• No results found

Interview met Robbert Klaver, Commercieel directeur van FC Groningen

Dat vind ik mooi

Dat snap ik: maar vindt u dat het goed wordt uitgedragen?

Ja, dat moet het publiek beoordelen, maar ik denk het wel. Als je kijkt wat we doen aan activiteiten richting jeugd en MKB. En wat we doen met verduurzamen aan het stadion en wat er binnenkort gaat komen met het verduurzamen met het stadion. Denk ik wel dat we de goede lijn te pakken hebben. Wat denkt u dat de supporters vinden het groene imago?

Wij hebben een bewuste keuze gemaakt met het volgende. 1: dat de supporters weten dat wij kiezen voor 1 van die kernwaarden van ons voor het thema energy en duurzaamheid. Wat overigens al vanaf het begin is gecommuniceerd hebben vanwege het feit dat dat gewoon de markt is hier en omdat we de begroting ermee kunnen opkrikken. En 2: het moet bij iedereen bekend is dat we het pad inslaan en we zitten nu in de fase dat we er mee inhoud aan willen geven. We gaan de komende tijd steeds meer communiceren wat we gedaan hebben met groen gas, verduurzamen van het stadion, het project wat we gaan doen met zonnepanelen, wat we gaan doen met warmte en koude opslag, er loopt nu een challenge op scholen, dat we de scholen uitgedaagd hebben om net zoveel energy te besparen als FC Groningen gedaan heeft. Wij gaan starten met een clean campagne, dat wil zeggen dat we MKB' ers gaan motiveren om zelf de stap te gaan doen als FC Groningen. Dus dat gaan we nu steeds meer uitrollen, daar hebben we een heel uitvoeringsprogramma voor.

Ik heb variabelen gevonden:

Wat is uw ranking? Waarom hebt u hiervoor gekozen en is de een belangrijker dan de andere? Commercieel directeur Robbert Klaver:

De sfeer van/bij de club Promotie van FC Groningen

Het personeel en de kwaliteit van de service die wordt verleend Kwaliteit van de geleverde diensten of producten

Uitstraling van het merk? Logo’s, kleuren, symbolen Het groene imago

Andere gemakken, zoals openingstijden, inrichting van de club, parkeergelegenheid Het assortiment wat door FC Groningen wordt aangeboden

Prijs van seizoenkaarten of kaartjes De locatie van FC Groningen

‘The effect of ‘going green’ on brand image of an entertainment service provider – Master thesis:

Supporters:

De sfeer van/bij de club

Kwaliteit van de geleverde diensten of producten

Het assortiment wat door FC Groningen wordt aangeboden Promotie van FC Groningen

Uitstraling van het merk? Logo’s, kleuren, symbolen Prijs van seizoenkaarten of kaartjes

Het personeel en de kwaliteit van de service die wordt verleend

Andere gemakken, zoals openingstijden, inrichting van de club, parkeergelegenheid Het groene imago

De locatie van FC Groningen

Wat schat u in dat de ranking gaat worden?

Ik hoop hetzelfde, naja dat denk ik. Mensen zullen wel denken dat de prijs van een seizoenkaart belangrijk is, maar dat heeft alles te maken met prijzen wordt absoluut irrelevant als het een geboden goed is. Sfeer blijft altijd het belangrijkst.

Wat is het effect van duurzaamheid op de prijs van bijvoorbeeld seizoenkaarten en kaartjes? Geen effect.

Aan de hand van de literatuur staat er dat er extra kosten zijn verbonden als een bedrijf duurzamer wordt.

Ja, alleen wij zijn van mening dat we die investering voor het verduurzamen van de organisatie wel meevalt. Ik zal een voorbeeld geven. Als je nu bij ons op de gangen loopt dan zijn die platen met die foto’s erop niet aangelicht. Totdat je erlangs loopt, dan gaat een lichtje aan. Daarmee hebben we veel energy mee bespaard. Weet je wat het gekost heeft deze investering: 250 euro, gewoon van die sensortjes plaatsen. Alleen dat is de foute veronderstelling die mensen hebben. Natuurlijk, als je heel erg ingrijpende dingen gaat doen dan heb je investeringen. Maar we zijn van mening dat de investeringen die we daarvoor doen, die halen we terug uit sponsoring en niet door de verhoging van de kaartjes. Dat model hanteren wij. We hebben wel een prijsverhoging gedaan op de kaartjes, maar dat heeft ook puur te maken dat heel de wereld indexeert en onze kosten voor printen, drukken van de kaartjes, de energiekosten an sich hoger worden. Dat heeft niet direct te maken met dat wij willen verduurzamen. Wat we beogen te doen, door middel van het thema energie en duurzaamheid, is bijvoorbeeld ons product meer op het veld te laten zien en mensen meer entertainment te bieden. Dit komt doordat we grotere sponsors aan ons kunnen binden.

Dat komt door de duurzaamheid?

Ja, anders hadden wij nooit RWE Essent als hoofdsponsor gekregen. Dan had de Gasunie en Gasterra zich nooit aan ons verbonden.

‘The effect of ‘going green’ on brand image of an entertainment service provider – Master thesis:

Wat is het effect van duurzaamheid op de kwaliteit van de geleverde diensten?

Wij hopen wel dat we daardoor meer gelden binnenhalen en een breder achterland bereiken, zodat de kwaliteit op het veld beter wordt.

Wat is het effect van duurzaamheid op het assortiment wat wordt aangeboden, bijvoorbeeld gerecyclede spullen?

Jazeker, wij proberen dat door onze hele organisatie heen te doen. We krijgen een nieuwe venture peer hiervoor. Met de inrichting van de venture willen we wel een speciale hoek maken voor credo-to-credo producten, duurzame producten, soort van Max Havelaar keurmerk.

Zijn deze producten dan ook duurder, zoals het imago is?

Nee hoor, dat is de foute veronderstelling die mensen hebben. Waarom? Men heeft de veronderstelling en dat proberen we dan ook weg te nemen, dat verduurzamen heel veel geld gaat kosten. Maar dat heeft te maken met logisch nadenken en simpele dingen doen. Als ik hier wegga zal ik mijn computer uitzetten. Je zult denken, 1 computer wat maakt dat uit, nee, maar we hebben hier 50 computers staan. Als we het allemaal doen! We hebben hier ook sensoren en als we hier nu een minuutje stil gaat zitten met z’n tweeën dan gaat het licht uit. Het kost echt drie keer niks en binnen een jaar heb je het terugverdiend.

Wat is het effect van duurzaamheid op promotie van FC Groningen?

Ja, er is veel aan gedaan. Het zit zich vooral in de bewuste keuzes die wij maken. Heel simpel: een keuze maken van op groen gras rijden zoals wij doen. Dit nemen we ook mee in onze promotie. Kijk we zijn heel simpel gezegd een entertainment organisatie, een dienstverlenende organisatie, zoals jij zelf net goed zei, en wij organiseren één keer in de twee weken het grootste evenement van Groningen en omgeving. Wij zijn een marketing communicatie platform en daarvan kunnen andere bedrijven en thema’s gebruik van maken en dat nemen we ook mee. Maar we blijven wel gewoon een voetbalclub. Het is niet zo dat wij meer duurzaamheid communiceren dan voetbal. Primair blijft voetbal, maar via de verschillende kanalen maken we wel gebruik om andere onderwerpen op de agenda te krijgen en onder de supporters te krijgen.

Wat is het effect van duurzaamheid op de het personeel en de kwaliteit van de service die wordt verleend?

Kwaliteit van service blijft hetzelfde misschien nog wel beter. Je moet er altijd naar streven om betere kwaliteit te leveren. Qua personeel hebben wij 4 kernwaarden: volksclub, maatschappelijk betrokken, innovatief en groen/duurzaamheid. Wij hanteren daarna en werken daaraan dat iedereen daar rekening mee houdt, met energy, gasbesparing en inkoop van producten. Keurig netjes volgens het label en geen kinderarbeid en dat soort dingen allemaal. Daar conformeert iedereen zich aan. Bij het rijden op gas, geldt dat alleen voor de trainer en de voorzitter?

Nee, we rijden een miljoen kilometer per jaar op groen gas. Alle auto’s bij elkaar opgeteld. Alle busjes van de jeugd opleiding rijden op groen gas. Allemaal aardgas.

‘The effect of ‘going green’ on brand image of an entertainment service provider – Master thesis:

Wat is het effect van duurzaamheid op de locatie van FC Groningen?

We zijn druk bezig met de plannen van zonnepanelen op het dak. Wij willen veldverwarming. Dit willen wij koppelen aan het alfa college. Daar doen ze warmte kou opslag. Daar haal je bronnen uit de grond vandaan en daarmee kan je het veld verwarmen. Dit heeft wel consequenties en invloed op duurzaamheid. Maar niet dat we op een andere locatie gaan zitten.

Wat is het effect van duurzaamheid op de andere gemakken, zoals openingstijden of de inrichting van de club, parkeergelegenheden?

Er komen veel mensen op de fiets. Dus dat is geen issue. We gaan in de parkeergarage wel een oplaadpaal instaleren, omdat we willen rijden in elektrische auto’s

Wat is het effect van duurzaamheid op de uitstraling van het merk? Logo’s kleuren, symbolen? Ons logo en beeldmerk blijven hetzelfde. Op het merk an sich, merken we dat sinds we gestart zijn met dit thema, we aantrekkelijker worden voor een ander type bedrijven. Segmenten die we nooit konden binnen aan de club lukt nu wel. Bedrijven uit de chemie en bedrijven uit het gas en energie hoek. Wat anders nooit gebeurd zou zijn gebeurd nu wel.

Wat is het effect van duurzaamheid op de sfeer bij FC Groningen?

Niet direct. Sfeer valt of staat met overwinningen. Alles gaat om winnen hier. Dat is de basis van ons bestaan!

Na het interview kwam Robbert Klaver nog met een tip. Dit kwam doordat ik had aangegeven dat in de literatuur groen/duurzaamheid vaak samen gaat met een hogere prijs.

Heb je weleens gezocht naar Professor Jan Rotmans. Hij heeft daar veel over geschreven. Wij hebben bijvoorbeeld windkracht 220 als energy. De energie die wij gebruiken is 100 procent groene energie. Wij hebben een deal gemaakt, contract afspraak gemaakt, met RWE, en dat is goedkoper met de energie die we ervoor hadden.

Citaten Jan Rotmans

Het grote voordeel is dat de capaciteit van groene energie stap voor stap wordt vergroot, waardoor de prijs sterk daalt.

SDE subsidie gaat te traag en is een versleten instrument. Leveranciers verplichting werkt in het buitenland ook adequaat, dus dat men verplicht is om groene energie te leveren. Dit is prijs verlagend.

Het argument dat de prijs voor de consument te hoog wordt is onjuist. Juist verplichting leidt tot meer capaciteit en dus lagere prijs. Dus als je verplicht gaat maken dat groene energie gebruikt krijg je een lagere prijs.

‘The effect of ‘going green’ on brand image of an entertainment service provider – Master thesis:

Appendix 2: latent class analysis