• No results found

14 Beroep op onderhandelingsprocedure na contractsluiting

De aanbestedende dienst behoudt zich het recht voor om na de contractsluiting voor wat de

aannemingen van diensten betreft, beroep te doen op de uitzonderingsgrond van artikel 17, §2, 2° b) van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten.

08/09/2011 2011 09 08 Selectiebestek acties en campagnes 2012-2014 def.docx 25/31

Bijlage 1: Kandidatuurstelling

Beperkte offerteaanvraag op nationaal niveau

Aanbestedende dienst CultuurNet Vlaanderen

Plaats van de opdracht

Sint-Gisleinstraat 62, B-1000 Brussel, België

Voorwerp van de aanneming

De overheidsopdracht voor aanneming van diensten “Raamcontract acties en campagnes CultuurNet Vlaanderen (2012-2014).

De vennootschap

(Handelsnaam of benaming, rechtsvorm, nationaliteit, zetel)

………..

Vertegenwoordigd door ondergetekende(n)

………..

Ofwel

De ondergetekenden (voor elk van hen dezelfde gegevens als hierboven) die zich tijdelijk hebben verenigd voor deze aanneming.

………..

Stellen zich kandidaat om geselecteerd te worden als deelnemer bij de beperkte offerteaanvraag voor de toewijs van de overheidsopdracht voor aanneming van diensten “Raamcontract acties en

campagnes CultuurNet Vlaanderen (2012-2014)”.

De ondergetekenden, in hun hoedanigheid van vertegenwoordigers van de leden van de deelnemer, verklaren het volgende:

1) Zij verklaren kennis te hebben genomen van het bekendmakingsbericht voor deze procedure. Zij verklaren onvoorwaardelijk met de daarin neergelegde procedure in te stemmen.

2) Zij verklaren naar eer en geweten dat alle informatie die zij in het kader van deze gunningsprocedure aan CultuurNet Vlaanderen hebben verstrekt en zullen verstrekken

juist is en zij zijn zich ervan bewust zijn dat eventueel door CultuurNet Vlaanderen aan te tonen onjuistheden daarin, aanleiding kunnen geven tot uitsluiting van de deelnemer van verdere deelneming aan deze bevragingsprocedure.

3) Zij verklaren dat ten behoeve van de kandidaat geen overeenkomsten zijn aangegaan die in strijd zijn met het mededingingsrecht of de wetgeving inzake intellectuele en industriële eigendomsrechten of databanken.

Bij deze kandidatuur zijn eveneens gevoegd

de bescheiden, gedateerd en ondertekend, die luidens de aankondiging van deze aanneming en de voorwaarden van het selectiebestek voor de overheidsopdracht voor aanneming van diensten

“Raamcontract acties en campagnes CultuurNet Vlaanderen (2012-2014).”, onder meer met betrekking tot de selectiecriteria, van deze aanneming, moeten worden bijgevoegd.

Gedaan te ……….. op ………. 20………

De kandida(a)t(en)

08/09/2011 2011 09 08 Selectiebestek acties en campagnes 2012-2014 def.docx 27/31

Bijlage 2: Model van bankverklaring

« Met betrekking tot :

Overheidsopdracht n° [NUMMER VAN DE OPDRACHT], gepubliceerd in het Belgisch Bulletin der Aanbestedingen, op datum van...

Hierbij bevestigen wij U dat de [NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP] onze cliënt is sinds [DATUM].

Wat betreft de financiële relatie bank-cliënt

De financiële relaties die wij onderhouden met (naam vennootschap) hebben tot op heden, (datum), beantwoord aan onze verwachtingen. Op basis van de gegevens waarover onze bank vandaag beschikt hebben wij geen ongunstige elementen vastgesteld en de (naam vennootschap) heeft tot op heden, voor zover wij kunnen nagaan en met betrekking tot de ons gekende contracten en projecten, de financiële capaciteit gehad om de contracten of projecten uit te voeren die haar werden

toegewezen.

De (naam vennootschap) geniet ons vertrouwen en

ofwel:

onze bank stelt op dit ogenblik volgende kredietlijnen ter beschikking van deze vennootschap (alleen vermelden met de voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de klant) :

[OPSOMMEN KREDIETLIJNEN]

ofwel:

onze bank stelt op dit ogenblik kredietlijnen ter beschikking van de vennootschap.

ofwel:

onze bank is bereid eventuele kredietaanvragen of een aanvraag voor borgstelling met het oog op de uitvoering van de opdracht te onderzoeken.

ofwel:

(geen van de drie voorafgaande verklaringen).

Deze verklaring houdt geen verbintenis in van onzentwege voor de toekomst en onze bank neemt dienaangaande geen enkele verantwoordelijkheid.

Wat betreft de notoriëteit van de cliënt

De [NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP] bekleedt een belangrijke plaats (ofwel: is actief) in de sector van [NAAM VAN DE SECTOR]. Tot op heden en voor zover we konden nagaan heeft ze een

uitstekende (ofwel: goede) technische reputatie en is gebleken dat ze werd geleid door bekwame en achtbare personen.

De bank kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de juistheid en de volledigheid van haar verschafte informatie.

De feiten die in de toekomst deze verklaring zouden beïnvloeden kunnen U niet automatisch worden medegedeeld.

Gedaan te [PLAATS] op [DATUM]

[HANDTEKENINGEN]»

08/09/2011 2011 09 08 Selectiebestek acties en campagnes 2012-2014 def.docx 29/31

Bijlage 3 Model verklaring inzake het zich beroepen op draagkracht van fysieke personen of andere entiteiten

Gegevens van de onderaannemer

Naam

………..

Rechtsvorm

………..

Adresgegevens

………..

E-mail

………..

Fax

………..

Telefoon

………..

Naam Deelnemer

De ondergetekende:

[NAAM], [IN ZIJN/HAAR HOEDANIGHEID VAN RECHTSGELDIG VERTEGENWOORDIGER VAN [NAAM ONDERAANNEMER]]

Verklaart het volgende:

De ondergetekende heeft kennis genomen van het bekendmakingsbericht voor de beperkte

offerteaanvraag van CultuurNet Vlaanderen voor de aanneming van diensten: “Raamcontract acties en campagnes CultuurNet Vlaanderen (2012-2014)”. Hij/zij verklaart onvoorwaardelijk met de daarin neergelegde procedure in te stemmen.

Hij/zij verklaart verklaart naar eer en geweten dat alle informatie die zij in het kader van deze gunningsprocedure aan CultuurNet Vlaanderen hebben verstrekt en zullen verstrekken juist is en zij zijn zich ervan bewust zijn dat eventueel door CultuurNet Vlaanderen aan te tonen onjuistheden daarin, aanleiding kunnen geven tot uitsluiting van de deelnemer van verdere deelneming aan deze gunningsprocedure.

[NAAM DEELNEMER] zal, indien de overheidsopdracht aan [NAAM DEELNEMER] zal worden gegund, voor de uitvoering van de aanneming van diensten: “Raamcontract acties en campagnes CultuurNet Vlaanderen (2012-2014)” daadwerkelijk kunnen beschikken over de ervaring en middelen die de ondergetekende ter beschikking heeft.

Ondergetekende verbindt zich ertoe om, ingevolge de bijgevoegde stukken, volgende ervaring ter beschikking te stellen die nodig is voor de uitvoering van [specificeer : onderdeel van de opdracht/ te leveren diensten/ ter beschikking te stellen technici]:

[OPSOMMING]

Ondergetekende verbindt zich ertoe om, ingevolge de bijgevoegde stukken, volgende middelen ter beschikking te stellen die nodig zijn voor de uitvoering van [specificeer :onderdeel van de opdracht / te leveren diensten/ ter beschikking te stellen materiaal of technici]:

[OPSOMMING]

In dit verband stemt ondergetekende er mee in dat de ervaring van ondergetekende als eigen ervaring van de deelnemer aan de aanbestedende dienst wordt overhandigd.

Ondergetekende verbindt zich ertoe om volledig en onvoorwaardelijk garant te staan voor de nakoming van de verplichtingen die – in geval van gunning van de opdracht – uit de opdracht zullen voortvloeien [en die betrekking hebben op zijn hierboven vermeld aandeel inzake te beschikking zijnde ervaring en middelen].

08/09/2011 2011 09 08 Selectiebestek acties en campagnes 2012-2014 def.docx 31/31 Ondergetekende verbindt zich ertoe om volledig en onvoorwaardelijk garant te staan voor de

nakoming van de uit de rechtshandelingen van [Naam Deelnemer] voortvloeiende schulden in het kader van deze opdracht [en die betrekking hebben op zijn hierboven vermeld aandeel inzake te beschikking zijnde ervaring en middelen].

Gedaan te ……….. op ………. 20………

De kandida(a)t(en)

Naam Naam

……… ………

Functie Functie

……… ………

Handtekening Handtekening

……… ………