• No results found

Bijdrageregeling (zie infobrochure onderwijsregelgeving punt 8)

In document WEGWIJS Ooievaarstraat TIENEN (016) (pagina 30-33)

DEEL III – HET REGLEMENT

10 Bijdrageregeling (zie infobrochure onderwijsregelgeving punt 8)

Hieronder vind je een lijst met de schoolkosten. Op die lijst staan zowel verplichte als niet-verplichte uitgaven.

Verplichte activiteiten zijn uitgaven die ouders zeker zullen moeten maken. Niet-verplichte uitgaven zijn uitga-ven voor zaken die je niet moet aankopen: maak je er gebruik van, dan moet je er wel voor betalen. In de bij-dragelijst staan voor sommige kosten vaste prijzen, voor andere kosten enkel richtprijzen. Dit laatste betekent dat het bedrag dat je zal moeten betalen in de buurt van de richtprijs zal liggen, het kan iets meer zijn, maar ook iets minder.

De bijdrageregeling werd besproken op de schoolraad.

VERPLICHTE ACTIVITEITEN PER KLAS PRIJS

Zwemmen L1 + zwemmuts L1 Zwemmen L2  L6

Zwemmuts L2 – L6 Zwembrevet

Gratis

€ 1,20 per beurt

€ 1,00

€ 0,75

NIET VERPLICHT AANBOD PRIJS

Voor- naschoolse opvang Extra naschoolse opvang Drank

Melk (gesubsidieerd) Water (flesje)

Soep per dag (winterperiode) Warme maaltijd KS + gratis water Warme maaltijd LS + gratis water

Sportkledij

Blauw broekje

T-shirt met embleem VIA

€ 1 / half uur

€ 10,00

€ 0,50

€ 0,50

€ 0,50

€ 3,30

€ 4,10

€ 10,00

€ 7,50

€ 0,08 (recto)

Prijs per kopie (enkel bij opvraging door ouders van leerlingengegevens)

€ 0,16 (recto verso)

Meerdaagse uitstappen Prijzen 2020-2021 Muzische driedaagse 3de leerjaar

(Sint-Joris-Weert)

Zeeklassen 5de leerjaar (Nieuwpoort) Bosklassen 6de leerjaar (Han-sur-Lesse)

€ 105,00

€ 147,00

€ 188,00 Max. € 445 per kind voor volledige duur lager

onderwijs

Deze bedragen gelden voor de volgende uitstappen:

 Maandag 19 oktober 2020 t.e.m. vrijdag 23 oktober 2020 : Bosklassen L6

 Woensdag 18 november 2020 t.e.m. vrijdag 20 november 2020 : Muzische 3-daagse L3

 Dinsdag 4 mei 2021 t.e.m. vrijdag 7 mei 2021 : Zeeklassen L5

Muzische driedaagse in Sint-Joris-Weert – derde leerjaar

De leerlingen van L2 die het volgende schooljaar op muzische driedaagse gaan, sparen gedu-rende 10 maanden van het lopende (januari, februari, maart, april, mei, juni) en het komende (september, oktober, november, december) schooljaar telkens een gelijk deel van de totale som.

Vierdaagse zeeklassen in Nieuwpoort – vijfde leerjaar

De leerlingen van L4 die het volgende schooljaar op zeeklassen gaan, sparen gedurende 10 maanden van het lopende (januari, februari, maart, april, mei, juni) en het komende (septem-ber, okto(septem-ber, novem(septem-ber, december) schooljaar telkens een gelijk deel van de totale som.

Vijfdaagse bosklassen in Han-sur-Lesse – zesde leerjaar

De leerlingen van L5 die het volgende schooljaar op bosklassen gaan, sparen gedurende 10 maanden van het lopende (januari, februari, maart, april, mei, juni) en het komende (septem-ber, okto(septem-ber, novem(septem-ber, december) schooljaar telkens een gelijk deel van de totale som.

Nieuwe leerlingen

Nieuwe leerlingen die tijdens dat schooljaar op meerdaagse uitstap gaan, sparen gedurende 4 maanden van het lopende (september, oktober, november, december) schooljaar telkens een gelijk deel van de totale som.

10.1 Wijze van betaling

De school bezorgt aan de ouders maandelijks een schoolrekening met vermelding van de aangekochte goe-deren: voor- en naschoolse opvang, drankjes, zwembeurten, activiteiten… We verwachten dat deze afrekening tijdig (14 dagen na factuurdatum) en volledig wordt betaald.

Voor de meerdaagse activiteiten bestaat er een spaarformule: hiervan ontvangt u aparte schoolrekeningen, los van de maandelijkse schoolrekening. Ook deze zijn 14 dagen na factuurdatum te betalen.

U kan de schoolrekening betalen via overschrijving met vermelding van de gestructureerde overschrijving on-deraan de schoolrekening. Dit zorgt voor een correcte verwerking in de boekhouding. U kan de schoolrekening ook contant op het secretariaat in de school komen betalen.

U kan er ook voor kiezen om de schoolrekeningen te betalen via Europese domiciliëring. De Centrale admi-nistratie zal u daarvoor de nodige documenten bezorgen.

Ouders zijn, ongeacht hun burgerlijke staat, hoofdelijk gehouden tot betaling van de schoolrekening. Dat be-tekent dat we beide ouders kunnen aanspreken tot het betalen van de volledige rekening. De school kan niet ingaan op een vraag tot splitsing van de schoolrekening.

Als er tussen de ouders onenigheid bestaat over het betalen van de schoolrekening, zal de school aan elk van hen een identieke schoolrekening versturen. Zolang het verschuldigde bedrag niet volledig betaald is, blijft elke ouder het volledige resterende saldo verschuldigd, ongeacht de afspraken die ze onderling gemaakt hebben.

Als beide ouders een gedeelte van de schoolrekening betalen, gebruikt u best de gestructureerde mededeling niet. U vermeldt dan op de betaling de naam van uw dochter/zoon en ‘deel mama’ of ‘deel papa’. Dat maakt de latere opvolging iets gemakkelijker.

10.2 Bij wie kan je terecht in verband met betalingsmoeilijkheden?

Indien u echter problemen ondervindt met het betalen van de schoolrekening, kunt u best contact opnemen met de financieel beheerder Ellie Jakos (016/768410 of leerlingenfacturatie@viatienen.be.)Het is de bedoeling dat er afspraken worden gemaakt over een aangepaste betalingswijze. Wij verzekeren in elk geval een discrete behandeling van uw vraag.

Na uitputting van alle redelijke middelen zal de school echter de noodzakelijke rechtsmiddelen aanwenden.

Stappenplan betaling schoolrekeningen:

1. Schoolrekening met betalingstermijn van 14 dagen 2. Openstaanderekening na de betalingstermijn:

a. Eerste herinnering met betalingstermijn van twee weken b. Tweede herinnering met betalingstermijn van twee weken

c. Telefonisch of persoonlijk contact. Van deze activiteit wordt een lijst bij-gehouden ten behoeve van de bedrijfsrevisoren van de VZW Schoolbestuur Sint-Paulus.

d. Bij blijvende niet-betaling wordt het dossier overgedragen aan het extern incassobureau TCM dat de verdere opvolging zal doen

Betalingsherinneringen kosten vanaf schooljaar 2019 – 20 1,5 euro.

Bij afwezigheden (bv. schoolreis uitgezonderd ziekte) en afzeggingen (bv. te laat afzeggen warme maaltijd) worden de gemaakte kosten aangerekend.

Vanaf het schooljaar 2014-2015 kan u er ook voor kiezen om de factuur van uw dochter/zoon in uw mailbox te ontvangen.

Opdat dit correct zou verlopen vult u het document ‘Leerlingenfacturatie’ correct in en bezorgt u het terug aan de school of via mail aan: leerlingenfacturatie@viatienen.be

11 Geldelijke en niet-geldelijke ondersteuning (zie infobrochure onderwijsregelgeving

In document WEGWIJS Ooievaarstraat TIENEN (016) (pagina 30-33)