• No results found

10 2020_DRBE_00057 Over de Ring - Park Brialmont Fase 2 - projectdefinitie - Advies - Goedkeuring

Auteur

Marieke Janssens

Motivering

Gekoppelde besluiten

 2018_CBS_01594 - Groene Singel. Park Brialmont - Definitief ontwerp deelproject 1 'Wolvenberg Bis' - Goedkeuring

 2017_CBS_10622 - Groene Singel. Park Brialmont - Definitief ontwerp deelproject 2 'Entree Grote Steenweg' - Goedkeuring

 2018_DCBE_00026 - Groene Singel. Park Brialmont - Definitief ontwerp deelproject 1 'Wolvenberg Bis' - Goedkeuring

 2020_DCBE_00167 - Over de Ring - Park Brialmont Fase 2 - projectdefinitie - Goedkeuring

 2020_CBS_03084 - Stadsontwikkeling - Opdracht aan AG VESPA voor het begeleiden van stadsprojecten - Goedkeuring

 2017_CBS_01716 - Groene Singel. Park Brialmont - Masterplan Park Brialmont - Goedkeuring

 2019_GR_00652 - Groepsarchitectuur. Verzelfstandiging - AG VESPA. Beheersovereenkomst 2019-2024 - Goedkeuring

Aanleiding en context

Op 4 september 2009 keurde het college van burgemeester en schepenen (jaarnummer 12519) de synthesenota Groene Singel goed.

Op 10 maart 2017 keurde het college van burgemeester en schepenen (jaarnummer 1716) het Masterplan Park Brialmont goed.

Op 8 december 2017 keurde het college van burgemeester en schepenen (jaarnummer 10622) het definitief ontwerp voor de deelzone 'Entree Grotesteenweg' goed.

Op 7 februari 2018 keurde het districtscollege van Berchem (jaarnummer 26) het definitief ontwerp voor deelproject 1

‘Wolvenberg Bis’ goed.

Op 23 februari 2018 keurde het college van burgemeester en schepenen (jaarnummer 1594) het definitief ontwerp voor de deelzone 'Wolvenberg Bis' goed.

Op 3 april 2020 keurde het college van burgemeester en schepenen (jaarnummer 3084) de opdracht en het budget voor de realisatie van Park Brialmont Fase 2 goed, zodoende treedt AG VESPA op als gedelegeerd bouwheer.

Op 17 augustus 2020 keurde het districtscollege Berchem (jaarnummer 167) de projectdefinitie voor de realisatie van Park Brialmont Fase 2 goed.

Regelgeving: bevoegdheid

Met de collegebeslissing van 12 mei 2017 (jaarnummer 4463) werden de bevoegdheden van de districtscolleges gecoördineerd. Artikel 12 bepaalt dat het districtscollege bevoegd is voor de lokale parken en groenaanplantingen.

Op 25 november 2019 keurde de gemeenteraad (jaarnummer 652) de beheersovereenkomst 2019-2024 tussen de stad Antwerpen en AG VESPA goed. Artikel 6 - 4.4 bepaalt dat AG VESPA publiek domein kan (laten) realiseren. De opdracht aan AG VESPA betreft het plaatsen en uitvoeren van de overheidsopdrachten in eigen naam en voor rekening van de stad

Antwerpen. De beleidsbeslissing omtrent het realiseren van het publiek domein ligt bij de stad Antwerpen. De stad Antwerpen legt hierbij tevens het projectbudget vast.

Artikel 138 van het Decreet Lokaal Bestuur stelt dat naast de beslissingsbevoegdheden waarover de districtsraad beschikt op grond van dit decreet, de districtsraad een algemene adviesbevoegdheid heeft voor alle aangelegenheden die betrekking hebben op het district. De districtsraad kan bij reglement die algemene adviesbevoegdheid of delen ervan overdragen aan het districtscollege.

Argumentatie situering

Het Masterplan Park Brialmont werkt een gezamenlijke toekomstvisie uit voor drie parken in het district Berchem, zijnde De Villegas, Wolvenberg en Brilschans. De ambitie van het Masterplan is om een verenigd park te ontwikkelen in het hart van Berchem, dat bovendien deel uitmaakt van het Bosschagelandschap langsheen de ringzone. Om de samenhang van de drie parkentiteiten te versterken wordt een identiteit naar voor geschoven, gebaseerd op de bestaande sterktes, namelijk erfgoed en natuur. Het Masterplan deelt het park onder in 8 deelzones, inclusief een stadsduct.

In 2017-2018 werden de ontwerpen voor de deelzones Wolvenberg Bis en Entree Grotesteenweg goedgekeurd. Hiermee kon de realisatie van het Masterplan van start gaan. Deze werken werden opgeleverd in het voorjaar van 2020.

projectdefinitie

AG VESPA maakt de projectdefinitie op voor het aanstellen van een ontwerpteam. De projectdefinitie omschrijft het projectgebied, de ontwerpopdracht en de timing voor de verdere uitwerking van het Masterplan Park Brialmont.

Na toewijzing van de opdracht Park Brialmont Fase 2 wordt het volledige ontwerptraject door AG VESPA opgevolgd. De aanleg en onderhoud van het openbaar domein wordt door de projectleider van AG VESPA opgevolgd tot en met de definitieve oplevering.

projectgebied

Het projectgebied bestaat uit een projectcontour uitgebreid met een zoekzone en een visiegebied. De projectcontour omvat de resterende deelzones van het Brilschanspark en Wolvenberg. De grenzen van de projectcontour dienen in overleg met het ontwerpteam van Ringpark Groene Vesten verder gedetailleerd en vastgelegd te worden. Het ontwerpteam maakt een gebiedsdekkend ontwerp voor de afgestemde projectcontour. In de zoekzone op Wolvenberg gaat het ontwerpteam op zoek naar een geschikte locatie voor de inplanting van een educatief centrum voor erfgoed en natuur. Het ontwerpteam maakt geen ontwerp voor de gehele zoekzone, maar enkel voor de landschappelijke inpassing. Voor het visiegebied werkt het ontwerpteam geen ontwerp uit, maar wel een visie die de relatie tussen park en wijk moet verbeteren bij toekomstige ontwikkelingen.

ontwerpopdracht

De ontwerpopdracht bestaat uit de verdere uitwerking van het Masterplan in de overeenkomstige deelzones. Het

ontwerpteam geeft duidelijk aan hoe de ambitie bereikt worden, de identiteit geïntegreerd wordt en de ruimtelijke principes gebruikt worden in het ontwerp. Accenten, aanvulling of wijzigingen op het Masterplan worden via onderzoeks- en

ontwerpopdrachten vastgelegd in de ontwerpopdracht. In totaal werden er 25 onderzoeksopdrachten geformuleerd, waarvan 9 voor het gehele projectgebied, 11 voor Brilschans en 5 voor Wolvenberg.

Algemene onderzoeksopdrachten:

 verenigd park zonder stadsduct op korte termijn;

 afstemmen met het Ringpark Groene Vesten;

 afstemmen met de Ringstudie Water en Energie;

 aansluiten op het ontwerp Fase 1;

 incorporeren van erfgoed;

 incorporeren van natuur;

 uitstippelen van een educatief parcours;

 aanleggen van een looproute; en

 natuurcompensatie.

Onderzoeksopdrachten voor Brilschans:

 benadrukken van het historisch reliëf;

 ecologisch inrichten van de vijver;

 afbakening speelzone & inrichting schans;

 afbakenen van de eventzone

 ontsluiten van de Berchembrug;

 aanleggen van fiets- en voetpadenstructuur;

 versterken van de parkrand;

 toegang Henri Prost;

 waarborgen van het lokale draagvlak;

 afstemmen met wijkprojecten in Nieuw-Berchem; en

 inplanten van het horecapaviljoen.

Onderzoeksopdrachten voor Wolvenberg:

 opstellen van een natuurbeheerplan;

 aanpassen van de padenstructuur;

 natuurvriendelijk en ecologisch inrichten;

 inrichten van de omgeving onder de Berchembrug; en

 inplanten van het Brialmonthuis.

Omwille van de aanwezigheid van waardevolle natuur en cultureel erfgoed binnen het projectgebied wordt een multidisciplinair ontwerpteam gezocht dat beschikt over voldoende ecologische en cultuurhistorische expertise. Een natuurinventarisatie en een archeologische voorstudie worden in de zomer van 2020 reeds opgestart om het ontwerp te ondersteunen.

timing

In de voorgestelde timing wordt in het najaar van 2020 een ontwerpteam aangesteld. Het ontwerpteam werkt tussen het najaar van 2020 en het voorjaar van 2022 aan de ontwerpopdracht (schetsontwerp, voorontwerp en definitief ontwerp). De werken vinden vervolgens plaats in 2023.

Financiële gevolgen Nee

Algemene financiële opmerkingen

De realisatie van Park Brialmont Fase 2 is een samenwerking tussen de stad Antwerpen en het district Berchem met een financiële verdeling tussen beide partijen.

Het projectbudget voor Park Brialmont Fase 2 bedraagt 4.601.488,20 euro inclusief btw, waarvan 3.701.488,20 euro inclusief btw afkomstig is van de stad en 900.000,00 euro inclusief btw afkomstig is van het district. Deze middelen zijn in het meerjarenplan 2020-2025 voorzien onder respectievelijk 2WNS020201/PA3711/220/5291630000 en

2BER010501/A00000/220/5014000000.

De opdracht wordt in uitvoering aangestuurd door AG VESPA als gedelegeerd bouwheer van de stad Antwerpen en het district Berchem, met volledige doorfacturatie aan de stad Antwerpen en het district Berchem.

Strategisch kader

Dit besluit past in de realisatie van volgende doelstellingen/projecten:

 5 - Woonstad

 2WNS02 - Stadsontwikkeling

 2WNS0202 - Projectwerking

 2WNS020201 - Projecten opvolgen tot voltooiing

 2WNS020201PA3711 - Park Brialmont fase 2

Adviezen

districtscollege Berchem

Advies: Gunstig onder voorwaarden

Motivering: Het college keurt het concept goed, mits volgende voorwaarden:

 De ecologische meerwaarde van dit park moet op alle fronten doordacht zijn (

klimaatrobuustheid, water, hittestress, biodiversiteit,…), en op alle fronten moet een antwoord terug te vinden zijn in het ontwerp dat tevens gericht moet zijn op de verre toekomst rekening houdende met het gegeven dat Park Brialmont een groen hart moet zijn voor een verstedelijkte regio die te lijden heeft onder hittestress. Dit groen hart moet de leefbaarheid van de buurt enorm verhogen en dit rekening houdende met de klimaatuitdagingen waarmee onze buurten rekening moeten houden in de volgende jaren.

 Er moet ten volle ingezet worden op water in dit concept. Dit om ecologische redenen, alsook om geluidsmaskerende redenen.

 Het college noteert dat geluidswallen zullen aangelegd worden binnen het project Groene Vesten. Er moet echter ook onderzocht worden of er ook kan geëxperimenteerd worden met andere geluidsmaskerende elementen, zoals bijvoorbeeld muziek in het park, dat tevens kan gebruikt worden om de leefbaarheid in het park te verhogen.

 Er moeten sterke ingangen gecreëerd worden. De ingang aan de Stanislas Leclefstraat en eventuele andere ingangen moeten hetzelfde karakter krijgen als deze aan de Grotesteenweg, zodat het concept herhaald wordt en duidelijk leesbaar wordt.

 Onderzoeken of, en zo ja, hoe de connectie tussen de Stanislas Leclefstraat en het park kan worden versterkt. Dit punt is immers de natuurlijk ingang van het park. Ter hoogte van de andere zijstraten zal een verkeersplateau liggen en ter hoogte van de Stanislas leclefstraat niet.

 De horecavoorziening dient kleinschalig te zijn en passend in de identiteit van Park Brialmont.

Mogelijks kan gestart worden met een tijdelijke voorziening als eventuele opstap naar een blijvende voorziening, zo dit wenselijk zou blijken voor uitbater en buurt. De plek voor deze zaak dient dusdanig ingeplant te worden (vb. met taluds rondom rond) zodat er geen geluidshinder voor de buurt ontstaat.

 De dreef van bomen aan de kant van Brilschans, evenwijdig met het water en de Marcel Auburtinlaan moet volledig of minstens gedeeltelijk behouden blijven. Er is geen reden dat deze dreef niet in het concept kan ingepast worden, bijvoorbeeld als wandelweg in het park.

 Onderzoeken of de fietspaden-en voetpaden niet best gescheiden worden, waarbij het fietspad dan naar de rand van het park gebracht kan worden ter hoogte van de Marcel Auburtinlaan, zodat een gescheiden voet-en fietsverkeer ontstaat met het oog op het vermijden van conflictsituaties.

 De harde randen tussen wegenis rondom het park en park wegwerken, zodat het park een aanzuigeffect creëert vanuit de buurten en het groen tot in de straten komt.

Besluit

Artikel 1

De districtsraad van Berchem geeft advies op de projectdefinitie voor Park Brialmont Fase 2.

Artikel 2

Dit besluit heeft in principe geen financiële gevolgen.

Bijlagen

1. 20200810_Projectdefinitie_Park Brialmont_F2_DCBE.pdf

11 2020_DRBE_00058

Districten Antwerpen en Berchem. Guldenvliesstraat - Aanpassing aanvullend verkeersreglement. Advies - Goedkeuring

Auteur

Kenneth Willockx

Motivering

Gekoppelde besluiten

 2016_CBS_02832 - District Berchem. Guldenvliesstraat - Aanpassing aanvullend verkeersreglement - Goedkeuring

 2019_CBS_05707 - Principenota - Speed pedelecs in Antwerpen - Goedkeuring Aanleiding en context

De Guldenvliesstraat in de districten Antwerpen en Berchem:

 behoort tot het beheer van de stad Antwerpen;

 heeft een aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer dat goedgekeurd werd door het college op 1 april 2016 (jaarnummer 2832);

 maakt deel uit van een goedgekeurde zone 30, gekend als "Zurenborg";

 maakt deel uit van het reglement "Parkeren met beperkte parkeertijd binnen de Singel en in de 20ste-eeuwse gordel" met het oog op het betalend- en bewonersparkeren en/of het residentieel parkeren met parkeerschijf en bewonerskaart.

Naar aanleiding van een melding wordt de toegang tot de straat, vanaf de Generaal Van Merlenstraat, beperkt tot voertuigen met een maximum lengte van 10 meter.

Naar aanleiding van een heraanleg in 2018 wordt het aanvullend verkeersreglement aangepast aan de bestaande situatie.

Het college keurde op 19 juli 2019 (jaarnummer 5707) de principenota in verband met de speed pedelecs goed. Dit wordt nu uitgevoerd.

Juridische grond

 Wet van 16 maart 1968 betreffende de politie van het wegverkeer;

 Koninklijk Besluit van 1 december 1975 houdende het algemeen reglement betreffende de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg;

 Ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimum afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

 Decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens;

 Besluit van de Vlaamse Regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens;

 Gemeenteraadsbesluit van 16 december 2019 (jaarnummer 760) waarbij de statuten van Mobiliteit en Parkeren Antwerpen AG werden goedgekeurd;

 Artikel 56 van het Decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017;

 Collegebesluit van 24 februari 2017 (jaarnummer 1853) waarin de werkwijze voor het opmaken van de

verkeersadviezen voor heraanleg openbaar domein, aanvullende verkeersreglementen en proefopstellingen werden vastgesteld;

 Ministeriële rondzendbrief van 3 april 2001 betreffende parkeerplaatsen, voorbehouden voor personen met een handicap;

 Collegebesluit van 19 december 2001 (jaarnummer 13659) met de richtlijnen voor het inrichten van voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap;

 Ministeriële rondzendbrief van 25 april 2003 betreffende parkeerplaatsen, voorbehouden voor personen met een handicap;

 Collegebesluit van 6 juli 2007 (jaarnummer 8652) betreffende parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een handicap.

Regelgeving: bevoegdheid

Met de collegebeslissing van 12 mei 2017 (jaarnummer 4464) werden de principes en werkkaders bevestigd, die van toepassing zijn op de districtscolleges en districtsraden voor de uitvoering van hun bevoegdheden. Het college besliste om bij de goedkeuring van een aanvullend verkeersreglement, voorafgaandelijk aan de beslissing, telkens advies te vragen aan het betrokken district.

Argumentatie

Een aangepast aanvullend verkeersreglement wordt opgesteld:

 bestuurders van speed pedelecs worden toegelaten om tegen de rijrichting te fietsen (artikel 2);

 de toegang wordt verboden voor voertuigen langer dan 10 meter, tussen de Generaal Van Merlenstraat en de Klokstraat (artikel 3).

Tussen de Leemputstraat en de Uitbreidingstraat mogen enkel bussen, trams, fietsers en speed pedelecs doorrijden naar de Uitbreidingstraat. Auto’s en vrachtwagens rijden daarom via de Leemputstraat, Schelpstraat, Krijtstraat, Klokstraat. Het is voor voertuigen langer dan 10 meter moeilijk om deze route te nemen, zonder zich vast te rijden;

 het parkeren wordt uitsluitend toegelaten voor voertuigen, gebruikt door personen met een handicap, langs de even zijde, ter hoogte van nummer 26 (artikel 5).

De parkeerplaats voor personen met een handicap ter hoogte van nummer 22 werd bij de heraanleg verplaatst naar nummer 26;

 oversteekplaatsen voor voetgangers werden gemarkeerd ter hoogte van de Generaal Van Merlenstraat en de Waterloostraat (artikel 7).

De parkeerbalans neemt af met drie parkeerplaatsen. De verloren parkeerplaatsen situeren zich in de zone ter hoogte van huisnummers 14-24. In de bestaande toestand is de rijweg hier zeer smal (5,40 meter). Er is slechts 0,50 meter ruimte tussen het tramspoor en de parkeerstrook, wat gevaarlijk en oncomfortabel is voor fietsers. In de nieuwe situatie krijgen de fietsers hier meer ruimte (1,25 meter), maar dit gaat ten koste van drie parkeerplaatsen.

Financiële gevolgen Nee

Algemene financiële opmerkingen

De bedrijfseenheid Stadsontwikkeling zal de nodige signalisatie zelf plaatsen met materiaal uit eigen voorraad. Er zijn dus geen rechtstreekse financiële gevolgen.

Strategisch kader

Dit besluit past in de realisatie van volgende doelstellingen/projecten:

 9 - Decentralisatie

 2BER01 - Berchem is een actief, bewust en leefbaar district

 2BER0104 - Berchem maakt maximaal gebruik van haar adviesbevoegdheid

 2BER010401 - Berchem is een bereikbaar district

Adviezen

Verkeerspolitie, advies van 17 augustus 2020 Advies: Gunstig advies

Besluit

Artikel 1

De districtsraad geeft gunstig advies over het ontwerp van een aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer voor de Guldenvliesstraat in de districten Antwerpen en Berchem, ter vervanging van het aanvullend reglement, goedgekeurd in het college van 1 april 2016 (jaarnummer 2832).

Artikel 2

Dit besluit heeft in principe geen financiële gevolgen.

Bijlagen

1. 20200708_Plan_Guldenvliesstraat.pdf

2. 20200708_ANBE_Guldenvliesstraat_bijlage_AVR.pdf

Aanvullend verkeersreglement voor de Guldenvliesstraat in de districten Antwerpen en Berchem.

Artikel 1: het eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd in het gedeelte, tussen de Binnensingel en de Cogels Osylei, met toegelaten rijrichting naar de Cogels Osylei.

De verkeersborden C1 en F19 worden aangebracht.

Artikel 2: het eenrichtingsverkeer, uitgezonderd fietsers, bestuurders van speed pedelecs, openbaar vervoer en taxi’s, wordt ingevoerd in het gedeelte, tussen de Leemputstraat en de Uitbreidingstraat, met toegelaten rijrichting naar de Leemputstraat.

De verkeersborden C1 en F19 met onderborden worden aangebracht.

Artikel 3: de toegang wordt verboden voor bestuurders van voertuigen gebruikt voor het vervoer van zaken, waarvan de lengte van het voertuig hoger is dan 10 meter, tussen de Generaal Van Merlenstraat en de Klokstraat.

De verkeersborden C25 wordt aangebracht.

Artikel 4: het verbod wordt opgelegd in de door de pijl aangeduide richting naar links af te slaan, uitgezonderd fietsers, laden en lossen, bewoners en openbaar vervoer, aan het kruispunt met de Cogels Osylei, voor het verkeer, rijdend in de Guldenvliesstraat.

Het verkeersbord C31 met onderbord wordt aangebracht.

Artikel 5: het parkeren wordt uitsluitend toegelaten voor voertuigen, gebruikt door personen met een handicap, langs de even zijde, ter hoogte van nummer 26.

Het verkeersbord E9a met onderbord wordt aangebracht.

Artikel 6: de rijbaan wordt tussen de Generaal Van Merlenstraat en de Stanleystraat verdeeld in rijstroken.

Voorsorteringspijlen en een stopstreep worden gemarkeerd voor de verkeerslichten aan het kruispunt met de Stanleystraat.

Het verkeersbord F13 wordt aangebracht.

Artikel 7: een oversteekplaats voor voetgangers wordt gemarkeerd door witte banden, evenwijdig met de as van de rijbaan:

 ter hoogte van de Stanleystraat;

 ter hoogte van de Generaal Van Merlenstraat;

 ter hoogte van de Waterloostraat;

 ter hoogte van de Uitbreidingstraat.

Artikel 8: een parkeervak wordt gemarkeerd door witte markeringen op de voorbehouden plaats voor voertuigen van personen met een handicap en het pictogram wordt op het wegdek aangebracht.

secretariaat

12 2020_DRBE_00053

Districtscollege en districtsraad - Vergaderdata 2021. Vaststelling - Kennisneming

Auteur

Kitti Van Den Bergh

Motivering

Aanleiding en context

De vergaderdata van het districtscollege en de districtsraad worden vooraf vastgelegd.

Juridische grond

Artikelen 18-19, 37 §5, 50, 126-127,129-131 van het Decreet lokaal bestuur. Het districtscollege vergadert regelmatig, op de dagen en uren die het bepaalt, en zo dikwijls als de behandeling van de zaken het vereist. De voorzitter van het districtscollege kan in spoedeisende gevallen buitengewone vergaderingen bijeenroepen op de dag en het uur die hij bepaalt.

De districtsraad vergadert zo dikwijls als de zaken die tot zijn bevoegdheid behoren het vereisen en ten minste tienmaal per jaar. De voorzitter van de districtsraad beslist tot bijeenroeping van de districtsraad en stelt de agenda van de vergadering op.

Het huishoudelijk reglement bepaalt de nadere regelen inzake de samenstelling en de werkwijze van de commissie. Artikel 6 van het Basisreglement Bestuurlijke organisatie stad Antwerpen goedgekeurd door de gemeenteraad op 25 februari 2019 (jaarnummer 130) bepaalt dat de oproeping van de raadscommissies digitaal worden verzonden. De oproeping bevat naast de uitnodiging ook de dagorde en de verwijzingen naar de ontwerpbesluiten die raadpleegbaar zijn op het digitaal

besluitvormingsplatform, de dagorde van de commissie(s) en de eventuele dossiers waarop de ontwerpbesluiten betrekking hebben.

Argumentatie

Volgende vergaderdata worden vastgelegd voor 2021.

Districtscollege Districtscollege Raadscommissie Districtsraad 11 januari 2021 25 januari 2021 19 januari 202 26 januari 2021 8 februari 2021 22 februari 2021 16 februari 2021 23 februari 2021 8 maart 2021 22 maart 2021 16 maart 2021 23 maart 2021 12 april 2021 26 april 2021 20 april 2021 27 april 2021

3 mei 2021 17 mei 2021 11 mei 2021 18 mei 2021

7 juni 2021 21 juni 2021 15 juni 2021 22 juni 2021 5 juli 2021

16 augustus 2021

6 september 2021 20 september 2021 14 september 2021 21 september 2021 4 oktober 2021 18 oktober 2021 12 oktober 2021 19 oktober 2021 8 november 2021 22 november 2021 16 november 2021 23 november 2021 6 december 2021 20 december 2021 14 december 2021 21 december 2021

Financiële gevolgen Nee

Strategisch kader

Dit besluit past in de realisatie van volgende doelstellingen/projecten:

 9 - Decentralisatie

 2BER01 - Berchem is een actief, bewust en leefbaar district

 2BER0103 - Berchem is een verantwoordelijk district

 2BER010304 - Berchem voldoet aan zijn verplichtingen en zorgt voor een begroting in evenwicht

Besluit

Artikel 1

De districtsraad neemt kennis van de vergaderdata voor 2021.

Artikel 2

Dit besluit heeft in principe geen financiële gevolgen.