• No results found

liedjes!

5. Beroepsproducten

Het grootste deel van de uitslagen van dit rapport is verwerkt in de concepten en uitwerkingen. Daar-om is dit rapport niet eerder opgeleverd aan de opdrachtgever. Het zou voor de opdrachtgever al-leen van toepassing zijn wanneer er toch nog vra-gen komen over de opgeleverde producten. Wel zijn verschillende uitslagen van dit rapport bespro-ken met de directie en gebruikt ter onderbouwing.

De student vindt dat er in dit rapport duidelijk antwoord is gegeven op de deelvragen. Er is ook voldoende onderzoek gedaan. Wel zal de student in het vervolg eerder, meer tests willen uitvoeren tijdens het onderzoek.

5.2.2. Concept Map

In dit document zijn alle verschillende uitwerkin-gen en feedback te vinden. Ook vindt u in dit docu-ment moodboards en mindmaps die zijn gemaakt om tot een uiteindelijk concept te komen. Ook is het uiteindelijke concept hier te vinden, met daar-bij een beknopte uitwerking. Verdere uitwerking is te vinden in de campagne map.

Zoals te zien in dit document is er gewerkt met rondes waarin eerst de concepten worden voor-gelegd waarop weer feedback volgde. Dit proces volgde meerdere keren. Daarom is er gekozen om de feedback en uitwerkingen te verzamelen in een document. Zo kan er makkelijk worden verwezen naar eerdere en-vervolgstappen binnen hetzelfde document.

Gaandeweg is dit document gedeeld met de drachtgever en is hier over en weer feedback op-gegeven. Dit document is dan ook gegroeid

gedu-5.1. Chronologie van oplevering

In dit rapport wordt er antwoord gegeven op het grootse deel van de deelvragen. Hierbij wordt ge-bruik gemaakt van verschillende onderzoeksme-thodes. Daarnaast biedt dit rapport verschillende inzichten die hebben bijgedragen aan het gehele proces van dit project.

Gaandeweg is dit rapport aangevuld met verschil-lende kennis en inzichten. Omdat de opdracht niet vanaf het eerste moment vast stond, staan er ook minder relevante dingen in het rapport. Toch heeft een groot deel van de onderzoeksresultaten bijge-dragen aan het uiteindelijk opgeleverde resultaat.

rende het project en daarom niet meer aan het eind in zijn geheel geëvalueerd.

De student zou in de toekomst nog meer concep-ten willen bedenken, voor het ontwikkelen van een concreet concept. Verder zou de student andere brainstormtechnieken willen proberen.

5.2.3. Logo proces

In dit document vindt u een verzameling van de uitwerkingen op het oude logo en het ontworpen nieuwe logo. Verder vindt u de feedback op de ver-schillende versies en uitwerkingen van de logo’s.

Zoals te zien in dit document, zijn de uitwerkingen voor het oude en nieuwe logo samengevoegd in een document. De student heeft hiervoor geko-zen omdat dit bij hetzelfde proces van dit project hoort. Ook is het makkelijk om te verwijzen naar hetzelfde document en is het voor de opdrachtge-ver oopdrachtge-verzichtelijker om alle ideeën en ontwerpen in een document te ontvangen.

Dit document is niet in zijn geheel gedeeld met de opdrachtgever. Steeds zijn er stappen van het document gepresenteerd aan de opdrachtgever, waarop vervolgens weer feedback kwam. Dit do-cument is dan ook alleen van toepassing als na-slagwerk en kan mogelijk worden gebruikt voor het verder ontwikkelen van een nieuwe stijl.

De student zou in de toekomst eerder willen ko-men met nieuwe voorstellen voor een logo. Dit kwam pas laat in het proces waardoor er geen ruimte meer was om hier mee verder te gaan.

5.2.4. Huisstijlhandboek

In dit document vindt u het uiteindelijk opgelever-de huisstijlhandboek die is ontwikkeld aan opgelever-de hand van onderzoeken. In dit document staat

stapsge-wijs wat er wel en niet mag worden gedaan met de huisstijl van DLG.

Zoals is te zien is de gids een volwaardig document geworden. De reactie van DLG-medewerkers op deze gids was positief. Deze gids is dan ook in ge-bruik genomen door DLG. Er is nog geen laatste feedback gegeven op dit document. Tijdens de af-studeerperiode is er middels overleg wel een aan-tal keer feedback gegeven op de gids. Deze feed-back is dan ook meegenomen in het eindresultaat.

De student hoopt in de toekomst op dit document nog feedback te krijgen.

5.2.5. Campagne map

In dit document vindt u een verzameling van uit-werkerkingen en feedback voor de uiteindelijk campagne. Er is gewerkt door middel van verschil-lende uitwerkingen met daaropvolgend feedback en daarna weer een nieuwe versies. Ook zijn er voor de campagne verschillende uitwerkingen te vinden in dit document.

Er is gekozen om de feedback toe te voegen aan dit document omdat dit een levend document was tijdens dit project. Er werd veel aangepast en toe-gevoegd. Ook hier was het zo dat de opdrachtge-ver elk keer een onderdeel van het document te zien kreeg en hierop reageerde. Daarom is dit do-cument ook een naslagwerk. Het grootste deel van de uitwerkingen te vinden in dit document worden al geïmplementeerd tijdens het nieuwe evene-ment. Tijdens meetings zijn deze ideeën en me-teen meegenomen om toe te passen in het bedrijf.

De student zou in het vervolg nog meer creatieve uitingen willen bedenken voor het evenement. De student denkt dat je daar nog meer uit zou kunnen halen.

6. Advies voor vervolg

Tijdens het onderzoek naar beleving van Droom, Leef, Geniet kwam ik tot een aantal ontdekkingen. Sommige van deze punten zijn terug te vinden in dit verslag maar de volgende punten zou ik ook nog willen adviseren.

Nieuwe stijl DLG

Tijdens het afstuderen is er al een eerste stap ge-nomen om de stijl van DLG te verbeteren. Hier-door is dan ook de stijlgids ontstaan. De kleuren zijn getest en aan het testen van de stijl is begon-nen. Op het testen van de stijl was nog te weinig resultaat om dit aan te passen. Daarom is ook het advies de hele stijl verder te gaan testen. Het merk is nu nog niet super bekend, dus dit is het moment om door te pakken. Daarvoor is het belangrijk om na te gaan wat de kernwaardes zijn van het merk, wat het merk uitstraalt of wilt uitstralen en of dit al aansluit op elkaar.

Testen na het evenement

Het volgende DLG-evenement vindt 19 januari plaats, dit betekent dat daarna pas de nieuwe ui-tingen echt goed kunnen worden getest. Het ad-vies is dan ook om na dat weekend de doelgroep zo snel mogelijk te benaderen en te vragen naar hun beleving.

Website DLG

Helaas is het door de beperkte tijd niet gelukt de website aan te pakken in dit project. De website is nu nog rommelig met veel verschillende en her-halende elementen. De vernieuwde stijl zou hierin kunnen worden meegenomen. Het advies is dan ook om vanaf de basis de website opnieuw op te bouwen. Kijkende naar de structuur, stijl, afbeel-dingen en pakkende call-to-actions.

Instagram

Wat momenteel nog zeker ontbreekt is het gebruik van Instagram. Instagram groeit steeds harder en wordt steeds populairder (onderzoeksrapport hoofdstuk 9). Langzaamaan wordt Facebook door Instagram ingeruild. Onlangs is de eerste stap ge-maakt toch wel te gaan werken met Instagram.

Mijn advies is hier mee verder te gaan en dit serieus op te pakken. De posts en filmpjes die nu worden ontworpen voor Facebook kunnen dan ook daar worden gebruikt. Hiermee wordt de doelgroep via meerdere kanalen bereikt.

Stijl en design UNLP

Omdat nu de stijl van DLG in een nieuw jasje is gestoken, is het ook goed om te kijken hoe UNLP hierbij kan aansluiten. Ook voor UNLP is er geen huisstijlhandboek. Mijn advies is dan ook er een te creëren waarin de stijl van UNLP en DLG meer tot elkaar komen, zonder hun eigen imago daarbij de verliezen. Tenzij UNLP en DLG los van elkaar ko-men te staan, maar ook dan is het belangrijk om te gaan werken met een huisstijlhandboek zodat er een geheel kan worden gecreerd.

Website UNLP

Door middel van interviews, door testen en probe-ren en door de feedback van Marcel (onderzoeks-rapport) kwam de student erachter dat de web-site van UNLP vernieuwing nodig heeft.

Het is namelijk zo dat de website toch als ouder-wets wordt ervaren. Verder vinden verschillende respondenten hem te wit en te traag. Vooral op een smartphone duurt het lang voordat de site ge-laden is. Daarnaast staat er veel informatie op wat regelmatig wordt herhaald.

Daarnaast heeft Marcel ook aangegeven dat zij door het doen van een test (mouseflow) onder de bezoekers van de site, al hebben ontdekt dat de bezoeker vaak niet verder naar beneden scrolt en daardoor de helft van de website eigenlijk niet ziet.

UX Planet (Natalia Kharchenko, 2018) noemt verschil-lende redenen waarom het de hoogste tijd is om je site te updaten. Zo zeggen ze bijvoorbeeld:

• De interfaces van je site heeft veel onnodige details. Als er elementen zijn die kunnen wor-den verwijderd zonder dat functionaliteit ver-loren raakt, verwijder ze dan zonder spijt.

• Als je site traag is. De meeste gebruikers ver-laten een site als deze meer dan 5-6 seconden laadt.

• Als je site er verouderd uit ziet.

Al deze punten sluiten aan bij de gegeven kritieken van bezoekers en de directie.

Het advies hierover is dan ook dat ook de website van UNLP vernieuwd mag worden. Hierbij moet worden gekeken naar een nieuwe structuur die efficiënter werkt. Verder is het van belang de stijl goed mee te nemen en de site moderner en snel-ler te maken.

Literatuurlijst

Brenda Montijn. (2017, 06 15). Psychoglogie van kleur.

Opgehaald van The Big Story: http://thebigstory.nl/psychologie-van-kleur/

Business Model Canvas. (2018).

Opgehaald van Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Business_Model_Canvas

Creatief denken met moodboard. (2018, 11 4).

Opgehaald van Dare too: https://daretoo.nl/creatief-denken-met-moodboard/

Eurib team. (2009). Customer based brand equity model van Keller.

Opgehaald van Eurib: https://www.eurib.net/customer-based-brand-equity-model-van-keller/

Floor, K., van Raaij, F., & Bouwman, M. (2015). Stap vier: Marketing communicatie strategie. In K. Floor, F. van Raaij, & M. Bouwman, Marketing communicatie strategie (pp. 188-263). Noordhoff Uitgevers.

Ingrid Archer. (2016). Wat is Customer journey mapping en wat zijn de ontwikkelingen.

Opgehaald van Marketingfacts: https://www.marketingfacts.nl/berichten/wat-is-customer-journey-mapping-en-wat-zijn-de-ontwikkelingen

Janneke van Kester. (2013, 7 1). Beleving, persoonlijkheid en de online geur van succes.

Opgehaald van Frankwatching: https://www.frankwatching.com/archive/2013/07/01/beleving-per-soonlijkheid-en-de-online-geur-van-succes/)

Marlous Vennegoor op Nijhuis. (2013, 7 1). 7 Principes voor optimale online mode merkbeleving.

Opgehaald van Frankwatching: https://www.frankwatching.com/archive/2013/07/01/7-princi-pes-voor-optimale-online-mode-merkbeleving/)

Natalia Kharchenko. (2018, 01 12). 9 UI trends to get your product ready for 2018.

Opgehaald van UX Planet: https://uxplanet.org/9-ui-trends-to-get-your-product-ready-for-2018-b423028ac4bd

Sterkte zwakte Analyse. (2018).

Opgehaald van Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sterkte-zwakteanalyse Verheggen, Pieter Paul. (sd). Mentality.

Opgehaald van Motivaction: https://www.motivaction.nl/mentality

GERELATEERDE DOCUMENTEN