• No results found

Hengstdal, Nijmegen Datum: 15 04

In document Energy Transition and Inequality (pagina 154-156)

About the Authors

Focusgroep 2: Hengstdal, Nijmegen Datum: 15 04

Deelnemer 1: weergegeven als W Deelnemer 2: weergegeven als X Deelnemer 3: weergegeven als Y Deelnemer 4: weergegeven als Z

Wat vinden jullie van de betaalbaarheid van aardgasvrij maken van de woning?

- X: Heleboel dingen zijn nog niet bekend. Ik zit in pilotgroep, Hengstdal aardgasvrij. Als het gaat om bedragen van 30-50k per woning, vind ik dat het aardig prijzig is.

- Z: Er zijn veel oudere huizen in Hengstdal. Groot verschil tussen mensen die zelf handig zijn, dan is de betaalbaarheid veel beter versus uitbesteding.

- Y: Dat ga ik gewoon niet doen. Ik heb zelf nog niet zoveel gedaan aan de woning. Wel dubbelglas en zolder isoleren. Ik schrik van de bedragen waar het omgaat. Mijn limiet zit rond de 10.000. Waarom zou je dat op mijn leeftijd nog gaan doen? Mijn betrokkenheid wordt minder. Je moet er flink in verdiepen.

- W: Beperkt budget wat je aan je huis wil uitgeven. We moeten de bestaande huizen op een andere manier gaan verwarmen, het liefst op een collectieve manier i.v.m. de betaalbaarheid.

Inkomensafhankelijke subsidie:

- X: Er zijn wel andere subsidies bij mij bekend, maar niet de inkomensafhankelijke.

- Z: De kosten moeten binnen de perken blijven en dit soort subsidies zijn belangrijk zodat iedereen mee kan gaan. De schrik van het papierwerk en het geld moet er vanaf. Daardoor ontstaat veel tegenzin. Hoe het praktisch uitgevoerd kan worden.

- Y: Ik hoor dat het 50k kost om mijn huis duurzaam te maken. De overheid moet het voortouw nemen en mij helpen met de transitie.

- W: Het is een individuele aanpak, maar laten we per wijk een bedrag vrijmaken. Je moet subsidies voor die blokken huizen hebben, zodat het niet afhankelijk is van de individuele motivatie.

Rijksoverheid moet het startschot geven en dan kunnen gemeenten er mee aan de slag. Huiseigenaren moeten worden geholpen. Kijk misschien ook naar het vermogen.

Gebouwgebonden Financiering:

- Z: Het zal moeten blijken of de waarde van het huis hoger of lager wordt door een lening op het huis. - Y: Prachtig plan, invoeren. Ik heb begrepen dat de gemeente dan garant moet staan.

- W: Gaan de banken hier wel mee akkoord? De schuld die aan het huis blijft hangen, heeft wel een invloed op de waarde van het huis. Bij een crisis storten de huizenprijzen in, maar de lening blijft staan. Dit zal hoe dan ook invloed hebben op de verkoopprijs. Je wilt wel de garantie dat het daadwerkelijk is verbetert.

Maatwerklening:

- X: Deze lening blijf je houden, dat is onhandig. 25k is voor veel huizen alsnog te laag.

- Z: Ik ken deze vorm van financiering. Het gaat over een puur individuele lening. Je moet wel zorgen dat je bij de juiste aannemer moet komen. Hier wordt je niet met de praktische zaken geholpen. Hier kun je alsnog veel stress van krijgen. Mensen boven de 60 zullen wel veel spaargeld hebben en hier dus niets aan hebben.

-Y: Als mijn spaargeld wordt meegenomen (minder lenen of hogere rente), dan zou ik helemaal niet meegaan.

- W: Je moet wel zorgen dat je met de juiste bedrijven in zee gaat. Ik heb er moeite mee als dit soort zaken door de gemeente getoetst moet worden. Ik heb geen vertrouwen in de gemeente, dus het moet op een andere manier door een goed systeem worden getoetst. Het bedrag van 25k hangt geheel af van de Huiseigenaren.

Woningabonnement:

- X: Netbeheerder kan ook toetsen of er juist gehandeld wordt.

- Z: Bedrijven willen flinke winsten maken. Ik denk dat het nutsvoorziening moet zijn vanuit de rijksoverheid. Je moet dit niet overlaten aan de markt. Al je financieringsmodellen moet je daarop aanpassen zodat je het collectief kan oplossen. Zorg voor de juiste infrastructuur (op grote schaal). Dit kan wel zorgen wegnemen waar dit voor geschikt is.

- Y: 25 jaar geleden kregen alle huiseigenaren vanuit de overheid aanbod om ramen te vervangen. Dat werkte goed.

- W: Netbeheerder krijgt nieuwe taken als aardgas wegvalt. Daarom kunnen ze een rol spelen in de nieuwe energievoorziening. Ik heb zelf meer vertrouwen in een Netbeheerder die geen winstoogmerk heeft. Dit is wel handig als ontzorgingspakket.

Woningbudget:

- Z: Menselijk contact is belangrijk tussen de mensen die thuis zitten en de uitvoerders. Als je dat niet doet, gebeurt er niets.

- W: Hoe zit het met de voorlopers? Zet eerst projecten op via de overheid ten gunste van het doel dat je wilt bereiken, het liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Financiële maatregelen zijn daarna belangrijk deel van de oplossing.

Energiecoach:

- X: Persoon moet betrouwbaar zijn. Mensen moeten wel gecoacht willen worden.

- Z: Ik denk dat het woord coach belangrijk is, niet adviseur. Fijn dat je hardop kan nadenken met iemand.

- Y: Onafhankelijk zijn is belangrijk. Fijn zodat ik mijzelf er niet in hoeft te verdiepen. - W: Herkenbare persoon.

Hebben jullie nog financiele ideeën die jullie zelf missen?

- Z: op het moment dat je collectief (bijv met je buren) iets aan de verduurzaming te doen, wil je graag geholpen worden om de bureaucratie te omzeilen.

- Een subsidieloket zou in de gemeente aanwezig moeten zijn. Desnoods zou dan iemand even bij je in huis langskomen om te laten zien dat je er mee bezig bent. Dan worden de lijntjes korter.

- De overheid is zelf nog niet in transitie. Er zit veel vertraging en frustratie bij de overheid.

- De wetgeving op het gebied van aardgas moet aangepast worden (warmtewet). Het gaat nog niet ver genoeg wat mij betreft. Er moet nog veel gesleuteld aan worden om dit af te dwingen.

In document Energy Transition and Inequality (pagina 154-156)