• No results found

CAO 0721 Huisartsenzorg

In document CAO-informatie Payroll Business (pagina 70-75)

Copyrights Raet – Amersfoort 2016 Blad 1 van 5

CAO-informatie Payroll Business Blad 2 van 5 Dit document verstrekt cao nieuws van Payroll Business voor de cao:

0721 Huisartsenzorg.

CAO Informatie

Nieuws 1 februari 2019

Per 01-01-2019 is inrichting toegevoegd voor het Sociaal Fonds Huisartsenzorg.

Hiervoor is gebruik gemaakt van pensioensoort 05 VUT. De alternatieve omschrijving van de arbeids-voorwaarde is SSFH Soc. Fonds Huisartsenzorg.

Wanneer u hiervoor zelf inrichting heeft vastgelegd, zult u de inrichting van CAO niveau niet kunnen zien.

De arbeidsvoorwaarde SSFH Soc. Fonds Huisartsenzorg > Benoemde variant (vaste grondslag) is toe-gevoegd aan het standaard arbeidsvoorwaardencluster, Autoselectie is aangevinkt.

Wanneer u de berekening ook wilt laten uitvoeren voor bestaande medewerkers, kunt u de arbeidsvoor-waarde per 01-01-2019 (of een latere datum indienst) toevoegen bij deze medewerkers.

Het pensioengevend loon voor deze berekening moet gelijk zijn aan de berekening van PFZW voor de pensioensoorten 01 Pensioen en 10 AOP.

Daarom zijn de standaardwaarden op dezelfde manier ingericht:

• Extra uren mee in pro rata factor (VUT ) = Ja

• Ophogingspercentage overig (VUT ) = 6,00

• Ophogingspercentage vakantietoeslag (VUT ) = 8,00

• Pro rata methode (VUT ) = kalenderdagen

• VCR (vast) (VUT) = Ja

Bij de inrichting voor pensioensoort 05 VUT bleek dat de ophogingsfactoren voor de pensioensoorten 01 Pensioen en 10 AOP niet compleet waren. Daarom is per 01-01-2019 deze inrichting waar nodig toege-voegd. Wanneer u hiervoor zelf percentages heeft vastgelegd, zult u de inrichting van CAO niveau niet kunnen zien. Via Bedrijf > Arbeidsvoorwaardegegevens > Bedrijf CAO kunt u de inrichting op het ar-beidsvoorwaardenscherm controleren, en eventueel aanpassen (0,00 als percentage bij een ophogings-factor geeft geen ander resultaat ; wel kunt u 0,000001 als percentage vastleggen). Afhankelijk van de inrichting bij uw bedrijf kan er een herberekening plaatsvinden over het hele jaar 2019.

Per 01-01-2019 is inrichting toegevoegd voor de salarisschaal. De referentietabel Salarisschaal is vastgelegd met de salarisbedragen per 01-07-2018 uit de CAO. De waardenlijsten voor Salarisschaal (Salarisschaal) en Salaristrede (Salarisschaal) zijn toegevoegd. De arbeidsvoorwaarde Salaris > Sala-risschaal is toegevoegd aan het standaard arbeidsvoorwaardencluster, Autoselectie is niet aangevinkt.

Per 01-01-2019 is inrichting toegevoegd voor de vergoeding van 200% Overuren en 100% Meeruren.

Hiervoor zijn (A) en (B) Overuren ingericht. Voor de gegevenselementen zijn alternatieve

omschrijvin-CAO-informatie Payroll Business Blad 3 van 5 gen vastgelegd. Ten behoeve van de berekening is inrichting toegevoegd ; via Bedrijf > Arbeidsvoor-waardegegevens > Bedrijf CAO kunt u de inrichting op het arbeidsvoorwaardenscherm controleren, en eventueel overschrijven. De arbeidsvoorwaarde Overuren > Standaard variant is opgenomen in het standaard arbeidsvoorwaardencluster, Autoselectie is niet aangevinkt. Wanneer u voor (A) en (B) Over-uren zelf inrichting heeft vastgelegd, zult u de inrichting van CAO niveau niet kunnen zien. Via Beheer >

Inrichting > Alternatieve omschrijvingen kunt u de alternatieve omschrijvingen van CAO-niveau over-schrijven.

Via Rapporten > Controleoverzichten > Overzicht bedrijfsinrichting kunt u controleren op welk niveau inrichting bij uw bedrijf is vastgelegd:

• Bij Arbeidsvoorwaarden kunt u zien welke arbeidsvoorwaarden bij u zijn geselecteerd in c.q.

verwijderd uit het standaard arbeidsvoorwaardencluster,

• bij Arbeidsvoorwaardegegevens kunt u per arbeidsvoorwaarde zien welke inrichting bij u op welk niveau is vastgelegd,

• bij Alternatieve omschrijvingen kunt u zien welke inrichting bij u op welk niveau is vastgelegd,

• bij Validatiewaarden kunt u zien welke inrichting bij de Waardenlijsten (als Salarisschaal en Sa-laristrede) is vastgelegd.

Via Rapporten > Controleoverzichten > Referentietabel kunt u bij Tabelnaam ' Salarisschaal ' met als doelgroep de CAO, en Peildatum 01-01-2019 of later, de inrichting controleren.

Via Beheer > Inrichting > Uitzonderen arbeidsvoorwaardevarianten kunt u de aanwezige inrichting con-troleren, en eventueel aanpassen.

Nieuws 21 januari 2019

In december 2018 hebben wij de wijzigingen per 01-01-2019 vastgelegd voor de pensioensoorten 01 Pensioen en 10 AOP.

De inrichting kunt u controleren via Rapporten > Controleoverzichten > Referentietabel > Pensioe-nen/fondsen benoemd (vast) met als doelgroep de CAO, en peildatum 01-01-2019.

Nieuws 2 november 2018

Voor de dagelementen van Loondoorbetaling bij ziekte > Uitsplitsing zijn alternatieve omschrijvingen toegevoegd voor Ziektedagen en Ziekteuren 1 tot en met 4.

Wanneer u zelf inrichting heeft vastgelegd, zult u deze inrichting op CAO-niveau niet zien.

Indien gewenst, kunt u de CAO-inrichting overschrijven via Beheer > Inrichting > Alternatieve omschrij-vingen > Gegevenselement.

Bij pensioensoort 10 AOP zijn de franchises voor de werknemer per 01-01-2019 toegevoegd in de refe-rentietabel.

Ook zijn de percentages gewijzigd in 0,10 ten laste van de werknemer, en 0,60 ten laste van de werkge-ver.

Wanneer u deze wijzigingen ook graag voor 2018 wilt laten doorvoeren, kunt u hiervoor een request in-leggen.

CAO-informatie Payroll Business Blad 4 van 5

Nieuws 12 juli 2018

Bij pensioensoort 10 AOP zijn de eindleeftijden gewijzigd van 99 jaar in de AOW-leeftijd, per de Geboor-tedag.

Afhankelijk van de inrichting bij 'Automatische herberekening na wijziging inrichting' kan er bij uw bedrijf een herberekening plaatsvinden over het hele jaar 2018.

Nieuws 16 maart 2018

Voor Loondoorbetaling bij ziekte > Uitsplitsing is inrichting toegevoegd voor loondoorbetaling bij ziekte tegen 100% , 90% , 80% en 70%. Wanneer u zelf inrichting heeft vastgelegd, zult u de CAO-inrichting niet kunnen zien. Indien gewenst kunt u de toegevoegde alternatieve omschrijvingen overschrijven via Beheer > Inrichting > Alternatieve omschrijvingen > Gegevenselementen.

Nieuws 24 januari 2018

Per 01-01-2018 is in Pensioensoort 10 AOP de regel voor medewerkers van 23 jaar en ouder verwijderd omdat het recht op het volledige minimumloon sinds 01-07-2017 geldig is met ingang van de 22-jarige leeftijd. De franchise voor 22 en 23 jaar was vastgelegd al met hetzelfde bedrag. Franchise naar rato parttime is gewijzigd in: Nee. De inrichting van de referentietabel kunt u controleren via Rapporten >

Controleoverzichten > Pensioenen/fondsen benoemd (vast).

Nieuws 4 januari 2018

Voor pensioensoort 01 Pensioen is per 01-01-2018 de minimumleeftijd van 15 jaar toegevoegd.

Nieuws 29 december 2017

Per 01-01-2018 zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

• voor pensioensoort 01 Pensioen zijn de franchises gewijzigd in 12.028 en zijn de jaarmaxima gewijzigd in 105.075;

• voor pensioensoort 10 AOP zijn de franchises per leeftijd gewijzigd.

U kunt deze inrichting controleren via Rapporten > Controleoverzichten > Referentietabel > Tabelnaam:

Pensioenen/fondsen benoemd (vast) met doelgroep de CAO, en peildatum 01-01-2018.

Nieuws 20 oktober 2017

Per 01-01-2017 is de inrichting voor de pensioensoorten 01 Pensioen en 10 AOP toegevoegd. Het gaat om de referentietabel voor Pensioenen/fondsen > Benoemd (vast), de standaardwaarden die noodzake-lijk zijn voor de correcte berekening ten behoeve van PFZW, en de arbeidsvoorwaarden die zijn toege-voegd aan het standaard arbeidsvoorwaardencluster, Autoselect = Ja.

Wanneer u eigen inrichting heeft vastgelegd, zult u de inrichting op CAO-niveau niet zien. indien ge-wenst kunt u de inrichting van de standaardwaarden overschrijven via Bedrijf > Arbeidsvoorwaardege-gevens. Wanneer u geen gebruik wilt maken van de inrichting op CAO-niveau kunt u via Beheer >

Inrichting > Uitzonderen arbeidsvoorwaardevarianten bij de nieuw toegevoegde arbeidsvoorwaarden

CAO-informatie Payroll Business Blad 5 van 5 'Autoselectie' uitvinken. Via Rapporten > Controleoverzichten > Arbeidsvoorwaarden en Arbeidsvoor-waardegegevens kunt u controleren van welk niveau inrichting bij uw bedrijf actief is.

Nieuws 11 oktober 2017

Voor de pensioensoorten 01 Pensioen en 10 AOP is per 01-01-2017 inrichting toegevoegd in de refe-rentietabel Pensioenen/fondsen benoemd (vast). Ook zijn er standaardwaarden vastgelegd voor deze pensioensoorten, conform de gewenste inrichting voor aanlevering aan PFZW.

Voor de eindejaarsuitkering is per 01-01-2017 inrichting vastgelegd via de arbeidsvoorwaarde Einde-jaarsuitkering > Opbouw methode.

Voor de eenmalige uitkering is per 01-01-2017 inrichting vastgelegd via de arbeidsvoorwaarde Gratifica-tie > Opbouwmethode.

De 4 hierboven genoemde arbeidsvoorwaarden zijn per 01-01-2017 toegevoegd aan het standaard Ar-beidsvoorwaardencluster, Autoselectie = Ja.

Per de begindatum van de CAO 01-03-2017 is het Percentage (Vak.toesl.) vastgelegd.

Wanneer u inrichting heeft vastgelegd op niveau Klant, Klant CAO, Bedrijf of Bedrijf CAO zult u de CAO-inrichting niet kunnen zien, en zal de toegevoegde CAO-inrichting voor u geen gevolgen hebben.

De inrichting in de referentietabel kunt u controleren via Rapporten > Controleoverzichten > Referentie-tabellen > Pensioenen/fondsen benoemd (vast).

Wanneer u nog geen gebruik maakt van de arbeidsvoorwaarden Eindejaarsuitkering en Gratificatie, kunt u de berekening van de eindejaarsuitkering en de eenmalige uitkering laten uitvoeren voor be-staande medewerkers door het selecteren van deze arbeidsvoorwaarden bij deze medewerkers per 01-01-2017 of de latere datum indienst.

CAO-informatie Payroll Business

CAO 725 LANDBOUWWERKTUIGEN EXPLOITERENDE

In document CAO-informatie Payroll Business (pagina 70-75)