• No results found

2 Functiecontext

4.1 Formele deelnemingsvoorwaarden 6

pagina 6 van 15 www.werkenvoorvlaanderen.be

Je informeert de deelnemers van een

vergadering bij agendawijzigingen en zet de nodige stappen om de afspraak te verzetten

Je staat in voor de praktische organisatie van overlegmomenten of infosessies (o.a.

materiële en logistieke ondersteuning, catering)

Je ontzorgt de collega’s van de dienst door ad hoc taken op te nemen

4 PROFIEL

4.1 FORMELE DEELNEMINGSVOORWAARDEN

Je kunt deelnemen aan de selectieprocedure als je voldoet aan één onderstaande voorwaarden:

1) Je hebt een bachelordiploma of een ander diploma of getuigschrift dat toegang geeft tot niveau B binnen de Vlaamse overheid. De volledige lijst vind je hier:

https://overheid.vlaanderen.be/Bijlage02.

2) Je beschikt over minstens 3 jaar functierelevante ervaring (bijvoorbeeld met dossierbehandeling of administratief ondersteunen bij inspecties en keuringen, etc.).

Als je je diploma buiten de Benelux behaalde, moet je bij aanwerving een attest van de Vlaamse overheid kunnen voorleggen waaruit blijkt dat je diploma gelijkwaardig verklaard is met het vereiste niveau. Je kunt dat aanvragen bij NARIC-Vlaanderen: http://naricvlaanderen.be/

Als je het vereiste diploma in een andere taal dan het Nederlands hebt behaald of je hebt geen diploma behaald dat overeenstemt met het niveau van de functie (bijvoorbeeld omdat je in aanmerking komt op basis van een toegangsbewijs), moet je bij aanwerving aantonen dat je geslaagd bent voor een taalexamen “artikel 7” bij Selor (www.selor.be).

OF

Je hebt een geldig toegangsbewijs voor de functie van administratief ondersteuner lokale geloofsgemeenschappen uitgereikt door de VDAB of je behaalt het uiterlijk tegen de uiterste datum van solliciteren.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

www.werkenvoorvlaanderen.be pagina 7 van 15

Ook als je niet voldoet aan bovenstaande diplomavereiste, kan je toegelaten worden tot de selectieprocedure. Je maakt hiervoor een standaardportfolio op waarin de kerncompetenties voor de functie zijn opgenomen. Je dient je relevante kennis, vaardigheden en attitudes voor de functie hierin op te lijsten en te staven met alle mogelijke relevante bewijsstukken1. De beoordeling van het portfolio voor deze vacature gebeurt op basis van volgende competenties:

- Verantwoordelijkheid nemen niveau 1 - Zorgvuldigheid niveau 1

- Initiatief nemen niveau 1

- Plannen en organiseren niveau 1

Voldoe je niet aan de diplomavereiste, dan vraag je het standaardportfolio op via mail naar toegangsbewijs@VDAB.be en vul je deze grondig in. Je stuurt jouw ingevulde portfolio samen met de nodige bijlagen, voor de opgegeven deadline door naar toegangsbewijs@vdab.be . Enkel als je een toegangsbewijs behaalt, uitgereikt door de VDAB, kan je toegang krijgen toegang tot de selectieprocedure, indien je tenminste ook aan de andere formele deelnemingsvoorwaarden (ervaringsvereiste) voldoet.

Naast het doorsturen van het portfolio met bijlagen, dien je ook nog steeds het online sollicitatieformulier van deze vacature in te vullen. We vragen je om twee weken voor de uiterste indieningsdatum ten laatste je aanvraag voor het portfolio in te dienen.

Je kunt deelnemen via horizontale mobiliteit als je op de uiterste inschrijvingsdatum voldoet aan de volgende voorwaarde:

Je werkt contractueel bij de diensten van de Vlaamse overheid in een betrekking met een salarisschaal of geldelijke loopbaan die overeenstemt met dezelfde of een hogere rang als deze van de vacante functie. Ook wie solliciteert via de horizontale mobiliteit, moet beschikken over het hoger vermelde vereiste diploma en/of de vereiste relevante werkervaring.

Voor extra informatie over de deelnemingsvoorwaarden kun je contact opnemen met de selectieverantwoordelijke (Inge Peeters, inge.peeters@ascento.be, 0497 16 79 94 ).

4.2 COMPETENTIES

4.2.1. Technische competenties

• Je kan vlot werken met de courante Office 365 toepassingen, in het bijzonder met Word en Excel (bv.

draaitabellen maken en uitgebreide overzichtelijke bestanden maken)

1 Onder bewijsstukken worden zowel leer- en ervaringsbewijzen begrepen, als bewijsmateriaal van werkgevers en materiaal dat de kandidaat zelf bij elkaar brengt (bijvoorbeeld een attest uit vrijetijdsactiviteiten, aanbevelingsbrief, een werkstuk, bewijs aan de hand van een audio- of videofragment, …). Een buitenlands diploma zonder (niveau)gelijkwaardigheidsverklaring kan bijvoorbeeld ook als bewijsstuk dienen.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

pagina 8 van 15 www.werkenvoorvlaanderen.be

• Je bent administratief vaardig (je kan goed plannen en organiseren, je structureert graag zaken, je werkt ordelijk en nauwkeurig, je kan goed het overzicht bewaren, je communiceert hierover helder naar anderen, je kan aan informatiebeheer doen, …)

• Je kijkt objectief naar lokale geloofsgemeenschappen

4.2.2. Pluspunten

• Kennis van andere talen zoals Engels, Grieks, Turks, Russisch, Arabisch e.a. is een meerwaarde

4.2.3. Andere voorwaarden

Alle collega’s van de dienst gaan om met informatie die door de Veiligheid van de Staat als ‘geheim’ wordt aanzien. Iedereen van de dienst moet daarom een veiligheidsmachtiging van de nationale veiligheidsoverheid hebben. Voor elke nieuwe collega vraagt de Vlaamse overheid zo’n veiligheidsmachtiging aan. Als die niet wordt toegekend, is een verdere uitoefening van de functie niet mogelijk.

4.2.4. Persoonsgebonden competenties

• Verantwoordelijkheid nemen: Je handelt in overeenstemming met de belangen, waarden en normen van de organisatie (niveau 1)

• Zorgvuldigheid: Je handelt met aandacht voor kwaliteit en gericht op het voorkomen van fouten (niveau 1)

• Samenwerken: Je levert een bijdrage aan een gezamenlijk resultaat in een team of project, ook als dat niet meteen van persoonlijk belang is (niveau 1)

• Inleving: Je bent alert voor gevoelens en behoeften van anderen en reageert hierop adequaat (niveau 1)

• Initiatief nemen: Je onderkent kansen en stelt uit eigen beweging acties voor of onderneemt acties (niveau 1)

• Klantgerichtheid: Je onderkent de wensen en behoeften van de verschillende belanghebbenden binnen en buiten de organisatie en je kan er adequaat op reageren (niveau 1)

• Plannen & organiseren: Je kan op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen en de nodige acties, tijd en middelen aangeven om deze op een efficiënte wijze te kunnen bereiken (niveau 1)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

www.werkenvoorvlaanderen.be pagina 9 van 15

Bijkomende informatie over de persoonsgebonden competenties bij de Vlaamse overheid vind je op https://www.vlaanderen.be/nl/publicaties/detail/competentiewoordenboek-vlaamse-overheid.

4.3 TOELATINGSVOORWAARDEN

Op de datum van aanwerving moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

1. Je hebt een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking;

2. Je hebt de burgerlijke en politieke rechten;

3. Je bent geslaagd voor de selectieprocedure.

4. Je kan deze functie enkel opnemen indien je beschikt over een veiligheidsmachtiging van het niveau “GEHEIM” uitgereikt door de Nationale Veiligheidsoverheid. De Vlaamse overheid vraagt deze veiligheidsmachtiging aan voor de geselecteerde kandidaat.2.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen.

5 AANBOD

• Je krijgt een contract van onbepaalde duur.

• Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

• Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.

• Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar , bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.

• Je hebt recht op een aanvullend pensioen, ook wel ‘tweede pijler’ genoemd, volledig betaald door de werkgever. Je hoeft dus zelf niets bij te dragen.

2Alleen de personen die beschikken over een veiligheidsmachtiging van het niveau “GEHEIM” uitgereikt door de Nationale Veiligheidsoverheid die niet ouder is dan vijf jaar, zoals bedoeld in de wet van 11 december 1998 betreffende de classificatie van veiligheidsmachtigingen, veiligheidsattesten en veiligheidsadviezen, hebben toegang tot een functie bij de Vlaamse Informatie-en screeningsdienst op de lokale geloofsgemeenschappen.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

pagina 10 van 15 www.werkenvoorvlaanderen.be

• Geen fan van files? Bij de Vlaamse overheid kan je rekenen op gratis openbaar vervoer van en naar je werk of een fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer. Je kan flexibel van thuis of op één van de zes locaties van ABB werken (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven)

• Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.

• Je ontvangt maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag. 5,91 euro wordt door de werkgever betaald, 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon.

• Je wordt verloond in de salarisschaal die gekoppeld is aan de graad van deskundige (rang B1) met de bijbehorende salarisschaal B111 (bij 0 jaar anciënniteit). Het contract onbepaalde duur kan pas ingaan op het moment dat het personeelslid beschikt over de veiligheidsmachtiging. Die tussenperiode wordt overbrugt met een contract bepaalde duur, op die manier is er de mogelijkheid om je tijdens het onderzoek naar de veiligheidsmachtiging al in te werken in bepaalde aspecten van de functie.

• Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten. Op www.werkenvoorvlaanderen.be/salarissimulator kun je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.

• Je eerste 12 maanden vormen een inwerkperiode met een individueel vormingsprogramma.

• Als je solliciteert via horizontale mobiliteit, moet je de functie ten laatste drie maanden na datum van de selectiebeslissing opnemen.

• Deze selectieprocedure verloopt via een objectief wervingssysteem. Het slagen ervoor kan later toegang geven tot het meedingen naar een bevorderingsfunctie of naar een functie via de horizontale mobiliteit.

Meer weten over werken bij de Vlaamse overheid?

www.werkenvoorvlaanderen.be