• No results found

Ingevulde vragenlijst H Snel

In document Gemeenteslogans, waarom (niet)?! (pagina 93-95)

Vraag 1: Vraag 1:Vraag 1: Vraag 1:

In de jaren ’80 is min of meer een omslag geweest binnen de citymarketing. Van op zich staande stadspromotie is een kentering zichtbaar dat steden een strategisch marketingbeleid zijn gaan voeren. Hoe was dat in Almere? Sinds wanneer heeft Almere een echt citymarketingplan/ -strategie?

De promotie van de s De promotie van de sDe promotie van de s

De promotie van de stad dateert inderdaad al vanaf de jaren 80. Omdat Almere een groeistad is, is er tad dateert inderdaad al vanaf de jaren 80. Omdat Almere een groeistad is, is er tad dateert inderdaad al vanaf de jaren 80. Omdat Almere een groeistad is, is er tad dateert inderdaad al vanaf de jaren 80. Omdat Almere een groeistad is, is er meer dan in andere steden aan promotie gedaan. Het eerste strategische plan dateert van 2006. meer dan in andere steden aan promotie gedaan. Het eerste strategische plan dateert van 2006.meer dan in andere steden aan promotie gedaan. Het eerste strategische plan dateert van 2006. meer dan in andere steden aan promotie gedaan. Het eerste strategische plan dateert van 2006.

Vraag 2: Vraag 2:Vraag 2: Vraag 2:

Heeft Almere in haar citymarketingplan/ -beleid bepaalde doelgroepen en doelstellingen uitgesproken en zo ja, hoe luiden deze?

Ja, zie plan dat ik zal opsturen Ja, zie plan dat ik zal opsturenJa, zie plan dat ik zal opsturen Ja, zie plan dat ik zal opsturen

Vraag VraagVraag Vraag 3:3:3: 3:

Hoe denkt men deze doelgroepen en doelstellingen te bereiken? Met andere woorden: welke midde- len worden ingezet om deze te bereiken?

Per doelgroep verschille Per doelgroep verschillePer doelgroep verschille

Per doelgroep verschillend. Per doelgroep wordt een marcomplan gemaakt. Hierin spelen sociale nd. Per doelgroep wordt een marcomplan gemaakt. Hierin spelen sociale nd. Per doelgroep wordt een marcomplan gemaakt. Hierin spelen sociale nd. Per doelgroep wordt een marcomplan gemaakt. Hierin spelen sociale media een steeds belangrijker rol. Maar ook van beurzen, advertenties, free publicity en de inzet van media een steeds belangrijker rol. Maar ook van beurzen, advertenties, free publicity en de inzet van media een steeds belangrijker rol. Maar ook van beurzen, advertenties, free publicity en de inzet van media een steeds belangrijker rol. Maar ook van beurzen, advertenties, free publicity en de inzet van ambassadeurs wordt gebruik gemaakt.

ambassadeurs wordt gebruik gemaakt.ambassadeurs wordt gebruik gemaakt. ambassadeurs wordt gebruik gemaakt.

Vraag 4: Vraag 4:Vraag 4: Vraag 4:

In welke mate vindt u dat het bedenken van gemeenteslogans een taak is voor gemeente- en stads- besturen en, zo ja, in welke mate is het belangrijk dat een gemeente een slogan uitdraagt?

Een slogan moet deel uitmaken van een integrale marketing communicatie strategie. Een slogan is Een slogan moet deel uitmaken van een integrale marketing communicatie strategie. Een slogan is Een slogan moet deel uitmaken van een integrale marketing communicatie strategie. Een slogan is Een slogan moet deel uitmaken van een integrale marketing communicatie strategie. Een slogan is geen must, ma

geen must, mageen must, ma

geen must, maar helpt bij het helder en eenduidig uitdragen van een boodschap. Beter geen slogan ar helpt bij het helder en eenduidig uitdragen van een boodschap. Beter geen slogan ar helpt bij het helder en eenduidig uitdragen van een boodschap. Beter geen slogan ar helpt bij het helder en eenduidig uitdragen van een boodschap. Beter geen slogan dan een slechte slogan. Eenmaal een slogan gekozen, houd hem dan ook jaren vol.

dan een slechte slogan. Eenmaal een slogan gekozen, houd hem dan ook jaren vol. dan een slechte slogan. Eenmaal een slogan gekozen, houd hem dan ook jaren vol. dan een slechte slogan. Eenmaal een slogan gekozen, houd hem dan ook jaren vol.

Vraag 5 Vraag 5Vraag 5 Vraag 5::::

In welke mate denkt u dat de slogan ‘Het kan in Almere’ bijdraagt aan het bereiken van citymarketing- doelstellingen? Met andere woorden: welke rol is voor de stadsslogan weggelegd in het kader van het citymarketingbeleid?

De slogan geeft kernachtig onze boodschap weer, namelijk dat je in Almere je droom kunt realiseren, De slogan geeft kernachtig onze boodschap weer, namelijk dat je in Almere je droom kunt realiseren, De slogan geeft kernachtig onze boodschap weer, namelijk dat je in Almere je droom kunt realiseren, De slogan geeft kernachtig onze boodschap weer, namelijk dat je in Almere je droom kunt realiseren, je ambities kunt

je ambities kuntje ambities kunt

je ambities kunt waarmaken. Daarin versterkt de slogan de boodschap en zorgt de slogan voor hewaarmaken. Daarin versterkt de slogan de boodschap en zorgt de slogan voor hewaarmaken. Daarin versterkt de slogan de boodschap en zorgt de slogan voor hewaarmaken. Daarin versterkt de slogan de boodschap en zorgt de slogan voor her-r-r-r- kenning van het merk Almere.

kenning van het merk Almere. kenning van het merk Almere. kenning van het merk Almere.

Vraag 6: Vraag 6:Vraag 6: Vraag 6:

Wat weet u, of is er binnen de gemeente Almere bekend, van de effecten van een stadsslogan en in welke mate zijn doelgroepen te ‘triggeren’ middels deze slogans?

85

Niet bekend wat het geïsoleerde effect van de slogan is. De slogan heeft wel een behoorlijk grote Niet bekend wat het geïsoleerde effect van de slogan is. De slogan heeft wel een behoorlijk grote Niet bekend wat het geïsoleerde effect van de slogan is. De slogan heeft wel een behoorlijk grote Niet bekend wat het geïsoleerde effect van de slogan is. De slogan heeft wel een behoorlijk grote bekendheid. bekendheid.bekendheid. bekendheid. Vraag 7: Vraag 7:Vraag 7: Vraag 7:

Wanneer we kijken naar de inhoud van de slogans: Hoe is deze tot stand gekomen en heeft de slogan (los van het citymarketingbeleid) een eigen doelstelling?

Al in jaren ’90 gekozen. Achterliggende motivatie van toen is mij niet bekend. Slogan heeft geen eigen Al in jaren ’90 gekozen. Achterliggende motivatie van toen is mij niet bekend. Slogan heeft geen eigen Al in jaren ’90 gekozen. Achterliggende motivatie van toen is mij niet bekend. Slogan heeft geen eigen Al in jaren ’90 gekozen. Achterliggende motivatie van toen is mij niet bekend. Slogan heeft geen eigen doelstelling. doelstelling.doelstelling. doelstelling. Vraag 8: Vraag 8:Vraag 8: Vraag 8:

Stel dat we er vanuit gaan dat een slogan weinig of geen effect heeft: In hoeverre denkt u dat een slogan leiden tot negatieve promotie? Kan een (verkeerde) slogan leiden tot negatieve effecten voor een stad/ gemeente?

Een verkeerde slogan kan tot negatieve publiciteit leiden, als hij wordt misbruikt door anderen. Maar Een verkeerde slogan kan tot negatieve publiciteit leiden, als hij wordt misbruikt door anderen. Maar Een verkeerde slogan kan tot negatieve publiciteit leiden, als hij wordt misbruikt door anderen. Maar Een verkeerde slogan kan tot negatieve publiciteit leiden, als hij wordt misbruikt door anderen. Maar ook dat effect is

ook dat effect is ook dat effect is

ook dat effect is ws nooit gemetenws nooit gemetenws nooit gemetenws nooit gemeten

Vraag 9: Vraag 9:Vraag 9: Vraag 9:

In algemene zin: Waarom denkt u dat gemeentebesturen een slogan voor hun gemeente willen heb- ben?

Een slogan heeft ook een intern bindende rol. Het geeft richting, we gaan met z’n allen voor hetzelfde. Een slogan heeft ook een intern bindende rol. Het geeft richting, we gaan met z’n allen voor hetzelfde. Een slogan heeft ook een intern bindende rol. Het geeft richting, we gaan met z’n allen voor hetzelfde. Een slogan heeft ook een intern bindende rol. Het geeft richting, we gaan met z’n allen voor hetzelfde. Dat moet niet vergeten worde

Dat moet niet vergeten wordeDat moet niet vergeten worde Dat moet niet vergeten worden.n.n. n.

Vraag 10 Vraag 10Vraag 10 Vraag 10::::

Denkt u dat slogans een hype of een trend zijn? Ik wil u hierbij vragen wat u denkt met betrekking tot de toekomst van gemeenteslogans. Zijn ze toekomstbestendig, zullen gemeenten in de toekomst de slogans (in de huidige vorm) minder of meer prioriteit en aandacht geven?

Er wordt de laatste tijd erg afgegeven op het gebruik van slogans. Dat is hele makkelijke kritiek. Er wordt de laatste tijd erg afgegeven op het gebruik van slogans. Dat is hele makkelijke kritiek. Er wordt de laatste tijd erg afgegeven op het gebruik van slogans. Dat is hele makkelijke kritiek. Er wordt de laatste tijd erg afgegeven op het gebruik van slogans. Dat is hele makkelijke kritiek. Steeds meer steden pakken hun citymarketing meer geïntegreerd op en zijn of zullen professioneler Steeds meer steden pakken hun citymarketing meer geïntegreerd op en zijn of zullen professioneler Steeds meer steden pakken hun citymarketing meer geïntegreerd op en zijn of zullen professioneler Steeds meer steden pakken hun citymarketing meer geïntegreerd op en zijn of zullen professioneler omgaan met slogans. Slogans z

omgaan met slogans. Slogans zomgaan met slogans. Slogans z

omgaan met slogans. Slogans zullen blijven, maar ze zullen in kwaliteit verbeteren, behoudens bij ullen blijven, maar ze zullen in kwaliteit verbeteren, behoudens bij ullen blijven, maar ze zullen in kwaliteit verbeteren, behoudens bij ullen blijven, maar ze zullen in kwaliteit verbeteren, behoudens bij gemeenten die onvoldoende budget vrijmaken voor citymarketing.

gemeenten die onvoldoende budget vrijmaken voor citymarketing.gemeenten die onvoldoende budget vrijmaken voor citymarketing. gemeenten die onvoldoende budget vrijmaken voor citymarketing.

86

In document Gemeenteslogans, waarom (niet)?! (pagina 93-95)