• No results found

(Positive attitudes are indicated in green, negative attitudes are indicated in red)

Coding Control Group

Category Code Quotations

Overall impression Visual appearance P2. De kleurtjes

P1. Dat het zo lelijk was. P3. Ik vond de app er een beetje simpel uit zien. Het uiterlijk was wel mooi maar er mag iets meer bij vindt ik. Je profiel bijvoorbeeld ziet er simpel uit, misschien dat daar wat meer bij toegevoegd kan worden (Bijvoorbeeld dat je zelf een profielfoto kan toevoegen) zodat het wat leuker wordt.

P6. Beetje simpel allemaal.

Sounds P2. De muziek, soms had ik mijn geluid hard staan dus ja, was ff schrikken haha.

Usability General application P5. Dat de applicatie makkelijk te gebruiken was.

Submitting Beverage Intake P1. Dat het makkelijk in te voeren was P6. Invoeren gingen makkelijk

Beverage Submission Beverage Type Categorization P2. Het drinken is niet heel specifiek. Hierdoor wist ik soms niet wat ik moest invullen. Hierdoor moest ik vaak overig in vullen, omdat er geen optie was om de juiste drankjes in te vullen.

P3. Dat er heel veel soorten drinken bij ‘Overige’ stond, daardoor kreeg je heel vaak bij Logboek te zien ‘Overige’. Dat had misschien iets meer verdeelt kunnen worden.

Input Error P4. Als ik per ongeluk een fout maakte, kon ik die niet zelf oplossen en moest ik daarvoor eerst hulp vragen.

P5. Dat je dag er na niet meer de dag ervoor kan bewerken.

Visualization P3. Dat je kon zien hoe vaak je iets ingevoerd had.

P4. Ik vond het grappig om te zien hoeveel ik dronk en wat ik dronk.

Skipped Days Reasoning P1. was brak

P4. ben ik vergeten omdat ik ziek was. Uiteindelijk heb ik dit doorgeven, ook wat ik die dag gedronken heb en is het goed gekomen.

P6. had het heel druk P7. gewoon vergeten Sense of Usefulness Insights into drinking behavior P3. Ja, ik heb wel wat aan de

applicatie gehad want ik drink vaak te weinig en met deze app dacht ik wel vaker o ja ik moet wat drinken dus het

heeft me zeker geholpen om meer te drinken.

P4. Ja, het gaf mij inzicht in het geen dat ik dronk. Zo zag ik dat ik veel frisdrank en koffie drink, maar verder eigenlijk niks.

P5. Het heeft wel een overzicht gegeven, wat ik op een dag drink en wat de hoeveelheid is van het drinken.

Coding Game-1

Category Code Quotations

Overall impression Visual appearance P1. De layout mag mooier

Sounds P1. Het geluid

P2. Het geluidje stond automatisch vet hard. Ik schrok mezelf steeds een ongeluk.

General Comments P2. Ik kon mijn drinken gewoon invullen, dus helemaal goed. P3. Verder via een app is top en heel gemakkelijk, zo is het ook makkelijk bij te houden!

P3. Het is fijn dat je via een app je drinkgedrag kunt bijhouden!

Gamification Elements Visual appearance P6. Het zag er uit als een spel

Stimulation with respect to beverage submission

P1. Ja, stimulileerde mij om mijn drinken beter bij te houden

P5. Extra punten verdienen met ‘meer dan 3 keer invullen’. Dit stimuleerde om vaker je drinken in te vullen P3. Ik vind zelf dat de game

elementen er niet echt in hoeven, het heeft mij niet echt gestimuleerd. Ik deed het omdat het voor een onderzoek was, het niet heel veel werk was en ik er ook nog wat mee kon krijgen.

P4. Voor mij persoonlijk stimuleerde de game elementen niet heel erg om het bij te houden

Element-specific P5. Wel waren de ‘daily achievements’ duidelijk.

P2. Zelfde challenges per dag P5. Ik snapte niet waar de punten voor bedoeld waren en waarmee je de punten mee kon verdienen. P6. Elke dag zelfde challenge

Usability General application P2. Ik vond het vervelend dat wanneer ik op de 'terug' knop drukte ik daadwerkelijk een stap in de historie terug ging. Net zoals wanneer je op een website zit en je stappen op die site terug zet.

Beverage Submission Beverage Type Categorization P5. De categorie Overig zou ik misschien niet zo neer zetten. Thee is

niet echt gelijkwaardig aan chocomelk bijvoorbeeld.

Input Error P3. Als je bijv. een glas water invoerde kon je op het moment zelf er nog voor kiezen of je het ongedaan maakte of niet. Soms was ik te snel en had ik het al ingevoerd en kon je dit later dus niet meer ongedaan maken, dit vond ik wel jammer.

Visualization P5. Wel vond ik het jammer dat je niet per dag kon zien hoeveel liter je gedronken had, maar alleen het totaal van een aantal dagen.

Skipped Days Reasoning P1. vergeten

Sense of Usefulness Insights into drinking behavior P2. Het gaf op zich wel inzicht in wat je op een dag dronk.

P4. Inzicht gegeven in mijn eigen drinkgedrag

P5. Ja ik vond het leuk om te zien hoeveel ik gedronken had in een week.

Coding Game-2

Category Code Quotations

Overall impression Visual appearance P2. De kleuren

Gamification Elements Visual appearance (avatar) P1. hoe die eruit zag en het vorm verandering van ieder dag P4. Zag er schattig uit P2. De kinderlijkheid

Element-specific P3. Het zag er leuk uit waardoor je resultaat zag als je aangaf wat je had gedronken …

Sense of Usefulness Insights into drinking behavior P1. Ja, dat is zeker, want hij helpt jou om je drink gedrag bij te houden. P3. JA, want ik ging meer op mijn drinken letten

Coding Game-3

Category Code Quotations

Overall impression Visual appearance P7. Niet van toepassing alles zag er verder netjes uit

General Comments P7. echter vergeet je het soms wel omdat je druk bent bijv. Misschien is een reminder om bijv 20.00 wel handig.

Stimulation with respect to beverage submission

P2. Ik denk dat de team vs team mode leuker gaat zijn als je punten krijgt voor de hoeveelheid (per liter die je invoert) en daarnaast denk ik ook dat het leuker gaat zijn om het invoeren van water met meer punten te belonen, zodat de deelnemers een extra stimulans krijgen om water te drinken en niet de andere dranken die wat minder belonen.

Element-specific P2. Ik vond het leuk dat je met punten werkte en ik keek regelmatig naar de tussenstand

P3. ik vond de teams wel een leuk idee

P4. Ik vond het leuk dat je in een team zat en kon zin hoeveel punten jou team had.

P8. De uitdaging

P8. dat ik niet wist wie er mijn medespelers waren

Beverage Submission Beverage Type Categorization P2. De categorie overig vond ik wat minder, omdat als je gewoon thee hebt gedronken, het er uit ziet alsof je chocomel gedronken hebt, ik denk dat het beter is om thee en koffie bij de categorie water te zetten.

Input Error P3. Alleen wanneer je net iets in had gevoerd kon je deze invoer weer verwijderen, maar later kon dit niet meer.

Skipped Days Reasoning P4. Omdat ik later pas doorhad hoe ik het drinken, wat ik elke dag dronk, kon invoeren

P7. ik was druk met andere dingen en is mij zo voorbij geschoten en dat merkte ik helaas pas de volgende ochtend.

Sense of Usefulness Insights into drinking behavior P2. Ik ben me nu meer bewust van hoeveel ik eigenlijk drink. Op sommige dagen dronk ik voorheen wat minder en had ik regelmatig dorst, maar met deze app had ik wel altijd een doel van 4 liter water in mijn hoofd

P3. Ja, door de app werd ik bewuster van wat ik dronk

P4. Ja, want ik hield goed bij hoe vaak ik elke dag dronk.

P5. Ja, door de app te gebruiken ben je zelf bewust van je drinkgedrag P7. Ja, zoals ik al gemeld had wordt je echt heel bewust van het feit met wat je drinkt. En dan schrik je van het feit dat dat je bijv veel fris drinkt. Dit zou voor vele kinderen/ouders wel een wake-up call kunnen worden. P7. Dat je specifiek moest bijhouden ga je er wel over na denken wat je drinkt omdat je er dan van bewust bent wat je allemaal op een dag drinkt. Als je veel fris drinkt schrik je er toch van en neig je snel naar iets anders te gaan.

P8. ja je beseft meer wat je drinkt

1 http://www.mydietcoachapp.com/ 2 https://www.foodzy.com/ 3 http://www.myfitnesspal.com 4 https://www.runkeeper.com/ 5 http://www.ijsfontein.nl/projecten/balance-it 6 http://www.pokemongo.com/ 7 https://www.king.com/game/candycrush 8 https://software.intel.com/en-us/intel-xdk 9 https://www.android.com/history/#/kitkat 10 http://www.wellant.nl/wellant-mbo/onze-scholen/wellantcollege-rijswijk 11 http://glu.nl/ 12 http://www.sportacademieutrecht.nl/ 13 https://www.rocmn.nl/