• No results found

44

medewerker juridische dienstverlening getrouwd, 2 kinderen (13 en 10 jaar) Hoorn

verstandig concreet gemakzuchtig pragmatische generatie / patatgeneratie

“Ik houd van een gestructureerd en georganiseerd leven. Als bepaalde dingen onduidelijk zijn, word ik al gauw onzeker.”

DRIJFVEREN

Traditie Zekerheid

PERSOONLIJKE VERBETERPUNTEN

• Minder in de stress raken als dingen ineens anders lopen • Op het werk vaker opkomen voor zijn eigen belang • Meer tijd met zijn vrouw doorbrengen

FRUSTRATIES

• De reorganisatie op zijn werk, wat leidt tot onzekerheid over de toekomst van zijn werk • Collega’s die bepaalde afspraken niet nakomen • Niet wetend hoe een nieuw aangeschaft product werkt

COMPETENTIES Veerkrachtig Gevoelig Introvert Extravert Behoudend Onderzoekend Uitdagend Aanpassend Flexibel Doelgericht BIO

Bas: een echte doorsnee Nederlandse burger, met als motto: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Bas houdt er van als zaken duidelijk zijn; iets waar hij naar streeft gedurende zijn werk. Het geeft hem bijvoorbeeld veel voldoening als hij erin slaagt de rechten en plichten begrijpbaar te maken voor een klant. Hiervoor krijgt hij regelmatig complimenten. Net als op het werk, is er thuis een duidelijke en gestructureerde taakverdeling. Om 19.00 uur staat zowat altijd het eten klaar (door zijn vrouw die veelal in de avonduren werkt), waarna Bas of een van zijn kinderen de vaat opruimt. Aansluitend sluit hij de avond veelal achterovergeleund en al televisiekijkend af. Dit doet hij samen met zijn vrouw - virtueel.

Ontspannen - ook bij de serieuzere documentaires, series of films. Deze audiovisuele content krijgt hij voorgeschoteld door zijn persoonlijke TV-assisent, de afgelopen tijd veelal in de vorm van zijn vrouw. De content sluit vrijwel altijd aan bij wat hem zoal bezig houdt. En het is lekker gemakkelijk - hij hoeft niet meer te zoeken naar een speld in een hooiberg.

Google en Apple zijn leidende technologiegiganten en “doen het voor u”. Ze richten zich op ketenintegratie. Voor Google en Apple betekent dit dat de verschillende partijen in hun organisatie veel meer informatie tot hun beschikking hebben en beter op elkaar kunnen afgestemd worden (Pink Elephant, z.j.). Voor de klant betekent het dat één enkele partij hem helemaal van dienst kan zijn, wat uiteindelijk leidt tot een optimale klantenservice. Het doel van de technologiegiganten is om over te komen als een hechte vriend, die de klant aan het handje meeneemt. Het verhaal die de technologiegigant ‘deelt’ met de klant wordt bewaard en op bepaalde momenten aan hem of haar inzichtelijk gemaakt. Het op reguliere basis ophalen van fijne herinneringen geeft de klant een gevoel van zekerheid.

Het vrijgeven van de persoonlijke gegevens is de prijs die wordt betaald voor het gebruik maken van de diensten - in dit geval het aanbieden van gepersonaliseerde audiovisuele content. Omdat het gratis is, wordt de gebruiker echter wel gebombardeerd met ‘branded content’ waarin een merkuiting is versmolten (UBS, z.j.). Deze boodschappen verschijnen op ‘weggewerkte’ schermen in de omgeving, de zogenaamde ‘ambiente technologieën’. Posters in bushokjes zijn in 2025 vervangen door panelen die op het individu gerichte boodschappen vertonen. De panelen herkennen het individu aan een van de mobiele devices (of mediadragers) die hij of zij bij zich draagt. De devices fungeren als tracker en koppelen zich ongevraagd aan elkaar (Van den Berg, z.j.).

leefomgeving

3.3.2.

Duidelijkheid en zekerheid zijn de sleutelwoorden die verbonden zijn met het leven van de doorsnee burger. Technologiegiganten spelen hierop in door iedere burger, die gebruik maakt van hun breed scala aan producten en diensten, figuurlijk aan de hand mee te nemen. De giganten spreken, middels de technologie, op een menselijke manier tot de gebruiker. De gebruiker moet een gevoel van geborgenheid ervaren.

De burger is een gemaksmens en laat zich geleiden door de technologiegiganten. Dit doen zij door op de juiste momenten de burger van gepersonaliseerde ‘call to actions’ en informatie te voorzien. Zeker in het begin is het belangrijk dat dit gebeurt in een bepaald patroon, opdat de burger weet op welke momenten hij iets kan verwachten en hij niet voor verassingen komt te staan. Op deze manier raakt hij gewend aan de technologie, die op den duur ingelijfd zal worden.

Indien de vertrouwensband zodanig goed is, kan de technologie vaker net een stapje voorlopen op de gebruiker en het gedrag van hem of haar een duwtje in de goede richting geven.

Het kleurenpalet heeft een retro en authentieke uitstraling, wat refereert naar de drijfveer traditie. Door de authentieke uitstraling zal hetgeen betrouwbaar en vertrouwd overkomen. De blauwe en lieflijke lila kleuren moeten de gebruiker een beheerst en kalm gevoel geven.

Het kiezen van audiovisuele content is in dit scenario verleden tijd. De keuze is aan de content provider; een belangrijke taak die voor dit scenario is toebedeeld aan Apple; in 2025 marktleider op het gebied van schermtechnologie. Naast de content zorgt Apple uiteraard ook voor de technologische verwezenlijking waarop de content te bekijken is. Een iPhone, iPad, iWatch en iTV - in de vorm van een groten glazen plaat - zijn de standaard. Ook in openbare ruimtes zijn Apple’s hardware, software en fysieke schermen naadloos opgenomen in de omgeving. Door dit door Apple gedomineerde netwerk zijn het traceren van iedere burger en het koppelen van devices erg gemakkelijk. Alles komt binnen bij één partij.

Iedere burger met een Apple ID-account heeft toegang tot de ‘tvAssistent’. De tvAssistent is een virtuele ‘personal assistent’ op het scherm, die de gebruiker door en door kent en op basis daarvan audiovisuele content voorschotelt. Kort samengevat is de tvAssistent een slim databasemanagementsysteem die een database aan audiovisuele content analyseert en beheert. In deze database is een breed scala aan door andere samenwerkende partijen geproduceerde content te vinden. De tvAssistent is een virtuele persoonlijkheid en doet de suggestie wekken dat hij of zij een eigen bewustzijn heeft. Er wordt hierbij gestreefd naar het slagen van de ‘Turingtest’. De gebruiker is dan niet meer in staat te bepalen of zijn gesprekspartner een mens of een machine is, zoals in de film Ex Machina.

Technologische invulling

3.3.3.

[3.15] Individuele profielpagina

In welke gedaante de assistent tevoorschijn komt is bepaald aan de hand van de gebruiker’s gedachten en gedragingen. Het moet echter niet te veel wisselen; de vertrouwens band door gewenning is immers belangijk. Omdat we onze gedachten niet altijd zomaar kunnen uitschakelen, kan de gebruiker de assistent ook vragen te veranderen van gedaante.

[3.16] Notificaties op mobiele devices

Om het gedrag van de gebruiker in kaart te brengen is het te allen tijde dragen van een device noodzakelijk. De tvAssistent zal hem ook via deze devices - op de juiste tijden - toespreken.

Zoals gezegd houden technologiegiganten iedere individuele burger op onzichtbare wijze nauwlettend in de gaten. Zoekmachine Google is een belangrijke bron van informatie, waarmee wetenschappers niet alleen kunnen onderzoeken ‘wat’ mensen denken maar ook ‘hoe’ mensen denken (zoals in de film Ex Machine). Daarnaast bevatten vele (scherm)technologieën emotieherkenningstechnieken, waarmee de gebruiker’s reactie op de toegezonden informatie gelijk wordt gemeten. Al deze informatie wordt naar de tvAssistent gestuurd, die vervolgens dienst doet als een brug tussen mens en machine. De door de tvAssistent samengestelde kijkplanning wordt op menselijke wijze gepresenteerd, net zoals de vaste omroepsters dat deden in de jaren ‘70.

De tvAssisent verschijnt automatisch op een van de persoonlijke devices, veelal op de grote exemplaren in huis omdat deze de ‘echtheid’ van het personage bevorderen. Daarnaast vindt de daadwerkelijke kijkpraktijk veelal op het grote scherm plaats, zodat de gebruiker achterovergeleund op de bank kan kijken.

Het vertrouwen die de gebruiker moet krijgen in zijn of haar tvAssistent is een belangrijk aandachtspunt. De tvAssistent ‘kijkt’ namelijk op reguliere basis bij de gebruiker in huis. Het zal moeten aanvoelen als een vertrouwde verschijning, als een vast baken in de avond. In welke gedaante de assistent tevoorschijn komt is bepaald aan de hand van de gebruiker’s gedachten en gedragingen, waarbij de gebruiker de assisten ook kan ‘inwisselen’.

[3.17] Samen verhalen maken en bewaren

Het doel van de content provider is om over te komen als een hechte vriend. Net zoals dat gebeurd bij het opbouwen van vertrouwensbanden met vrienden zullen de content provider en kijker gezamenlijk activiteiten ondernemen en bewaren - in dit geval kijkactiviteiten.

Op bepaalde moment zullen de (mooie) herinneringen voor de geest gehaald worden. Bijvoorbeeld bij een bepaald jubileum of wanneer de gebruiker eventjes afwezig is. In het verhaal wat de content provider brengt staat de gebruiker centraal; de content provider staat aan zijn zijde.

De vorm waarin het verhaal wordt gegoten is - heel typerend - in een fotoboek. In 2025 is dit in plaats van een papieren exemplaar een boek met flexibele ‘displays’ als pagina’s. Met een en hetzelfde ‘traditionele’ boek kunnen dus verschillende bronnen worden geraadpleegd.

Vrijwel iedere dag komt Bas tussen 17:30 en 18:00 uur thuis; een gerenoveerd appartement in een oud fabriekspand die hij deelt met zijn vrouw en twee kinderen. Zijn iWatch geeft altijd keurig aan op welk moment hij het beste kan vertrekken opdat hij zo min mogelijk last heeft van de files. Eenmaal bij binnenkomst licht de iPad op het aanrecht op. Blijkbaar heeft het device Bas zijn thuiskomst opgemerkt en heeft hij iets te vertellen. Het blijkt een artikel over ‘de angst voor terrorisme’ te zijn. Bas is direct geboeid door wat er op het scherm van zijn iPad te zien is, waardoor hij niet meer op- of omkijkt. Na zo’n drukke werkdag een zwaar doch interessant onderwerp, denkt Bas; iets wat hem de afgelopen dagen ook op het werk bezighoudt.

Zodra Bas klaar is met lezen, verschijnt zijn tvAssistent in de keuken. Na een vraag over hoe zijn dag was (ook al weet ze dit eigenlijk al), vervolgt ze met: “Bas, je las net een interessant artikel over terrorismebestrijding. Over dit onderwerp is een hooggewaardeerde serie gemaakt, genaamd Homeland. Vanavond ben je vrij dus ik heb aflevering één van het eerste seizoen al voor je klaarstaan. Aansluitend heb ik een wat luchtigere documentaire voor je uitgekozen, over ??? Daar heb je vanochtend op de iPad iets over gelezen, weet je nog?!” Bas knikt instemmend, waarna zijn assistent vervolgt met: “Je moet over een uurtje nog even lekker met je gezin avondeten. Na het opruimen van de vaat reken ik op je, oke?!” Er verschijn een glimlach op Bas zijn gezicht en hij knikt instemmend.

Storyboard

Na het avondeten moet Bas zijn vrouw helaas gedag zeggen. Doordat zijn tvAssistent haar gestalte heeft aangenomen, krijgt Bas het gevoel dat ze er toch een beetje bij is.

De aanwezigheid van zijn dochters vindt hij prettig; ze kijken vaak in dezelfde ruimte naar hun eigen audiovisuele content. Hoewel zijn dochters fysiek aanwezig zijn, krijgt hij met name van zijn oudste dochter weinig respons terug. Ze is het grootste gedeelte van de dag druk bezig met haar iPhone, waarmee ze altijd in contact staat met haar vrienden. Naast deze en vele andere functies doet het dienst als televisiescherm. Bas kijkt liever op het grote scherm in de woonkamer, dat zorgt toch voor een meer overweldigende kijkbeleving.

Na nauwelijks een antwoord terug te krijgen van zijn dochter, besluit Bas maar gauw op de bank neer te ploffen. Zijn tvAssistent verschijnt: “Hi Bas, goed dat je er bent. We gaan een interessante kijkavond tegemoet. Ik start zometeen de eerste aflevering van het eerste seizoen van Homeland voor je, wat een klein uurtje duurt.” Bas knikt instemmend en vraagt de assistent of ze wat meer uitleg over de gehele serie wil geven. Als de assistent kort wat heeft verteld vervolgt ze met haar kijkplanning: “Daarna heb je, als je dat wilt, even tijd om iets anders te doen en dan heb ik nog iets leuks voor je in petto... Ben je er klaar voor?” Bas knikt: “Ja hoor, start maar!” De glazen wand wordt geblindeerd en zijn assistent wenst hem veel kijkplezier; de kijkavond kan beginnen.

literatuurlijst