• No results found

Vandaag zou ik graag een interview afnemen om een beeld te krijgen over hoe jij het coachingstraject ‘Hoogbegaafd? En toch loop je vast met studeren?!’ hebt beleefd. Ik ga een aantal vragen stellen waarop je geen juiste of foute antwoorden kan geven. Als je iets niet begrijpt, mag je steeds extra uitleg vragen. Wat je hier zegt zal anoniem verwerkt worden. Het interview zal zo’n 50 minuten duren en zal worden opgenomen als je dat goed vindt. Op die manier kan ik het interview later uitschrijven, niemand anders zal het interview of de opname horen. Heb je nog vragen voor we beginnen?

Inleiding

o Hoe is het met je?

o Hoe ging de examenperiode?

Midden

o Waar hoorde jij voor het eerst over dit coachingstraject? Wat vond je over de communicatie vooraf aan het coachingstraject?

o We hebben ervoor gekozen om geen formele erkenning van hoogbegaafdheid te vragen, maar ons te richten op degenen die zich herkenden in kenmerken van hoogbegaafdheid. Zou je dat in de toekomst zo behouden? Waarom (niet)?

o Wat vond je van de locatie van de sessies? Wat zou een betere locatie zijn om de sessies te laten doorgaan?

o Tijdens het traject maakten we geen gebruik van een intakegesprek. De eerste keer dat jullie jullie belemmeringen en sterktes rond hoogbegaafdheid met ons als begeleiders deelden, was tijdens de eerste sessie. Vond je dit een goede methode of zou je liever een intakegesprek gehad hebben? Waarom wel? Waarom niet?

o Zou je deelgenomen hebben aan het coachingstraject wanneer het niet gratis werd aangeboden? Wat zou je een redelijk tarief vinden? Hoeveel denk je dat studenten bereid zijn om te betalen hiervoor? o Tijdens het coachingstraject kreeg je verschillende keren een huiswerk mee, denk maar aan het invullen van een actieplan of het invullen van de STUVA vragenlijst. Wat vond je van dit huiswerk? Had het een meerwaarde?

o Wat vond je van het evenwicht tussen theorie, oefeningen en discussie tijdens de sessies?

o Had je tijdens het coachingstraject het gevoel dat er vertrouwelijk werd omgegaan met wat je deelde in de groep?

o Wat vond je van de relatie van jou als student met de begeleiders? Vond je dat de begeleiders genoeg feedback gaven? Vond je dat de begeleiders genoeg structuur gaven?

o Wat vond je van de relatie van jou als student met de andere studenten? Zijn er andere studenten die je hier ontmoette die je nog gezien hebt na de sessies?

o In het begin van dit coachingstraject formuleerde je enkele individuele doelen of werkpunten. Weet je nog welke deze waren? Je hebt nu een examenperiode achter de rug. Is je gedrag door dit coachingstraject volgens jou veranderd? Wat is er veranderd?

o Als je gedrag niet (veel) veranderd is, hoe kon dit gedrag effectiever worden aangepakt?

o Zijn er veranderingen opgetreden die buiten de oorspronkelijke gedragsdoelstellingen van het coachingstraject lagen? Zoja, wat zijn ze?

o Heeft deze coaching je denken over jou en je studies veranderd? Kan je er voorbeelden van geven? o Heeft deze coaching een impact gehad op je aanpak bij de examens?

o Heeft deze coaching een impact gehad op je punten?

o Heeft deze coaching een impact gehad op je relaties met anderen?

o Heeft deze coaching een impact gehad over je denken over hoogbegaafdheid? o Heeft deze coaching een impact gehad op je zelfbeeld?

o Heb je het gevoel dat de veranderingen door het coachingstraject blijvende veranderingen zullen zijn?

o Wat heb je volgens jou nog meer nodig om blijvende/ duurzame/ duidelijke verandering te bekomen?

o Aan welk element (bv sessie) heb je het meeste gehad en waarom? o Aan welke sessie heb je het minste gehad en waarom?

o Enkel vraag voor Thomas, Arne, Robbe: Je gaf in de survey aan dat je de lengte van het coachingstraject (5 sessies) te kort vond. Waarom vind je dat en wat zou een betere lengte zijn? o Enkel vraag voor Arne: Tijdens sessie 4 bereidde je iets voor rond blokplanning, hoe vond je het

om dit te doen?

o Enkel vraag voor Emma: Tijdens sessie 4 bereidde je iets voor rond Eisenhower, hoe vond je het om dit te doen?

o Enkel vraag voor Sophie: Tijdens sessie 5 bereidde je iets voor rond faalangst, hoe vond je het om dit te doen?

o Enkel vraag voor Tim: Tijdens sessie 3 bereidde je iets voor rond schema’s maken, hoe vond je het om dit te doen?

o Enkel vraag voor Thomas: Tijdens sessie 3 bereidde je iets voor rond memoriseren, hoe vond je het om dit te doen?

o Enkel vraag voor Thomas: Tijdens de enquête gaf je aan dat je minder inzicht hebt verworven in de verschillende fasen van het leerproces en je niet echt de bijhorende leerstrategieën hebt leren kennen. Heb je rond dit thema elementen gemist in het coachingstraject? Zoja, heb je een idee op welke manier we je hier wel mee zouden kunnen helpen?

o Enkel vraag voor Tim: Tijdens de enquête gaf je aan dat je je standaarden nog niet helemaal kan evalueren en dat je onrealistische standaarden nog niet helemaal kan versoepelen indien nodig. Heb je rond dit thema elementen gemist in het coachingstraject? Zoja, heb je een idee op welke manier we je hier wel mee zouden kunnen helpen?

o Enkel vraag voor Thomas: Tijdens de enquête gaf je aan dat je onrealistische standaarden nog niet helemaal kan versoepelen indien nodig. Heb je rond dit thema elementen gemist in het coachingstraject? Zoja, heb je een idee op welke manier we je hier wel mee zouden kunnen helpen?

Slot

Heel erg bedankt om tijd te maken voor dit interview. Ik wens je het beste toe in je verdere carrière. Indien je het gevoel hebt dat je nood hebt aan extra begeleiding kan je steeds een afspraak maken met Joke (Vanhoudt).