• No results found

Beleggingskader Groep Brugge 19-24

1. Inleiding

Dit beleggingskader regelt de belegging van geldmiddelen Stad Brugge. De andere entiteiten van de Groep Brugge kunnen hier op toetreden. Groep Brugge omvat niet alleen de Stad Brugge, maar ook de Politiezone Brugge, OCMW-Brugge en verbonden welzijnsverenigingen. Dit kader treedt in werking vanaf 1 juli 2019 (na goedkeuring door de gemeenteraad) en loopt tot 30 juni 2025.

2. Brugs beleidsprogramma 19-24

In het Brugs Beleidsprogramma vinden we in het hoofdstuk Brugge, financieel gezond de volgende punten terug:

• 497: We realiseren een structureel evenwicht in ons meerjarenplan met een positieve autofinancieringsmarge. Het beleidsprogramma en andere investeringsvoorstellen worden financieel doorgelicht en de financiering ervan gebeurt tegen een zo laag mogelijke

kostprijs, zoveel mogelijk met eigen middelen. Indien dit financieel opportuun is, zetten we de bulletleningen om in lange termijnleningen.

• 500: Er komt een doorlichting van de stadsfinanciën met het oog op ethisch bankieren

3. Toepasselijke regelgeving

• Decreet Lokaal Bestuur art. 40 § 1 (volheid bevoegdheid gemeenteraad)

• Decreet Lokaal Bestuur art. 56 § 3 3: college is bevoegd voor het financiële beheer, met behoud van de toepassing van de bevoegdheden van de gemeenteraad;

• Decreet Lokaal Bestuur art. 176: de financieel directeur staat onder de functionele leiding van de algemeen directeur in voor: … 4° het thesauriebeheer, met behoud van de toepassing van de bepalingen daarover in het organisatiebeheersingssysteem.

• Decreet Lokaal Bestuur art. 177: “De financieel directeur rapporteert in volle

onafhankelijkheid over de volgende aangelegenheden aan de gemeenteraad, aan de raad voor maatschappelijk welzijn, aan het college van burgemeester en schepenen, en aan het vast bureau:

1. de vervulling van de opdrachten, vermeld in dit artikel;

2. de thesaurietoestand, de liquiditeitsprognose, de beheerscontrole en de evolutie van de budgetten;

3. de financiële risico’s.”

In de lijst van de toegewezen bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen wordt het nemen van besluiten over leningen en beleggingen niet langer afzonderlijk vermeld. De algemene bevoegdheidsverdelende regels zijn ook van toepassing op deze besluiten: de bevoegdheid komt toe aan de gemeenteraad, maar ze kan gedelegeerd worden aan het college. Punten 14° en 15° van de derde paragraaf van artikel 57 van het Gemeentedecreet worden bijgevolg niet hernomen in het Decreet Lokaal Bestuur

Een en ander kan geregeld worden via het organisatiebeheersingssysteem waar dit beleggingskader deel van uitmaakt.

4. Doelstellingen

• Stad Brugge moet op elk ogenblik kunnen voldoen aan haar financiële verplichtingen. Hiertoe moeten financieringen aangetrokken worden en reserves op een veilige manier belegd worden. Met een goede kasplanning moet de financieringskost geminimaliseerd worden.

• De kasvoorraad moet optimaal beheerd worden in functie van rentabiliteit en risico, m.a.w. er moet gestreefd worden naar zo een hoog mogelijk rendement tegen een zo laag mogelijk risico.

• Hiertoe moet gestreefd worden tot een optimale verhouding tussen de kasvoorraad of

liquiditeiten om te voldoen aan onze betalingsverplichtingen en vaste beleggingen met een hogere opbrengst.

• De middelen moeten behouden blijven, m.a.w. er moet een voldoende garantie zijn dat ons ingezet kapitaal van de beleggingen op eindvervaldag terug beschikbaar komt

(kapitaalsgarantie).

• Het ethisch aspect van beleggingen moet aan bod komen. Hiervoor wordt samengewerkt met Forum Ethibel vzw.

5. Beslissingscriteria

5.1. Voor alle beleggingen

1. Er is een na te streven minimale thesaurievoorraad als buffer om onverwachte

liquiditeitsbehoeften op te vangen. Met thesaurievoorraad wordt bedoeld de cash en direct opvraagbare gelden. De grootte van deze thesaurievoorraad wordt bepaald door de kasplanning.

2. Beleggingen kunnen enkel worden gedaan in euro. Uitzonderingen zijn mogelijk in functie van indekking van het wisselrisico bij grote aankopen die in vreemde munten moeten betaald worden (bvb. schilderijen in USD).

3. Tegenpartijen:

• Belgische overheden (federale overheid, gewesten, gemeenschappen, lokale besturen,…). In kader van duurzame beleggingen kunnen overheden van de Europese Unie ook in aanmerking komen.

• Aan overheden verbonden organisaties zoals intergemeentelijke

samenwerkingsverbanden, RSZ, onderwijsinstellingen,… In kader van duurzame beleggingen kunnen vergelijkbare organisaties van de Europese Unie ook in aanmerking komen.

• Collectieve beleggingsinstellingen (beleggingsfondsen), mits naleving beleggingsbeperkingen elders opgesomd.

• Banken van Belgisch recht of banken die vallen onder het recht van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte

• Minimale rating tegenpartij (met uitzondering van overheid(sinstellingen)): −Lange termijn: BBB (Standard & Poors) of gelijkwaardig

−Korte termijn: A-2 (Standard & Poors) of gelijkwaardig

4. Maximale belegging per tegenpartij: 25.000.000 euro

Let wel: schuldpapier van derde partijen die via bemiddeling met een bank zijn aangekocht, tellen niet mee in deze limiet. Weliswaar staan deze effecten op een effectenrekening van een bank, maar dit vertegenwoordigt geen rechtstreeks tegoed op deze bank.

Indien de tegenpartij de Vlaamse of Belgische Federale Overheid is, valt deze beperking per tegenpartij weg.

De maximale rechtstreekse beleggingen per bank worden beperkt tot 12.500.000 euro per tegenpartij tot de financiële gezondheid van deze banken beter is.

5. Toegelaten producten: • Vastrentende obligaties • Thesauriebewijzen • Spaarrekeningen • Kasbons • Termijnrekeningen

• Certificaten of gestructureerde beleggingen met kapitaalsgarantie en minimumrentevoet.

• Beleggingsfondsen met onbepaalde looptijd die in vastrentende waarden beleggen van degelijke kredietkwaliteit.

• Beleggingsfondsen met bepaalde looptijd met kapitaalsgarantie en waarvan de opbrengst gelinkt is aan een rentevoet of inflatie (dus bvb. geen link met aandelenindexen of wisselkoersen).

• Afgeleide producten zijn enkel toegelaten om het renterisico van beleggingen te beperken.

• Producten om het wisselrisico in te dekken (bvb. termijncontracten)

• Andere producten: na voorafgaandelijke goedkeuring college en bijwerking van dit beleggingskader

6. Duurzame beleggingen:

In samenwerking met Forum Ethibel worden duurzame beleggingen verder uitgebouwd. Strategische participaties die niet in dit beleggingskader gevat zijn, kunnen ook als

duurzame beleggingen aangemerkt worden (bvb. participatie in windmolens in Zeebrugge). 7. Bij de keuze van een beleggingsinstrument wordt het economisch meest gunstige aanbod

genomen. Dit is niet noodzakelijk de hoogste rentevoet. Hierbij moet ook rekening

gehouden worden met de kredietkwaliteit van de debiteur, de looptijd, fiscaliteit… Er wordt wel een prijsvergelijking (of een vergelijking met de markt) gemaakt bij

beleggingsvoorstellen. Voor duurzame belegging wordt een lagere rentevoet t.o.v. een gelijkaardige niet-duurzame belegging aanvaard.

5.2. Bijkomende beperkingen voor langetermijnbeleggingen

1. Indien investeringsopportuniteiten opduiken waarvoor het Toekomstfonds bedoeld is, moet financiën zorgen dat deze middelen tijdig aanwezig zijn. Dit kan tussentijds via realisatie van kortetermijnbeleggingen.

2. Het nominaal totaalbedrag aan uitstaande beleggingen met een looptijd langer dan 365 kalenderdagen mag niet groter zijn dan 30.000.000 euro.

3. Maximale looptijd:

• in functie van amortisatiefonds voor leningen die op eindvervaldag volledig worden terugbetaald: tot eindvervaldag lening

• andere bestemde gelden: maximaal duration of gewogen gemiddelde looptijd van maximaal 5 jaar. Beleggingen langer dan 5 jaar moeten vooraf (principieel) goedgekeurd worden door het college.

6. Procedure uitvoering van de beleggingen

1. De beleggingen worden uitgevoerd door de financieel directeur of de financieel adviseur (als gemachtigde van de financieel directeur). De verrichtingen worden normaal

telefonisch afgesproken met de tegenpartij, maar dienen steeds schriftelijk bevestigd te worden door deze tegenpartij (volgens modaliteiten in een overeenkomst vastgesteld). 2. Bij het afsluiten van transacties wordt in de mate dat er aanbod is maximaal vergeleken

met andere tegenpartijen.

3. De financieel directeur of financieel adviseur rapporteren in het kader van de organisatiebeheersing, onmiddellijk na het afsluiten van de transactie via mail de afgesloten transactie aan elkaar en aan een aangesteld personeelslid binnen financiën. 4. Deze schriftelijke bevestigingen (of confirmaties) worden steeds gecontroleerd binnen

financiën, maar nooit door de persoon die de transactie heeft afgesloten (functiescheiding).

7. Rapportering

1. Elke belegging wordt zo spoedig mogelijk opgenomen in een beleggingstabel door een aangestelde medewerker binnen financiën, zodat de stand van zaken van alle beleggingen altijd kan geraadpleegd worden.

2. De schepen van financiën heeft te allen tijde inzage in de uitstaande beleggingen.

3. De financieel directeur neemt de beleggingen (langetermijnbeleggingen ter ratificatie) mee in de periodieke rapportering aan de gemeenteraad.

8. Inwerkingtreding en duurtijd

1. Dit beleggingskader treedt in werking vanaf de bankwerkdag volgend op de goedkeuring door de gemeenteraad van dit kader.

2. Aanpassingen van dit beleggingskader treden in werking vanaf de bankwerkdag volgend op de goedkeuring door het college.

3. Dit beleggingskader loopt tot en met 30 juni 2025, zodat het vernieuwd bestuur begin 2025 het kader kan vernieuwen en de continuïteit gewaarborgd is.

Algemeen bestuur

18 2019_GR_00333 Algemeen bestuur - Brugse Maatschappij voor

Huisvesting - wijziging vertegenwoordigers stad Brugge in de bestuursorganen.

GOEDGEKEURD Notulen

Raadslid Pol Van Den Driessche komt tussen. Stemming

goedgekeurd bij publieke stemming door de gemeenteraad met:

- 35 stem(men) voor: Pablo Annys; Brigitte Balfoort; Nico Blontrock; Wouter Bossuyt; Janos Braem; Benedikte Bruggeman; Dolores David; Sandrine De Crom; Jean-Marie De Plancke; Alexander De Vos; Dirk De fauw; Hilde Decleer; Jos Demarest; Franky Demon; Pascal Ennaert; Minou Esquenet; Mathijs Goderis; Mieke Hoste; Paul Jonckheere; Carlos Knockaert; Joannes Logghe; Pieter Marechal; Martine Matthys; Philip Pierins; Jasper Pillen; Raf Reuse; Karin Robert; Marleen Ryelandt; Karel Scherpereel; Ann Soete; Charlotte Storme; Olivier Strubbe; Doenja Van Belleghem; Mercedes Van Volcem; Sandra Wintein

- 8 stem(men) tegen: Dirk Barbier; An Braem; Yves Buysse; Nele Caus; Sandra De Schuyter; Stefaan Sintobin; Pol Van Den Driessche; Geert Van Tieghem

Beschrijving

Aanleiding en context

In zitting van de gemeenteraad van 15 januari 2019 werden de volgende vertegenwoordigers van de stad Brugge in de bestuursorganen van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting aangeduid: 1 effectief lid in de Algemene Vergadering: Bjorn De Windt

1 plaatsvervanger voor de Algemene Vergadering: Georgina Denolf 6 bestuurders stad en ocmw samen:

1. - de heer Nico Blontrock 2. - de heer Franky Demon 3. - mevrouw Martine Matthys

4. - de heer Pascal Ennaert 5. - mevrouw Mieke Hoste 6. - mevrouw Sandrine De Crom

Er wordt gevraagd de heer Franky Demon in de raad van bestuur te vervangen door de heer Jos Demarest.

Motivatie

De Brugse Maatschappij voor Huisvesting is een coöperatieve vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid met sociaal oogmerk.De sociale huisvestingsmaatschappij heeft zijn statuten in overeenstemming gebracht met het Besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014. Daardoor geldt er een overgangsperiode tot ten laatste 1 juli 2019.

Er werden in zitting van 15 januari door de gemeenteraad 6 bestuurders aangeduid voor stad en ocmw samen.

Er wordt gevraagd de heer Franky Demon in de raad van bestuur te vervangen door de heer Jos Demarest.

Rechtsgrond(en)

Decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode

Besluit van de Vlaamse regering van 16 mei 2014 tot bepaling van nadere regels met betrekking tot de beheersaspecten van sociale huisvestingsmaatschappijen en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 22 oktober 2010 tot vaststelling van de aanvullende voorwaarden en de procedure voor de erkenning als sociale huisvestingsmaatschappij en tot vaststelling van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van de sociale huisvestingsmaatschappijen. Besluit

Artikel 1

De gemeenteraad keurt volgende wijziging in de afvaardiging namens de stad en ocmw in de raad van bestuur van de Brugse Maatschappij voor Huisvesting goed: de heer Franky Demon wordt vervangen door de heer Jos Demarest.

19 2019_GR_00334 Algemeen bestuur - kennisname Audio-jaarrekening 2018 - goedkeuring toetreding nieuwe leden.

GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Aanleiding en context

In zitting van 31 mei 2011 besliste de gemeenteraad om toe te treden tot Audio vzw, een vereniging die o.a. tot doel heeft audits uit te voeren ten behoeve van deelnemende lokale besturen.

De jaarrekening 2018 van Audio wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarnaast wordt gevraagd aan de gemeenteraad om de toetreding van nieuwe leden goed te keuren.

Motivatie

Jaarrekening 2018

Op 9 mei keurde de algemene vergadering van Audio de jaarrekening 2018 goed. Artikel 485 van het Decreet Lokaal Bestuur stelt dat de bepalingen van deel2, titel 7 inzake bestuurlijk toezicht van toepassing zijn op de welzijnsvereniging.

Bijgevolg bezorgt Audio de stad Brugge de jaarrekening 2018, samen met de toelichting en een kopie van het desbetreffende besluit van de algemene vergadering van Audio.

Er wordt gevraagd de jaarrekening 2018 ter kennisgeving voor te leggen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad kan binnen 50 dagen na verzending zijn opmerkingen ter kennis brengen aan de provinciegouverneur die uiteindelijk de jaarrekening goedkeurt.

Nieuwe leden

In zitting van 9 mei keurde de algemene vergadering van Audio de toetreding goed van 11 lokale besturen of ervan afhankelijke entiteiten als nieuwe leden van de vereniging. Dit past in de groeistrategie die door de algemene vergadering van Audio werd goedgekeurd op 14 juni 2018. Het gaat om de volgende nieuwe leden:

1. stad Aalst (beslissing gemeenteraad 29/01/2019) 2. stad Diksmuide (beslissing gemeenteraad 25/02/2019) 3. gemeente Evergem (beslissing gemeenteraad 28/02/2019) 4. gemeente Maldegem (beslissing gemeenteraad 28/06/2018) 5. gemeente Moerbeke (beslissing gemeenteraad 30/10/2019) 6. gemeente Wachtebeke (beslissing gemeenteraad 22/11/2018) 7. gemeente Zele (beslissing gemeenteraad 21/02/2019)

8. OCMW Diksmuide (beslissing OCMW-raad 25/02/2019) 9. OCMW Moerbeke (beslissing OCMW-raad 08/11/2018)

10. Zorgvereniging Mintus (beslissing raad van bestuur 22/06/2019) 11. Zorgbedrijf Harelbeke (beslissing raad van bestuur 17/10/2018)

Teneinde aan alle juridisch-administratieve verplichtingen te voldoen, dient de gemeenteraad nu deze beslissingen formeel goed te keuren.

Artikel 485 van het Decreet Lokaal Bestuur statuten van Audio

Financiële informatie

Geen visum noodzakelijk Motivering

Financieel beleidsadvies:

De jaarrekening 2018 van Audio werd gecontroleerd door de dienst financiën. Een analyse van de jaarrekening is in bijlage terug te vinden.

Bijlagen: https://edison.brugge.be/do/file/download/cmsobjectid/5cf65b80fe44dc1108645d0c/cmsfiletype/or g?organid=3293 Financiële informatie Dienstjaar: 2018 Beleidsitem: BI011901 Actie: RB011901 Rekening: Bestelaanvraag: Bedrag inclusief btw: Bedrag exclusief btw: Omschrijving: Beleidsinformatie

De jaarrekening 2018 van Audio werd goedgekeurd door de algemene vergadering van Audio.In het kader van het bestuurlijk toezicht heeft de gemeenteraad 50 dagen na verzending om zijn opmerkingen over te maken aan de provinciegouverneur die finaal bevoegd is voor de goedkeuring van de jaarrekening.

Besluit

Artikel 1

De gemeenteraad neemt kennis van de jaarrekening 2018 van Audio.

Artikel 2

De gemeenteraad keurt de toetreding van de volgende nieuwe leden tot de vereniging Audio goed: 1. stad Aalst 2. stad Diksmuide 3. gemeente Evergem 4. gemeente Maldegem 5. gemeente Moerbeke 6. gemeente Wachtebeke

7. gemeente Zele 8. OCMW Diksmuide 9. OCMW Moerbeke 10. Zorgvereniging Mintus 11. Zorgvereniging Harelbeke Bijlagen 1. 2018 - Audio jaarrekening.pdf Eigendommen

20 2019_GR_00338 Eigendommen - inhuring Komvest 38 - goedkeuring huurovereenkomst.

GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

In uitvoering van Collegebeslissing 00976 van 18/02/2019, namelijk principiële goedkeuring inhuring gedeelte Komvest 38 - ook gekend als 'Schipperskapel' - als locatie voor de ateliers glaskunst en schilderkunst van het Deeltijds Kunstonderwijs van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.

De gevraagde huurprijs bedroeg 1.950 €/mnd. Dienst Eigendommen liet het pand schatten door een door Vlabel erkend schatter. Deze raamde de huurprijs voor het te huren goed op 1.800 €/mnd. De eigenaar is akkoord met de geschatte maandelijkse huurprijs.

Motivatie

Beknopte samenvatting huurvoorwaarden

- € 1.800/mnd (niet onderhevig aan BTW), jaarlijks geïndexeerd - onroerende voorheffing ten laste Stad Brugge

- duur: vanaf 01/07/2019 voor 20 jaar

- onderhoudsherstellingen ten laste Stad <-> grove herstellingen ten laste eigenaar

- renovatiewerken en aanpassingen inzake veiligheid ten laste eigenaar (voorzien van 4 gender- neutrale toiletten waarvan 1 voor personen met een beperking plus een fontein/handwasser, enkele beglazing in de achterbouw vervangen door dubbele beglazing, plaatsing brandwerende

deuren, voorzien van noodverlichting)

- inrichting patio als fietsstalling + minimale aanpassingen in functie van de exploitatie als onderwijsinstelling ten laste Stad

Rechtsgrond(en)

Art. 41, 11° van het Decreet Lokaal Bestuur Financiële informatie

Visum verleend Motivering

Spoedvisum.

Bij opmaak van het MJP 2020-2025 werden de nodige kredieten voorzien voor dit project. Visum verleend op datum goedkeuring nieuw meerjarenplan 2020-2025 door GR

Financiële informatie

2019:

Bedrag huur : 6 maanden = 6 x € 1.800 = € 10.800 Rekeningnummer 61001000

Beleidsitem BI082000 Actie RB082000

Met BW1-2019 werd extra € 10.750 voorzien op dit budget

Bij opgave MJP2019-2025 werd met volgende uitgaven rekening gehouden: 2020: Bedrag huur = € 21.600 Rekeningnummer 61000100 Beleidsitem BI082000 Actie SRB082000 2021: Bedrag huur = € 22.140 Zelfde dimensies 2022: Bedrag huur = € 22.695 Zelfde dimensies 2023: Bedrag huur = € 23.265 Zelfde dimensies 2024: Bedrag huur = € 23.850 Zelfde dimensies 2025: Bedrag huur = € 24.445 2019-2024:

Bedrag onroerende voorheffing nog niet gekend, maar te benemen op rekening 6401000/BI011905/SRB011905.

Besluit

Artikel 1

Het voorgelegde ontwerp van huurovereenkomst wordt goedgekeurd. Bijlagen

21 2019_GR_00345 Eigendommen - kosteloze verwerving van gronden en infrastructuurwerken gelegen in de verkaveling VK 0504 Maalse Steenweg (Houtzagerijstraat) te 8310 Brugge (Sint-Kruis) jegens De Pourcq nv.

GOEDGEKEURD Notulen stemresultaten

De Gemeenteraad keurt eenparig het volgende besluit goed.

Beschrijving

Aanleiding en context

Verkavelingsvergunning VK 0504 dd. 23/12/05;

Overeenkomst verbonden aan de verkavelingsvergunning dd. 28/11/05;

verkavelingswijziging dd. 21/09/15;

Akte afstand gas- en elektriciteitsnet, palen, armaturen openbare verlichting jegens De Pourcq nv aan de Stad dd. 15/05/09;

Akte verkoop gas- en elektriciteitsnet en openbare verlichting jegens de Stad aan Imewo dd. 15/05/09;

Akkoord van de wegendienst dd. 29/11/18.

Motivatie

Inlijving in het openbaar domein van wegenis en de erop uitgevoerde infrastructuurwerken cfr. de afgeleverde verkavelingsvergunningen.

Rechtsgrond(en)

Artikel 41, 11° Decreet Lokaal Bestuur Financiële informatie

Geen visum noodzakelijk Motivering

volgens inzichten college

Financiële informatie

Dienstjaar: 2019

Beleidsitem: 011905

Actie: 011905

Bestelaanvraag:

Bedrag inclusief btw:

Bedrag exclusief btw: 0

Omschrijving: kosteloze grondverwerving Besluit

Artikel 1

Er zal worden overgegaan tot de kosteloze verwerving jegens De Pourcq nv, met maatschappelijke zetel te 2180 Ekeren, Markt 20, van gronden en de erop uitgevoerde infrastructuurwerken in de verkaveling 0504 Maalse Steenweg (Houtzagerijstraat), gelegen te 8310 Brugge (Sint-Kruis), bekend op het kadaster in de sectie B van de 18e afdeling, perceelnummer 0208Z4 P0000, groot volgens kadaster 2.501m², voor inlijving in het openbaar domein en verder volgens de

voorwaarden van de bijgevoegde ontwerpakte. Bijlagen

Rep. 2019/ Kosteloze overdracht in der minne ten algemene nutte NV

“De Pourcq”/stad Brugge

ROG

vrijgesteld

In het jaar tweeduizend en negentien. Op #

Voor Ons, Meester Heike LALOO, notaris plaatsvervanger aangesteld bij beschikking van de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg West-Vlaanderen afdeling Brugge in datum van 12 november 2014 voor het kantoor van notaris Jean-Pierre Demeyer te Brugge (vierde kanton).

Zijn verschenen:

1. “DE POURCQ”, naamloze vennootschap, met zetel te 2180 Ekeren, Markt, 20, RPR

0405.105.850, opgericht onder de benaming “Houthandel en Zagerij De Pourcq” bij akte verleden voor notaris Henri Fraeys de Veubeke destijds te Brugge op 26 april 1948, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad op 21 mei daarna onder nummer 10.330, waarvan de statuten verschillende malen gewijzigd werden en voor het laatst bij akte verleden voor notaris Yves De Vil te Antwerpen-Borgerhout op 20

september 2012, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad op 5 oktober daarna onder nummer 12164975 en waarvan de zetel overgebracht werd naar de huidige bij beslissing van de raad van bestuur van 15 februari 2019, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad op 12 maart 2019 onder nummer 19035879. Alhier vertegenwoordigd ingevolge de statuten door de gedelegeerd bestuurder, de heer

Swinnen Eric Dominique Maria Alfons, geboren te Ekeren op 30 januari 1960,

rijksregister nummer 60.01.30-571-87, wonende te 2180 Antwerpen (Ekeren), Markt, 20, als bestuurder aangesteld door de bijzondere algemene vergadering van 28 februari 2018 en tot gedelegeerd bestuurder aangesteld door de raad van bestuur van 28 februari 2018, samen bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad op 12 maart daarna onder nummer 19035879.

Hierna genoemd “de partij van eerste zijde” of “de afstanddoener”.

2. a) Mevrouw LAMBRECHT Annick Jacques Marie-Louise, voorzitter van de

gemeenteraad van Brugge, geboren te Sint-Amandsberg op 9 december 1969, rijksregister nummer 69.12.09-024.75, wonende te 8200 Brugge (Sint-Michiels), Rietlaan 3.

Alhier vertegenwoordigd door de heer PIERINS Philip Yvonne Albert, schepen van de stad Brugge, geboren te Brugge op 4 augustus 1956, rijksregister nummer 56.08.04- 019.26, wonende te 8310 Brugge (Assebroek), Astridlaan, 364 en dit ingevolge de delegatie hem verleend, overeenkomstig artikel 281 van het Decreet Lokaal Bestuur, door voormelde voorzitter van de gemeenteraad op datum van 22 januari 2019, welke volmacht alhier zal aangehecht blijven.

b) De heer BEHEYDT Colin Tom, Algemeen Directeur van de stad Brugge, geboren te

Roeselare op 4 september 1978, rijksregister nummer 78.09.04-069.57, wonende te 8830 Hooglede, Turkeyenstraat, 27.

Handelend als vertegenwoordigers van het College van Burgemeester en Schepenen van de STAD BRUGGE, met als identificatienummer 207.528.035 en gevestigd te 8000 Brugge, Burg 12.

Handelend in uitvoering van een beslissing van de gemeenteraad van de stad Brugge op #, waarvan een uittreksel aan onderhavige akte zal gehecht worden om samen te worden geregistreerd.

Hierna genoemd “de partij van tweede zijde of “de stad Brugge”.

Die verklaren te zijn overeengekomen wat volgt:

De partij van eerste zijde, vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaart in uitvoering van artikel 4.2.20 §1, 2° Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening en het voorheen geldende

artikel 58 van de wet van 29 maart 1962 op de ruimtelijke ordening en de stedenbouw, ten kosteloze titel het nabeschreven onroerend goed over te dragen aan de partij van