• No results found

In hoeverre sluiten de mogelijkheden voor samenwerking aan bij de behoefte van organisaties

In document Wie worden de samenwerkingspartners? (pagina 46-49)

maatschappelijk doel in de gemeente Middelburg?

Hieronder staan de resultaten weergegeven over de samenwerkingsmogelijkheden van het aanbod van Zeelandia Middelburg en het belang van samenwerken.

4.4.1 Aanbod Zeelandia Middelburg & samenwerking

Bij het onderwerp aanbod Zeelandia Middelburg & samenwerking, zijn voornamelijk vragen gesteld over de huidige faciliteiten van de organisaties, van welk aanbod van Zeelandia Middelburg ze gebruik zouden willen maken en wat voor samenwerkingsmogelijkheden ze met Zeelandia Middelburg in gedachten hadden.

Elke organisatie geeft aan een eigen ruimte en faciliteiten te gebruiken om hun activiteit te organiseren. De directeur van organisatie E verteld hier het volgende over:

R8: ‘’Kijk we hebben natuurlijk intern ook een bakruimte en als je in het gebouw loopt en je ruimt de centrale hal leeg. Dan kun je een voorstelling houden, er is plek zat. We hebben een podium met licht en geluid en noem maar op. We hebben stoelen extra staan die erin gezet worden. We hebben hierachter nog een voetbalkooi, er staan wat scholen bij elkaar.’’

Het aanbod wat Zeelandia Middelburg heeft, is tijdens het interview besproken met de organisaties. Over het algemeen komt er bij alle organisaties naar voren dat er positief wordt gesproken over de accommodatie en dat de kantine en bar goed gebruikt kunnen worden voor activiteiten. De regiomanager van organisatie G zei hier het volgende over:

R10: ‘’Het is een prachtige locatie en een hele mooie omgeving van Middelburg en Zeeland. Het is ruimtelijk, goed aan te rijden en toegankelijk, dat zijn factoren waar ik naar kijk. Het is voor ons ook weer een nieuw deel van Middelburg. Dus wellicht spreken we ook weer andere mensen aan. Het is een buitensport, dat is ook belangrijk. Dus ik zie alleen maar pluspunten en nogmaals, het is een hele mooie locatie.’’

Elke organisatie heeft de samenwerkingsmogelijkheden die zij zien verteld in het interview. De organisaties vinden voornamelijk de accommodatie, de kantine en de bar belangrijk van het aanbod van Zeelandia Middelburg. Eén organisatie zag geen samenwerkingsmogelijkheden. De secretaris van organisatie H gaf aan dat barpersoneel een probleem zou worden, wanneer ze naar Zeelandia Middelburg zouden gaan. De secretaris van deze organisatie zei het volgende:

R5: ‘’We zitten goed, we willen niet weg en gaan ook niet weg. Het Pallet is vrij groot, er is ook van alles. Ik denk dat dat ook de laatste locatie zal zijn die de gemeente zal sluiten. Er zit zo veel. En zo lang dat nog steeds goed gaat, hebben we totaal geen behoefte. Het punt dat je weg gaat, je kan ook niet zo makkelijk weg. Het is ook soms gewoon een club op loopafstand. Dan moeten sommige mensen de auto nemen en noem maar op.’’

4.4.5. Belangrijk bij samenwerking & overige informatie

Bij het onderwerp belangrijk bij samenwerking & overige vragen, is er gevraagd wat de organisaties belangrijk vinden aan een samenwerking en wat voor overige informatie ze nog wouden geven. De organisaties gaven aan dat het belangrijk is dat de samenwerking een win-win situatie moet opleveren, er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden en er goeie communicatie is tussen beide organisaties. De oprichter van organisatie C zei het volgende hierover:

R6: ‘’Je moet gewoon een goeie samenwerking hebben, dat zal in de praktijk uitwijzen hoe het gaat. Ja en dat je gewoon afspraken hebt voor de rest natuurlijk, hoe en wat waar. Wat wel en wat niet kan.’’

Er werd door sommige organisaties ook nog wat overige informatie verteld, de secretaris van organisatie B zei hierover het volgende:

R5: ‘’Maar stel een vereniging, die geen mensen heeft, hoe ga je daar mee om? Ik denk dat dat best nog aantrekkelijk kan zijn als een club als Middelburg de markt op gaat en vraagt we hebben een ruimte en wie komt. En je zou aan kunnen bieden dat er iemand achter de bar staat, dan heb je misschien meer kans om mensen binnen te krijgen dan dat je zegt je moet de bar zelf doen. Dat is toch altijd altijd lastig om te vinden, om iemand achter de bar te vinden. En bij het Palet heb je dat niet, daar werkt iemand gewoon.’’

Organisatie Samenwerkingsmogelijkheden

A De huidige samenwerking uitbreiden/verbeteren. - Mensen van organisatie A vrijwilligerswerk laten doen.

- Meer contactmomenten tussen Zeelandia Middelburg en het organisatie A. - Een team vanuit het organisatie A een wedstrijd laten spelen tegen Zeelandia Middelburg of mee laten doen aan een toernooi bij Zeelandia Middelburg.

B Geen, deze organisatie zit prima in de huidige vestiging. Ze dezen alleen mee aan het onderzoek, om het onderzoek te helpen.

C - De kantine van Zeelandia Middelburg voor de activiteit op donderdagavond van 19:45 t/m 22:00+-.

- Op bijzondere gelegenheden of activiteiten optreden bij Zeelandia Middelburg. D - Incidenteel de kantine en keuken gebruiken om een avondactiviteit te organiseren

bij Zeelandia Middelburg.

- Hulp van organisatie D bij activiteiten van Zeelandia Middelburg.

E - Een eenmalige activiteit organiseren bij Zeelandia Middelburg op de sportvelden. - Met goed weer sporten op de velden bij Zeelandia Middelburg.

F - Gebruik maken van de velden om te trainen.

- Een eenmalig traditioneel afscheidsfeest in de kantine organiseren bij Zeelandia Middelburg.

- Een eenmalige activiteit organiseren bij Zeelandia Middelburg op de sportvelden. G - Buiten het seizoen om, zoals zomer- en winterstoppen, trainingen te verzorgen

voor een gereduceerde prijs aan spelers om één keer in de twee weken actief te blijven.

- Zeelandia Middelburg op de woensdagavond gebruiken als meetingpoint, waar de leden voor en na de activiteit gebruik kunnen maken van de kleedkamers en de kantine.

- Een reclamebord langs het hoofdveld sponsoren.

H - Het jaarlijkse wijkkrantje uitbrengen samen met Zeelandia Middelburg. - Maandelijks iemand van Zeelandia Middelburg aan laten schuiven bij het organisatie H, zodat Zeelandia Middelburg nog beter betrokken is.

- Een Hbo-student vanuit Zeelandia Middelburg in samenwerking met organisatie H de opdracht geven om een onderzoek op te zetten. Dit onderzoek kan betrekking hebben op wat de behoefte is van de omgeving in Klarenbeek/Veersepoort, wie hier precies wonen en wat Zeelandia Middelburg voor hen kan betekenen en andersom. In tabel 13 wordt er weergegeven welke samenwerkingsmogelijkheden er volgens de organisaties met Zeelandia Middelburg mogelijk zijn.

In document Wie worden de samenwerkingspartners? (pagina 46-49)