• No results found

crackers met Zonnatura Spread - Ingrediënten: 2 crackers, Zonnatura groentespread, 50 g snoeptomaatjes, 1 rode paprika

In document KOOLHYDRAATARM 30 DAGEN MENU (pagina 58-73)

Bereidingswijze: Besmeer de crackers met de Zonnatura groentespread. Snij de rode paprika in kleine reepjes. Voeg de crackers samen met de reepjes paprika en de snoeptomaatjes.

Tussendoor 5 blokjes 30+ kaas en 5 augurken

Avondmaaltijd Knapperige worstjes - Ingrediënten: 150 g gemengde sla, 300 g lams chipolataworstjes, 1 rode ui, 100 g champignons, 2 tl oregano, 4 zure augurken, 1 tomaat, 1 el olijfolie, 1 el citroensap, zout

Bereidingswijze: Snipper de ui en bak deze 10 min glazig op laag vuur in olijfolie. Haal de ui eruit en gebruik dezelfde pan voor het bakken van de worstjes in circa 8 minuten. Snijd de tomaat en de zure augurken en meng deze samen met de oregano door de gemengde salade. De champignons bak je in twee minuten met peper en citroensap. Tot slot doe je de worstjes erdoor. Smullen maar!

Tussendoor 20 g pure chocolade (minimaal 70%)

Ontbijt Braziliaanse omelet - Ingrediënten: 2 eieren, 1 avocado, 1 trostomaat, 1 el olijfolie, peper en zout.

Bereidingswijze: kluts de eieren met een snufje peper, zout en chilipeper. Verhit een druppel olijfolie in een koekenpan.

Bak hierin het eiermengsel. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de avocado doormidden tot de pit, draai nu de helften van elkaar af, ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Voeg de tomaatstukjes bij het gebakken ei. Voeg op het laatste moment de avocado plakken toe. Breng eventueel nog meer op smaak met peper of zout.

Tussendoor 5 plakjes grillworst naar eigen keuze

Lunch Broodje groen - Ingrediënten: KHA brood, avocado, komkommer en tomaat

Bereidingswijze: Neem 2 sneetjes koolhydraatarm brood en beleg deze met halve avocado, tomaat en komkommer.

Bestrooi deze met snufje zout en peper. De meeste supermarkten hebben tegenwoordig koolhydraatarm brood.

Tussendoor 5 blokjes 30+ kaas en 10 zilveruitjes

Avondmaaltijd Vis uit de wok - Ingrediënten: 1 citroen, 300 g tuinkruiden pangasiusfilets, 2 tomaten, ½ courgette, 2 stengels bosui, 200 g kastanjechampignons.

Bereidingswijze: Doe de olijfolie in de wok en laat het goed heet worden. Snijd tegelijkertijd de tomaat en courgette in plakjes en de bosui in ringetjes. Wok eerste de groente beetgaar in de pan, als dit lekker knapperig en gaar is geworden schep je het even op een bord. Vervolgens bak je de pangasiusfilets in de wok met een paar druppels olijfolie lekker goudbruin en gaar. Schep de groente op de borden, vervolgens leg je de vis bovenop de groente, snufje peper erop en een klein schijfje citroen erbij.

Tussendoor 20 g pure chocolade (minimaal 70%)

Ontbijt Luchtige pannenkoek - Ingrediënten: 50 g amandelmeel, 2 eieren, 2,5 el slagroom, 1 tl bakpoeder, 2 el olijfolie, Stevia zoetstof poeder

Bereidingswijze: Neem een grote kom en mix de eieren met de amandelmeel, slagroom, bakpoeder, zout en stevia. Mix alles goed door elkaar tot een stevig beslag. Neem een koekenpan en verhit de olijfolie. Giet het beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Eet smakelijk

Tussendoor 75 g volle kwark met 1 handje walnoten of gemengde noten

Lunch Rauwkost met tonijn - Ingrediënten: 1 klein blikje tonijn in water (160 g), 100 gram gemengde salade, 2 el basilicum, olijfolie en citroensap.

Bereidingswijze: Laat de tonijn uitlekken, pak een kommetje en doe hier de tonijn in. Voeg er wat citroensap en peper en zout aan toe. Goed mengen met de gemengde salade. Snijd de tomaat in stukken en voeg deze toe aan de salade. Als garnering doe je daar 2 el basilicum overheen. Eet smakelijk.

Tussendoor 20 g gemengde noten

Avondmaaltijd Biefstuk met kaassaus 2 porties - Ingrediënten: 2 biefstukken, 400 g sperziebonen, 100 g blauwe schimmelkaas, 150 g crème fraîche, 15 g sojasaus minder zout, 2 el roomboter, peper en zout

Bereidingswijze: verbrokkel de blauwe schimmelkaas in een steelpan. Zet de steelpan op een laag vuurtje zodat de kaas kan smelten. Als de kaas is gesmolten kun je de crème fraîche toevoegen. Blijf goed roeren. Laat het even paar minuten sudderen. Verhit de koekenpan, voeg een beetje roomboter toe en bak de biefstuk aan beide kanten kort gaar. Breng de biefstuk op smaak met extra peper en zout. Mix het kookvocht van de biefstuk door de blauwe schimmelkaas heen. Kook de snijbonen ondertussen in circa. 8 minuten gaar. Wok de snijbonen daarna nog een paar minuten in een koekenpan met roomboter en soja. Breng verder op smaak met een beetje sojasaus en peper. Giet het kaasmengsel over de biefstuk en serveer met de groenten.

Tussendoor 20 g pure chocolade (minimaal 70%)

Ontbijt Noten met volle kwark - ingrediënten: 20 g noten, 50 g volle kwark.

Bereidingswijze: Pak een kommetje en meng de volle kwark met de noten.

Tussendoor 5 plakjes grillworst naar eigen keuze

Lunch Walnoot Sandwich met kip - Ingrediënten: 50 g kipfilet (vleeswaren), 1 koolhydraatarme boterham, 20 g walnoten, handje taugé, 1 el crème fraîche, snufje kerriepoeder en zout.

Bereidingswijze: De kipfilet snijd je in kleine blokjes of reepjes. De kip meng je met de tauge en walnoten. De creme fraiche meng je met de kerriepoeder. Roer dit daarna door het kipmengsel. De boterham snijd je diagonaal doormidden. Bedek een helft van het brood met kipmengsel en bedek deze weer met de andere broodhelft. Eet smakelijk.

Tussendoor 20 g pure chocolade (vanaf minimaal 70%)

Avondmaaltijd Varkenslapjes genot - Ingrediënten: 150 g varkensfilet, 25 g boursin of andere kruidenkaas, 125 g andijvie, 1 tomaat, 2 eetlepels olie, 1 eetlepel Balsamico azijn, peper, paprikapoeder kerriepoeder

Bereidingswijze: Bestrooi de varkenslapjes met peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Verhit 1,5 eetlepel olie in de pan. Bak hierin de varkenslapjes rondom goudbruin. Snijd de andijvie fijn, was het onder stromend water en laat het goed uitlekken in een vergiet. Was de tomaat en snijd in deze plakken. Meng een halve eetlepel olie met azijn en peper. Doe de andijvie in een schaal, leg er de plakjes tomaat op en giet de dressing erover. Draai het vuur lager als het varkenslapje gaar is. Leg dan de kruidenkaas op het lapje en laat het geheel nog wat warm worden.

Tussendoor Bakje halfvolle yoghurt met kaneelpoeder (150 g)

Ontbijt Bakje halfvolle yoghurt met kaneelpoeder (150 g)

Tussendoor 20 gram gemengde noten

Lunch 2 crackers met Zonnatura Spread - Ingrediënten: 2 crackers, Zonnatura groentespread, 50 g snoeptomaatjes, 1 rode paprika

Bereidingswijze: Besmeer de crackers met de Zonnatura groentespread. Snijd de rode paprika in kleine reepjes. Voeg de crackers samen met de reepjes paprika en de snoeptomaatjes.

Tussendoor 20 g pure chocolade (vanaf minimaal 70%)

Avondmaaltijd Kip met feta - Ingrediënten: 100 g, crème fraîche, 150 g gerookte kipfilet, 120 g witte kaas, 80 g rode pesto, 50 g pitloze olijven, snufje zout en peper, olijfolie, 2 lepels Griekse yoghurt, 1 grote zoete aardappel

Bereidingswijze: Snijd de kip in stukjes. De zoete aardappel kook je in circa 10 à 15 minuten gaar in een kookpan. Meng de pesto door de crème fraîche heen, voeg de olijven toe, voeg de witte kaas toe en twee lepels Griekse yoghurt. Doe de kipfilet stukjes samen met het pestomengsel. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer met de zoete aardappel.

Tussendoor 12 olijven met 5 blokjes witte kaas

Ontbijt Bakje halfvolle yoghurt met kaneelpoeder (150 g)

Tussendoor 1 gekookt ei

Lunch 2 crackers met Zonnatura Spread - Ingrediënten: 2 crackers, Zonnatura groentespread, 50 g snoeptomaatjes, 1 rode paprika

Bereidingswijze: Besmeer de crackers met de Zonnatura groentespread. Snijd de rode paprika in kleine reepjes. Voeg de crackers samen met de reepjes paprika en de snoeptomaatjes.

Tussendoor 20 g pure chocolade (vanaf minimaal 70%)

Avondmaaltijd Andijvie met spek - Ingrediënten: 100 gram ontbijtspek, peper, 1 krop andijvie

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. De andijviebladeren snijd je los en spoel je in ruim water. Kook de bladeren een paar minuutjes zodat de bladeren slapper worden. Laat daarna de bladeren goed uitlekken. Maak nu pakketjes door steeds een andijvieblad op te frommelen en er een plakje ontbijtspek omheen te wikkelen. Zet de pakketjes in een platte ovenschaal en bestrooi met peper. Bak ze 25 minuten in de oven op 200 graden.

Tussendoor 5 schijfjes komkommer en 5 snoeptomaatjes (bestrooi dit met aromat kruiden of kruiden naar eigen keuze.

DE BONUSRECEPTEN

Ons advies is altijd om eerst met de weekmenu’s te starten zodat jij precies de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt. Met maar liefst 6 eetmomenten per dag ervaar je geen honger (de nummer 1 reden waarom men stopt met het volgen van een dieet).

Ben je gewend geraakt aan koolhydraatarm eten en wil je meer afwisseling met nieuwe

koolhydraatarme gerechten? Dan kun je gebruik maken van deze bonusrecepten. Onze tip: wij hebben speciaal hiervoor ook een abonnement voor de Club van BGreat gemaakt. In deze club delen wij wekelijks nieuwe weekmenu’s die veel nieuwe inspiratie bieden voor in de keuken.

Mocht je tussendoor vragen hebben, mail deze dan naar support@bgreat.nl Wij helpen je graag verder!

Timo & Heiko

support@bgreat.nl www.bgreat.nl

Week 1

support@bgreat.nl www.bgreat.nl

150 g kipshoarma

300g Rolletje grillworst

125 g kipfilet vleeswaren

150 g gerookte kipfilet vleeswaren

600 gram Pangasiusfilet

500 g bakje volle kwark

200g bekertje crème fraîche

400 g witte kaas 45+ plak (feta)

150 g Griekse stijl portie

250 ml slagroom

150 gram gorgonzola

1 pakje roomboter (250 gram)

1 liter volle melk

1 pakje kokosmelk (200 ml)

1 pakje mozarella (125 gram)

1 potje witte kaasblokjes

1 emmertje gele en rode cherrytomaten

1 bakje champignons

1 bakje (600 gram) kastanje champignons

Voorgesneden wittekool

klein zakje taugé

240 g potje groene olijven zonder pit

1 komkommer

Noten & eieren

16 stuks scharreleieren

1 zakje walnoten gepeld (110 gram)

1 zakje gemengde noten (200 gram)

Brood & crackers

1 koolhydraatarm brood

1 pak Wasa volkoren crackers

1 blikje Zonnatura groentespread (naar keuze)

In document KOOLHYDRAATARM 30 DAGEN MENU (pagina 58-73)