• No results found

de bevordering afdeling algemene bepalingen

In document rechtspositieregeling (pagina 52-55)

artikel 117

De bevordering is de aanstelling van een personeelslid in een functie van een graad van een hogere rang in overeenstemming met de indeling en rangschikking van de graden in de personeelsformatie.

artikel 118

§1. Een bevordering is alleen mogelijk in een vacante betrekking van de personeelsformatie.

De aanstellende overheden van de gemeente en haar ocmw kunnen, voor de betrekkingen die ze gemeenschappelijk hebben, de gezamenlijke selectie en het aanleggen van een gemeenschappelijke reserve van geslaagde kandidaten ook toepassen bij een

bevorderingsprocedure.

De vermeldingen van de gezamenlijke selectie en gemeenschappelijke reserves opgenomen in artikels 10,14,15,en 25 van deze rechtspositieregeling zijn van toepassing op de

gezamenlijke bevorderingsprocedures.

§2. Voor de deelname aan een bevorderingsprocedure komen de volgende personeelsleden in aanmerking:

1° de vast aangestelde statutaire personeelsleden die aan de bevorderingsvoorwaarden voldoen, ongeacht hun administratieve toestand;

2° de contractuele personeelsleden die aan de bevorderingsvoorwaarden voldoen, als ze aan een van de volgende criteria beantwoorden:

a) ze zijn na 1 januari 2008 aangesteld na een aanwervings- en selectieprocedure als vermeld in hoofdstuk II, afdeling III;

b) ze zijn voor 1 januari 2008 aangesteld na een externe bekendmaking van de vacature en een gelijkwaardige selectieprocedure als deze in a).

§ 3. Het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad voor betrekkingen die bestemd zijn voor leden van het managementteam brengt de personeelsleden van de interne vacature op de hoogte en doet een oproep tot kandidaatstelling met behulp van:

- e-mail;

- intranet;

- interne post;

- affiche op de werkplaatsen;

- personeelsblad;

- brief;

Personeelsleden die vanwege hun afwezigheid geen kennis kunnen nemen van de vacature binnen de termijn nodig voor de indiening van de kandidaturen, worden per post op de hoogte gebracht van de vacature.

Het vacaturebericht voor het persorgaan of tijdschrift bevat ten minste:

1° de naam van de betrekking en het bruto jaarsalaris;

2° de vermelding of de betrekking in statutair dan wel in contractueel dienstverband vervuld wordt;

3° de vermelding of de betrekking voltijds dan wel deeltijds vervuld wordt;

4° een beknopte weergave van de functievereisten op een wijze dat de kandidaten kunnen oordelen of ze in aanmerking komen;

53 5° de wijze waarop de kandidaturen worden ingediend en de uiterste datum voor de

indiening ervan; de kandidaturen kunnen ingediend worden op de volgende manieren:

a) door een per post verzonden sollicitatiebrief;

b) door het invullen van een elektronisch sollicitatieformulier;

c) door e-mail.;

6° de vermelding van het contactpunt voor meer informatie over de functie, de arbeidsvoorwaarden en de selectieprocedure.

Elke kandidaat krijgt een ontvangstmelding van zijn kandidatuur.

Tussen de bekendmaking van de vacature en de uiterste datum voor de indiening van de kandidaturen, verlopen minstens vijftien kalenderdagen. De algemeen directeur bepaalt de termijn voor de indiening van de kandidaturen rekening houdend met die algemeen geldende minimale termijn. Als met toepassing van het tweede lid de bekendmaking per post gebeurt, dan geldt de datum van de verzending per post voor alle kandidaten als datum van

bekendmaking van de vacature.

De datum van de verzending of van afgifte van de kandidatuur wordt beschouwd als de datum waarop de kandidatuur is ingediend. Voor de datum van verzending geldt, naargelang van het geval, de datum van de poststempel, van het faxbericht, van de inschrijving via elektronisch formulier of van het mailbericht.

artikel 119

Het college van burgemeester en schepenen beoordeelt de geldigheid van de ingediende kandidaturen.

Alleen kandidaten die voldoen aan de bevorderingsvoorwaarden, worden toegelaten tot de selectieprocedure. Voor de aanvang van de selectieprocedure worden de kandidaten die niet tot de selectieprocedure worden toegelaten er schriftelijk van op de hoogte gebracht dat ze geweigerd zijn, met vermelding van de reden daarvoor.

artikel 120

Om voor bevordering in aanmerking te komen moeten de kandidaten:

1° een minimale anciënniteit hebben;

2° geen ongunstig evaluatieresultaat gekregen hebben voor de laatste formele evaluatie;

3° als de functie een beschermde titel behelst of een gespecialiseerde functie is, het diploma of een van de diploma’s hebben die gelden bij aanwerving;

4° slagen voor een selectieprocedure.

Onder anciënniteit vermeld in 1° wordt verstaan: ofwel dienstanciënniteit, ofwel

niveauanciënniteit, ofwel graadanciënniteit, ofwel een combinatie van die anciënniteiten.

5° Eventuele bijkomende voorwaarden inzake vorming en ervaring worden in een apart besluit van de Aanstellende Overheid bepaald.

De inhoud van de formele evaluaties zijn een extra element in de beoordeling van de kandidaten.

54

afdeling II de selectie

artikel 121

De algemene bepalingen vastgesteld in artikel 10 en verder over de selectieprocedure bij aanwerving, zijn van overeenkomstige toepassing op de selecties in het kader van een bevorderingsprocedure.

artikel 122

In afwijking van artikel 120, 4°, wordt het personeelslid dat al geslaagd is voor een onderdeel van de selectie voor een functie van dezelfde graad als de functie waarvoor het solliciteert, vrijgesteld van datzelfde onderdeel als het opnieuw deelneemt aan de selectieprocedure.

Het personeelslid behoudt voor dat onderdeel zijn eerder behaalde resultaat.

artikel 123

§1. De geslaagde kandidaten blijven in aanmerking komen voor een bevordering in een functie van de graad waarvoor ze geslaagd zijn of worden voor een maximale duur van drie jaar opgenomen in een bevorderingsreserve voor een bevordering in een functie van de graad waarvoor ze geslaagd zijn.

De aanstellende overheid bepaalt bij de openverklaring van de functie zijn keuze en bij keuze voor de vaststelling van een bevorderingsreserve stelt ze de duur van die

bevorderingsreserve vast binnen het maximumaantal jaren vermeld in het eerste lid.

De duur van de bevorderingsreserve vangt aan vanaf de datum van vaststelling van de bevorderingsreserve door de aanstellende overheid.

Alle geslaagde of geschikt bevonden kandidaten die niet onmiddellijk worden aangesteld, worden in de bevorderingsreserve opgenomen.

De aanstellende overheden kunnen bij een gezamenlijke selectieprocedure elk voor zich een beroep doen op de kandidaten die opgenomen zijn in de gemeenschappelijke bevorderings-reserve.

§3. Een geraadpleegde kandidaat kan eenmaal een aangeboden betrekking weigeren zonder zijn plaats in de bevorderingsreserve te verliezen, op voorwaarde dat hij zijn kandidatuur naar aanleiding van de weigering binnen de vastgestelde termijn bevestigt.

Bij een tweede weigering van een aangeboden betrekking wordt de kandidaat automatisch uit de bevorderingsreserve geschrapt. Hij wordt daarvan op de hoogte gebracht.

55

afdeling III de algemene (als niet geïntegreerd met specifieke)

In document rechtspositieregeling (pagina 52-55)