• No results found

www.nordhessen-zum-anklicken.de

De MeineCardPlus geldt alleen binnen de grijs gemarkeerde gebieden. Bij gebruik van een lijn waarvan de haltes volledig of deels buiten het grijze gebied liggen, kunnen er extra kosten ontstaan.

86 87 Geachte gast,

Met de diensten die vallen onder de VOORDEELKAART MEINECARDPLUS bieden de deelnemende logiesverstrekkende bedrijven en particuliere verhuurders, de deelnemende dienstenpartners en de plaatsen en regio‘s in Noord-Hessen, het land van Grimm, bijzondere diensten en voordelen die uw verblijf tot een bijzondere belevenis maken. Daaraan dragen ook duidelijke afspraken over de wederzijdse rechten en plichten bij, die wij met u in de vorm van de onderstaande gebruiksvoor-waarden voor de kaart willen maken. Leest u deze voorgebruiksvoor-waarden alstublieft zorgvuldig door voor u de MEINECARDPLUS in ontvangst neemt en voordat u van de diensten gebruik maakt.

1. Definities, deelnemers, onderwerp van deze gebruiksvoorwaarden

1.1. Uitgever van de VOORDEELKAART en contractpartner van de kaartgebruiksovereenkomst met de kaarthouder is Regionalmanagement Nordhessen GmbH, Ständeplatz 13, 34117 Kassel, hieronder afgekort als ´RMN´.

1.2. Deze gebruiksvoorwaarden regelen zowel de voorwaarden voor het gebruik van de MEINECARDPLUS / MEINECARDPLUS DIGITAL zelf, als ook – in dit opzicht in aanvulling op de eventueel door de kaarthouder te sluiten aanvullende overeenkomsten met de dienstenpartners - de juridische en contractuele relatie met de dienstenpartners.

1.3. De dienstenpartner en daarmee de aanbieders, van de met de VOORDEELKAART telkens overeengekomen diensten, zijn die aanbieders op het gebied van recreatie, zoals instellingen, bedrijven, vervoerders, verenigingen, zelfstandigen, ondernemers en voorzieningen, die de bedoelde diensten aan de kaarthouder leveren, hierna ‘dienstenpartners’ genoemd.

Zij worden in het actuele dienstenoverzicht bij de MEINECARDPLUS / MEINECARDPLUS DIGITAL met naam genoemd als dienstenpartner.

1.4. Dienstenpartners, dienstenverleners of aanbieders van de met de VOORDEELKAART beloofde diensten zijn niet RMN of de gastgevers, voor zover het niet hun eigen dienstenaanbod betreft.

1.5. Met het begrip ‘MEINECARDPLUS wordt hierna die versie van de VOORDEELKAART IN PAPIERVORM bedoeld, die de gast gratis ontvangt van zijn gastgever.

1.6. Met het begrip MEINECARDPLUS DIGITAL wordt hierna die versie van de MEINECARDPLUS bedoeld in de vorm van een extra digitale kaart, die de kaarthouder via de WEBSITE WWW.GRIMMHEIMAT.DE kan activeren en gebruiken.

De kaarthouder kan na ontvangst van de MEINECARDPLUS in de papiervorm de digital kaart via the WEBSITE WWW.

GRIMMHEIMAT.DE gratis activeren: Vervolgens kan de kaarthouder aanvullend en parallel aan het gebruik van de papieren MEINECARDPLUS, MEINECARDPLUS DIGITAL gratis gebruiken.

1.7. Met het begrip ‘VOORDEELKAART’ wordt hierna zowel de MEINECARDPLUS als ook de MEINECARDPLUS DIGITAL bedoeld.

1.8. Met ‘gastgevers’ worden hierna de commerciële logiesverstrekkende bedrijven, verhuurders van vakantiewoningen en particuliere verhuurders bedoeld, die deelnemen aan het programma van de VOORDEELKAART en de gast de MEINECARDPLUS ter hand stellen.

1.9. De gast, die de VOORDEELKAART ontvangt van zijn gastgever, en op wiens naam de kaart is gesteld, wordt hierna aangeduid als de ‘kaarthouder’. Hij heeft het recht gebruik te maken van de middels de VOORDEELKAART aangeboden diensten.

1.10. Alle gasten van de deelnemende gastgevers mogen gebruik maken van de kaart. Meereizende kinderen mogen tot aan hun 3e levensjaar gratis gebruik maken van de kaartgerelateerde diensten van de dienstenpartner, voor zover de volwassen begeleider van het kind / de kinderen als kaarthouder zijn gebruiksrecht kan aantonen. Verwanten van kaarthouders bij de gastgevers en hun gezinnen zijn niet gerechtigd tot het gebruik van de kaart, als deze in dezelfde huishouding hun hoofdwoonplaats hebben.

1.11. De ‘periodes van de diensten’ van de VOORDEELKAART betreffen de volledige duur van het verblijf van de gast bij de gastgever. De geldigheid van de VOORDEELKAART is beperkt tot de gebruiksdagen (0 tot 24 uur) per overnachting. Deze begint met het uitreiken door de gastgever op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek om 24 uur.

2. Juridische grondslag, dienstgerelateerde verplichtingen van de dienstenpartners, verhouding van de kaartgerelateerde diensten tot andere diensten van de dienstenpartners, informatie en toezeggingen van derden

2.1.Door de uitgifte en het gebruik van de VOORDEELKAART ontstaat met betrekking tot de diensten door de dienstenpartner zelf geen contractuele schuldverbintenis tussen de kaarthouder en de gastgevers resp. RMN. De gastgever zelf heeft met betrekking tot de diensten van de dienstenpartners geen dienstgerelateerde plichten, noch als contractuele hoofdverplichting, noch als contractuele secundaire verplichting. Datzelfde geldt voor RMN als uitgever van de VOORDEELKAART. In het bijzonder bekleden de gastgevers en RMN niet de positie van organisator van pakketreizen of reisbureau. Door het gebruik van de kaart blijven de juridische relatie met de kaarthouder als gast van de gastgever en de met deze gemaakte afspraken met betrekking tot de gebruikmaking van het verblijf en de overige diensten onaangetast.

2.2. Het contract met de kaarthouder over de diensten wordt afgesloten met de desbetreffende aanbieder (dienstenpartner) van de dienst. Alle dienstenpartners zijn in detail vermeld in het dienstenoverzicht bij de VOORDEELKAART, de zogeheten

‘recreatiegids’, die de kaarthouder ontvangt van de gastgever bij overhandiging van de VOORDEELKAART en die ook te vinden is op de website: http:// www.MEINECARDPLUS.de. Tot het leveren van de desbetreffende dienst is jegens de kaarthouder uitsluitend de betreffende dienstenpartner, niet RMN resp. de gastgever verplicht, tenzij het aanbiedingen van henzelf betreft.

2.3. De juridische partner ten aanzien van de diensten is uitsluitend de desbetreffende dienstenpartner als aanbieder. RMN en de gastgever hebben geen enkele verplichting tot het leveren van diensten of informatie met betrekking tot diensten van de VOORDEELKAART, tenzij de gastgever zelf tegelijkertijd ook een dienstenpartner is. RMN en de gastgevers zijn niet aansprakelijk voor opgaven van diensten en prijzen, de diensten zelf of voor schade aan personen of zaken in verband met het leveren van de diensten.

2.4. Voor de juridische en contractuele relatie tussen de kaarthouder en de dienstenpartner ten aanzien van de met de VOORDEELKAART toegezegde diensten gelden in aanvulling op de gebruiksvoorwaarden voor de kaart, voor zoverre officieel overeengekomen of algemeen geldend volgens wettelijke bepalingen, daarnaast ook de handelsvoorwaarden en / of leverings- resp. vervoersvoorwaarden van de dienstenpartner als aanbieder en de op de desbetreffende overeenkomst van toepassing zijnde wettelijke bepalingen.

2.5. De diensten die zijn overeengekomen met de MEINECARDPLUS en de MEINECARDPLUS DIGITAL volgens het actuele dienstenoverzicht zijn geen toeristische hoofddienst binnen het bestek van andere contractuele diensten van de gastgever of van RMN. Gastgever en RMN bekleden dienovereenkomstig met betrekking tot de kaartgerelateerde diensten niet de positie van organisator van pakketreizen in wettelijke zin, hetzij dat de diensten samen met andere diensten van de gastgever volgens de bepalingen van § 651a lid 2 BGB [Duits Burgerlijk Wetboek] een totaalpakket van reisgerelateerde diensten vormen of door de aanbieder nadrukkelijk zó worden aangeboden.

2.6. De gastgevers zijn door RMN niet gemachtigd om afspraken te maken die afwijken van deze gebruiksvoorwaarden, of informatie te geven of toezeggingen te doen die van het actuele dienstenoverzicht van de kaart afwijken, hiermee in tegenspraak zijn of daar bovenuit gaan. Dit geldt eveneens voor de dienstenpartners, uitgezonderd voor zover de informatie, afwijkende overeenkomst of toezegging betrekking heeft op hun eigen dienst.

3. Sluiten van de gebruiksovereenkomst voor de kaart, kaartafgifte, kosteloosheid

3.1. Met het aanbod betreffende de feitelijke overhandiging van de MEINECARDPLUS in papiervorm biedt RMN, vertegenwoordigd door de gastgever, de kaarthouder bindend aan, de gebruiksovereenkomst voor de kaart af te sluiten op basis van deze gebruiksvoorwaarden en het actueel geldende dienstenoverzicht. De gebruiksovereenkomst voor de kaart met de kaarthouder op basis van deze gebruiksvoorwaarden komt tot stand met de inontvangstneming van de MEINECARDPLUS door de kaarthouder. Met de inontvangstneming van de MEINECARDPLUS accepteert hij deze gebruiksvoorwaarden voor de kaart.

3.2. Als uitgever van de VOORDEELKAART organiseert en beheert RMN uitsluitend het kaartsysteem en verplicht de aangesloten dienstenpartners van hun kant tot het leveren van diensten aan de kaarthouder.

In aanvulling op de MEINECARDPLUS in papiervorm kan de kaarthouder gebruik maken van de MEINECARDPLUS DIGITAL, zie § 1.6 De barcode op de MEINECARDPLUS en de MEINECARDPLUS DIGITAL bevatten actuele informatie over de op de VOORDEELKAART opgeslagen gegevens, zoals reeds bezochte plaatsen, voor- en achternaam, kaartnummer, aankomst- en vertrekdatum en eventuele medereizigers.

3.3. Zowel de MEINECARDPLUS als ook de MEINECARDPLUS DIGITAL zijn voor de kaarthouder kosteloos.

4. MEINECARDPLUS DIGITAL – kaartactivering op de WEBSITE www.grimmheimat.de, specifike verantwoordelijk heden van de kaarthouder van de MEINECARDPLUS DIGITAL

4.1. Voorwaarde voor het gebruik van de MEINECARDPLUS DIGITAL is, dat de kaarthouder zich op op de WEBSITE www.grimmheimat.de met de vereiste informatie registreert.

4.2. Er kan geen aanspraak worden gemaakt op activering van de MEINECARDPLUS DIGITAL. De kaarthouder kann alleen gebruik maken van de MEINECARDPLUS DIGITAL indien hij eerst de gebruiksvoorwaarden voor de kaart heeft geaccepteerd bij de ontvangst van de MEINECARDPLUS. Voordat de kaarthouder wordt opnieuw op deze gebruiksvoorwaarden op the WEBSITE www.grimmheimat.de voor de kaart gewezen.

4.3. De kaarthouder is verplicht bij de activering zijn volledige voor- en achternaam (echte naam) en het kaartnummer van de MEINECARDPLUS te gebruiken voor het aanmeldne. De gebruiker moet voor RMN als aanbieder van de website identificeerbaar zijn als de echte persoon. De echte naam is niet zichtbaar voor andere gebruikers of derden. (Elke kaarthouder kan echter ook medereizigers uit zijn gezin / groep met eigen kaarten in de app bekijken.) We verwijzen aanvullend op de bepalingen rondom gegevensbescherming van de website, die de gebruiker accepteert wanneer hij de MEINECARDPLUS DIGITAL op de website activeert.

4.4. De aanbieder van de WEBSITE www.grimmheimat.de garandeert niet dat de op de website vermelde inhoud juist, volledig of te allen tijde actueel is.

4.5. Het is de kaarthouder niet toegestaan zijn persoonlijke toegang tot de MEINECARDPLUS DIGITAL voor gebruik door derden door te geven. Hij is verplicht, zijn inloggegevens en zijn kaartnummer geheim te houden en te beschermen tegen gebruik door derden (met uitzondering van meereizende gasten).

4.6. De kaarthouder kan zijn activering annuleren door zijn verklaring van toestemming in te trekken in het inloggebied te maken. De gebruikersgegevens voor de MEINECARDPLUS DIGITAL worden daarmee ook verwijderd en de functionaliteit van de MEINECARDPLUS DIGITAL vervalt. Onafhankelijk hiervan kann de kaarthouder de MEINECARDPLUS blijven gebruiken.

4.7. Na afloop van de periode van de diensten van de MEINECARDPLUS vervalt de toegang tot de MEINECARDPLUS DIGITAL on de website automatisch. Er kan niet meer worden ingelogd. De gebruikersgegevens voor de MEINECARDPLUS DIGITAL worden daarmee ook verwijderd.

4.8. Indien zich een zwaarwegende reden voordoet, bijvoorbeeld een ernstige overtreding van deze gebruiksvoorwaarden is RMN als aanbieder gerechtigd de kaarthouder de toegang tot de MEINECARDPLUS DIGITAL met onmiddellijke ingang zonder inachtneming van een bepaalde termijn te ontzeggen.

4.9. Beëindigen of wijzigen van de WEBSITE MEINECARDPLUS DIGITAL.

4.9.1. RMN is gerechtigd, te allen tijde veranderingen aan te brengen on de WEBSITE MEINECARDPLUS DIGITAL.

4.9.2. RMN is gerechtigd, zijn dienstverlening met de aangeboden MEINECARDPLUS DIGITAL met inachtneming van een aankondigingstermijn van twee weken te beëindigen. Bij beëindiging van de MEINECARDPLUS DIGITAL is RMN gerechtigd, maar niet verplicht, alle door de gebruikers ingevoerde inhoud te wissen. In de berichtgeving over de beëindiging zullen de gebruikers hier opnieuw op worden gewezen.

GEBRUIKSVOORWAARDEN

88 89 5. Aard en omvang en beperkingen van de diensten, uitsluiting van gebruik; geldigheidsduur van de VOORDEELKAART

5.1. Met de overhandiging van de MEINECARDPLUS heeft de kaarthouder de mogelijkheid aanspraak te maken op de diensten die zijn genoemd in het dienstenoverzicht van de VOORDEELKAART. Aard en omvang van de diensten voor de kaarthouder beperken zich uitsluitend tot het dienstenoverzicht dat geldig is op het moment dat de kaart wordt verstrekt, den dat de kaarthouder samen met de MEINECARDPLUS wordt overhandigd of algemeen gepubliceerd of bekendgemaakt is.

5.2. De dienstenpartners zijn tot het leveren van de diensten slechts met inachtneming van de algemene condities van hun zakelijke activiteiten verplicht, in het bijzonder met inachtneming van aangekondigde periodes van de diensten, openingstijden en algemene voorwaarden voor de diensten (bijv. weersomstandigheden).

5.3. Voor zover de diensten van de VOORDEELKAART buiten het actuele dienstenoverzicht bij de gratis VOORDEELKAART ook in andere reclamedocumenten (overzichten van gastgevers, folders, catalogi, websites) beschreven zijn, geldt voor de gebruikmaking van deze diensten door de kaarthouder uitsluitend de beschrijving van de diensten in het actuele dienstenoverzicht bij de VOORDEELKAART. Dat geldt vooral voor zover de beschrijving in het dienstenoverzicht bij de Voordeelkaart afwijkt van degelijke, elders vermelde dienstenbeschrijvingen.

5.4. De dienstenpartners kunnen de bekendgemaakte diensten geheel of gedeeltelijk, in het bijzonder qua tijd, beperken, voor zover hier zakelijke redenen bestaan. Hiertoe behoren in het bijzonder belemmering van de diensten door weersomstandigheden, overheidsvoorschriften of verplichtingen, onderhoudswerkzaamheden en reparaties, maatregelen ten behoeve van de verkeersveiligheid, overmatige toeloop of het overvol zijn van faciliteiten en andere, soortgelijke zakelijke redenen.

5.5. RMN als uitgever van de kaart en de dienstenpartners kunnen kaarthouders en andere gebruiksgerechtigden geheel of gedeeltelijk, tijdelijk of permanent uitsluiten van gebruik, als deze niet voldoen aan specifieke persoonlijke eisen (bijv.

gezondheidseisen of eisen aan kleding en uitrusting), als door het concrete gebruik gevaar te verwachten is voor de kaarthouder, derden of de faciliteiten van de dienstenpartner. Datzelfde geldt als de kaarthouder zich tijdens het gebruik niet houdt aan wettelijke voorschriften, veiligheidsvoorschriften, gebruiksvoorschriften of instructies van toezichthouders of zich op een andere manier dusdanig in strijd met de overeenkomst gedraagt dat uitsluiting objectief en zakelijk gezien gerechtvaardigd is.

5.6. Bij het beperken van een te verlenen dienst volgens punt 5.4. of 5.5. of een gerechtigde uitsluiting volgens punt 5.5. kan de kaarthouder van de VOORDEELKAART generlei aanspraak maken op rechten.

5.7. Op de diensten van de voordeelkaart kan conform 1.11 uitsluitend aanspraak worden gemaakt tijdens het verblijf van de kaarthouder bij een deelnemende gastgever binnen de geldende ruimtelijke kaders van de voordeelkaart. Een recht op overdracht van de voordeelkaart en / of de diensten ervan op een toekomstig verblijf of andere personen bestaat niet.

6. Gebruikmaking van de VOORDEELKAART, verplichtingen en aansprakelijkheid van de kaarthouder

6.1. Voor gebruikmaking van de diensten is de kaarthouder verplicht het origineel van de MEINECARDPLUS in papiervorm te laten zien of de MEINECARDPLUS DIGITAL op eindapparatuur te tonen en de kaart vóór gebruikmaking van de dienst ter elektronische of visuele controle aan de dienstenpartner te overleggen.

6.2. Het is de eigen verantwoordelijkheid van gebruikers van de MEINECARDPLUS DIGITAL ervoor te zorgen dat de accu van de eindapparatuur bij controle voldoende is opgeladen.

6.3. Daarnaast moet de kaarthouder van de MEINECARDPLUS DIGITAL er zelf voor zorg dragen dat zijn eindapparatuur toegang heeft tot internet. Alleen dan kan hij de MEINECARDPLUS DIGITAL op zijn eindapparaat tonen, om de controle hiervan mogelijk te maken voordat van de diensten gebruik wordt gemaakt. Indien hij daar technisch niet toe in staat is, mag de dienstenpartner de levering van de dienst weigeren. Dat geldt ook bij een defect eindapparaat of wanneer er door de regionale omstandigheden ter plaatse geen internetverbinding mogelijk is. De dienstenpartners zijn niet verplicht kaarthouders toegang te verschaffen tot W-LAN of eindapparatuur. RMN raadt daarom aan, de MEINECARDPLUS altijd aanvullend in papiervorm mee te nemen.

6.4. De kaarthouder is verplicht desgewenst een geldig legitimatiebewijs met foto te tonen. Indien hij daar niet toe in staat is, mag de dienstenpartner de levering van de dienst weigeren. Bij leeftijdsafhankelijke diensten en voordelen voor de kaarthouder of zijn hiertoe gerechtigde familieleden kan de dienstenpartner een passend bewijs van leeftijd verlangen.

6.5. Bij diefstal, verlies of defect van de voordeelkaart is de kaarthouder verplicht dit voorval onmiddellijk bij de gastgever te melden, zodat de gastgever deze VOORDEELKAART kan blokkeren. Vervolgens ontvangt de kaarthouder van de gastgever kosteloos een nieuwe VOORDEELKAART voor de periode van de diensten.

6.6. De kaarthouder is jegens RMN resp. de gastgever en de dienstenpartners aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit misbruik van de VOORDEELKAART door hemzelf of door derden, die door zijn schuld oorzakelijk of medeoorzakelijk tot stand is gekomen.

6.7. Bij misbruik of bij verdenking van misbruik zijn de dienstenpartners gerechtigd het kaartnummer van de MEINECARDPLUS evenals de voor- en achternaam te noteren en aan RMN door te geven, zodat RMN de VOORDEELKAART kan blokkeren.

6.8. Bij verdenking van misbruik van de VOORDEELKAART door derden is de kaarthouder verplicht dit onverwijld aan zijn gastgever te melden.

6.9. De kaart biedt geen recht op verzekeringsuitkeringen. Het is de verantwoordelijkheid van de kaarthouder om zijn verzekeringsdekking, met name voor ongevallen in samenhang met gebruikmaking van kaartgerelateerde diensten, voor repatriëringskosten bij ongevallen of ziekte te controleren en te regelen.

6.10. Het is de verantwoordelijkheid van de kaarthouder om zijn persoonlijke geschiktheid en voorwaarden, met name m.b.t.

gezondheidsaspecten en wettelijke voorschriften, die voorwaarde zijn voor gebruikmaking van kaartgerelateerde diensten, zelf te controleren en daar de juiste conclusies uit te trekken.

7. Technische verplichtingen van RMN

7.1. RMN draagt er zorg voor dat het technische systeem dat ten grondslag ligt aan de VOORDEELKAART altijd ter beschikking staat. De kaarthouder kan echter geen aanspraak maken op een permanente beschikbaarheid van de dienst, zoals de WEBSITE MEINECARDPLUS DIGITAL. Onderhoudswerkzaamheden kunnen ertoe leiden dat de dienst (barcode op de VOORDEELKAART) en de WEBSITE MEINECARDPLUS DIGITAL tijdelijk niet bereikbaar zijn. RMN raadt de kaarthouder daarom aan, de MEINECARDPLUS altijd aanvullend in papiervorm mee te nemen.

7.2. Door de wijze waarop het internet is vormgegeven, heeft RMN geen invloed op de gegevensoverdracht op het internet en accepteert geen verantwoordelijkheid voor de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van telecommunicatienetwerken, datanetwerken en technische installaties van derden buiten het eigen communicatienetwerk. Storingen door overmacht kunnen RMN niet worden aangerekend.

7.3. RMN is niet aansprakelijk voor de veiligheid en de bestendigheid van de datacommunicatie die via communicatienetwerken van derden, zoals internetproviders, loopt, en niet voor storingen in de gegevensoverdracht die ontstaan door technische fouten of configuratieproblemen van de kant van de kaarthouder.

8. Geschillenbeslechting

8.1. De Europese Commissie stelt een platform ter beschikking voor buitengerechtelijke geschillenbeslechting (Art. 14, lid 1 ODR-VO). Gebruikers hebben hier de mogelijkheid een geschil vooreerst zonder tussenkomst van een rechtbank oplossen.

Het geschillenplatform is te vinden via de link: http: / / ec.europa.eu / consumers / odr.

8.2. Ons e-mailadres is: info@meinecardplus.de

9. Voorbehoud van wijzigingen met betrekking tot de kaartgerelateerde diensten en gebruiksvoorwaarden voor de kaart 9.1. RMN als uitgever van de VOORDEELKAART en de dienstenpartners als aanbieders van de diensten behouden het recht, deze gebruiksvoorwaarden voor de kaart en het dienstenoverzicht van tijd tot tijd om zakelijke redenen te wijzigen en deze documenten aan te passen aan de technische en juridische ontwikkelingen.

9.2. Voor de kaarthouder geldt te allen tijde de op het moment van uitgifte van de MEINECARDPLUS vermelde versie van de gebruiksvoorwaarden van de kaart en het dienstenoverzicht. Wijzigingen na afgifte van de MEINECARDPLUS zijn niet van toepassing voor de geldigheidsduur die van toepassing is voor de desbetreffende kaarthouder, voor zover deze voor hem nadelig zijn.

9.3. Daarnaast volgen de voorbehouden van wijziging de handelsvoorwaarden van de dienstenpartners als aanbieders, voor zover deze rechtsgeldig overeengekomen zijn en dienaangaande toegestane bepalingen bevatten, en verder de wettelijke bepalingen.

10. Toepasselijk recht

10.1. Voor de hele juridische en contractuele relatie tussen RMN en de kaarthouder in het kader van de kaart-gebruiksovereenkomst en tussen de kaarthouder en de dienstenpartner in het kader van de contractuele en gebruiksrelatie

10.1. Voor de hele juridische en contractuele relatie tussen RMN en de kaarthouder in het kader van de kaart-gebruiksovereenkomst en tussen de kaarthouder en de dienstenpartner in het kader van de contractuele en gebruiksrelatie