• No results found

DE ADMINISTRATEUR-GENERAAL VAN HET AGENTSCHAP VOOR NATUUR EN BOS, Gelet op het Bosdecreet van 13 juni 1990, artikel 10, gewijzigd bij het decreet van 7 december 2007, artikel 12, gewijzigd bij het decreet van 12 december 2008 en artikel 14, gewijzigd bij de decreten van 12 december 2008 en 30 april 2009;

Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 5 december 2008 betreffende de toegankelijkheid van de bossen en de natuurreservaten, gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering van 3 juli 2009;

Gelet op het ministerieel besluit van 13 november 2006 tot regeling van specifieke en aanvullende delegatie van beslissingsbevoegdheden aan het hoofd van het intern verzelfstandigd agentschap voor Natuur en Bos, art 9, 14°, toegevoegd bij ministerieel besluit van 30 november 2009;

Gelet op het gemotiveerde en gunstige advies van het college van burgemeester en schepenen van de gemeenten Oostende, gegeven op x/x/2017;

Gelet op het gemotiveerde en gunstige advies van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Oudenburg, gegeven op x/x/2017;

Gelet op het gemotiveerde en gunstige advies van de jeugdraad van de gemeente Oostende, gegeven op x/x/2017;

Gelet op de opmerkingen en bezwaren geformuleerd tijdens de consultatie van 1 september - 30 september 2017;

BESLUIT:

Art. 1. – Toepassingsgebied

1.1. Deze regeling heeft betrekking op de openbare percelen van het ‘Geuzenbos en Oostendse Kreken’, gelegen op het grondgebied van de gemeenten Oostende, Oudenburg en Gistel.

1.2. Zij regelt de toegankelijkheid voor bezoekers in het gebied afgebakend op de bijgaande kaarten.

1.3. De regeling is niet van toepassing op activiteiten door bevoegde personen in het kader van het toezicht of het beheer van het gebied.

1.4. Zij is niet van toepassing op risicovolle activiteiten, bedoeld in artikel 2, § 3 van het Besluit van de Vlaamse Regering van 5 december 2008 betreffende de toegankelijkheid van de bossen en de natuurreservaten.

Art. 2. – Toegankelijkheid in het algemeen

2.1. De toegankelijkheid wordt geregeld door bijgaande kaarten met legende, die integraal deel uitmaken van deze regeling, en de bijhorende borden in het gebied en aan de ingangen ervan.

2.2. Het gebied is, onverminderd de wettelijke mogelijkheden van de eigenaar of de beheerder om het geheel of gedeeltelijk, voor alle of bepaalde categorieën bezoekers ontoegankelijk te stellen, gans het jaar door toegankelijk in de mate zoals in deze regeling bepaald.

Art. 3. – Weggebruikers

3.1. De wegen die op de kaarten als wandelweg zijn aangeduid, zijn uitsluitend toegankelijk voor voetgangers en voor honden aan de leiband, tenzij anders aangegeven.

3.2. De overige wegen die op de toegankelijkheidskaarten als toegankelijk zijn aangeduid, zijn enkel toegankelijk voor de desbetreffende categorieën weggebruikers, en voor voetgangers tenzij anders aangegeven. De weggebruikers houden rekening met elkaar.

Art. 4. – Watergebruikers

4.1. De stilstaande wateren en niet-gecatalogeerde waterlopen en hun oevers die op de kaart als toegankelijk zijn aangeduid, zijn enkel toegankelijk voor de betreffende categorieën watergebruikers: sportvissers. De watergebruikers houden rekening met elkaar en mogen de oevers niet beschadigen.

Art. 5. – Zones

5.1. De toegankelijkheid van de vrij toegankelijke zones (speelzones, hondenzone, picknickzones, hengelzones, Geuzentuin) buiten de wegen wordt geregeld als volgt:

5.2. De zones die op bijgaande kaart zijn aangeduid als speelzone zijn enkel toegankelijk voor spel door jongeren onder de 18 jaar en hun begeleiders of door het jeugdwerk zoals omschreven in artikel 2 van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering van het gemeentelijke, het intergemeentelijke en het provinciale jeugd- en jeugdwerkbeleid.

5.3. De hondenzone is toegankelijk voor honden, aangelijnd of niet-aangelijnd, en hun begeleiders. De ingang van de hondenloopzone is gelegen t.h.v. de Karperstraat.

Buiten deze zone dienen honden steeds kort aangelijnd te worden, tenzij anders aangegeven.

5.4. De zones rond de zitbanken, picknicktafels (picknickzones), platformen en vissteigers (hengelzones) zijn toegankelijk voor voetgangers.

5.5. De Geuzentuin is toegankelijk voor voetgangers.

Art. 6. – Beschermingsvoorschriften

6.1. Het is verboden andere bezoekers of de dieren te (ver)storen of schade toe te brengen aan de infrastructuur of de planten. Het is verboden te hengelen buiten de aangeduide hengelplaatsen. Het is tevens verboden om in het gebied storende dieren of planten uit te zetten of in te brengen. Het is verboden geschriften uit te hangen of te verspreiden, afvalstoffen achter te laten of voorwerpen in de natuur te werpen.

6.2. De bezoekers mogen geen blijvende sporen nalaten in het gebied. Zo moeten bij georganiseerde activiteiten ondermeer wegmarkeringen die worden aangebracht, binnen de 24 uren na beëindiging van de betrokken activiteit worden verwijderd.

6.3. Het maken van vuur is verboden voor het publiek in het gehele gebied.

Art. 7. – Aansprakelijkheid bij ongevallen

7.1. De schadelijder dient bij een ongeval onverwijld aangifte te doen bij de betrokken eigenaar/beheerder, zodat deze gebeurlijk beroep zou kunnen doen op zijn polis Burgerlijke Aansprakelijkheid.

7.2. Het zich bevinden in of nabij bos of met bomen begroeide plaatsen bij krachtige wind, is op eigen risico, zodat de boseigenaar of -beheerder niet kan worden aangesproken voor de vergoeding van de schade. Hetzelfde geldt in geval van een door deze regeling of andere wetgeving niet-toegelaten gebruik van het gebied.

Art. 8. – Onderrichtingen

8.1. Personen die belast zijn met toezicht overeenkomstig artikel 58 van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu kunnen bezoekers omwille van de veiligheid, of met het oog op het bewaren van de rust, of de bescherming van de wilde flora en fauna, onderrichtingen geven. Personen moeten zich gedragen volgens deze onderrichtingen en kunnen zonodig, desnoods met behulp van de openbare macht, uit het gebied gezet worden.

Art. 9. – Afwijkingen

9.1. De beheerder kan toestemming geven voor de organisatie van een occasionele activiteit die afwijkt van de artikelen 2 tot en met 5 van deze regeling. Indien het een risicovolle activiteit betreft, bedoeld in artikel 2, § 3, van het Besluit van de Vlaamse Regering van 5 december 2008 betreffende de toegankelijkheid van de bossen en de natuurreservaten, dan moet eveneens een machtiging worden aangevraagd aan het Agentschap voor Natuur en Bos.

9.2. Alle aanvragen tot afwijking moeten tenminste 30 dagen vooraf schriftelijk – al dan niet d.m.v. een elektronische drager – worden ingediend.

9.3. Daarnaast zijn alle gebruiksvormen met een sport- of wedstrijdkarakter of georganiseerde manifestaties enkel toegestaan mits voorafgaande toestemming van de betreffende eigenaar en bevoegde overheid.

Art. 10. – Bekendmaking

10.1. Deze regeling wordt bij uittreksel in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

10.2. De gemeenten Oostende, Oudenburg en Gistel en het Agentschap voor Natuur en Bos houden deze regeling ter inzage van de bevolking.

Brussel,

De administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos,

Marleen Evenepoel

Egellaan Kwartelstra

at

Molenho ekstraat Flamingostraat

Kasteelstraat Dichterspad

Egellaan Reestraat

Raven laan

Tulpenlaan

Hoevestraat Wielewaalstraat

Snepstraat Pape

gaaistraat

Autosnelweg van Oostendenaar Brussel Stuiverstraat

Egellaan Zilvermeeuw

straat

Corneel Heymansstraat

Gistelsesteenweg

Hamsterstraat

Floralaan

Kapittelstraat Kievie

tstraat

Klimop laan Moerbeistraat

CordierlaJohnan

Oud epold

erstra

at Klokhofstraat

Havikstraat

weg

Stationsstraat Karperstraat

AutosnelwegOostendeBrussel

Kuipweg

Wezellaan Koolmeesstraat

Kasteelstraat

Ernest Claeslaan

Snaaskerkestraat Karperstraat

J. Plateau straat

Oude aardew eg

Kuipweg

Zwanen laan Gistels

teenw eg

Keignae rtlaan

Klemskerkestraat Zilverlaan

Edward Vlietinck

straat

Groene dijkstraat Zwanen

laan Polderdijk

Rietmusstraat

Grintweg Grintweg

Grintweg

Zandvo orded

orpstraat Autosnelweg

van Oostendenaar Brussel

Polderdijk

Kapittelstraat Zandvo

ordedorp straat

Polderdijk Gistels

esteenw eg

Gelee dstraat

Zandvoordestraat

Zandvoordestraat

Snaaskerkestraat

Grintweg Grintweg

AutosnelwegOostende - Brussel

Kapittelstraat Zandvoordeschorredijkstraat

Gistelsesteenweg Stuivers

traat

Karperstraat

Grintweg

Gistels esteenw

eg

Crematorium

Oostende, Gistel en Oudenburg

kaart 21a: Toegankelijkheid - Plangebied Legende:

Infrastructuur

!

i Parking

!

k Hengelzone

n

p

Bivakzone

k

j

Onthaalpoort Picknickzone wegen (plangebied)

wandelaars

wandelaars (gepland) wandelaars en fietsers fietsers (gepland)

wandelaars en fietsers (gepland)

wandelaars en rolstoelgebruikers (gepland) wandelaars, fietsers (gepland) en rolstoelgebruikers (gepland) Niet toegankelijke weg openbare wegen Vrij toegankelijke zones

Geuzentuin + speelzone Hondenzone

Speelzone

Projectgebied beheerplan Visiegebied

0 125 250 500 750 1.000

Meter

¯

AGIV, Orthofoto, 2015

© Sweco Belgium nv Alle rechten voorbehouden Stad Oostende & ANB Oktober 2016 Opdrachtgever:

Datum :

Geïntegreerd beheersplan 'Oostends krekengebied en Geuzenbos'

Ibisstraat

Sperwerstraat

Ibisstraat

Spechtstraat

Valkstraat

Meesstraat Flamingostraat

Patrijsstraat Fresia

laan Parkietstraat

Snaaskerkestraat Oprit

Corneel Heymansstraat Kwarte

lstraat Petunialaan

Vinkenstraat

Gistelsesteenweg Albatro

sstraat Flamingostraat

Storm voge lstraat Eksterstraat Zilverlaan

Karperstraat Zilverlaan

Snaaskerkestraat Karperstraat

Koolm eesstraat

Kievie tstraat

J. Plate austraat

Edward Vlietinckstraat

Rietmusstraat

Havikstraat Gistels

estee nweg

Polderdijk

Rietmusstraat

Grintweg

Polderdijk Gistels

teenw

eg Autosnelwe- BrusselOostendeg

AutosneOostendBrussellwege

Polderdijk Gistels

estee nweg Gistels

esteenw eg

Gistels esteenw

eg Grintweg

AutosnelwegOostende - Brussel

Stuiv erstraat

Zandvoordeschorredijkstraat

Gistels

esteenweg

Karperstraat

Grintweg

Crematorium

Oostende, Gistel en Oudenburg

kaart 21b: Toegankelijkheid - detail west Legende:

Infrastructuur

! i

Parking

n

p

Bivakzone

k

j

Onthaalpoort Picknickzone

Toegankelijkheidbeheerplan wandelaars

wandelaars (gepland) wandelaars en fietsers

wandelaars en fietsers (gepland)

wandelaars en rolstoelgebruikers (gepland) wandelaars, fietsers (gepland) en rolstoelgebruikers (gepland) Vrij toegankelijke zones

Geuzentuin + speelzone Hondenzone

Speelzone openbare wegen Projectgebied beheerplan Visiegebied

0 125 250 500 750 1.000

Meter

¯

AGIV, Orthofoto, 2015

© Sweco Belgium nv Alle rechten voorbehouden Stad Oostende & ANB Oktober 2016 Opdrachtgever:

Datum :

Geïntegreerd beheersplan 'Oostends krekengebied en Geuzenbos'

Egellaan

Autosnelweg van Oostende

naar Brussel

Victor Ghyselinc

klaan

Kasteelstraat

Kalkoenlaan Koekoekstraat

Kloosterstraat

Eekhoornstraat

Egellaan Reestraat

Hazenlaan

Molenhoekstraat Waterh

oenla an

Victor Ghyselincklaan Rave

nlaan

Kasteelstraat Kasteelstraat

Tulpenlaan

Stations straat

Panneputstraat Klokhofstraat

Egellaan

Kuipweg

Autosnelweg van Oostende naar Brussel

Stationsstraat

Zonnebloemlaan

Egellaan Grintweg

Boterbloemstraat Autosnelweg

Oostende - Brussel

Libellaan

Kuipweg

Kapittelstraat

Spreeuwenlaan

Hortensialaan Hamsterstraat

Floralaan

Kapittelstraat Zandvo orded

orpstraat

Graanmolenstraat Klimop

laan Moerbeistraat

Groene dijkstraat Kasteelstraat

AutosnelwegOostendeBrussel

Wezellaan

Kasteelstraat

Ernest Claeslaan

Zwanen laan Keign

aertla an

Zandvoordestraat Zandvoordestraat

Zwanenlaan

Grintweg Grintweg

Autosnelweg van Oostendenaar Brussel

Kapittelstraat Zandvoord

edorpstraat

Gistels esteenw

eg

Grintweg Karperstraat

Grintweg

Oostende, Gistel en Oudenburg

kaart 21c: Toegankelijkheid - detail oost

Legende:

Infrastructuur

!

i

Parking

!

k

Hengelzone

k

j

Onthaalpoort Picknickzone wegen (plangebied)

wandelaars

wandelaars en fietsers fietsers (gepland)

wandelaars en fietsers (gepland) Niet toegankelijke weg

openbare wegen Vrij toegankelijke zones

Hondenzone Speelzone

Projectgebied beheerplan Visiegebied

0 125 250 500

Meter

¯

AGIV, Orthofoto, 2015

© Sweco Belgium nv Alle rechten voorbehouden Stad Oostende & ANB Oktober 2016 Opdrachtgever:

Datum :

Geïntegreerd beheersplan 'Oostends krekengebied en Geuzenbos'

!.

Lotuslaan Balsp

elpad

Ibisstraat Pater Pirelaan

Flamingostraat Dichterspad

Reestraat Rav

enlaan

Tulpenlaan Oprit

Tennispad

Wielewaalstraat Buitenpad

St.-Clarastraat

Simon Stevenstraat

Pape gaaistraat Orchideelaan

Autosnelweg van Oostendenaar Brussel Parkietstraat

Egellaan Corneel

Heymansstraat Vinkenstraat

Voetbalpad

Gistelsesteenweg

Hamsterstraat Koebrugstraat

Floralaan Korenbloemlaan

Hooggeleedstraat

Kapittelstraat Merelstraat

Clivialaan

Leegaardsdijk Lupinalaan

Oud Stationsstraat

Zilverlaan Gistels

esteenw eg

Zwanen laan Sportparklaan

Karperstraat

Wezellaan Wijkpad

Snaaskerkestraat Karperstraat

Kraanvogelstraat

Oude aardew eg Oprit

Zilverlaan Stuiverstraat

Keignae rtlaan Koolmeesstraat

Kievie tstraat Zilverlaan

J. Pla teaustraat Edward

Vlietinck straat Havikstraat Petunialaan

Clivialaan

Zwanen laan Polderdijk

Rietmusstraat Guld

ensp orenla

an

Grintweg Grintw

eg Grintweg

Autosnelweg van Oostendenaar Brussel

Polderdijk Stuivers

traat

Polderdijk

Hooggeleedstraat

Gistels estee

nweg Lotuslaan

Zandvoordestraat

Klokhofstraat Gistels

teenw eg

AutosnelwOostendeBrussel eg

Schorre straat

Zandvoordestraat Zandvoordestraat

Archimed esstraat

Zilverlaan

Autosnelweg Oostende - Brussel

Zandvoordestraat

Geleedstra

AutosnelwegOostende - Brussel

Klemskerkestraat

Kapittelstraat Zandvoordeschorredijkstraat

Gistelsesteenweg Stuiverstraat

Karperstraat

Grintweg

Gistels esteenw

eg

A01A01 V01

A00

A01 V01V01 A01 A01V01

A01/A14/V01/V02A00

A00

Oostende, Gistel en Oudenburg

kaart 22a: Bebordingsplan

Legende:

Bebording

!

. Toegankelijkheidsborden

!. Verbodsborden

!

. Zoneringsborden Infrastructuur

!

i Parking

!

k Hengelzone

Æ

Q

Bivakzone

k

j

Onthaalpoort gepland Picknickzone

wegen (plangebied)

wandelaars

wandelaars (gepland) wandelaars en fietsers fietsers (gepland)

wandelaars en fietsers (gepland)

wandelaars en rolstoelgebruikers (gepland) wandelaars, fietsers (gepland) en rolstoelgebruikers (gepland) Niet toegankelijke weg openbare wegen

Vrij toegankelijke zones

Geuzentuin + speelzone Hondenzone

Speelzone

Projectgebied beheerplan Visiegebied

0 125 250 500 750 1.000

Meter

¯

AGIV, Topografische kaart, 2002

© Sweco Belgium nv Alle rechten voorbehouden Stad Oostende & ANB Oktober 2016 Opdrachtgever:

Datum :

Geïntegreerd beheersplan 'Oostends krekengebied en Geuzenbos'

A01

A02 V15

Z05

Z01 V01

V02 A00 A14

A05 V06

A06

Z02

!

Lotuslaan

Feeenpad

Victor Ghyselinc

klaan Ibisstraat

Kalkoenlaan Dichterspad

Reestraat Rave

nlaan Tennispad

Wielewaalstraat

Jan nenlaan Corneel

Heymansstraat

Voetbalpad Zilverlaan Strobloe

mlaan

Gistelsesteenweg

Hamsters traat Wink

elpad Zilverlaan

Floralaan Roek

straat Stuivers

traat Klokhofstraat

Lotus laan

Sportparklaan

Karperstraat

Wijkpad Kie Zandvoordestraat

vietstraat rtlaan Havikstraat Oostende BruAutosnelwegssel

Koolm eesstraat Zilverlaan

Stuiverstraat

Schorre straat

J. Plateaustraat

Edward Vlietinckstraat

Rietmusstraat Gistels

teenw eg

Zwanen laan Polderdijk

Rietmusstraat

Grintweg

Autosnelweg van Oostendenaar Brussel

Polderdijk

Zandvoo rdestraat

Polderdijk

Zandvoordestraat

Gistels esteenw

eg Zilverlaan

weg

Grintweg Grintweg

AutosnelwegOostende - Brussel

Kapittelstraat Zandvoordeschorredijkstraat

Gistelsesteenweg Stuivers

traat

Karperstraat

Grintweg

Gistels esteenw

eg A01V01

A00

V01V01A01 A01 A01V01

A01/A14/V01/V02A00

A00

Oostende, Gistel en Oudenburg

kaart 22b: Bebordingsplan

Legende:

Bebording

!

.

Toegankelijkheidsborden

!

.

Verbodsborden

! .

Zoneringsborden Infrastructuur

! i

Parking

!

k

Hengelzone

Æ

Q

Bivakzone

k

j

Onthaalpoort gepland Picknickzone

wegen (plangebied)

wandelaars

wandelaars (gepland) wandelaars en fietsers fietsers (gepland)

wandelaars en fietsers (gepland)

wandelaars en rolstoelgebruikers (gepland) wandelaars, fietsers (gepland) en rolstoelgebruikers (gepland) Niet toegankelijke weg openbare wegen

Vrij toegankelijke zones

Geuzentuin + speelzone Hondenzone

Speelzone

Projectgebied beheerplan Visiegebied

0 125 250 500 750 1.000

Meter

¯

AGIV, Topografische kaart, 2002

© Sweco Belgium nv Alle rechten voorbehouden Stad Oostende & ANB Oktober 2016 Opdrachtgever:

Datum :

Geïntegreerd beheersplan 'Oostends krekengebied en Geuzenbos'

A01

A02 V15

Z05

Z01 V01

V02

A00 A14 Z02

A05 V06

A06

!

Autosnelweg van Oostende

naar Brussel

Molenhoe kstraat Kasteelstraat

Kalkoenlaan Koekoekstraat

Kloosterstraat

Egellaan

Ter Zwaanhoek Reestraat

Hazenlaan Waterh

oenla an

Victor Ghyselincklaan

Kasteelstraat Kasteelstraat

Tulpenlaan

Hoevestraat Statio

nsstra at

Autosnelweg vOostende naarJabbeke A10an

Molenhoekstraat

Oude aardeweg

Egellaan

Autosnelweg van Oostendenaar Brussel

Zonnebloemlaan

Egellaan

Boterbloemstraat Libellaan

Spreeuwenlaan

John C ordierlaan

Hortensialaan Hamsters

traat

Floralaan

Kapittelstraat Klokhofstraat

Kuipweg

Graanmolenstraat Klimop

laan Moerbeistraat

Snaaskerkestraat

Klokhofstraat

Oud epold

erstraat Kasteels

traat

Stationsstraat

Stationsstraat Kuipweg

Autosnelweg Oostende Brussel

Wezellaan

Kasteelstraat

Ernest Claeslaan Gistelse

steenweg Zwanen

laan Keign

aertla an Grintweg

Groene dijkstraat Zandvo

orded orpstraat Zwanenlaan

Grintweg Grintweg

Autosnelweg van Oostendenaar Brussel

Kapittelstraat Zandvoord

edorpstraat AutosnelwegOostende

- Brussel Zandvoordestraat

Zandvoordestraat

Grintweg

Kapittelstraat Gistels

esteenw eg Grintweg

Karperstraat

A01/A02/A14

Z01 Z01

Z01

A00/A14/V01/V02 A00/A14/V01/V02

A01/A14

A00/A14/V01/V02 A00/A14/V01/V02 A01/A14

A01/A14

A01/A14/V01/V02A00

A01/A14/V01/V02

Oostende, Gistel en Oudenburg

kaart 22c: Bebordingsplan

Legende:

Bebording

!

.

Toegankelijkheidsborden

!

.

Verbodsborden

!

.

Zoneringsborden Infrastructuur

! i

Parking

!

k

Hengelzone

k

j

Onthaalpoort gepland Picknickzone

wegen (plangebied)

wandelaars

wandelaars en fietsers fietsers (gepland)

wandelaars en fietsers (gepland)

wandelaars en rolstoelgebruikers (gepland) Niet toegankelijke weg

openbare wegen

Vrij toegankelijke zones

Hondenzone Speelzone

Projectgebied beheerplan Visiegebied

0 125 250 500 750 1.000

Meter

¯

AGIV, Topografische kaart, 2002

© Sweco Belgium nv Alle rechten voorbehouden Stad Oostende & ANB Oktober 2016 Opdrachtgever:

Datum :

Geïntegreerd beheersplan 'Oostends krekengebied en Geuzenbos'

A01

A02 V15

Z05

Z01 V01

V02 A00 A14

A05 V06

A06

Z02