• No results found

Bijlage: Toelichting op de werkzaamheden

In document Op weg naar een betere woning! (pagina 24-27)

Voorbeeld nieuw plafond

Extra onderhoudswerkzaamheden aan de binnenkant van de woning bij totaalpakket Gasinstallatie en elektrische installatie Wanneer u voor het totaalpakket kiest, wordt de elektrische installatie vervangen en wordt de gasleiding afgeperst.

Open geiser vervangen door cv-ketel en centrale verwarming plaatsen (indien van toepassing) Indien u voor het totaalpakket kiest en u nog een open-geiser heeft, dan krijgt u een cv-ketel en centrale verwarming. Plaatsing van de cv-ketel is afhankelijk van huidige locatie. De cv-ketel wordt bij voorkeur in de kast in de slaapkamer aan de voorzijde geplaatst. Als dit niet mogelijk is, wordt de ketel op zolder geplaatst.

Vlizotrap (indien van toepassing)

De vlizotrap wordt vervangen als er installatiewerk op zolder wordt geplaatst (of al aanwezig is) en er een ondeugdelijke vlizotrap is. Als er geen vlizotrap aanwezig is en er wel installatiewerk op zolder is, wordt deze vlizotrap aangebracht.

Als erg geen ruimte is voor een vlizotrap of niet nodig is voor de installaties, dan wordt alleen een plafondluik aangebracht.

Plafonds

In het totaalpakket vervangen wij zachtboarden schrotenplafonds. Wij brengen een nieuw gips-pla-fond aan en sausen dit wit.

Vervangen complete riolering/afvoer

De complete riolering/afvoer in woning wordt vervangen. Daarnaast worden bestaande open rioleringsputten in achtertuinen dichtgezet. Indien u dit echt niet wenst, kan dit op verzoek open-blijven. Dit kunt u doorgeven tijdens de technische opname in november en december 2020 (let wel:

deze planning kan wijzigen).

Keuken, badkamer en toilet bij totaalpakket Als u kiest voor het totaalpakket worden badkamer, keuken en toilet vervangen. Na beoordeling van

teruggeplaatst. Deze beoordeling wordt gemaakt tijdens de technische opname. Wij bieden u dan graag de mogelijkheid om op basis van uw eigen smaak een keuze te maken uit verschillende kleuren tegels, aanrechtbladen en keukenkastfrontjes.

Keuken

Wanneer uw keukenblok in aanmerking komt voor vervanging, vervangen wij de tegels, het instal-latiewerk en het gehele keukenblok. U mag zelf dekleuren kiezen voor de tegels, het aanrechtblad en de keukenfrontjes.

U krijgt van Mitros een standaardkeuken met drie onderkastjes, spoelbak in het midden en drie bovenkastjes. Wij maken een aansluiting voor elektrisch koken en u krijgt een loze leiding voor de aansluiting van vaatwasser of wasmachine.

De gasaansluiting voor het koken blijft bestaan.

U kunt zelf kiezen of u elektrisch of op gas wilt koken. Wij plaatsen een voorzetwand aan de achterzijde van de keuken. Het is niet mogelijk om deze wand van buitenaf te isoleren. Let op:

hierdoor wordt uw keuken kleiner.

U krijgt de mogelijkheid om elektrisch te koken.

Hiervoor wordt een perilexaansluiting aangebracht.

Badkamer & toilet

Bij het totaalpakket vervangen wij de vloeren, het tegelwerk op de vloer en de wand, al het installatiewerk en het sanitair. U kunt zelf kiezen uit verschillende kleuren tegels. Deze keuze kunt u doorgeven tijdens de keuzegesprekken.

Extra onderhoudswerkzaamheden aan de buitenkant van de woning bij totaalpakket Herstelwerkzaamheden metselwerk, schoorstenen en schuttingen

Bij het totaalpakket wordt het metselwerk gereinigd en worden eventuele scheuren in het metselwerk hersteld (alleen waar het constructief niet anders kan). Het voegwerk en lood in de schoorstenen worden vervangen. Betonreparatie van de schuttingen wordt ook uitgevoerd. Dit brengt veel geluidsoverlast met zich mee. Bij de

Versterking boven kozijnen

In combinatie met het vervangen van het dak worden verstevigingen aangebracht boven de kozijnen in de gevel.

Daken

De dakbedekking van de platte daken wordt vervangen. Indien het een schuin dak betreft, wordt een voorziening aangebracht ten behoeve van de brandoverslag. Dit gebeurt vanaf de buitenzijde. Bij het totaalpakket worden de dakpannen en goten vervangen.

Losstaande bergingen

Ook uw berging wordt in de werkzaamheden bij het totaalpakket meegenomen.

Vervangen bergingsdeur

Vervangen voegwerk

Schilderwerk deurkozijn met deur

Nalopen dakpannen en aanbrengen goot

Elektra-aansluiting en lichtpunt

Het is belangrijk dat het werkgebied in de berging leeg is. Er wordt een stopcontact in uw berging aangebracht en een lichtpunt. Daarvoor moet er een stroomkabel naar uw berging worden gelegd. Dit gaat door uw tuin. Om de kabel goed te kunnen leggen, dient er in uw tuin gegraven te worden. Wanneer u hier bestrating heeft liggen, dan halen wij deze weg en leggen deze weer voor u terug. Andere obstakels dan deze bestrating dient u zelf te verwijderen.

Deurbel, buitenlamp en naambordje

Bij het totaalpakket brengen wij bij de voordeur een nieuwe deurbel, een nieuw naambordje en een nieuwe buitenlamp aan. Deze buitenlamp kunt u zelf bedienen door een schakelaar in de hal. Aan de achterkant van de woning komt ook een buitenlamp.

Woningverbetering als onderdeel van totaalpakket

HR++ glas en ZR roosters

Wanneer u kiest voor het totaalpakket vervangen wij uw ramen in de gevel door kunststof kozijnen met HR++ glas. In de kozijnen worden zelfregule-rende roosters geplaatst. De kozijnen waarin een

deur zit, blijven van hout en krijgen een schilder-beurt. Wel worden de deuren vervangen. Wanden waarin een kozijn wordt vervangen, worden opgeleverd gestukt en wit gesausd.

Isolatie

Bij de vervanging van de daken, zowel plat dak als schuin dak, wordt isolatie aangebracht. Deze isolatie brengen wij boven op het dak aan, aan de buitenzijde. De houten vloeren worden geïsoleerd vanaf de onderzijde met een foliesoort. Er vindt na-isolatie plaats van de spouwmuren. Dit zorgt voor minder warmteverlies en een beter binnen-klimaat. De achterwand in uw keuken kunnen wij helaas niet isoleren vanaf de buitenzijde. Daarom plaatsen wij een voorzetwand in uw keuken. Deze werken wij af met een renovliesbehang en sausen wij wit. Let op: uw keuken wordt hierdoor kleiner.

Mechanische ventilatie (MV)

Door goed te ventileren voert u vochtige lucht af en zorgt u voor een gezondere, frisse lucht in uw woning. Daarmee voorkomt u problemen met vocht en schimmel. Ventileren doet u via (klep)raampjes en roosters, maar gebeurt in uw huidige woning ook via kieren bij de ramen. Als u kiest voor het totaalpakket is uw woning na de werkzaamheden beter geïsoleerd en zijn de kieren gedicht. Daardoor wordt het nog belangrijker om goed te ventileren. Wij brengen een slimme vorm van mechanische ventilatie (MV) aan in uw woning, die werkt met sensoren, een vraagge-stuurd CO2-ventilatiesysteem. Het systeem zorgt ervoor dat de ventilator lucht wegzuigt uit de woning. Vervolgens brengt het frisse lucht naar binnen, via ventilatieroosters boven de ramen.

De binnenkomende lucht wordt door de wind aangezogen. Wij plaatsen hiervoor een melder in uw woonkamer.

Zonnepanelen

Op uw woning worden vier panelen geplaatst.

Wocozon is het bedrijf dat de zonnepanelen op uw woning onderhoud. Verdere informatie hierover ontvangt van Wocozon na uitvoering van de werkzaamheden.

In document Op weg naar een betere woning! (pagina 24-27)