• No results found

Hoofdstuk 5 – Verbeterde processen

IV. Evaluatie

VI - Inspectieformulier VII – Opbouw PO modellen

I.

Stamgegevens

Hieronder vind u de lijst met alle stamgegevens die zich bevinden in Ultimo.

Diensttype Installatiesoorten

Werkperioden Kostenplaatsen

Dagindeling Kostensoorten

Verlof reden prioriteit Rekeningnummers

Meetcodes Opslag

Factuurperiode Verdieping

Afdelingen Gebouw

Vestigingen Gereedschappen

Documentsoorten Externe codes

Netwerklocaties Kritisch

Afleveradressen Prioriteiten

Betalingsvoorwaarden Storingsoorzaken

Leveringsvoorwaarden Jobsoorten

Bestelmethoden Vakmensen

Valuta + koers Vakgroepen

Taalcodes Uurcodes BTW-codes Uurtariefcategorieën Locaties Feestdagen Artikelgroepen Kalender Magazijnen Contracten Voortgangstatussen Contractsoorten Dagen Contractvormen Frequenties Betalingsvoorwaarden

II.

Het sprayloop systeem

De spray-condensor van het spray-systeem van de polymerisatie dient om de dampen van de ME-C-(1)01 te condenseren. Zo worden de dampen gekoeld, gewassen en verontreinigingen neergeslagen. De vloeibare verontreinigde glycol loopt in sealvat ME-C-(1)50 en wordt vervolgens in de spray-loop gekoeld en gecirculeerd.

De damp komt binnen in het bovenste deel van de spray- condensor die elke 15 minuten met een schraapmechanisme schoongemaakt wordt. Daarna wordt de damp ter condensatie met glycol besproeid. De damp wordt vervolgens verder afgezogen naar de vacuüm-jets.

De schraper van de condensors wordt pneumatisch op en neer bewogen via een tijdgeschakelde switch. De bovenkamer is verder verwarmd met Dowtherm A / Therminol VP1 van verdamper ME-E-26, om aanhechting van deeltjes te voorkomen.

Al enige tijd komen er telkens klachten van Operations bij de Maintenace organisatie binnen betreft het niet werken van het schrapermechanisme. Na onderzoek is gebleken dat er een mechanische weigering is door vervuiling of oververhitting. Uit de reactor kunnen ondanks de backstopplate, toch fishbone oligomeren en andere bijproducten worden meegesleept met de EG-dampen. Aan het Reliability Team de taak om hier een oplossing voor te bedenken.

Het concept

De oplossing is om de pneumatische op en neer bewegende schrapper te vervangen door een draaiende beweging. De draaiende beweging wordt tot stand gebracht met een elektromotor. Met dit principe is een concept bedacht en in Inventor uitgewerkt om een zo’n helder mogelijk beeld te scheppen bij het presenteren van de oplossing.

In concept word de schraap beweging gemaakt door constant draaiende strengen. Het voordeel hiervan is dat er aan de vervuiling geen kant wordt gegeven om zich te hechten aan de binnenkant van de leiding. Het proces vind door de opening tussen de strengen geen belemmering en kan constant doorgaan.

Op dit moment wordt aan dit concept nog gerekend voordat het gepresenteerd kan worden aan Operations.

Figuur 19: Het sprayloop systeem

Figuur 20: Het concept

III.

Ultimo Beheer

Om ultimo vorm te geven wordt gebruik gemaakt van de Ultimo Customasation Tool (UCT). Ik als beheerder van Ultimo kan hierin alles vormgeven en regelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

• Schermen aanmaken, wijzigen en verwijderen • Velden aanmaken, wijzigen en verwijderen • Knoppen aanmaken, wijzigen en verwijderen

• Schermen en velden onzichtbaar maken voor bepaalde personen • Gebruikers aanmaken

SQL

SQL staat voor SQL (Structured Query Language) is een standaardtaal voor een relationeel databasemanagementsysteem (DBMS). Het is een gestandaardiseerde taal die gebruikt kan worden voor taken zoals het bevragen en het aanpassen van gegevens in een gegevensbank. SQL wordt gebruikt in de UCT om datasources te schrijven. In een datasources geeft je met behulp van SQL script op welke informatie getoond moet worden. In het voorbeeld hieronder is eerst het SQL script te zien en daarna in figuur (xxx) de informatie wat de Ultimo gebruiker ziet.

SELECT JobSitId, JobId, JobPrfId, JobDescr, JobParentJobId, JobReportDate, JobRecStatus, JobSkcId, EmpDescr FROM dba.Job left outer join dba.Employee on JobReportFKEmpId=EmpId WHERE JobEmpId = NULL and (JobWotId = 'ST' OR JobWotId is null) and (jobrecstatus = 2 OR jobrecstatus = 64 OR jobrecstatus = 4) and JobSkcId = (SELECT EmpSkcId from dba.employee WHERE EmpId = {USERID}) ORDER BY JobId DESC

Dit script toont de openstaande werkaanvragen van jouw vakgroep. Getoont wordt het jobnummer (JobId), Tag nummer (JobPrfId), omschrijving van de job (JobDescr), melddatum (JobReportdate), job melder (EmpDescr), Vestiging (JobSitId), onderhoudsvakgroep (JobSkcId), jobstatus (JobRecstatus) en of het een vervolgjob (JobParentJobId) is. Daarbij wordt gefilterd op dat de uitvoerder nog niet bekend is (JobEmpId), storingen (JobWotId) en de status van de job aanvraag, goedgekeurd of actief moet zijn. SQL script was voor mij geheel onbekend. Door gewoon proberen en voorbeelden zoeken op internet kan ik nu zeggen dat ik er nu aardig bedreven in ben geworden.

SQL script kan in combinatie met het programma Microsoft SQL Server Management Studio ook dienen als zoekcriteria in de database van Ultimo. Wanneer ik bijvoorbeeld alle installatiesoorten wil zien waar de onderhoudsvakgoep nog niet is ingevuld typ ik:

Select eqmtid, _eqmtSkcId from dba.eqmtype

where _eqmtSkcId is null

Wanneer ik bij deze installatiesoorten de onderhoudsvakgroep mechanisch wil maken schrijf ik het volgende SQL script.

update dba.eqmtype

set _eqmtSkcId = 'Mech'

from dba.eqmtype where _eqmtSkcId is null

Deze SQL scripts geven mij de mogelijkheid om grote hoeveelheid data toe te voegen, wijzigen en te verwijderen.

Crystal Reports

Ultimo bied de mogelijkheid om rapporten te generen. Het programma haalt uit de database de data naar boven wat getoond moet worden in het rapport. Het ontwerpen en produceren kan met behulp van het programma Crystal Reports gemaakt worden.

Omdat Crystal Reports voor de gehele site een nieuw programma was en niemand er mee kon werken ben ik samen met Ruud Kruithof, IT Specialist bij Indorama, op curcus geweest. De cursus werd door iemand van Ultimo zelf gegeven in Mechelen, België. Deze cursus zou 2 dagen duren en de basis vaardigheden zouden worden aangeleerd. Ruud en ik waren er al van overtuigd dat we het programma snel onder de knie zouden krijgen en gingen daardoor met nog een extra doel erheen.

Wanneer straks Ultimo volledig is gevuld met data wilt de Inspectie afdeling een zogenaamde leidinglijst uit ultimo naar voren laten komen. In deze lijst zijn alle waardes van de kenmerken per leiding ingevuld. Programma Technisch is dit mogelijk alleen het ontwerpen van hiervan is ingewikkeld. Het gaat om enorm veel data dat precies op de goede plek in het rapport terecht moet komen.

Uiteindelijk bleek zoals verwacht dat het onder de knie krijgen van Crystal Reports vrij eenvoudig was. Je moest het een keer gezien hebben hoe het werkt. De tweede dag zijn wij vooral bezig geweest om het rapport voor de Inspectie afdeling te ontwerpen. Met behulp van onze trainer van Ultimo is dit uiteindelijk gelukt en was ons doel geslaagd. In de afbeelding hieronder is een voorbeeld van de leidinglijst te zien.

Figuur 22: Voorbeeld van een leidinglijst Dashboards

Dashboard geven de manager de mogelijkheid om in grafiek vorm huidige situaties te bekijken. In figuur 23 is bijvoorbeeld links boven te zien hoeveel werkorders met de jobsoort storing er worden aangemeld per dag. Rechts hiervan geeft de meter het aantal gemelde jobs van de afgelopen 24 uur.

Selfservicepagina

Wanneer een gebruiker Ultimo opent in zijn browser komt hij in een bepaald hoofdscherm terecht, de selfservicepagina. Afhankelijk in welke rol je ingedeeld bent kan je bepaalde navigatiegroepen en navigatie items wel of niet zien. Een Operator hoeft niet de zelfde zaken te zien als een inkoper.

De navigatiegroep geeft aan waar de navigatie items binnen de groep betrekking tot hebben. Elk navigatie item is een button naar een scherm binnen in Ultimo. In figuur 24 is de selfservicepagina van een onderhoud Technician te zien.

IV.

Evaluatie

Kijkend naar de afgelopen stage periode kan ik zeggen dat ik veel heb geleerd op het gebied van Bedrijfsprocessen. De bedrijfsprocessen geven een organisatie structuur. Omdat ik al een tijd werkzaam was voor mijn afstudeerstage wist ik al hoe de huidige processen in grote lijnen liepen. Zonder deze voorgaande kennis had ik denk ik niet de afstudeeropdracht tot een goed einde kunnen brengen.

Onderstaande competentieset is de competentieset zoals ingevuld voor de stage. Als beheerder en adviseur heb ik mij het meest ontwikkeld. Het beheren van alle zaken rondom Ultimo is een van mijn taken bij Indorama en daar leer ik heel van. Op het gebied van communicatie naar anderen toe maar ook oplossen van problemen. Als adviseur heb ik verbeteringen aangegeven om de Maintenance processen beter te laten verlopen. In de nabije toekomst wil ik ook deze verbeterde processen direct gaan implementeren in Ultimo en de organisatie.

Taakrollen O n d e rz o e k e r O n tw e rp e r A d v is e u r B e h e e rd e r P ro je c tl e id e r O n d e rn e m e r

Competentieset Werktuigbouw & HBO algemeen

nr. Competenties Werktuigbouwkunde

1 Projectmanagement uitvoeren (organiseren, plannen, uitvoeren, verslag

opstellen) 4 4

2 Een onderzoeksopdracht uitvoeren

3 Het kunnen opstellen van productdefinitie, pva en pve voor een duurzaam

product of proces

4 Het realiseren van een functioneel duurzaam product of

voortbrengingsproces 4 3 3 3

5 Het realiseren van een detailontwerp voor een duurzaam product of

voortbrengingsproces 4 3 3 3

6 Het realiseren van een prototype/model van een duurzaam product of

voortbrengingsproces 4 3 3 3

7 Het voorbereiden van een voortbrengingsproces

8 Het produceren van een duurzaam product

9 Het beheren of onderhouden van een product of proces 3 3 4 4 3

nr. Algemen HBO competenties

10 Kritisch handelen (analytisch en probleemoplossend vermogen en het

onderbouwen van keuzen, oordeelsvorming) 3 3 3 3 3 3

11 Systematisch een probleem aanpakken (creatieve, plan- en projectmatige

werkhouding) 3 3 3 3 3 3

12 Samenwerken (sociaal communicatieve vaardigheden) 3 3 3 3 3 3 13 Persoonlijke en professionele ontwikkeling 3 3 3 3 3 3

14 Zelfverantwoordelijk werken 3 3 3 3 3 3