• No results found

ING Investment Management (Europe) B.V.

Van Hassel / Van Vroonhoven / Van Elk / Atack / Straatman / Eckert

ING Groep N.V.

Boyer de la Giroday/ Leenaars/ Harryvan/

De Vaucleroy/ Hele/ McInerney/ Van der Noordaa/ Timmermans

ING Verzekeringen N.V.

Boyer de la Giroday/ Leenaars/ Harryvan/

De Vaucleroy/ Hele/ McInerney/ Van der Noordaa/ Timmermans

ING Investment Management B.V.

ING Verzekeringen N.V.

ING Fund Management B.V.

Van Hassel / Van Vroonhoven / Van Elk / Atack / Straatman / Eckert

III Algemene gegevens over de beheerder en de bewaarders

3.1 De naam en rechtsvorm van de beheerder, de statutaire zetel en plaats van het hoofdkantoor van de beheerder indien deze plaats afwijkt van die van de statutaire zetel alsmede de oprichtingsdatum en de tijd waarvoor de rechtspersoon is opgericht die de functie van beheerder vervult indien deze niet voor onbepaalde tijd is aangegaan.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ING Fund Management B.V., statutair gevestigd in Den Haag en daar kantoor houdend aan de Prinses Beatrixlaan 15 is naar Nederlands recht opgericht bij akte gedateerd 22 oktober 1970.

3.2 Het nummer van inschrijving van de beheerder in het handelsregister en de plaats van inschrijving.

ING Fund Management B.V. is geregistreerd in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Haaglanden onder dossiernummer 27132220.

3.3 Een beschrijving van de formele of feitelijke zeggenschapsstructuur waarin de beheerder met andere personen is verbonden.

ING Fund Management B.V. is een vennootschap die deel uit maakt van ING Groep N.V.

ING Groep N.V. is een beursgenoteerde, wereldwijd opererende financiële instelling en biedt - door middel van een grote verscheidenheid van toonaangevende bedrijven en dochterondernemingen - particulieren, bedrijven en instellingen (geïntegreerde) financiële diensten aan.

ING Fund Management B.V. maakt deel uit van ING Investment Management (Europe), een organisatorische eenheid binnen ING Groep. ING Investment Management (Europe) voert voor de beheerder de beheerhandelingen uit en stelt haar administratieve apparaat ter beschikking aan de (subfondsen van de) beleggingsinstellingen. Binnen ING Investment Management (Europe) is een groot aantal beleggingsactiviteiten van ING Groep gebundeld. Tot deze activiteiten behoren onder andere het beheer en de belegging van gelden van beleggingsinstellingen waarvan één of meer tot ING Groep behorende rechtspersonen (waaronder ING Fund Management B.V.) het beheer voert. Tevens voert ING Investment Management (Europe) het beheer en doet zij de belegging van gelden van institutionele relaties en van tot ING Groep behorende verzekeringsmaatschappijen.

ING Investment Management (Europe) maakt deel uit van een internationale organisatie met beleggingscentra in o.a. Den Haag/Brussel, Atlanta en New York (Verenigde Staten) en Hong Kong (China). Deze centra zijn belast met de uitvoering van het beleggingsbeleid en met de coördinatie van de activiteiten van gespecialiseerde beleggingskantoren in meer dan vijfentwintig landen. Door deze organisatie kan ING Investment Management (Europe) de internationale ontwikkelingen op de financiële markten op de voet volgen.

IV Financiële gegevens over de beheerder en de bewaarders

4.1 Een verklaring van een accountant dat aan het bepaalde ingevolge de artikelen 3:53 en 3:57 Wet op het financieel toezicht is voldaan.

ING Fund Management B.V. heeft een eigen vermogen dat voldoet aan hetgeen op grond van artikel 3:53 Wet op het financieel toezicht is vereist. Een accountantsverklaring dienaangaande is via de website www.ingim.nl beschikbaar en in te zien ten kantore van ING Fund Management B.V.

V Gegevens over informatieverstrekking

5.1 De wijze waarop de beheerder periodiek informatie verschaft en vermelding van het feit dat de statuten, de jaarrekeningen en jaarverslagen en de halfjaarcijfers van de beheerder op de website beschikbaar zijn of kosteloos verkrijgbaar zijn.

De volgende informatie is, voor zover beschikbaar en van toepassing, te raadplegen op www.ingim.nl en is op aanvraag, tegen vergoeding van ten hoogste de kostprijs, verkrijgbaar bij ING Fund Management B.V.:

• De statuten van ING Fund Management B.V.;

• De jaarrekeningen en jaarverslagen van de ING Fund Management B.V. en de door haar beheerde (subfondsen van) beleggingsinstellingen met bijbehorende accountantsverklaringen;

• De halfjaarcijfers van ING Fund Management B.V. en de (subfondsen van de) door haar beheerde beleggingsinstellingen;

• Afschrift van de vergunning die door de AFM aan ING Fund Management B.V. is verstrekt;

• Uittreksels uit het handelsregister van de respectievelijke Kamers van Koophandel van ING Fund Management B.V. en de door haar beheerde beleggingsinstellingen.

• De verklaring van de accountant dat ING Fund Management B.V. een eigen vermogen heeft dat voldoet aan hetgeen op grond van artikel 3:53 Wet op het financieel toezicht is vereist;

• Prospectussen (met daarin opgenomen de statuten van de beleggingsinstellingen), Supplementen en Financiële Bijsluiters van de (subfondsen van de) door ING Fund Management B.V. beheerde beleggingsinstellingen;

• De intrinsieke waarde en de transactieprijs van de (subfondsen van de) door ING Fund Management B.V. beheerde beleggingsinstellingen;

• Een voorstel tot wijziging van de voorwaarden die gelden tussen een subfonds en haar aandeelhouders alsmede een wijziging van de voorwaarden;

• Oproepen voor de algemene vergadering van aandeelhouders;

• Voor de (subfondsen van de) beleggingsinstellingen maandelijks een opgave met toelichting van:

o de totale waarde van de beleggingen;

o een overzicht van de samenstelling van de beleggingen;

o het aantal uitstaande rechten van deelneming.

o de intrinsieke waarde.

5.2 De datum waarop de jaarrekening en de halfjaarcijfers van de beheerder op grond van zijn

Op grond van het bij en krachtens de Wet op het financieel toezicht bepaalde dient ING Fund

Management B.V. jaarlijks binnen vier maanden na afloop van het boekjaar (het boekjaar van ING Fund Management B.V. loopt van 1 januari tot en met 31 december) de vastgestelde jaarrekening of, indien de vaststelling niet behoeft plaats te vinden of nog niet heeft plaatsgevonden, de opgemaakte

jaarrekening gelijktijdig met het jaarverslag en de overige gegevens, bedoeld in artikel 392 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek openbaar te maken. Daarnaast dient ING Fund Management B.V. jaarlijks binnen negen weken na afloop van de eerste helft van het boekjaar haar halfjaarcijfers openbaar te maken.

VI Gegevens over vervanging van de beheerder of de bewaarder

6.1 De regels en voorwaarden die gelden bij een vervanging van de beheerder of de bewaarder.

Voor de door ING Fund Management B.V. beheerde beleggingsmaatschappijen geldt het volgende:

1. De vennootschap wordt bestuurd door een directie bestaande uit één of meer rechtspersonen en/of natuurlijke personen.

2. Het aantal leden van de directie wordt vastgesteld door de prioriteit.

3. De leden van de directie worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders uit een door de prioriteit op te maken bindende voordracht, die ten minste twee personen voor iedere te vervullen plaats bevat.

De prioriteit wordt tot het maken van voormelde voordracht schriftelijk uitgenodigd binnen één maand nadat een vacature is ontstaan of nadat vaststaat dat een vacature zal ontstaan.

Indien de voordracht niet is opgemaakt binnen twee maanden na de dag waarop voormelde uitnodiging is verzonden, alsook ingeval de prioriteit besluit van het recht tot het doen van een bindende voordracht af te zien, is de algemene vergadering van aandeelhouders vrij in de benoeming. Aan voormelde voordracht kan het bindende karakter steeds worden ontnomen bij besluit genomen met twee derden van de uitgebrachte stemmen, die meer dan de helft van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen.

4. Leden van de directie kunnen door de algemene vergadering van aandeelhouders worden geschorst en ontslagen. Een besluit tot schorsing of tot ontslag anders dan op eigen verzoek, kan - tenzij de prioriteit een daartoe strekkend voorstel heeft gedaan - slechts worden

genomen met twee derden van de uitgebrachte stemmen die meer dan de helft van het geplaatste kapitaal vertegenwoordigen.

Schorsing kan - ook wanneer die schorsing is verlengd - in totaal niet langer duren dan drie maanden.

6.2 Een verklaring dat een verzoek aan de Autoriteit Financiële Markten ingevolge artikel 1:104, eerste lid, onderdeel a, van de Wet op het financieel toezicht tot intrekking van de vergunning bekend wordt gemaakt in een landelijk verspreid Nederlands dagblad of aan het adres van iedere deelnemer alsmede op de website van de beheerder.

ING Fund Management B.V. zal een verzoek aan de Autoriteit Financiële Markten tot intrekking van de aan haar verleende vergunning bekend maken in een landelijk verspreid Nederlands dagblad of aan het adres van iedere deelnemer alsmede op haar website.

BASIS