• No results found

Hoeveel subsidie krijgt u?

1. Voor een project dat € 9.500 kost, krijgt u:

€ 3.000 + (200 x € 8,00 = € 1.600) = totaal € 4.600.

u betaalt dan € 4.900 zelf.

2. Voor een activiteit die € 4.500 kost, is de subsidie niet € 4.600 maar (50% x € 4.500 =) € 2.250, omdat de regel geldt dat u ten minste de helft zelf betaalt. Het resterende subsidiebedrag dat u nog in dit jaar voor een andere activiteit kunt benutten bedraagt € 2.350,-.

Om de subsidie gelijkmatig te kunnen verdelen over gemeenten van verschillende grootteklassen is de subsidie aan de g4-gemeenten jaarlijks gelimiteerd. Voor Amsterdam en rotterdam is de jaarlijkse subsidie maximaal € 45.000 en voor utrecht en den Haag maximaal € 25.000.

5. Hoe vraagt u subsidie aan?

Voor een subsidieaanvraag vult u het bij de regeling behorende aanvraagformulier, te vinden op www.

aeno.nl, volledig digitaal in. u print deze uit en zorgt ervoor dat de Or en de aanvrager hun handtekenin-gen plaatsen. u voegt een kopie van de offerte van de uitvoerende instantie toe. en indien aanwezig het projectplan. deze documenten stuurt u naar het A+O fonds gemeenten.

Preventiemaat-regelen en aanpak verzuim

6. Wanneer kunt u subsidie aanvragen?

Het bestuur van het A+O fonds gemeenten stelt het subsidiebedrag voor deze regeling in vier tranches beschikbaar. Het jaarbudget van € 350.000 is gekop-peld aan activiteiten die in dat jaar uitgevoerd wor-den. de eerste tranche start op 1 mei 2007 en loopt tot en met 31 december 2007, de regeling is per 1 juni online beschikbaar. Alleen in dit eerste jaar kunnen aanvragen in de eerste maand met terugwerkende kracht tot 1 mei 2007 worden ingediend. daarna geldt de standaard regel: geen vergoeding voor activiteiten die hebben plaatsgevonden voor de ontvangstdatum van de subsidieaanvraag bij het A+O fonds.

u kunt gedurende de looptijd van deze stimulerings-regeling maximaal drie aanvragen per jaar indienen totdat het maximaal toe te kennen subsidiebedrag voor uw gemeente in de tranche is bereikt of het beschikbare budget voor deze regeling is uitgeput.

7. Wat zijn

verdere spelregels?

• Het A+O fonds gemeenten behandelt subsidieaan-vragen in volgorde van binnenkomst,

bepalend hierbij is de geregistreerde ontvangst-datum bij het A+O fonds gemeenten.

• Subsidies worden toegekend zolang er middelen voor deze regeling beschikbaar zijn.

• Alleen volledig ingevulde en complete aanvragen worden in behandeling genomen.

• Het A+O fonds gemeenten honoreert slechts die aanvragen die bijdragen aan de

verwezenlijking van het doel van deze regeling.

8. Wat zijn uw plichten?

Als u subsidie ontvangt, verplicht u zich:

• Wijzigingen in het project direct schriftelijk aan ons te melden.

• gedurende en na afloop van uw project mee te werken aan het delen van uw ervaringen met anderen en het bekendmaken ervan zodat de gehele gemeentelijke sector hiervan kan leren.

• mee te werken aan de evaluatie van de stimule-ringsregeling door het A+O fonds gemeenten.

9. Wat bij misbruik?

Als een aanvrager aantoonbaar onrechtmatig gebruik maakt van een subsidie, kan de subsidie geheel of gedeeltelijk worden ingetrokken. in dat geval heeft het A+O fonds gemeenten het recht declaraties niet te accepteren. dit zal altijd met redenen worden omkleed.

10. Hoe verloopt het subsidieproces?

na binnenkomst van uw aanvraag stuurt het A+O fonds gemeenten u een ontvangstbevestiging.

Check

Het A+O fonds controleert uw aanvraag en neemt alleen complete aanvragen in behandeling. u krijgt eenmalig de gelegenheid om eventueel ontbrekende gegevens aan te vullen en/of een toelichting te geven.

Blijft uw aanvraag toch onvolledig of onduidelijk, dan neemt het A+O fonds die niet in behandeling en krijgt u een afwijzingsbeschikking.

Voorlopige beschikking

Binnen acht weken na ontvangst van uw volledige aanvraag ontvangt u bericht of uw subsidie voorlopig wordt toegekend, en om welk bedrag het gaat.

Definitieve beschikking

Binnen acht weken na afronding van uw project stuurt u het A+O fonds een verzoek tot definitieve vaststelling van de subsidie. Hierbij horen:

• een declaratieformulier.

• een einddeclaratie conform het

Verantwoordingsprotocol financiën 2007-2010

• Kopieën van facturen of, als het subsidiebedrag hoger is dan € 25.000, een accountantsverklaring.

• Betalingsbewijs (bankafschrift of bewijs van ontvangstbetaling van het betreffende bureau).

uiterlijk acht weken nadat deze informatie compleet ontvangen is, stuurt het A+O fonds u een

definitieve beschikking met het subsidiebedrag dat uw gemeente krijgt. uitbetaling volgt daarna.

Beroepsprocedure

indien u zich niet kunt vinden in een besluit van het A+O fonds gemeenten kunt u hiertegen

– binnen 6 weken – schriftelijk in beroep gaan bij het bestuur van het A+O fonds gemeenten.

de beroepsprocedure is de enige mogelijkheid om tegen een beschikking in beroep te gaan. daarna staat er geen rechtsgang meer open.

11. Meer informatie over deze regeling?

A+O fonds gemeenten Projectteam gezond Werk esther loozen en renz davits Postbus 30435

2500 gK den Haag 070 – 3738822 gezondwerk@aeno.nl www.aeno.nl

Preventiemaat-regelen en aanpak verzuim

te veel mensen doen door omstandigheden niet mee aan het arbeidsproces. Vooral minder kansrijke jongeren en gedeeltelijk arbeidsgeschikten dreigen noodgedwongen aan de kant te blijven staan. maar hoe kun je je talent tonen als je daarvoor geen tweede kans krijgt?

de stimuleringsregeling Stages, een kans! van het A+O fonds gemeenten subsidieert daarom gemeen-ten die specifi eke aandachtsgroepen een kans bieden werkervaring op te doen binnen hun gemeentelijke organisatie. met (werk)stages en werkervarings-plaatsen binnen uw gemeente draagt u bij aan de vergroting van kansen op de arbeidsmarkt.

de regeling Stages, een kans! ondersteunt ook de afspraken tussen werkgevers en werknemers in de gemeentelijke sector over stimulering van de inzet van gedeeltelijk arbeidsgeschikten, het bevorderen van mobiliteit en het bevorderen van instroom van allochtonen.

Wij vertrouwen erop dat u kansen biedt in uw gemeentelijke organisatie.

1. Waarom de regeling

GERELATEERDE DOCUMENTEN