• No results found

Aan: *naam respondent* <*naamrespondent*@gmail.com> Van: Edwin Buller <edwinbuller@mnobank.nl>

Onderwerp: Welkom bij MNO Bank Hallo *voornaam respondent*,

Bedankt voor het openen van een MNO Bankrekening. Fijn dat je kiest voor MNO Bank. Ik heb de volgende rekening voor je geopend:

MNO Bankrekening met het rekeningnummer: NL19 MNOB 0948 7754 29 De Bijlage Persoonlijke Gegevens

Ik ontvang graag een exemplaar van de bijlage retour (per e-mail of post), met jouw handtekening. Als de gegevens op de bijlage niet kloppen, wil ik je graag vragen de juiste gegevens erbij te vermelden. Eén exemplaar kan je houden voor jouw eigen administratie. Het is wel zo dat wanneer ik nog geen handtekening heb ontvangen, je nog geen geld kan opnemen van en ook niet kan bankieren met jouw nieuwe rekening.

Identificatie via PostNL

Met de Bijlage Persoonlijke Gegevens en jouw legitimatiebewijs kan iedere meerderjarige klant zich bij een aangesloten PostNL Postkantoor legitimeren. Voor het dichtstbijzijnde kantoor waar een identiteit controle wordt gedaan kan je kijken op www.postnl.nl/locatiewijzer.

Of je kan ook op de volgende manier jezelf identificeren: Ik vraag je om

- een bedrag over te maken vanaf de betaalrekening: NL09 RBNS 0483 9882 21 - een kopie van een geldig legitimatiebewijs mee te sturen met de ‘Bijlage Persoonlijke

Gegevens’. Maar let op: voor identiteitskaart en rijbewijs is een kopie van de voor- en achterkant nodig.

Ik zag ook dat je hebt gekozen voor de overstapservice en hulp door het MNOverstapteam. Zodra ik jouw ‘Bijlage Persoonlijke Gegevens’ en eventuele kopieën getekend retour heb ontvangen, neem ik graag even telefonisch contact met jou op.

Heb je nog vragen? Dan horen wij dat graag. Bel daarom gerust onze klantenservice 020-23 67 528. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur. Je kunt natuurlijk ook ons altijd een mail sturen: informatie@mnobank.nl of reageer op mijn bericht.

Groetjes, Edwin Buller

Bijlage 2: Enquête

Welkom en bedankt dat je mee wilt doen aan dit onderzoek. Je gaat deelnemen aan een vragenlijst over de eerste communicatie vanuit een bank. De onderzoeksresultaten zullen uitsluitend gebruikt worden voor mijn Master Thesis Corporate Communicatie. Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuten.

Omdat dit onderzoek wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van ASCoR, Universiteit van Amsterdam, heb je de garantie dat:

1) Je anonimiteit is gewaarborgd en dat je antwoorden of gegevens onder geen enkele voorwaarde aan derden worden verstrekt, tenzij je hiervoor van te voren uitdrukkelijke toestemming hebt verleend. 2) Je zonder opgaaf van redenen kunt weigeren mee te doen aan het onderzoek of je deelname voortijdig kunt afbreken. Ook kun je achteraf (binnen 24 uur na deelname) je toestemming intrekken voor het gebruik van je antwoorden of gegevens voor het onderzoek.

3) Deelname aan het onderzoek geen noemenswaardige risico’s of ongemakken met zich meebrengt, geen moedwillige misleiding plaatsvindt, en je niet met expliciet aanstootgevend materiaal zult worden geconfronteerd.

Met vriendelijke groet, Lisa List

Ik verklaar hierbij op voor mij duidelijke wijze te zijn ingelicht over de aard en methode van het onderzoek, zoals voorheen uiteengezet.

Ik stem geheel vrijwillig in met deelname aan dit onderzoek. Ik behoud daarbij het recht deze instemming weer in te trekken zonder dat ik daarvoor een reden hoef op te geven. Ik besef dat ik op elk moment mag stoppen met het onderzoek.

Als mijn onderzoeksresultaten worden gebruikt in wetenschappelijke publicaties, of op een andere manier openbaar worden gemaakt, dan zal dit volledig geanonimiseerd gebeuren. Mijn persoonsgegevens worden niet door derden ingezien zonder mijn uitdrukkelijke toestemming.

Als ik meer informatie wil, nu of in de toekomst, dan kan ik mij wenden tot Lisa List. Voor eventuele klachten over dit onderzoek kan ik mij wenden tot het lid van de Commissie Ethiek namens ASCoR, per adres: ASCoR secretariaat, Commissie Ethiek, Universiteit van Amsterdam, Kloveniersburgwal 48, 1012 CX Amsterdam; 020‐525 3680; ascor‐secrfmg@uva.nl.

Ik begrijp de bovenstaande tekst en ga akkoord met deelname aan het onderzoek: 1) Ja

Ik zou graag als eerst te weten willen komen wat jouw voornaam, achternaam en geslacht is? (dit wordt alleen gebruikt voor de welkomsttekst die je zo direct te lezen krijgt)

Wat is jouw voornaam?

Wat is jouw achternaam?

Welke aanhef is bij jouw van toepassing? 1. mevrouw

2. meneer

Stel je voor, je bent zojuist aangesloten bij een nieuwe bank. Deze bank heet de MNO Bank. Je ontvangt de volgende welkomstmail (zie hieronder). Deze welkomstmail bevat alle informatie nodig voor dit onderzoek. Lees deze e-mail aandachtig door en beantwoordt graag dan de volgende vragen.

Aan: *naam respondent* <*naamrespondent*@email.com> Van: Edwin Buller <edwinbuller@mnobank.nl>

Onderwerp: Welkom bij MNO Bank ** één van de zes condities**

Nu je de welkomstmail hebt gelezen volgen er een aantal stellingen. Deze stellingen gaan over jouw indruk en evaluatie van de mail en de MNO Bank. Ik wil je graag vragen de stellingen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. Het gaat namelijk om jouw mening, dus er zijn geen goede of slechte antwoorden!

Na het lezen vind ik de welkomstmail van de MNO bank:

Slecht 0 0 0 0 0 Goed

Onaantrekkelijk 0 0 0 0 0 Aantrekkelijk

Kwetsend 0 0 0 0 0 Niet kwetsend

Negatief 0 0 0 0 0 Positief

Zwak 0 0 0 0 0 Sterk

Waardeloos 0 0 0 0 0 Waardevol

Ongemeend 0 0 0 0 0 Gemeend

De volgende stellingen gaan over de integriteit van de MNO Bank. Geef aan in hoeverre je het eens of oneens bent met onderstaande stellingen.

Sterk mee oneens Sterk mee eens 1)Beloftes die door MNO Bank worden gemaakt, 1 – 2 – 3 – 4 – 5

zijn waarschijnlijk betrouwbaar.

3)Ik verwacht dat MNO zich houdt aan de beloftes

die ze maken. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

4)Ik verwacht dat een advies van MNO bank hun

beste oordeel is. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

De volgende stellingen gaan over de welwillend (goede bedoeling) van de MNO bank. Geef aan in hoeverre je het eens of oneens bent met onderstaande stellingen.

Sterk mee oneens Sterk mee eens 1)Ik verwacht dat MNO bank in haar acties overweegt 1 – 2 – 3 – 4 – 5

hoe die van invloed zijn op mij.

2)Ik verwacht dat de voornemens van MNO Bank

goed bedoeld zijn. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

3)Ik verwacht dat MNO Bank de belangen van klanten 1 – 2 – 3 – 4 – 5 voor hun eigen belang plaatst.

4) Ik verwacht dat MNO Bank welmenend is. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

De volgende stellingen gaan over het vermogen van de MNO Bank. Geef aan in hoeverre je het eens of oneens bent met de onderstaande stellingen.

Sterk mee oneens Sterk mee eens 1) MNO Bank is bekwaam in bankzaken. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

2) MNO Bank begrijpt de markt waarin zij werken. 1 – 2 – 3 – 4 – 5 3) MNO Bank weet hoe zij mij een uitstekende service

kan bieden. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

De volgende stellingen gaan over de voorspelbaarheid van de MNO Bank. Geef aan in hoeverre je het eens of oneens ben met onderstaande stellingen.

Sterk mee oneens Sterk mee eens 1) Ik ben zeker over wat MNO Bank doet. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

2) Ik ben zeker over wat ik kan verwachten

van MNO Bank. 1 – 2 – 3 – 4 – 5

Hieronder vind je de laatste drie vragen betreffende de welkomstmail van de MNO Bank. 1) Hoe vind je dat je wordt benaderd?

(1) Afstandelijk – (2) Persoonlijk

2) Heb je het idee dat je bekend bent met het doel van de bank? (1) Onbekend – (2) Bekend

3) Vind je de bank duurzaam?

Als laatst volgen hier een aantal vragen omtrent wie je bent (demografische vragen). Ik wil je verzoeken steeds één van de mogelijkheden in te vullen.

Wat is jouw leeftijd? … jaar

Wat is jouw hoogst genoten opleiding? 1. Basisonderwijs 2. VMBO 3. HAVO 4. VWO 5. MBO 6. HBO 7. Universiteit

Bij welke bank ben je op dit moment aangesloten? 1. ABN Amro 2. Rabobank 3. ING 4. ASN Bank 5. Triodos 6. Knab. 7. SNS bank 8. RegioBank 9. Anders, namelijk … Ik beschouw mijzelf als:

1. Meer gericht op het welzijn van anderen dan mijzelf 2. Meer gericht op het welzijn van mijzelf dan van anderen

Hartelijk dank voor uw deelname aan het onderzoek. Voor de volledigheid vermeld ik dat de MNO bank een fictieve bank is en er geen relatie bestaat noch bedoeld is met enig bestaande bank. Let op, pas na de volgende klik worden de antwoorden naar ons verstuurd.