• No results found

Brouwerijstraat opnieuw aan en bestudeert de eventuele heraanleg van de gekoppelde fietsinfrastructuur in de Servaes Daemsstraat en de doorstromingsproblematiek van de Servaes Daemsstraat op de Ring

In document Jaarrekening 2017 (pagina 29-32)

Gerealiseerd: Ja.

Het rioleringsdossier is ingediend bij VMM op 28 januari 2015. Op vraag van VMM zijn enkele bijsturingen doorgevoerd. Het aangepast dossier is ingediend op 14 november 2016.

Het rooi- en onteigeningsplan is op 5 juli 2016 goedgekeurd op de gemeenteraad. Er is in 2016 gestart met de grondverwervingen om de geplande infrastructuurwerken te kunnen uitvoeren.

De afkoppelingsadviseur is gestart om de privé eigenaars te begeleiden om regenwater af te koppelen van het vuile water.

Op het college van 28 augustus april 2017 is het definitief ontwerp goedgekeurd. De gunning zal in het eerste kwartaal van 2018 gebeuren.

• De stad Herentals legt de weg- en rioleringsinfrastructuur in de Geelseweg en Greesstraat opnieuw aan en de fietsinfrastructuur in de Geelseweg in samenwerking met Aquafin en AWV.

Gerealiseerd: Ja.

Addendum van het voorontwerp is ingediend en goedgekeurd bij VMM. Op 3 oktober 2016 heeft het college een voorwaardelijke gunstig advies gegeven over de bouwaanvraag die ingediend is voor het verbreden van fietspaden en kappen van bomen. Deze stedenbouwkundige vergunning is afgeleverd op 22 januari 2017.

Op de gemeenteraad van 28 maart 2017 werd het rooilijn- en onteigeningsplan Greesstraat definitief goedgekeurd. Het college van 9 oktober 2017 keurde het definitief ontwerp goed.

• De stad Herentals bestudeert de heraanleg van de weg- en rioleringsinfrastructuur in de Toekomstlaan en Wolfstee, de heraanleg van de gekoppelde fietsinfrastructuur in Wolfstee en de heraanleg van het kruispunt Toekomstlaan-Wolfstee samen met het bovengemeentelijke rioleringsproject van Aquafin in de Toekomstlaan.

Gerealiseerd: Nee Maar.

We wachten op de goedkeuring van de VMM-fiche.

Op 19 september 2016 heeft het college beslist om gebruikt te maken van de aangeboden mogelijkheid door VMM om het gemeentelijke GIP-dossier Toekomstlaan/Wolfstee te laten uitvoeren door Aquafin in het kader van het 'Lokaal Pact'.

• De stad Herentals legt het kruispunt Olympiadelaan-Vorselaarsebaan opnieuw aan.

Gerealiseerd: Ja.

Het project is afgerond.

• De stad Herentals legt de fietsinfrastructuur in de Poederleeseweg opnieuw aan (module 13), samen met de rioleringsinfrastructuur in de Poederleeseweg vanaf Noord-Dauwenland tot aan grens Vorselaar.

Gerealiseerd: Nee Maar.

Het grond- en onteigeningsplan is principieel goedgekeurd. Op het college van 8 februari 2016 is de bemiddeling in de grondverwerving door IOK goedgekeurd.

Het rooilijnplan moet nog verder afgestemd worden op een parkeerbehoefteonderzoek.

• De stad Herentals legt de fiets- en rioleringsinfrastructuur in de Lierseweg opnieuw aan.

Gerealiseerd: Ja.

Het voorontwerp is goedgekeurd door VMM. Het college heeft het bouwaanvraagdossier op 23 mei 2016 goedgekeurd. Op 29 augustus heeft het college kennis genomen van de stedenbouwkundige vergunning voor het aanleggen van fietspaden en het kappen en ontbossen van bomen langs de N13. In het najaar zijn deze bomen gekapt. De coördinatie van deze werken gebeurt door de gemeente Grobbendonk. Het bouwrijp maken van het terrein is door het college gegund op 6 februari 2017. De rioleringswerken en de aanleg van het fietspad zijn gegund door het college van 25 september 2017.

• De stad Herentals legt voetpaden en aanhorigheden opnieuw aan.

Gerealiseerd: Ja Maar.

Op de gemeenteraad van 5 juli 2016 is het lastenboek voor de aanstelling van een ontwerper voor de opmaak van de studie en het ontwerp voor de heraanleg van de voetpaden in 2017 (as Augustijnenlaan - Belgiëlaan - Olympiadelaan en de St.-Jansstraat) goedgekeurd.

Het college van 13 november 2017 nam volgende beslissingen:

- voetpaden as Augustijnenlaan-Belgiëlaan-Olympiadelaan: studieopdracht uit te schrijven voor de opmaak van een masterplan/

visienota

- voetpaden St.-Jansstraat: de heraanleg op een later tijdstip mee opnemen bij de herinrichting van de straat - voetpaden Streepstraat en St.-Waldetrudisstraat: aanleg in 2018

Het ontwerp in eigen beheer voor de voetpaden Streepstraat en St. Waldetrudisstraat is opgestart. De keuze gunningswijze en vaststelling lastvoorwaarden zijn goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2017.

• De stad Herentals werkt een doorgedreven visievorming uit voor binnengebied 't Schaliken en legt het stadspark, 't Loopke en de tijdelijke parkeerterreinen in dit binnengebied opnieuw aan.

Gerealiseerd: Ja.

Visievorming voor binnengebied 't Schaliken is uitgewerkt. Op 13 juni 2016 is het inrichtingsplan goedgekeurd op de gemeenteraad.

De bouwaanvraag is ingediend bij Ruimte vlaanderen in december 2016 en afgeleverd op 17 mei 2017.

Het college keurde op 11 december 2017 de werken goed.

• De stad Herentals bereidt het dossier voor de heraanleg van de weg- en rioleringsinfrastructuur in het Begijnhof voor.

Gerealiseerd: Ja.

De riolering staat nog niet op VMM subsidieprogramma. De stad neemt echter het initiatief om de riolering zonder subsidies aan te leggen.

Ontwerp voor de riolering aan de achterzijde van de woningen is uitgewerkt. Deze zijn uitgevoerd tegelijkertijd met de aanleg van het Begijnhofpark. De opdracht is uitgeschreven op 10 oktober 2016, de gunning van de werken is goedgekeurd op het college van 13 februari 2017.

In 2016 is de opmaak van het beheersplan Begijnhof opgestart ism studiebureau ARAT. Hierin is de visie uitgewerkt voor de heraanleg van de kasseien aan de voorkant van de woningen. Hierop gebaseerd zal in 2018 een studieopdracht uitgeschreven worden voor de effectieve heraanleg.

• De stad Herentals bereidt de heraanleg van de weginfrastructuur in de Sint-Jobstraat (van Augustijnenlaan tot Hellekensstraat) voor.

Gerealiseerd: Nee.

Het project staat op de planning van 2018.

• De stad Herentals bereidt het dossier voor de heraanleg van het buurtparkeerterrein in de Rode Kruisstraat voor.

Gerealiseerd: Nee.

Het project is nog niet opgenomen in de planning van de technische dienst wegens te veel werkzaamheden die gelijktijdig opgevolgd moeten worden.

• De stad Herentals bereidt het dossier voor de heraanleg van het kruispunt Servaes Daemsstraat-Herenthoutseweg voor.

Gerealiseerd: Ja.

Het ontwerp is in uitvoering. Het rioleringsdossier is ingediend bij VMM op 28 januari 2015. Op vraag van VMM zijn enkele bijsturingen doorgevoerd. Het aangepast dossier is ingediend op 14 november 2016.

Het rooi- en onteigeningsplan is op 5 juli 2016 goedgekeurd door de gemeenteraad. Er is in 2016 gestart met de grondverwervingen om de geplande infrastructuurwerken te kunnen uitvoeren.

De afkoppelingsadviseur is gestart om de privé eigenaars te begeleiden om regenwater af te koppelen van het vuile water.

Op het college van 28 augustus 2017 is het definitief ontwerp goedgekeurd. De gunning zal in het eerste kwartaal van 2018 gebeuren.

• De stad Herentals bereidt het dossier voor de heraanleg van de fiets- en voetpadinfrastructuur in Veldhoven voor.

Gerealiseerd: Ja.

Het studiebureau Antea Group is aangesteld op 9 februari 2015 voor opmaak van het ontwerp. Op 21 april 2017 vond een bewonersvergadering plaats. Bezwaarschriften konden tot 29 mei 2017 ingestuurd worden. Op 26 juni 2017 besliste het college om te starten met de bouwaanvraagprocedure. De werken zijn gepland voor 2018.

• De stad Herentals bereidt het dossier voor de heraanleg van de fietsinfrastructuur in de Wiekevorstseweg en Molenstraat voor.

Gerealiseerd: Ja.

Studiebureau Antea Group is aangesteld op 9 februari 2015 voor de opmaak van het ontwerp. Enkele voorbesprekingen zijn doorgegaan. Het college heeft Antea op 11 september 2017 een bijkomende opdracht gegeven voor de opmaak van het rooilijn- en onteigeningsplan van de Wiekevorstseweg-Molenstraat tussen Mispelaar en Doornestraat.

• De stad Herentals bereidt het dossier voor de aanleg van de fiets- en rioleringsinfrastructuur in de Voortkapelseweg voor.

Gerealiseerd: Ja Maar.

Het studiebureau Antea Group is aangesteld op 9 februari 2015 voor de opmaak van het ontwerp. Het ontwerp is goedgekeurd op de regionale mobiliteitscel (RMC) op 18 juni 2015. Het project wordt verder opgenomen in 2018.

• De stad Herentals bereidt het dossier voor het plaatsen van functionele verlichting op de fietsroute Herentals-Aarschot voor.

Gerealiseerd: Ja Maar.

Het studiebureau Antea is aangesteld op 9 februari 2015 om het ontwerp op te maken. De gemeenten Hulshout en Westerlo hebben hun akkoord gegeven om samen te werken voor verlichting te plaatsen op het hele traject Herentals-Aarschot in de provincie Antwerpen. Het college heeft op 31 juli het standpunt ingenomen rond de plaatsing van de openbare verlichting op de fietsostrade.

Het dossier is op iGBC van 7 september 2017 en op RMC van 22 februari 2018 goedgekeurd. Het aanbestedingsdossier is

uitgewerkt in 2017 samen met de consensus over de aanleg van de fietsostrade. De uitvoering van de werken en de plaatsing van de verlichting vinden plaats in 2018.

• De stad Herentals faciliteert de aanleg van de fiets-o-strade Herentals-Balen door uitvoering te geven aan de opgemaakte overeenkomst met de provincie.

Gerealiseerd: Ja.

De ontwerpen, bouwvergunningsdossiers en onteigeningsplannen voor de volledige F150 fiets-o-strade Herentals-Balen zijn in

opmaak bij de provincie.

• De stad Herentals adviseert en volgt de aanleg op van nieuw openbaar domein naar aanleiding van bouw- of verkavelingsvergunningen.

Gerealiseerd: Ja.

De technische dienst heeft 177 adviezen op bouwvergunningen afgeleverd.

• De stad Herentals voert voorbereidend studiewerk uit voor werken die voorzien zijn vanaf 2016 (o.a. fietspaden Veldhoven, Voortkapelseweg, Molenstraat-Wiekevorstsesteenweg, ...)

Gerealiseerd: Ja.

IOK is aangesteld voor de studieopdracht van de heraanleg Klein Gentstraat en voor de structurele onderhoudswerkzaamheden aan de bruggetjes over de Kleine Nete. Daarnaast zijn er diverse veiligheidscoördinaties uitgevoerd (onderhoud wegen industriezone, dak tuinzaal 't Hof en VBS 't Klavertje, schilderwerken beschermde gebouwen, Begijnhofpark). De bijakte voor de studieopdracht fietsinfrastructuur Wiekevorsteseweg-Molenstraat is gegund op het college van 11 september.

• De stad Herentals handelt de lopende dossiers verder af.

Gerealiseerd: Ja.

Deze zijn in uitvoering.

In document Jaarrekening 2017 (pagina 29-32)