• No results found

Beheersing treasury & financieringsstrategie

In document Gezamenlijk beoordelingskader Aw-WSW (pagina 84-87)

9.3 S TURING EN BEHEERSING FINANCIEEL

9.3.2 Beheersing treasury & financieringsstrategie

Beoordelen of de corporatie de risico’s verbonden aan treasury activiteiten voldoende beheerst en een financieringsstrategie heeft die aansluit op de portefeuillestrategie.

Omschrijving

De financieringsstrategie is een integraal onderdeel van de algehele strategie en het beleid van de corporatie. Het geeft de beleidsrichting met betrekking tot de financiering van de corporatie en haar verbonden ondernemingen op langere termijn. Een goed uitgewerkte financieringsstrategie en -beleid draagt bij aan het realiseren van de doelstellingen van de corporatie. De financieringsstrategie is vervolgens leidend voor het financieringsbeleid van de corporatie, van waaruit een tactisch en operationeel (jaar)plan wordt opgesteld dat sturend is voor de operationele treasury activiteiten.

Een aantal belangrijke keuzes die een corporatie in de financieringsstrategie en het financieringsbeleid moet maken, zijn onder andere: interne (operationele kasstroom/

verkoopopbrengsten) of externe financiering, financiering DAEB versus niet-DAEB, looptijden van financiering en tegenpartijen.

De treasury activiteiten vallen uiteen in vier hoofdgroepen: financiering, beheer liquiditeiten,

risicobeheer en relatiebeheer. Het Treasury Statuut geeft de kaders waarbinnen de treasury functie handelt en de inrichting van de governance en AO/IC rondom de treasury activiteiten.

Beoordelingscriteria en signalen: basis

Kwantitatief:

 score op het risicogebied renterisico

 score op het risicogebied herfinancieringsrisico

 corporatie heeft een structureel borgingstegoed

 nominale schuld / operationele kasstroom. Het meet hoeveel jaar het duurt om (in theorie) met de operationele kasstroom de lening portefeuille terug te betalen. Simpelweg, hoeveel jaar dient de corporatie deze operationele kasstroom (en daarmee het vastgoed) te handhaven om de nominale schuld af te lossen. Het legt daarmee de relatie tussen de financieringspositie/-strategie en de kwaliteit van de vastgoedportefeuille bloot. Naarmate dit getal stijgt, neemt het belang van een goede aansluiting tussen financierings- en

vastgoedstrategie toe. Indien dit > X is wordt verdiepend onderzoek gedaan.

Kwalitatief:

 Er is zichtbare aansluiting tussen de portefeuillestrategie en de financieringsstrategie van de corporatie.

 De strategische keuzes ten aanzien van de financiering zijn concreet uitgewerkt en onderbouwd (relatie looptijd leningen en (het in stand houden van) kwaliteit vastgoed).

Beoordelingscriteria en signalen: verdieping

Kwantitatief:

 N.v.t.

Kwalitatief:

Als uit de basis beoordelingscriteria blijkt dat er sprake is van een hoog rente- of

herfinancieringsrisico, of er andere signalen zijn dat de kwaliteit van de financieringsstrategie dan wel beheersing treasury activiteiten onvoldoende is, vindt een verdiepende beoordeling plaats. De verdiepende beoordeling richt zich op de volgende aspecten:

1. kwaliteit financieringsstrategie

2. aansluiting financieringsstrategie op vastgoedstrategie 3. beheersing treasury activiteiten

De beoordeling vindt zowel geconsolideerd als op de DAEB-tak en niet-DAEB-tak plaats.

Ad 1. Kwaliteit financieringsstrategie:

 De financieringsstrategie en de huidige financieringsstructuur laat ruimte om de financiële positie van de corporatie bij te sturen als de omstandigheden daarom vragen

(wendbaarheid, flexibiliteit).

 De strategische keuzes ten aanzien van risicobeheer (herfinancierings- rente-, tegenpartij- en liquiditeitsrisico) zijn concreet uitgewerkt en onderbouwd.

 Wanneer de ratio nominale / operationele kasstroom hoger dan X is dient de corporatie een onderbouwing te geven dat de kwaliteit van het bezit past bij de financieringspositie van de corporatie en dit op lange termijn in evenwicht is.

Ad 1. Relatie financieringsstrategie en vastgoedstrategie:

 De corporatie heeft een duidelijk visie op de verhouding tussen de vastgoed- en financieringsstrategie.

Ad 2. Beheersing treasury activiteiten:

 Procedures, limieten, functiescheiding, controle, toezicht en rapportage (AO/IC) zijn ingericht en de werking is aantoonbaar goed. Geen opmerkingen van de accountant.

 Treasury statuut en treasury jaarplan is beschikbaar, compleet, concreet en actueel. Waarbij treasury jaarplan ook onderdeel uit kan maken van de jaarlijkse begroting.

 Mandaat van de treasury functie is duidelijk omschreven in statuut en jaarplan.

 De treasury commissie is ingericht met een duidelijke rol voor de RvC / RvT. RvC / RvT vervult die rol zichtbaar.

 Er is voldoende kennis op het gebied van treasury processen en producten aanwezig, niet alleen bij de treasury functie maar ook bij het bestuur en de RvC / RvT.

 Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden zijn duidelijk vastgelegd. Gebruik van limieten.

 Aanwezigheid van functiescheiding (voor zover organisatorisch in te richten).

 Er is sprake van adequate registratie en confirmatie van transacties in systemen

 De corporatie acteert niet op basis van een eigen rentevisie.

 Er is beleid voor het gebruik en goedkeuring van financierings- en beleggingsproducten en afgeleide financiële producten.

 Er wordt gehandeld binnen vigerende wet- en regelgeving.

Input data

Basis-kwantitatief  Idem rente- en herfinancieringsrisico Basis-kwalitatief  Management letter accountant

 Treasury statuut

 Financieringsstrategie

 WSW leningenadministratie Verdieping-kwantitatief  N.v.t.

Verdieping-kwalitatief  Gesprek treasurer

 Treasury Jaarplan.

 Treasury Handboek (indien beschikbaar).

 Kwartaalrapportage afdeling Treasury (indien beschikbaar).

 Rapportages van de afdeling Internal Audit over uitgevoerde interne controles m.b.t. Treasury (indien beschikbaar).

Maatregelen en interventies

Voorbeelden van maatregelen kunnen zijn:

 Opstellen c.q. aanpassen / actualiseren van de financieringsstrategie, het treasurystatuut en/of het treasury jaarplan en dit ter goedkeuring aan Aw/WSW voorleggen.

 Sturen op een lager risicoprofiel in de financieringsstrategie en/of treasury activiteiten (bv door slechts bepaalde leningvormen te accepteren voor borging).

 Verzoek om de interne beheersing van de treasury functie te verbeteren, eventueel met inzet van externe expertise.

 Verzoek om meer betrokkenheid / vergroting kennisniveau van bestuur en RvC rondom treasury.

Risicoscore

 Laag:

De corporatie heeft een laag rente- en herfinancieringsrisico en heeft geen structureel borgingstegoed. Er zijn geen signalen dat de kwaliteit van de financieringsstrategie en/ of de beheersing van de treasury activiteiten onvoldoende is. Uit de verdiepende beoordeling blijkt dat de corporatie de financieringsstrategie en treasury risico’s op een adequate wijze beheerst en dat de corporatie een behoedzame financieringsstrategie hanteert. De AO/IC rondom treasury is van een goed niveau (geen opmerkingen accountant).

 Midden:

De corporatie heeft een hoog rente- of herfinancieringsrisico, maar heeft deze voldoende beheerst. Er is sprake enig borgingstegoed dat deels structureel is. Er zijn geen signalen dat de kwaliteit van de financieringsstrategie en/of de beheersing van de treasury activiteiten onvoldoende is. Uit de verdiepende beoordeling blijkt dat de corporatie de

financieringsstrategie en treasury risico’s voldoende beheerst. De corporatie hanteert een redelijk behoedzame financieringsstrategie. De AO/IC rondom treasury is van voldoende niveau (geenernstige opmerkingen van de accountant).

 Hoog:

De corporatie heeft een hoog rente- of herfinancieringsrisico welke bovendien onvoldoende wordt beheerst. Of er is sprake van een structureel en materieel borgingstegoed. De corporatie beheerst de financieringsstrategie en treasury risico’s op een onvoldoende wijze.

De risico’s die genomen worden kunnen op korte en lange termijn een bedreiging voor de financiële stabiliteit vormen. De corporatie hanteert een agressieve financieringsstrategie.

De AO/IC rondom Treasury is van een slecht niveau met diverse opmerkingen door de accountant.

9.3.3 Renterisico

In document Gezamenlijk beoordelingskader Aw-WSW (pagina 84-87)