• No results found

Artikel 39 van de arbeidswet van 16 maart 1971 Artikel 39 arbeidswet 16 maart 1971

In document Verlofdagen postnatale rust (pagina 34-40)

Verlofdagen postnatale rust

DO 150 VERLENGING BEVALLINGSVERLOF MET 1 DAG (GEWERKT OP DAG BEVALLING)

2.1 Artikel 39 van de arbeidswet van 16 maart 1971 Artikel 39 arbeidswet 16 maart 1971

Artikel 53 Wet van 6 mei 2009 houdende diverse bepalingen.

20100909 DO150 verlenging bevallingsverlof 1 dag.doc

2.2 Besluiten

Besluit Vlaamse Regering 22-7-1993 betreffende het ziekte-, bevallings- en borstvoedingsverlof toegekend aan tijdelijk aangestelde personeelsleden van de onderwijsinstellingen, georganiseerd of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap Besluit Vlaamse Regering 22-7-1993 betreffende het ziekte-, bevallings- en

borstvoedingsverlof toegekend aan vastbenoemde personeelsleden van de

onderwijsinstellingen, georganiseerd of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap 2.3 Omzendbrieven

PERS/2005/02 (13AC) - Bevallings-, vaderschaps- en onbezoldigd ouderschapsverlof - Tijdelijk aangestelde personeelsleden van de onderwijsinstellingen en de centra voor leerlingenbegeleiding, georganiseerd of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap

PERS/2005/03 (13AC) - Bevallings-, vaderschaps- en onbezoldigd ouderschapsverlof - Tot de proeftijd toegelaten en vast benoemde personeelsleden van het onderwijs en de centra voor leerlingenbegeleiding, georganiseerd of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap 3. Bereik van de dienstonderbreking (persoonsgebonden, opdrachtgebonden, instellingsgebonden, leerplangebonden) :

Dit is een persoonsgebonden dienstonderbreking die wordt opgezonden met een RL-2.

Deze persoonsgebonden dienstonderbreking geldt voor alle opdrachten van het personeelslid.

Deze dienstonderbreking kan ook worden opgezonden in het hoger onderwijs.

4. Wie kan de dienstonderbreking nemen ?

De dienstonderbreking kan worden genomen door vastbenoemde personeelsleden en door tijdelijke personeelsleden. Alle personeelscategorieën kunnen deze dienstonderbreking nemen.

5. Wordt de dienstonderbreking bezoldigd ?

De dienstonderbreking wordt voor vastbenoemde personeelsleden bezoldigd door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

De dienstonderbreking wordt voor tijdelijke personeelsleden bezoldigd door het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Deze dag wordt bezoldigd omdat het personeelslid de arbeid heeft aangevat op de dag van de bevalling.

6. Administratieve stand

Gelijkgesteld met dienstactiviteit.

20100909 DO150 verlenging bevallingsverlof 1 dag.doc

Deze dienstonderbreking telt mee voor de geldelijke en de sociale anciënniteitsberekening van vastbenoemde personeelsleden en de geldelijke anciënniteitsberekening van tijdelijke

personeelsleden.

8. Begindatum van de geldigheidsduur van de dienstonderbreking

Voor tijdelijke en voor vastbenoemde personeelsleden kan de dienstonderbreking 150 gewerkt op dag bevalling worden genomen vanaf 1-3-2009.

De reglementering geldt voor bevallingsverloven met een effectieve bevallingsdatum vanaf 1 maart 2009.

9. Einddatum van de geldigheidsduur van de dienstonderbreking Deze is onbepaald (31-12-4444).

20110726 DO151.doc

SCHOOLSOFTWARELEVERANCIERS : GEDEELTELIJKE LOOPBAANONDERBREKING MET 1/5 DE – DO 151

De dienstonderbrekingcode 151 gedeeltelijke loopbaanonderbreking met 1/5 de is een zelfde soort loopbaanonderbreking als een halftijdse gedeeltelijke loopbaanonderbreking (DO 028) maar nu met 1/5 de.

Deze dienstonderbrekingcode kan worden opgezonden in alle onderwijsniveaus waaronder de hogescholen (HS 411). Voor de hogescholen mag deze dienstonderbreking gebruikt worden conform de afspraken gemaakt in CAO III. Het BVR van 24 mei 2002 zal hieraan aangepast worden.

1. Omschrijving :

De personeelsleden mogen hun loopbaan met een vijfde onderbreken op voorwaarde dat:

- zij een ambt met volledige prestaties uitoefenen;

- zij een ambt uitoefenen dat beschouwd wordt als hoofdambt; voor de personeelsleden die hun hoofdambt in meer dan één instelling uitoefenen, moet bij het aanvragen van de

loopbaanonderbreking de volledige opdracht in aanmerking genomen worden, de eventuele opdracht in (een) hogescho(o)l(en) inbegrepen;

- zij vast benoemd zijn (of tot de proeftijd toegelaten);

- zij tijdelijk zijn en aangesteld zijn voor een volledig schooljaar in een vacante of niet- vacante betrekking en tevens geheel reaffectatievrij zijn;

- zij prestaties uitoefenen die samen vier vijfden van het aantal prestatie-eenheden omvatten die vereist zijn voor een ambt met volledige prestaties. Hiervoor komen zowel tijdelijke opdrachten als vastbenoemde opdrachten in aanmerking.

Prestatie-eenheden waarvoor het personeelslid ter beschikking is gesteld wegens ontstentenis van betrekking en waarvoor het niet gereaffecteerd of wedertewerkgesteld is, komen eveneens in aanmerking.

Als het personeelslid ter beschikking gesteld is wegens gedeeltelijke ontstentenis van betrekking op het ogenblik dat het een loopbaanonderbreking met een vijfde krijgt, worden voor de loopbaanonderbreking eerst die prestatie-eenheden in aanmerking genomen waarvoor het personeelslid ter beschikking gesteld is wegens ontstentenis van betrekking en waarvoor het niet gereaffecteerd of wedertewerkgesteld is.

Opgelet: een personeelslid dat loopbaanonderbreking neemt in uren waarvoor het ter

beschikking is gesteld wegens ontstentenis van betrekking, moet uiteraard wel gereaffecteerd of wedertewerkgesteld worden.

20110726 DO151.doc

De nog te verrichten prestaties dienen steeds afgerond te worden naar de hogere eenheid, naar gelang van het geval, tot een volledige lestijd of tot een volledig uur.

De dienstonderbreking 151 (gedeeltelijke loopbaanonderbreking met 1/5 de) telt net zoals de code 152 (Gedeeltelijke loopbaanonderbreking beroepsopleiding met 1/5 de) mee voor de tijdsduurberekening van de maximumduur van 6 jaar gedeeltelijke

loopbaanonderbreking. Hiervoor worden dus de codes 028 (halftijdse gedeeltelijke loopbaanonderbreking), 094 (halftijdse loopbaanonderbreking om een beroepsopleiding te volgen), 151 en 152 in aanmerking genomen.

2. Reglementering :

Omzendbrief personeelsleden van het onderwijs en van de centra voor leerlingenbegeleiding gefinancierd of gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap – Loopbaanonderbreking PERS/2011/05

Voor de hogescholen mag deze dienstonderbreking gebruikt worden conform de afspraken gemaakt in CAO III. Het Besluit van de Vlaamse regering betreffende de onderbreking van de beroepsloopbaan van de personeelsleden van de hogescholen in de Vlaamse Gemeenschap en van de Hogere Zeevaartschool van 24 mei 2002 zal hieraan aangepast worden.

3. Bereik van de dienstonderbreking (persoonsgebonden, opdrachtgebonden, instellingsgebonden, leerplangebonden) :

De dienstonderbreking 151 is een opdrachtgebonden dienstonderbreking die wordt opgezonden met een RL-1 of RL-12.

Deze code kan worden opgezonden in alle onderwijsniveaus waaronder de hogescholen (HS 411).

4. Wie kan de dienstonderbreking nemen ?

De dienstonderbreking kan worden genomen door vastbenoemde personeelsleden en door tijdelijke personeelsleden van alle onderwijsniveaus waaronder de hogescholen (HS 411).

5. Wordt de dienstonderbreking bezoldigd ?

De dienstonderbreking wordt voor vastbenoemde personeelsleden niet bezoldigd.

De dienstonderbreking wordt voor tijdelijke personeelsleden niet bezoldigd.

6. Administratieve stand

Gelijkgesteld met dienstactiviteit.

7. Telt deze dienstonderbreking mee voor de geldelijke en de sociale anciënniteit ?

20110726 DO151.doc

Deze dienstonderbreking telt mee voor de geldelijke en de sociale anciënniteitsberekening van vastbenoemde personeelsleden en de geldelijke anciënniteitsberekening van tijdelijke

personeelsleden.

8. Begindatum van de geldigheidsduur van de dienstonderbreking

De gedeeltelijke loopbaanonderbreking met 1/5 de (DO 151) kan in alle onderwijsniveaus waaronder de hogescholen (HS 411) worden genomen vanaf 1 september 2011.

9. Einddatum van de geldigheidsduur van de dienstonderbreking Deze is onbepaald (31-12-4444).

20110726 DO152.doc

In document Verlofdagen postnatale rust (pagina 34-40)