarnaast met het technisch jeugdbeleid bezighouden. Ook verwelkomen we drie nieuwe leiders: Marco Kok en Brigitte Zijlstra voor de D1 en René Botter voor de E2. Wij wensen jullie allemaal veel plezier en succes in jullie nieuwe rol! Voor de C1 is de competitie inmiddels gestart. Voor de drie

pupillenteams (E1, E2 en D1) start deze op 13 september. Zij hebben er allemaal veel zin in.

Nieuw is de regionale competitie voor kabouterteams. Hiervoor hebben wij twee teams ingeschreven en zij spelen de eerste wedstrijd op 27 september.

Samen met Be Fair zijn we bezig met het opzetten van een pilot 'sport en spel' voor peuters.

Hierover leest u meer elders in deze Uitkijk.

Op de website www.fckraggenburg.nl is alle informatie over de teams, leiders, trainers en wedstrijden te vinden. ook vind je hier alle informatie over het lidmaatschap en kun je je online aanmelden.

GROTE CLUBACTIE

Vanaf maandag 15 september gaan we weer langs de deuren met loten voor de grote clubactie. De loten zijn € 3,00 per stuk en hiervan gaat maar liefst 80% (€ 2,40) naar onze vereniging. We hopen ongeveer 500 loten te verkopen. Van de opbrengst willen we in ieder geval een extra trainingsdoel voor onze pupillen kopen en nieuwe tenues voor het

kabouterteam.

Beste FC-leden en ouders/verzorgenden van FC-leden

Zoals elk jaar wordt het voetbalseizoen 2013/2014 weer afgesloten met een jaarvergadering op:

Maandag 27 oktober a.s. om 20.00 uur in de voetbalkantine

Agenda

1. Opening

2. Notulen jaarvergadering 10 oktober 2013 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Jaarverslag

5. Financieel overzicht

5a. verslag kascommissie door: Marco Klaver& Chris van Steen 5b. Benoeming nieuw lid kascommissie

5c. Verhoging contributie/prijzen kantine 5d. Begroting 2014-2015

6. Bestuursverkiezing

7. Periodiek aftredend en niet herkiesbaar

 Yvonne Meester (secretariaat) Kandidaat : Mart van Keulen

 Koen Schulting (sponsoring/accomodatie) Kandidaat : Henrieke van Steen

Tegenkandidaten kunnen zich tot een uur voor de vergadering melden.

8. Pauze

9. Beleid bestuur

10. Aanname nieuwe statuten

11. Gebruik trainingsveld door feestcommissie 12. Lopende voetbalzaken

13. Rondvraag 14. Sluiting

Bestuur FC Kraggenburg

Jaarvergadering 2012/2013

FC Kraggenburg Sportpark ‘De Brem’

Winstonstraat 26 Kraggenburg Tel: 0527-252639

UITNODIGING JAARVERGADERING