• No results found

F.84 - SOCIALE HULP EN GEZINSVOORZIENINGEN

M. VANDEPITTE.- Ik stel voor, een schepentitel af te schaffen, d.i. deze van ont-wikkel ingssamenwerking, vermits het budget hiertoe wordt geschrapt. Ik denk da' dit toch logisch is. Er wordt amper 40.000 fr. voorzien - een belachelijk bedraj - en hierop moet nog bespaard v/orden ! Ook hier stel ik vast, dat er eerder g^

telijke dan financiële allures aan te pas komen, wat ik zeker niet verwachtte var|

leden van het A.C.W., aangezien de christelijke arbeidersbeweging toch een orga' nisatie is voor wereldsol idariteit en dus de solidariteit voor mensen uit de te«j wereld ook voor haar geen ijdel woord mag zijn.

Het budget voor ontwikkelingssamenwerking zou o.a. moeten dienen voor hete ganiseren van de 11.11.1 i.-aktie. Het resultaat van verleden jaar --102.000 fr-is maar schamel in vergelijking met kleinere gemeenten, als Jabbeke dat evenveel haalde, Roese la re (200.000 f r.), Waregem (400.000 fr.)en leper (400.000 fr.).

De hulp aan de derde wereld mag zelfs in crisistijd niet wegvallen.

M. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- U creëert maar functies aan de lopende band.

U creëert schepenen die behoren tot bepaalde sociale groepen. Maar, Mijnheer Vandepitte, de schepenen behoren, net als de gemeenteraadsleden, tot een bepaal' de politieke partij en daarmee uit.

-ZITTING VAN 1 MAART 1983 - Nr. 5 449 H. GUNST.- Een klein woordje aan de huidige Schepen voor Sociale Zaken, I.v.m.

de opmerking die collega Bil heeft gemaakt, om alles te bespreken in de com-missie voor sociale zaken. Ik neem daar nota van. Ik zou dat ook graag heb-ben. Maar ik stel mij toch de vraag, of wij in de gelegenheid zullen zijn om dat te doen, als ik rekening houd met de frequentie van de vergaderingen die de toenmalige Schepen voor Sociale Zaken belegde. Wij hebben inderdaad een paar maal vergaderd met deze commissie, maar dan ging het in hoofdzaak over zijnservice-flats. Anders is daar niets uit de bus gekomen.

H. VANDENABEELE.- Ook ik betreur, dat er op de begroting voor ontwikkelings-samenwerking geen frank meer voorzien is, omdat wij vandaag, wegens de econo-mische crisis, moeten saneren. Wij moeten immers vaststellen, dat deze zelfde economische crisis tien maal harder aankomt voor de armen onder ons en

duizend maal harder voor de armen in de derde wereld, die zelfs niet eens weten wat crisis is omdat zij de weelde nooit gekend hebben.

De armoede van de derde wereld is een realiteit, waar wij in 1983 niet omheen kunnen. De wereld is onze stad geworden en haar armoede is onze ver-antwoordelijkheid. Daarom vraag ik met aandrang, ten eerste, dat het voorge-legde begrotingsontwerp niet zou betekenen, dat de ontwikkelingssamenwerking geheel uit de aandacht van het Schepencollege verdwijnt, maar dat het College, in samenwerking met de Raad, initiatieven ter zake overweegt en ze ook neemt.

Als uitdrukking hiervan stel ik voor, om op de post 849/124 1.000 fr. te be-houden.

Ten tweede vraag ik, om bij de eerstvolgende begrotingswijziging bij prioriteit er voor te zorgen, dat er nieuwe kredieten voor ontwikkelingssamen-werking uitgetrokken worden.

Ten derde vraag ik in het bijzonder vandaag aan het Schepencollege, dat de bewustmakingscampagne 11.11.11 van het Nationaal Centrum voor Ontwikkelings-samenwerking ook dit jaar van het Oostendse Schepencollege de grootst mogelijke steun zou krijgen.

Het zal mij iets minder moeite kosten om de voorgestelde besnoeiingen te verwerken als het Schepencollege op mijn drie vragen positief kan antwoorden.

H. BIL.- Ik had alleen willen zeggen aan de Hr. Vandepitte, dat wij in het A.C.W. niet gewacht hebben op een toelage van de Stad om aan ontwikkelingshulp te doen. Sedert wij als vrije organisatie mochten bestaan na de bevrijding in 1945, hebben wijzelf - met al onze militanten, medewerkers en arbeiders die bij ons aangesloten zijn - een actie voor wereldsolidariteit op gang gezet en deze werd sedertdien bestendig voortgezet.

H. VANDEMEULEBROUCKE.- Het doet eigenlijk wat eigenaardig aan. Gisteren heb ik voorgesteld, een belasting in te voeren op de privé-clubs en een belasting

°p de wegwijzers, om die gelden te bestemmen voor Unicef en de Werelddag van de Melaatsen. Wat hebben wij vastgesteld ? De meerderheid stemde tegen ! Het voorstel moest in een commissie onderzocht worden... Nu wordt er voor ont-wikkelingssamenwerking helemaal niets meer voorzien en wanneer een positief voor-stel ter zake wordt gedaan, wordt het afgewimpeld omdat het toevallig van de andere kant van de tafel komt !

450 ZITTING VAN 1 MAART 1983 - Nr. 5 ZITTING VAN l MAART 1983 - Nr. 5 451 Ik vind het niet noodzakelijk dat voor ontwikkelingssamenwerking

zoge-naamde technische uitgaven moeten gedaan worden. Via interne verrichtingen dus via de Stedelijke Werkhuizen kan er toch voldoende materiaal ter beschik-king worden gesteld voor de organisaties ? Maar ik zou met nadruk willen vragen, dat de functie voor ontwikkelingssamenwerking, die jarenlang onderge-waardeerd werd, nu eens eindelijk wordt opgeonderge-waardeerd.

M. VANDEPITTE.- Ik val zeker het werk van wereldsolidariteit niet aan. In-tegendeel, ik merk alleen op dat de consequentie daarvan niet terug te vinden is in het beleid. . ;

M. BOURGOIS, Schepen.- Ik kreeg die erfenis van onze eerste vrouwelijke collega. Zij was ook niet rijk, 40.000 fr., en deze som werd gebruikt voor het verstrekken van materiële steun bij de 11.11.11.—ak+ie. Deze post is thans gesneuveld. Iedereen vindt dat spijtig, vooral in een periode dat wij dagelijks met de armoede in vreemde landen geconfronteerd worden op T.V. en radio. Ik hoop bij de begrotingswijziging een mogelijkheid te vinden om hieraan toch in een bescheiden mate tegemoet te komen.

MEVR. VERCRUYSSE-HAGHEBAERT.- Art. 844/111/01 - Peutertuin - Wedden en vergoedingen - 2.063.417 fr.

Wat is de reden van die vermindering met • 300.000 fr. Is het juist dat, als de enige verpleegster die daar in dienst ii~, plus de twee kinderverzprgsters

in verlof gaan, ze niet meer vervangen worden ? Dan zie ik niet goed in, hoe deze peutertuin gedurende die periodes open zou kunnen blijven. '

M. BONNEL, Schepen.- De stagiaire kinderverzorgsters worden niet meer vervangen, maar de vervanging van het vast personeel blijft. Er is thans een oproep uit-geschreven om daartoe een wervingsreserve aan te leggen. Aldus krijgt U alle waarborgen, dat de dienst normaal zal functioneren. ; : • MEVR. VERCRUYSSE-HAGHEBAERT.- Art. 844/331 - Premiën voor voorhuwelijkssparen.

Het spijt mij, dat deze premie en ook de geboortepremie is afgeschaft.

In Oostende zijn er 4.000 werklozen. Er wordt voor hen wel vrijstelling van zegelrecht gevraagd, maar meent U niet dat er onder hen ook zijn die zullen huwen en kinderen krijgen ? Meent U niet dat.een werkloze met deze premies bl ij zou zijn ? ' ~" ' : Ik vraag, ook dèt in de commissie te bespreken én bij de volgende begro-tingswijziging een krediet van 1.000 fr. in te schrijven.

M. GUNST.- Art. 844/332/01 - Toelage aan werken voor gezinshulp -r 600.000 fr.

Daar het amendement op artikel 831/435/01 - Werkingstoelagen van het O.C.M.W., werd verworpen, dien ik een tweede amendement, in. Aangezien:het O.C.M.W. 4 miljoen heeft moeten inleveren op een reeds afgeslankte begroting wordt voor het artikel 844/332/01 eveneens een inlevering gevraagd van 3,67 %, wat een besparing van 21.900 fr. zou betekenen.

M. MASSCHALCK.- Art. 844/332 - Toelage aan Centrum voor Gezinsplanning en Voorlichting.

Ik vraag dat ook hiervoor 1.000 fr. zou voorzien worden bij de eerst-volgende begrotingswijziging.

M. BONNEL, Schepen.- Ik zou er toch de aandacht willen op vestigen, dat wij een sluitende begroting en een sluitende rekening moeten voorleggen. Indien er amendementen worden ingediend, moet er tevens een tegenprestatie worden voorgesteld.

Het amendement van de Hr. Laridon op het artikel 844/332/03 - Toelage aan Centrum voor Gezinsplanning en Voorlichting tot het opnieuw inschrijven van een krediet van 15.000 fr., wordt ter stemming gebracht en verworpen roet 14 stemmen voor en 23 tegen.

Hebben voorgestemd : HH. A. Laridon, K. Lambert, J. Vandemeulebroucke, Mevr.

N. Beschuyt-Walraevens, HH. H. Oumarey, M. Vanhecke, A. Gunst, R. Huyghe, E. Van Daele, R. Bourgoignie, E. Vanremoortele, Y. Miroir, D. Vandepitte, J. Vandecasteele.

Hebben tegengestemd : Hr. R. Bonnel, Mevr. J.-M. Decaesstecker-Pauwelyn, HH.

F. Bourgois, M. Quaghebeur, G. Daniels, J. Christiaens, D. Vermeesch, M. Friederichs, C. Bil, J. Vyvey,

E. Masschalck, Mevr. E. Vercruysse-Haghebaert, H. Bultiauw-Roels, HH. K. Dirickx, J. Vandenabeele, G. Cattoor, 0. Vermote, M. Quatacker, P. Van Laer, J. Kerckhof, W. Oeswaef, M. Béro, J. Goeklnt.

M. DE STADSSECRETARIS.- Aangezien het amendement is verworpen, stelt de • Hr. Laridon in ondergeschikte orde voor de Toelage voor Gezinshulp te ver-minderen met 15.000 fr. en deze voor het Centrum voor Gezinsvorming met

15.000 fr. te verhogen. - :

M. LARIDON.-.Ik wil hier speciaal een beroep doen op de raadsleden van de meerderheid. Ik vraag, van het krediet van 600.000 fr. voor Gezinszorg het

luttel bedrag van 15.000 fr. af te nemen en dat toe te kennen aan het Centrum voor Gezinszorg, dat vroeger een toelage kreeg van 18.600 fr. Niemand zal wel de noodzakelijkheid van dit centrum betwisten. Het is genoegzaam bewezen dat er nood is aan gezinsinformatie en voorlichting. . : :

H. BIL.- Niemand zal wellicht de sociaal-pedagogische toelage aan gezinnen met minder-valide kinderen en de premie voor voorhuwelijkssparen betwisten.

Ik stel voor, dat de Hr. Laridon dezelfde methode gebruikt als wij en zijn voorstel om 1.000 fr. krediet in te schrijven aan de commissie ter zake ter bespreking voorlegt.

M. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- Wij zijn met dat principe akkoord. Ik vraag de collega's zich hieraan te houden. Wanneer het financieel mogelijk wordt, zal er Iets gedaan worden. ' . . " :

ZITTING VAN 1 MAART 1983 - Nr. 5

Het amendement van de Hr. Laridon op de artikelen 844/332/01 - Toelagen aan werken voor gezinshulp en 844/332/03 - Toelage voor Centrum voor Gezins-hulp, houdende vermindering van de eerste met 15.000 fr. en herinschrijving van de tweede met 15.000 fr., wordt ter stemming gebracht en verworpen met

14 stemmen voor en 23 tegen.

Hebben voorgesterad : HH. A. Laridon, K. Lambert, J. Vandemeulebroucke, Mevr.

N. Beschuyt-Walraevens, HH. H. Dumarey, M. Vanheckè, A. Gunst, R. Huyghe, E. Van Oaele, R. Bourgoignie, E. Vanremoortele, Y. Miroir, D. Vandepitte, J. Vandecasteele.

Hebben tegengestemd : Hr. R. Bonnel, Mevr. J.-M. Decaesstecker-Pauwelyn, HH.

F. Bourgois, M. Quaghebeur, G. Daniels, J. Ghristiaens D. Vemneesch, M. Friederichs, C. Bil, J. Vyvey, Ê. Masschalck, Mevr. E. Vercruysse-Haghebaert, H. Bultiauw-Roels, HH. K. Oirickx, J. Vandenabeele, G. Cattoor, 0. Vermote, M. Quatacker, P. Van Laer, J. Kerckhof, W. Deswaef, M. Béro, J. Goekint.

Het amendement van de Hr. Gunst op het artikel 844/332/0! - Toelage aan werken voor Gezinshulp, houdende inlevering van 3,67 %, zijnde 21.900 fr., wordt ter stemming gebracht en verworpen met 14 stemmen voor en 23 tegen.

Hebben voorgestemd : HH. A. Laridon, K. Lambert, J. Vandemeulebroucke, Mevr.

N. Beschuyt-Walraevens, HH. H. Dumarey, M. Vanheckè, A. Gunst, R. Huyghe, E. Van Daele, R. Bourgoignie, E. Vanremoortele, Y. Miroir, D. Vandepitte, J. Vandecasteele. •

Hebben tegengestemd : Hr. R. Bonnel, Mevr. J.-M. Decaesstecker-Pauwelyn, HH.

F. Bourgois, M. Quaghebeur, G. Daniöls, J. Christiaens, D. Vermeesch, M. Friederichs, C. Bil, J. Vyvey, E. Masschalck, Mevr. E. Vercruysse-Haghebaert, H. Bultiauw-Roels, HH. K. Dirickx, J. Vandenabeele, G. Cattoor, 0. Vermote, M. Quatacker, P. Van Laer, J. Kerckhof, W. Deswaef, M. Béro, J. Goekint.

M. VANDEMEULEBROUCKE.- Ik heb gisteren twee nieuwe belastingen voorgesteld, d.i' een belasting op de privé-clubs en een op de wegbewijzering, waarvan ik de op-brengst wenste te geven als toelage aan "Unicef Comité België" en aan "Wereld-dag voor de Melaatsen". Ik vraag hierover nogmaals de stemming ; misschien hebben een aantal collega's zich ondertussen bedacht. Men weet immers nooit... .

M. FRIEDERICHS.- Gisteren heb ik collega Vandemeulebroucke gezegd, dat dit een zaak was die zeker moest onderzocht worden, al ben ik er helemaal-.niet zeker van dat er 35 privé-clubs te vinden zijn...

M. VANDEMEULEBROUCKE.- Al zijn er maar 17, dan zou het toch 17.000 fr. opbrengen-Het gaat over geld en niet over het aantal ! _

ZITTING VAN 1 MAART 1983 - Nr. 5 453 De amendementen van de Hr. Vandemeulebroucke op de artikelen

849/332/01 - Toelage aan "Unicef Comité België" en 849/332/02 - Toelage

aan "Werelddag voor de Melaatsen", houdende inschrijving van een krediet van 15.000 fr. op de eerste en 15.000 fr. op de tweede, met de opbrengst van nieuwe te heffen belastingen op privé-clubs, resp. wegbewijzering, worden ter stemming gebracht en verworpen met 14 stemmen voor en 23 tegen.

Hebben voorgestemd HH. A. Laridon, K. Lambert, J. Vandemeulebroucke, Mevr.

N. Beschuyt-Walraevens, HH. H. Dumarey, M. Vanheckè, A. Gunst, R. Huyghe, E. Van Daele, R. Bourgoignie, E. Vanremoortele, Y. Miroir, D. Vandepitte, J. Vandecasteele.

Hebben tegengestemd : Hr. R. Bonnel, Mevr. J.-M. Decaesstecker-Pauwelyn, HH.

F. Bourgois, M. Quaghebeur, G. Daniels, J. Christiaens, D. Vermeesch, M. Friederichs, C. Bil, J. Vyvey,

E. Masschalck, Mevr. E. Vercruysse-Haghebaert, - H . Bultiauw-Roels, HH. K. Dirickx, J. Vandenabeele,

G. Cattoor, 0. Vermote, M. Quatacker, P. Van Laer, J. Kerckhof, W. Deswaef, M. Béro, J. Goekint.

De posten van de functie F.84 - Sociale Hulp en Gezinsvoorzienlngen_

worden aangenomen.

F. 870-872 - GEZONDHEID EN HYGIËNE

H. LAMBERT.- Art. 871/332/01 - Toelage aan "Het Belgische Rode Kruis" voor inrichten hulppost - 16.000 fr.

Er wordt een toelage verleend voor het inrichten van een hulppost. Nu is er een andere "kruisvereniging", die eveneens een hulppost op het groot strand inricht, maar daarvoor geen toelage krijgt en er trouwens ook geen vraagt. Ik vind het maar normaal deze toelage te verminderen en te

verde-len als volgt : 4.000 fr. voor de hulppost van het "Rode Kruis", 4.000 fr.

óver te hevelen naar post 849/332/02 - Toelage aan Visserstehuis "De Bolle", 4.000 fr. op artikel 871/332/03 "Het Wit-Gele Kruis" en 4.000 fr. op

871/332/04 "Het Vlaamse Kruis", zodat het totaal bedrag niet verandert.

Ik zou willen pleiten, naar analogie van wat reeds gevraagd werd voor verscheidene toelagen, de toelage aan het Centrum voor Alcohol isme en Toxicomanie en deze aan de v.z.w. "De Brugge" - beide van zeer groot belang - pro memorie in te schrijven voor 1.000 fr., opdat ze niet zouden verloren gaan wanneer wij opnieuw over fondsen beschikken.

H. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- U bent akkoord met dezelfde procedure ? H. LAMBERT.- Ja, daarover ben ik akkoord. Maar voor het amendement wens ik de stemming.

454 ZITTING VAN 1 MAART 1983 - Nr. 5 ZITTING VAN 1 MAART 1983 - Nr. 5 455 M. GUNST. Art. 872/435/01 Gemeentelijke bijdrage tekorten ziekenhuizen

-47.000.000 fr.

Op de stadsbegroting van 1983 was er een tekort van 44 miljoen voorzien voor het H. Serruysziekenhuis te Oostende. Na toepassing van onder meer artikel 9 van d e ziekenhuiswet, is de verbeterde raming van het exploitatie-tekort over het dienstjaar 1981 38.850.000 fr., wat een besparing betekent van 5.150.000 fr. Daar de Stad Oostende wegens de toepassing van artikel 13 van d e ziekenhuiswet als moeder-gemeente 10 % moet bijpassen in.het exploi-tatietekort van haar O.C.M.W.-ziekenhuis, alsmede ongeveer 50,JÊ wegens het feit, dat ongeveer de helft van de patiënten in het ziekenhuis Oostendenaars zijn, heeft het O.C.M.W. van Oostende reeds een aantal maatregelen getroffen om dit exploitatietekort te verminderen. Zo werd onder meer de instemming gevraagd van de aldaar werkende geneesheren door hen, als compensatie voor het verkrijgen van een statutaire aanstelling, de door hen gemaakte kosten die niet in de ligdagprijs begrepen zijn volledig aan te rekenen.

Zo werd ook een saneringscommissie opgericht om iedere dienst in het ziekenhuis door te lichten, wat aanleiding moet geven tot besparingen.

Nochtans kunnen nog maatregelen genomen worden om het exploitatietekort te verminderen, en ziehier een paar voorstellen waarvoor ik toch wel de stemming zou durven vragen.

Ten eerste : de Hr. Burgemeester zou bij sommige van zijn collega's van de ons omringende gemeenten kunnen tussenkomen, opdat ze hun anti-politiek tegen het H. Serruysziekenhuis zouden stopzetten. Het is immers zó, dat sommige van zijn collega's er niet voor terugdeinzen om in hun gemeente hun

inwoners uitdrukkelijk te verzoeken zich te laten opnemen in de.privé-kli-nieken te Oostende en niet in ons H. Serruysziekenhuis. Wij hebben daar-van.- - hoe zou ik zeggen - de originelen in handen gekregen en voorgelegd aan de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

Een tweede voorstel strekt ertoe, het systeem van de 900-dienst totaal te wijzigen. Nu is het zó, dat deze dienstverlening, die echter een bron is van inkomsten, om de week door één van de middelgrote Oostendse ziekenhuizen wordt verzekerd. Het voorstel is dan ook, aangezien dit belangrijke meer^

opbrengsten voor het Ziekenhuis H. Serruys zou inhouden en onder meer ook de tewerkstelling van het personeel zou verzekeren, dat.de verzekering van deze dienst alleen door het O.C.M.W.-ziekenhuis zou gebeuren, zoals dit trouwens

in vele steden het geval is.

- . ' '• i

M. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- Ik kan evenmin ermede akkoord zijn, dat sommige mijner collega's het H. Serruysziekenhuis afraden, als dat ik het zou goedkeuren dat uitsluitend het H. Serruysziekenhuis de dienst "900"

zou verzekeren. ' '"'[

M. BONNEL, Schepen.- Die 47 miljoen betreft het tekort van 1981, vermits ;de vordering gebeurt met een terugwerkende kracht van twee jaar.

M. GUNST.- Ik kom op _• 38 miljoen frank.

M. BONNEL, Schepen.- Wij zijn zeer gelukkig te vernemen, dat U maar itot . 38 miljoen komt. Maar dat zullen wij pas over-twee jaar zien verschijnen

in onze begroting.

g. GUNST.- Ik vraag de stemming over mijn voorstellen. .

H. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- Over voorstellen die geen rechtstreeks v e r - ' band houden met de begroting kan er niet gestemd worden. U moet daartoe een amendement indienen. '

H. LARID0N.- Ik wil nog tussenkomen op het voorstel van de Hr. Gunst..

M. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- Het voorstel van de Hr. Gunst is niet ont-vankel ijk.

M. LARIDON.- Het voorstel van de Hr. Gunst kan toch repercussies hebben op de begroting. Oe inkomsten kunnen erdoor verhogen...

M. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- Wij kunnen onmogelijk repercussies aan de begroting toevoegen !

M. BONNEL, Schepen.- Het gunstige resultaat, dat de Hr. Gunst ons aankon-digt in vergelijking dan met de 42 miljoen die geraamd waren voor 1983 maken ons zeer gelukkig. Daarmee zullen dan eventueel andere tegemoet-komingen kunnen verleend worden eenmaal het cijfer vast staat.

M. GUNST.- Het is toch onbetwistbaar dat nu 47 miljoen in de begroting van 1983 wordt voorzien. Het is nog maar een paar weken geleden dat U, via onze boekhouder, ervan in kennis werd gesteld, dat slechts een bedrag van 38.850.000 fr. zou nodig zijn. Dat is toch een winstpunt ?

In het kader van het onderhavig artikel breng ik nu twee voorstellen ter stemming, die repercussies kunnen hebben op het tekort van het.

zieken-huis H. Serruys. ' •'••"'•'•••.

H. DE BURGEMEESTER-VOORZITTER.- Wij stemmen over de ontvankelijkheid van de voorstellen van de Hr. Gunst. Het inwilligen van die voorstellen kan trou-wens onmogelijk de cijfers van de begroting 1983 beïnvloeden. •

. . . - i

- De ontvankelijkheid van de voorstellen van de Hr. Gunst wordt, ter stemming gebracht en verworpen met 14 stemmen voor en 23 tegen. •;

Hebben voorgesterod : HH. A. Laridon, K. Lambert, J. Vandemeulebroucke, Mevr. . N. Beschuyt-Walraevens, HH. H. Dumarey, M. Vanhecke, A. Gunst, R. Huyghe, E. Van Daele, R. Bourgoignie, E. Vanremoortele, Y. Miroir, D. Vandepitte, ;•• ••

: J. Vandecasteele. ' • Hebben tegengestemd : Hr. R. Bonnel, Mevr. J.-M. Decaesstecker-Pauwelyn, H H .

F. Bourgois, M. Quaghebeur, G. Oaniëls, J. Christiaens, D. Vermeesch, M. Friederichs, C. Bil, J. Vyvey,

E. Masschalck, Mevr. E. Vercruysse-Haghebaert, H. Bultiauw-Roels, HH. K. Dirickx, J. Vandenabeele, G. Cattoor, 0. Vermote, M. Quatacker, P. Van Laer, J. Kerckhof, W. Deswaef, M. Béro, J. Goekint.

456 ZITTING VAN 1 MAART 1983 - Nr. 5

Het amendement, ingediend door de Hr. Lambert, om de toelage ingeschre-ven op artikel 871/332/01 - Toelage aan "Het Belgische Rode Kruis" voor in-richten hulppost te verminderen tot 4.000 fr. en de resterende 12.000 fr. te verdelen over de artikelen 849/332/02 Toelage aan Visserstehuis "De Bolle" -4.000 fr., 871/332/03 - Toelage aan "Het Wit-Gele Kruis" - -4.000 fr. en 871/332/04 - Toelage aan "Het Vlaamse Kruis" - 4.000 fr., wordt ter stemming gebracht en verworpen met 3 stemmen voor en 34 tegen.

Hebben voorgestemd : HH. K. Lambert, J. Vandemeulebroucke, M. Vanhecke.

Hebben tegengestemd : Hr. R. Bonnel, Mevr. J.-M. Decaesstecker-Pauwelyn, HH.

F. Bourgois, M. Quaghebeur, G. Daniels, J. Christiaens, D. Vermeesch, A. Laridon, Mevr. N. Beschuyt-WaIraevens, HH. H. Dumarey, M. Friederichs, C. Bil, J. Vyvey, A. Gunst, E. Masschalck, R. Huyghé, E. Van Daele, R. Bourgoignie, E. Vanremoortele, Mevr. E. Vercruysse-Haghebaert, H. Bultiauw-Roels, HH. Y. Miroir, K. Dirickx, D. Vandepitte, J. Vandenabeele, G. Cattoor, 0. Vermote, J. Vandecasteele, M. Quatacker, P. Van Laer, J. Kerckhof, W. Deswaef, M. Béro, J: Goekirit.

De posten van de functie F.870-872 - Gezondheid en Hygiëne worden aangenomen,