• No results found

Grenzen van het genot van de privatieve delen a) Harmonie

In document STATUTEN VAN MEDE-EIGENDOM VAN (pagina 66-69)

HOOFDSTUK II: BESCHRIJVING VAN DE RECHTEN EN PLICHTEN VAN IEDERE MEDE-EIGENAAR MET BETREKKING TOT DE PRIVATIEVE

Artikel 3. Grenzen van het genot van de privatieve delen a) Harmonie

De stijl en de harmonie van de Residentie CITYGATE I – GOUJONS, mogen niet gewijzigd worden, zelfs indien het zaken betreft die uitsluitend van privatieve kavels afhangen, behoudens mits beslissing van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van drie/vierde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars en bovendien, voor zover het de architectuur van de gevels betreft, met het akkoord van een architect aangesteld door de algemene vergadering die beslist bij absolute meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars, of bij hoogdringendheid door de syndicus.

De werken met betrekking tot de privatieve delen waarvan het onderhoud belang heeft voor de harmonie van de Residentie CITYGATE I – GOUJONS moeten door elke eigenaar tijdig uitgevoerd worden, opdat de Residentie CITYGATE I – GOUJONS er goed verzorgd en onderhouden zou blijven uitzien.

De mede-eigenaars en bewoners mogen aan de vensters, de gevels en balkons geen uithangborden, reclame, voorraadkasten, wasgoed, of enige andere voorwerpen plaatsen.

b) Vensters, openslaande deuren, balkondeuren, ramen en ruiten, luiken en zonneblinden

De vervanging van de vensters, openslaande deuren, ramen en ruiten, luiken en zonneblinden vormt een privatieve last van elke privatieve kavel.

Om niettemin de perfecte harmonie van de Residentie CITYGATE I – GOUJONS te verzekeren:

- betreffend de schilderwerken aan de vensters, openslaande deuren en ramen een gemeenschappelijke last.

Deze werken zullen echter niet worden uitgevoerd aan vensters, openslaande deuren of ramen van een privatieve kavel die op kosten van de betrokken mede-eigenaar werden geschilderd gedurende de twee jaar die de beslissing van de algemene vergadering voorafgaan. Hetzelfde geldt indien de ramen vervangen werden door ramen in een materiaal dat niet geschilderd moet worden, onverminderd alle administratieve vergunningen. In die gevallen zal de betrokken mede-eigenaar niet moeten delen in die kosten.

- de stijl van de vensters, openslaande deuren en ramen, evenals de kleur van de verf kunnen slechts gewijzigd worden mits het akkoord van de algemene vergadering, die beslist met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars.

67 c) Balkons – Terrassen

Op elke eigenaar rust de verplichting om de bekleding en de waterafvoer van de terrassen en balkons zo te onderhouden dat een normale afvoer mogelijk is.

De eigenaar heeft daarom nog niet het recht dat balkon of dat terras om te vormen, noch het recht om dat balkon of terras te bedekken.

Het terras of het balkon kan niet afgescheiden worden van de privatieve kavel waaraan het verbonden is.

Het is verboden voor de gebruiker om er enige voorwerpen te plaatsen en op te bergen, met uitzondering van tuinmeubelen, er aanplantingen te doen, en plantenbakken op te hangen aan de balustrade.

d) Tuinen voor privatief gebruik

Wanneer het uitsluitend en eeuwigdurend gebruik van de tuin aan één van de mede-eigenaars is toegekend, is het verboden voor de rechthebbende om er enige voorwerpen te plaatsen en op te bergen, met uitzondering van tuinmeubelen, er een tuinhuis te plaatsen, met uitzondering van een houten tuinhuisje (natuurlijke kleur) voor het opbergen van tuingereedschap, en dit slechts na goedkeuring van het standaardmodel van tuinhuisje door de raad van mede-eigendom, en er aanplantingen uit te voeren.

De begunstigden mogen een parasol plaatsen in de tuin waarvan zij het privatieve en exclusieve genot hebben, met uitzondering van reclameparasols, die dezelfde kleur moeten hebben als de ramen of wit van kleur zijn.

Het gebruik van een barbecue is verboden. Houtvuren zijn verboden.

Er wordt uitdrukkelijk verduidelijkt dat:

de onteigeningsvergoeding met betrekking tot het gedeelte van de Grondzate waarvan het privatief en exclusief genot is voorbehouden aan een bepaalde privatieve kavel aan de vereniging van mede-eigenaars toekomt;

de vergoeding voor de afstand van muurgemeenheid verschuldigd door een buur aan de vereniging van mede-eigenaars toekomt;

het privatief en exclusief genot niet afgesplitst kan worden van de privatieve kavel waaraan het verbonden is.

e) Publiciteit

Het is verboden, behoudens mits bijzondere toestemming van de algemene vergadering van mede-eigenaars die beslist met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars, publiciteit te maken op de Residentie CITYGATE I – GOUJONS.

Er mag geen enkel opschrift worden aangebracht aan de vensters op de verdiepingen, noch op de buitendeuren en – muren, noch op de trappen, hallen en doorgangen.

Het is toegelaten om op of naast de inkomdeur van de privatieve kavels een plaat met de aanduiding van de naam van de bewoner en eventueel zijn beroep aan te brengen, naar het model goedgekeurd door de algemene vergadering van mede-eigenaars, die beslist met een volstrekte meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars.

In de inkomhal beschikt elke bewoner over een brievenbus waarop de naam en het beroep van de titularis vermeld mogen worden alsook het busnummer; deze opschriften moeten beantwoorden aan het model dat bepaald werd door de algemene vergadering, die beslist met een volstrekte meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars, en uitgevoerd door de syndicus op kosten van de betrokken mede-eigenaar, met dien verstande dat de Promotor zich het recht voorbehoudt

68 te beslissen over het eerste model.

f) Verhuring

Mits strikte naleving van de voorwaarden van het Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de uitvoering van de stadsvernieuwingsopdrachten van de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 26 september 2013, kan de mede-eigenaar zijn privatieve kavel verhuren; hij is als enige verantwoordelijk voor zijn huurder alsook voor elke eventuele bewoner en beschikt als enige over het stemrecht dat inherent is aan zijn hoedanigheid van mede-eigenaar, zonder dat hij zijn recht kan overdragen aan zijn huurder of bewoner, tenzij deze laatste naar behoren schriftelijk werd gemandateerd.

De huurovereenkomsten dienen de verbintenis te bevatten van de huurders om in de Residentie CITYGATE I – GOUJONS te wonen overeenkomstig de voorschriften van dit reglement en het reglement van interne orde, waarvan zij erkennen kennis te hebben genomen.

Dezelfde verplichtingen gelden voor de huurder in geval van onderhuur of overdracht van de huurovereenkomst.

De eigenaars moeten aan hun bewoners de verplichting opleggen om hun huurrisico’s afdoende te verzekeren, evenals hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de andere mede-eigenaars van de Residentie CITYGATE I – GOUJONS en de buren.

Eigenaars zijn verplicht de syndicus op de hoogte te brengen van de toekenning van een (persoonlijk of zakelijk) recht van bewoning.

De syndicus stelt de huurders en bewoners in kennis van alle wijzigingen in dit reglement, alsmede van alle aanbevelingen en besluiten van de algemene vergadering die voor hen van belang kunnen zijn.

In geval van niet-naleving van dit reglement door een huurder, diens onderhuurder of rechtverkrijgende of door enige andere bewoner, zal de eigenaar, na een tweede waarschuwing door de syndicus, de beëindiging van de huurovereenkomst vragen ten einde een einde te stellen aan de bewoning.

g) Kelders

De kelders mogen enkel verkocht of verhuurd worden aan eigenaars van een privatieve kavel in de Residentie CITYGATE I – GUJONS.

h) Parkeerplaatsen

Mits strikte naleving van de voorwaarden van het Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering betreffende de uitvoering van de stadsvernieuwingsopdrachten van de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 26 september 2013, kunnen de parkeerplaatsen verkocht of verhuurd worden aan de eigenaars van een privatieve kavel in de Residentie CITYGATE I – GOUJONS of aan een derde die geen eigenaar is van een privatieve kavel in de Residentie CITYGATE I – GOUJONS.

De parkeerplaatsen mogen alleen voor privé-doeleinden worden gebruikt, met uitsluiting van alle commerciële of industriële voertuigen en alle openbare garages. Er mogen geen reparatiewerkplaatsen, opslagplaatsen voor benzine of andere brandbare materialen worden ingericht.

Op de inrit naar de parkeerplaatsen en op de manoeuvreerruimte zijn parkeren, stationeren, verbranden van brandstof en oliën, gebruik van claxons en andere akoestische alarmsignalen verboden.

Het gebruik van de parkeerplaatsen moet geschieden met een minimum aan overlast voor alle mede-eigenaars, vooral tussen tweeëntwintig uur en zeven uur.

69

Parkeren op de inrit en op de manoeuvreerruimte is verboden om de in – en uitrijmanoeuvres niet te hinderen.

De gebruikers dienen zich te houden aan alle voorschriften die door de algemene vergadering of de syndicus worden vastgesteld met betrekking tot de bewegwijzering van de toegangen tot de parkeerplaatsen op de ondergrondse verdieping.

Het wassen van auto's is verboden in de Residentie CITYGATE I – GOUJONS.

Het is de eigenaars van de parkeerplaatsen verboden deze te omheinen, te wijzigen of te verplaatsen, tenzij bij besluit van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars.

i) Dieren

Bij wijze van louter gedogen is het de bewoners toegelaten in de Residentie CITYGATE I – GOUJONS huisdieren te houden.

Indien het dier hinder zou veroorzaken door lawaai, reuk of op een andere wijze, kan de tolerantie ingetrokken worden voor het dier in kwestie bij beslissing van de syndicus. Indien de tolerantie ingetrokken wordt, is de overtreder die zich niet naar deze beslissing schikt, verplicht tot het betalen van een som die op voorhand wordt bepaald door de algemene vergadering van mede-eigenaars die beslist met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars, bij wijze van schadevergoeding, onverminderd alle sancties die via gerechtelijke weg gevorderd kunnen worden. De algemene vergadering van de vereniging van mede-eigenaars beslist over de bestemming van deze som.

j) Inlichtingen voor de syndicus

Elk lid van de algemene vergadering van mede-eigenaars licht de syndicus onverwijld in over zijn adreswijzigingen of over wijzigingen die zich voordeden in het persoonlijk of zakelijk statuut van zijn privatieve kavel.

Artikel 4. Verboden

In de Residentie CITYGATE I – GOUJONS mogen geen gevaarlijke, ongezonde of hinderlijke producten opgeslagen worden, behoudens uitdrukkelijk akkoord van de algemene vergadering die beslist met een twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars.

Zelfs indien zij deze toelating gekregen hebben, zullen enkel zij die over een dergelijke opslagplaats voor hun persoonlijk gebruik wensen te beschikken de daaruit voortvloeiende bijkomende lasten moeten dragen, waaronder de bijkomende verzekeringspremies tegen de risico’s van brand en ontploffing die door de verzwaring van de risico’s veroorzaakt zijn.

Artikel 5. Verbouwingen – Wijzigingen van de gemeenschappelijke en

In document STATUTEN VAN MEDE-EIGENDOM VAN (pagina 66-69)